Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nadziejka wklejam link do tej strony. http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?p=3848046 ale dzięki za odpowiedz i bo już myślałam żeby przy następnej jeśli będzie kiedyś to wziąść wcześniej ten zastrzyk a to by był błąd bo by popękały tak jak pisze Asia.Tak ja miałam z antagonistą z tym że żadnego żelu nie stosowałam.Właśnie ja mam te cholerne pcos i boję się że przy kolejnej procedurze może się to powtórzyć.Karcia
-
asia-m-b wrote:Dziewczyny pamiętajcie, że przy stosowaniu ovitrelle czy też pregnylu pęcherzyki pękają y uwolnić dojrzałą komórkę w czasie 24h do 36h od podania zastrzyku, przy IVF pęcherzyki nie mogą pęknąć, bo jeśli tak to nie będzie co pobierać. Więc to nie jest wina za wczesnej punkcji. Problem musi leżeć gdzie indziej. Kiedyś czytałam wypowiedź dr D, że w przypadku pustych pęcherzyków, przy kolejnej procedurze stosuje się stymulację z antagonistą. Ale coś mi się kojarzy, że Ty Karcia miałaś z antagonistą tym razem, dobrze pamiętam?2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
Karcia wrote:A ile kosztują badania genetyczne? powiedzcie mi czy w genetycznych wyjdzie dlaczego te pęcherzyki nie zawierają komórek? i czy są jakieś sposoby by to leczyć Zbroch powiedział że medycyna nie ma za bardzo na to wpływu czyli co niema dla mnie już nadziei? ja też najbardziej się tego bałam że nie dojdzie do transferu i co to się nazywa pech.Jak Zbroch dzwonił to wyłam mu do słuchawki widać było że mu przykro ale co mi z tego skoro moje marzenia legły w gruzach.Ja nie wiem ile mi zajmie dojście do siebie po tym wszystkim.Od tej stymulacji mój organizm zwariował od tygodnia wymiotuje co 10 minut bo mnie strasznie mdli.Wydałam też sporo kasy na te zastrzyki które miałam przyjmować po transferze i co z nimi teraz.Mam gdzieś stracone pieniądze najgorszy jest ten cholerny ból w sercu i brak nadziei...
poszlam do gabinetu gdzie robia kariotyp i tez wyprosilam bez czekania. Krew pobrana dzis za miesiac wyniki.
Nie lam sie poprostu nie trafilas na te komorki wiem co czujesz ale bol minie. I najwazniejsze podniesc sie i walczyc dalejteraz pewnie 3 miesiace przerwy i mozesz ruszac dalej do walki
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Hej kochane dlugo sie nie odzywalam :)widze ze duzo z was teraz podchodzi do in vitro wiec bedzie nam wszystkim razniej
ja od jutra zaczynam antyki i od pazdziernika druga mam nadzieje ostatnia stymulacje owocna w piekne komoreczki i upragniona ciaze
Trzymam za was kciukiasia-m-b lubi tę wiadomość
-
Karcia wrote:ana przykro mi ale może jeszcze się uda załapać na szybszy termin.Małgoś umówiłam się na poniedziałek na wizytę ale pewnie będzie mi kazał robić genetyczne choć przez tel nic nie wspominał mówił bardziej coś o endokrynologu więc zobaczymy. Lura fizycznie trochę lepiej brzuch już mniej boli ale nie wiem czemu męczą mnie te wymioty i mam problemy z oddychaniem rodzina to mi mówi że to na tle nerwowym ale wątpie.A psychicznie to szkoda gadać dziś się obudziłam o 1.45 w nocy ido 4 siedziałam patrzyłam na ten marny świat a rano jak wstałam to stwierdziłam że idę dalej spać bo nic mnie już w tym życiu nie czeka i nie mam po co wstawać.Generalnie dużo śpię żeby nie myśleć. Ale jak to mówią że nawet po największej burzy wychodzi słońce więc czekam na słońce... witam nowe dziewczyny na forum i już nie mogę się doczekać kiedy wy dziewczyny co podchodzicie do ivf przekażecie wiadomość że jesteście w ciąży z całego serca wam tego życzę bo najpierw wy a później kolej na aneBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Karcia wrote:ana tsh mam w normie bo mam 2 ale dr raczej chodziło że coś z nadnerczami ale szukaj wiatru w polu.Ja mam tak samo mąż się topi a ja z zimna nie mogę wytrzymać poczekam jeszcze kilka dni może się to jakoś unormuje. Ale czego to człowiek nie zniesie.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Ena wrote:Witam nowe dziewczyny.
Ana 1122 nie słyszałam o tej książce, zatem nie wiem czy warto.
A ta Pani Dr Skłodowska jest szczupła, ciemne długie włosy?
Malawiki ja leki kupuję w aptece Pod gryfem.
-
Karcia wrote:dziewczyny a mnie nurtuje jedna rzecz bo poszperałam w internecie dlaczego w pęcherzykach mogło nie być komórek i znalazłam dokładnie taki sam przypadek jak mój i na tym forum dziewczyna zadawała pytania dr Jackowi Szamatowicz i on odpowiedział że jeśli miało się podany zastrzyk ovitrelle dobę przed puknkcją to punkcja była stanowczo za wcześnie i dlatego nie było komórek i ta dziewczyna pisała mu co ma za znaczenia ten zastrzyk do tworzenia komórek że chyba nic to odpowiedział jej że to hormon HCG i ma on za zadania wywołanie piku owulacyjnego i że jeśli zrobi się punkcję za szybko po tym zastrzyku to nie będzie komórek co wy o tym myślicie?ja też miałam podany ovitrelle na dobę przed.
Ale moze to byc tez przez pcosWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 17:12
-
Gosia nie pamiętam do końca ale nie miałąm raczej badań preciwciał tych co piszesz.Niestety nie jestem z Olsztyna w poniedziałek mam wizytę to dowiem się czegoś więcej ile ewentualnie by kosztowało wykonanie u nich tych genetycznych. brzuch dziś już mniejszy ale do wczoraj to mówiłam mamie że oni musieli chyba podać mi z 5 zarodków bez mojej wiedzy.A o tą punkcje zapytam Zbrocha ale wiesz oni i tak by się nie przyznali.Karcia
-
przed punkcją nie ma rozmowy, tylko pielęgniarka założy Ci wenflon i da zastrzyk rozluźniający w pupcię
dr D przychodził tylko się przywitać..
rozmowa jest przed transferem
no to Lura trzymamy kciuki &&&&&&&&&&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 18:55
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Karcia wrote:Gosia nie pamiętam do końca ale nie miałąm raczej badań preciwciał tych co piszesz.Niestety nie jestem z Olsztyna w poniedziałek mam wizytę to dowiem się czegoś więcej ile ewentualnie by kosztowało wykonanie u nich tych genetycznych. brzuch dziś już mniejszy ale do wczoraj to mówiłam mamie że oni musieli chyba podać mi z 5 zarodków bez mojej wiedzy.A o tą punkcje zapytam Zbrocha ale wiesz oni i tak by się nie przyznali.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Lura82 wrote:Melduje sie po dzisiejszej wizycie.
Czwartek rano punkcja.
Czy przed punkcja bedzie jeszcze rozmowa z lekarzem?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Kochane jesli czegos nie wiecie pytajcie ja juz jestem po pelnej procedurze wiec sluze pomoca.
Dla tych co jada w najblizszym czasie na punkcje podpowiem tylko tyle zeby poprosily o rozmowe z embriologiem po punkcji i podpytaly o ulepszacze typu lepsze podloze naciecie otoczki itp. Tego nikt w Arcie nie mowi a wszystko jest w cenie zabiegu moze to pomoc oczywiscie nie musi ale o tym decyduje embriolog jak nic mu sie nie powie to dupaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
oki Gosia spróbuje załatwić na fundusz zobaczymy może się uda bo teraz zbieram każdy grosz na drugie podejście. Lura super czwartek tuż tuż ale ja nie dostałam żadnego zastrzyku na rozluźnienie w pupcię
kurczę jak ja Ci zazdroszczę może się zamienimy co :)Lura a zastrzyk z ovitrelle lub tego drugiego ale nie pamiętam nazwy kiedy masz sobie zrobić?
Karcia -
Gosia321 wrote:Kochane jesli czegos nie wiecie pytajcie ja juz jestem po pelnej procedurze wiec sluze pomoca.
Dla tych co jada w najblizszym czasie na punkcje podpowiem tylko tyle zeby poprosily o rozmowe z embriologiem po punkcji i podpytaly o ulepszacze typu lepsze podloze naciecie otoczki itp. Tego nikt w Arcie nie mowi a wszystko jest w cenie zabiegu moze to pomoc oczywiscie nie musi ale o tym decyduje embriolog jak nic mu sie nie powie to dupa
O jakim lepszym podlożu mówisz i o co chodzi z tym nacięciem otoczki? -
No wlasnie oni nic wcześniej nie mowia. Dzis dostalam papiery do podpisania. Mysle ze powinny byc wypelniane z lekarzem. W mojej sytuacji dalej nie wiem czy lepiej jeden czy dwa zarodki brac. Czy maja nacinac otoczke czy nie. Wszystko przez tego polipa, tak sie na nim skupilam. Ze o niczym innym nie rozmawialam. A przex to ze ciagle u kogos innego wizyta to i lekarze nie wiedza co juz wcześniej nam mowili.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤