X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Modi Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soniu u mnie bardzo podobnie :) też staramy się 2 lata i również będzie to mój pierwszy cykl z CLO.
    Dr W. polecały mi koleżanki, ale z racji, że otwarta jest klinika to przerzucił niepłodność do niej i tak samo jak Ciebie skierował mnie do kliniki.
    Teraz mam przyjść 3dc. A powiedź jak często masz monitoring przy stymulacji ? Teraz w którym dniu cyklu bedziesz miała? :)

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy monitoring byl w 1 dniu cyklu, a drugi raz będę we wtorek w 12 dniu cyklu.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Modi Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zależy od długości okresu :)...koleżanka miała przyjść z kolei 4 dc :). A CLO od którego dc bierzesz ?

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u dr.W miałam monitoringi w 3dc ,10-11dc a później w 15dc jak byłam stymulowana clo, a później menopurem.. clo brałam od 3dc przez pięć dni przy cyklu 25-26dni.

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też clo zaczęłam od 3 dnia cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 16:16

f2wli09k3u36asu6.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w sumie nie wiem od czego zacząć, może tak:od kilku lat się staramy a nie ma efektu(pomimo monitoringu, stymulacji), więc zdecydowaliśmy się iść do Kliniki . Byliśmy na pierwszej wizycie w Artemidzie u doktora Zbrocha, oczywiście zalecił zrobić badania moje i męża, czekam na @ i zaczynamy działać. Chcielibyśmy podejść od razu do IVF, czy któraś z Was jest na podobnym etapie? będę wdzięczna za odp.

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Leo :D
    Wszystkie tu jesteśmy na takim samym etapie ;)
    Ja też mimo dobrych wyników badań, monitoringach potwierdzających owulacje nie mogę zajść w ciążę już trzy lata a może i więcej.
    Czekaliśmy na artemidę i chcieliśmy od razu podejść do IVF ale.. zdecydowaliśmy się na dwie IUI :)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• leo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, tzn lekarz Was bardziej przekonał żeby najpierw podejść do IUI? Mój lekarz delikatnie zasugerował żeby od razu podchodzić do IVF (jeśli się zdecydujemy) . A IUI gdzie miałaś robione?

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dr tylko zaproponował, żeby spróbować jeśli jeszcze nie próbowaliśmy no i stwierdziliśmy, że w sumie czemu nie. niby nie ma powalającej skuteczności ale jednak niektórym się udaje..
    Teraz 4 listopada mieliśmy 1 IUI w Artemidzie u dr Domitrza. Jeśli będzie trzeba ;) powtórzymy jeszcze w grudniu, no a później jak się nie uda oczywiście IVF też w Artemidzie.

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Modi Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Małgosiu i Soniu za informację! :)

Asiu u Ciebie w takim razie gdzieś za ok tydzień z hakiem będzie wiadomo. Miejmy nadzieję, że będziesz mogła za kilkanaście dni przenieś się w końcu na fioletową !

Leo życzę aby IVF zaowocowało sukcesem...skoro piszesz, że lekarz zasugerował - to myślę, że wie co mówi :)

• leo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę trzymała kciuki, żeby nie było takiej potrzeby:)

asia-m-b, malgos741 lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was miała laparoskopię? ja miałam mieć u poprzedniego lekarza, ale suma sumarum stwierdził, że nie ma jednak do niej wskazań (bóle podbrzusza, kilkudniowe plamienia po @ i dwuletnia niepłodność, a teraz jeszcze polip to za mało) ja chyba bym jednak skłaniała się ku tej laparoskopii, ale z tego co wiem to aktualnie nie jest ona zbyt popularna wśród lekarzy w diagnostyce niepłodności. Dr Waśniewski gdy rozpisywał mi "plan leczenia" wpisał laparo w którymś z podpunktów ale ze znakami zapytania.

f2wli09k3u36asu6.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam HSG i laparoskopie jako jedne z pierwszych badań, żeby wykluczyć niedrożność ;)

Leo a czy dr Zbroch powiedział Ci, że na IVF będziecie musieli jechać do Białegostoku?
    Mi dr Domitrz mówił, że dopiero się rozkręcają i być może od stycznia ruszy procedura w Olsztynie ale i tego nie był pewien..

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia ja miałam HSG i laparoskopię jako jedne z pierwszych badań, by wykluczyć niedrożność ;) byłaś już w ciąży? bo jeśli tak to być może to było powodem..

Leo a czy dr Zbroch uprzedził Was, że będziecie musieli na IVF jechać do Białegostoku?
    Nam dr Domitrz powiedział, że dopiero się rozkręcają i być może od stycznia ruszą z procedurą ale nie był do końca pewny.. mówił, że jak byśmy się decydowali od razu jak się pojawiliśmy na pierwszej wizycie czyli w październiku to musielibyśmy jeździć do Białegostoku.

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Sonia ja miałam HSG i laparoskopię jako jedne z pierwszych badań, by wykluczyć niedrożność ;) byłaś już w ciąży? bo jeśli tak to być może to było powodem..

Leo a czy dr Zbroch uprzedził Was, że będziecie musieli na IVF jechać do Białegostoku?
    Nam dr Domitrz powiedział, że dopiero się rozkręcają i być może od stycznia ruszą z procedurą ale nie był do końca pewny.. mówił, że jak byśmy się decydowali od razu jak się pojawiliśmy na pierwszej wizycie czyli w październiku to musielibyśmy jeździć do Białegostoku.

Też miałam robione hsg, a w ciąży nigdy nie byłam. Jeśli chodzi o in vitro to myślę że po nowym roku będą się w tym kierunku rozkręcać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 22:40

f2wli09k3u36asu6.png
  • Judytka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem po kolejnej wizycie w Artemidzie. Przygotowuję się do drugiego podejścia do iui w Artemidzie. Dwie iui miałam nie udane w Iławie i jedną nie udaną w Artemidzie. Teraz czas na kolejne podejście, i chyba już ostatnie. Dziewczyny powiedzcie mi czy po iui byłyście umawiane na wizytę kontrolną czy pęcherzyk pękł? Bo ja nie byłam na takiej wizycie i troszke mnie to zdziwiło. Do pierwszej iui przygotowywał mnie dr Domitrz, a zabieg wykonany przez dr Przybyłowicza. Dziś wizyta u dr Zbrocha i podobna stymulacja, czekamy na wyniki stymulacji i zobaczymy co będzie dalej.

Judytka871
    12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
    01.2015 - Druga nieudana inseminacja
    10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
    11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
    Kolejny planowany krok - IVF
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judytka wrote:
    Ja dziś jestem po kolejnej wizycie w Artemidzie. Przygotowuję się do drugiego podejścia do iui w Artemidzie. Dwie iui miałam nie udane w Iławie i jedną nie udaną w Artemidzie. Teraz czas na kolejne podejście, i chyba już ostatnie. Dziewczyny powiedzcie mi czy po iui byłyście umawiane na wizytę kontrolną czy pęcherzyk pękł? Bo ja nie byłam na takiej wizycie i troszke mnie to zdziwiło. Do pierwszej iui przygotowywał mnie dr Domitrz, a zabieg wykonany przez dr Przybyłowicza. Dziś wizyta u dr Zbrocha i podobna stymulacja, czekamy na wyniki stymulacji i zobaczymy co będzie dalej.

Judytka ja byłam na wizycie kontrolnej po IUI w Artemidzie, miałam robioną na niepękniętym pęcherzyku. Przy trzech poprzednich IUI też miałam wizyty kontrolne po zabiegu.

20101016580117.png
  • Judytka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja inseminacja też była na niepęknietym ppęcherzyku ale dr Przybyłowicz stwierdził ze nie ma koniecznosci sprawdzania czy pęcherzyk pękł i nawet nie przepisał mi luteiny. A kto ci robil iui w artemidzie?

Judytka871
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam kontrolnej wizyty, bo miałam IUI na pękniętym. Ale luteiny ani żadnych leków też nie dostałam, w ogóle odnosiłam wrażenie, że tam wszystko na łapu capu trochę ;) ale może się czepiam :P lekarz chyba wie lepiej :D

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• Judytka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba jeszcze takie niedopracowane tam jest to wszystko. Asia-m-b A jaki dr robil ci iui?

Judytka871
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ