X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Modi Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soniu u mnie bardzo podobnie :) też staramy się 2 lata i również będzie to mój pierwszy cykl z CLO.
    Dr W. polecały mi koleżanki, ale z racji, że otwarta jest klinika to przerzucił niepłodność do niej i tak samo jak Ciebie skierował mnie do kliniki.
    Teraz mam przyjść 3dc. A powiedź jak często masz monitoring przy stymulacji ? Teraz w którym dniu cyklu bedziesz miała? :)

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy monitoring byl w 1 dniu cyklu, a drugi raz będę we wtorek w 12 dniu cyklu.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Modi Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zależy od długości okresu :)...koleżanka miała przyjść z kolei 4 dc :). A CLO od którego dc bierzesz ?

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u dr.W miałam monitoringi w 3dc ,10-11dc a później w 15dc jak byłam stymulowana clo, a później menopurem.. clo brałam od 3dc przez pięć dni przy cyklu 25-26dni.

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też clo zaczęłam od 3 dnia cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 16:16

f2wli09k3u36asu6.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w sumie nie wiem od czego zacząć, może tak:od kilku lat się staramy a nie ma efektu(pomimo monitoringu, stymulacji), więc zdecydowaliśmy się iść do Kliniki . Byliśmy na pierwszej wizycie w Artemidzie u doktora Zbrocha, oczywiście zalecił zrobić badania moje i męża, czekam na @ i zaczynamy działać. Chcielibyśmy podejść od razu do IVF, czy któraś z Was jest na podobnym etapie? będę wdzięczna za odp.

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Leo :D
    Wszystkie tu jesteśmy na takim samym etapie ;)
    Ja też mimo dobrych wyników badań, monitoringach potwierdzających owulacje nie mogę zajść w ciążę już trzy lata a może i więcej.
    Czekaliśmy na artemidę i chcieliśmy od razu podejść do IVF ale.. zdecydowaliśmy się na dwie IUI :)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• leo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, tzn lekarz Was bardziej przekonał żeby najpierw podejść do IUI? Mój lekarz delikatnie zasugerował żeby od razu podchodzić do IVF (jeśli się zdecydujemy) . A IUI gdzie miałaś robione?

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dr tylko zaproponował, żeby spróbować jeśli jeszcze nie próbowaliśmy no i stwierdziliśmy, że w sumie czemu nie. niby nie ma powalającej skuteczności ale jednak niektórym się udaje..
    Teraz 4 listopada mieliśmy 1 IUI w Artemidzie u dr Domitrza. Jeśli będzie trzeba ;) powtórzymy jeszcze w grudniu, no a później jak się nie uda oczywiście IVF też w Artemidzie.

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Modi Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Małgosiu i Soniu za informację! :)

Asiu u Ciebie w takim razie gdzieś za ok tydzień z hakiem będzie wiadomo. Miejmy nadzieję, że będziesz mogła za kilkanaście dni przenieś się w końcu na fioletową !

Leo życzę aby IVF zaowocowało sukcesem...skoro piszesz, że lekarz zasugerował - to myślę, że wie co mówi :)

• leo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę trzymała kciuki, żeby nie było takiej potrzeby:)

asia-m-b, malgos741 lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was miała laparoskopię? ja miałam mieć u poprzedniego lekarza, ale suma sumarum stwierdził, że nie ma jednak do niej wskazań (bóle podbrzusza, kilkudniowe plamienia po @ i dwuletnia niepłodność, a teraz jeszcze polip to za mało) ja chyba bym jednak skłaniała się ku tej laparoskopii, ale z tego co wiem to aktualnie nie jest ona zbyt popularna wśród lekarzy w diagnostyce niepłodności. Dr Waśniewski gdy rozpisywał mi "plan leczenia" wpisał laparo w którymś z podpunktów ale ze znakami zapytania.

f2wli09k3u36asu6.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam HSG i laparoskopie jako jedne z pierwszych badań, żeby wykluczyć niedrożność ;)

Leo a czy dr Zbroch powiedział Ci, że na IVF będziecie musieli jechać do Białegostoku?
    Mi dr Domitrz mówił, że dopiero się rozkręcają i być może od stycznia ruszy procedura w Olsztynie ale i tego nie był pewien..

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia ja miałam HSG i laparoskopię jako jedne z pierwszych badań, by wykluczyć niedrożność ;) byłaś już w ciąży? bo jeśli tak to być może to było powodem..

Leo a czy dr Zbroch uprzedził Was, że będziecie musieli na IVF jechać do Białegostoku?
    Nam dr Domitrz powiedział, że dopiero się rozkręcają i być może od stycznia ruszą z procedurą ale nie był do końca pewny.. mówił, że jak byśmy się decydowali od razu jak się pojawiliśmy na pierwszej wizycie czyli w październiku to musielibyśmy jeździć do Białegostoku.

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Sonia ja miałam HSG i laparoskopię jako jedne z pierwszych badań, by wykluczyć niedrożność ;) byłaś już w ciąży? bo jeśli tak to być może to było powodem..

Leo a czy dr Zbroch uprzedził Was, że będziecie musieli na IVF jechać do Białegostoku?
    Nam dr Domitrz powiedział, że dopiero się rozkręcają i być może od stycznia ruszą z procedurą ale nie był do końca pewny.. mówił, że jak byśmy się decydowali od razu jak się pojawiliśmy na pierwszej wizycie czyli w październiku to musielibyśmy jeździć do Białegostoku.

Też miałam robione hsg, a w ciąży nigdy nie byłam. Jeśli chodzi o in vitro to myślę że po nowym roku będą się w tym kierunku rozkręcać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 22:40

f2wli09k3u36asu6.png
  • Judytka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem po kolejnej wizycie w Artemidzie. Przygotowuję się do drugiego podejścia do iui w Artemidzie. Dwie iui miałam nie udane w Iławie i jedną nie udaną w Artemidzie. Teraz czas na kolejne podejście, i chyba już ostatnie. Dziewczyny powiedzcie mi czy po iui byłyście umawiane na wizytę kontrolną czy pęcherzyk pękł? Bo ja nie byłam na takiej wizycie i troszke mnie to zdziwiło. Do pierwszej iui przygotowywał mnie dr Domitrz, a zabieg wykonany przez dr Przybyłowicza. Dziś wizyta u dr Zbrocha i podobna stymulacja, czekamy na wyniki stymulacji i zobaczymy co będzie dalej.

Judytka871
    12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
    01.2015 - Druga nieudana inseminacja
    10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
    11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
    Kolejny planowany krok - IVF
  • bąbel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judytka wrote:
    Ja dziś jestem po kolejnej wizycie w Artemidzie. Przygotowuję się do drugiego podejścia do iui w Artemidzie. Dwie iui miałam nie udane w Iławie i jedną nie udaną w Artemidzie. Teraz czas na kolejne podejście, i chyba już ostatnie. Dziewczyny powiedzcie mi czy po iui byłyście umawiane na wizytę kontrolną czy pęcherzyk pękł? Bo ja nie byłam na takiej wizycie i troszke mnie to zdziwiło. Do pierwszej iui przygotowywał mnie dr Domitrz, a zabieg wykonany przez dr Przybyłowicza. Dziś wizyta u dr Zbrocha i podobna stymulacja, czekamy na wyniki stymulacji i zobaczymy co będzie dalej.

Judytka ja byłam na wizycie kontrolnej po IUI w Artemidzie, miałam robioną na niepękniętym pęcherzyku. Przy trzech poprzednich IUI też miałam wizyty kontrolne po zabiegu.

20101016580117.png
  • Judytka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja inseminacja też była na niepęknietym ppęcherzyku ale dr Przybyłowicz stwierdził ze nie ma koniecznosci sprawdzania czy pęcherzyk pękł i nawet nie przepisał mi luteiny. A kto ci robil iui w artemidzie?

Judytka871
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam kontrolnej wizyty, bo miałam IUI na pękniętym. Ale luteiny ani żadnych leków też nie dostałam, w ogóle odnosiłam wrażenie, że tam wszystko na łapu capu trochę ;) ale może się czepiam :P lekarz chyba wie lepiej :D

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• Judytka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba jeszcze takie niedopracowane tam jest to wszystko. Asia-m-b A jaki dr robil ci iui?

Judytka871
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ