Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Soniu u mnie bardzo podobnie też staramy się 2 lata i również będzie to mój pierwszy cykl z CLO.
Dr W. polecały mi koleżanki, ale z racji, że otwarta jest klinika to przerzucił niepłodność do niej i tak samo jak Ciebie skierował mnie do kliniki.
Teraz mam przyjść 3dc. A powiedź jak często masz monitoring przy stymulacji ? Teraz w którym dniu cyklu bedziesz miała? -
Ja u dr.W miałam monitoringi w 3dc ,10-11dc a później w 15dc jak byłam stymulowana clo, a później menopurem.. clo brałam od 3dc przez pięć dni przy cyklu 25-26dni.01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Hej dziewczyny, w sumie nie wiem od czego zacząć, może tak:od kilku lat się staramy a nie ma efektu(pomimo monitoringu, stymulacji), więc zdecydowaliśmy się iść do Kliniki . Byliśmy na pierwszej wizycie w Artemidzie u doktora Zbrocha, oczywiście zalecił zrobić badania moje i męża, czekam na @ i zaczynamy działać. Chcielibyśmy podejść od razu do IVF, czy któraś z Was jest na podobnym etapie? będę wdzięczna za odp.
-
Witaj Leo
Wszystkie tu jesteśmy na takim samym etapie
Ja też mimo dobrych wyników badań, monitoringach potwierdzających owulacje nie mogę zajść w ciążę już trzy lata a może i więcej.
Czekaliśmy na artemidę i chcieliśmy od razu podejść do IVF ale.. zdecydowaliśmy się na dwie IUI
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Nie dr tylko zaproponował, żeby spróbować jeśli jeszcze nie próbowaliśmy no i stwierdziliśmy, że w sumie czemu nie. niby nie ma powalającej skuteczności ale jednak niektórym się udaje..
Teraz 4 listopada mieliśmy 1 IUI w Artemidzie u dr Domitrza. Jeśli będzie trzeba powtórzymy jeszcze w grudniu, no a później jak się nie uda oczywiście IVF też w Artemidzie.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Dzięki Małgosiu i Soniu za informację!
Asiu u Ciebie w takim razie gdzieś za ok tydzień z hakiem będzie wiadomo. Miejmy nadzieję, że będziesz mogła za kilkanaście dni przenieś się w końcu na fioletową !
Leo życzę aby IVF zaowocowało sukcesem...skoro piszesz, że lekarz zasugerował - to myślę, że wie co mówi
-
Dziewczyny, a czy któraś z Was miała laparoskopię? ja miałam mieć u poprzedniego lekarza, ale suma sumarum stwierdził, że nie ma jednak do niej wskazań (bóle podbrzusza, kilkudniowe plamienia po @ i dwuletnia niepłodność, a teraz jeszcze polip to za mało) ja chyba bym jednak skłaniała się ku tej laparoskopii, ale z tego co wiem to aktualnie nie jest ona zbyt popularna wśród lekarzy w diagnostyce niepłodności. Dr Waśniewski gdy rozpisywał mi "plan leczenia" wpisał laparo w którymś z podpunktów ale ze znakami zapytania.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
ja miałam HSG i laparoskopie jako jedne z pierwszych badań, żeby wykluczyć niedrożność
Leo a czy dr Zbroch powiedział Ci, że na IVF będziecie musieli jechać do Białegostoku?
Mi dr Domitrz mówił, że dopiero się rozkręcają i być może od stycznia ruszy procedura w Olsztynie ale i tego nie był pewien..Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Sonia ja miałam HSG i laparoskopię jako jedne z pierwszych badań, by wykluczyć niedrożność byłaś już w ciąży? bo jeśli tak to być może to było powodem..
Leo a czy dr Zbroch uprzedził Was, że będziecie musieli na IVF jechać do Białegostoku?
Nam dr Domitrz powiedział, że dopiero się rozkręcają i być może od stycznia ruszą z procedurą ale nie był do końca pewny.. mówił, że jak byśmy się decydowali od razu jak się pojawiliśmy na pierwszej wizycie czyli w październiku to musielibyśmy jeździć do Białegostoku.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
asia-m-b wrote:Sonia ja miałam HSG i laparoskopię jako jedne z pierwszych badań, by wykluczyć niedrożność byłaś już w ciąży? bo jeśli tak to być może to było powodem..
Leo a czy dr Zbroch uprzedził Was, że będziecie musieli na IVF jechać do Białegostoku?
Nam dr Domitrz powiedział, że dopiero się rozkręcają i być może od stycznia ruszą z procedurą ale nie był do końca pewny.. mówił, że jak byśmy się decydowali od razu jak się pojawiliśmy na pierwszej wizycie czyli w październiku to musielibyśmy jeździć do Białegostoku.
Też miałam robione hsg, a w ciąży nigdy nie byłam. Jeśli chodzi o in vitro to myślę że po nowym roku będą się w tym kierunku rozkręcać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 22:40
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Ja dziś jestem po kolejnej wizycie w Artemidzie. Przygotowuję się do drugiego podejścia do iui w Artemidzie. Dwie iui miałam nie udane w Iławie i jedną nie udaną w Artemidzie. Teraz czas na kolejne podejście, i chyba już ostatnie. Dziewczyny powiedzcie mi czy po iui byłyście umawiane na wizytę kontrolną czy pęcherzyk pękł? Bo ja nie byłam na takiej wizycie i troszke mnie to zdziwiło. Do pierwszej iui przygotowywał mnie dr Domitrz, a zabieg wykonany przez dr Przybyłowicza. Dziś wizyta u dr Zbrocha i podobna stymulacja, czekamy na wyniki stymulacji i zobaczymy co będzie dalej.Judytka871
12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
01.2015 - Druga nieudana inseminacja
10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
Kolejny planowany krok - IVF -
Judytka wrote:Ja dziś jestem po kolejnej wizycie w Artemidzie. Przygotowuję się do drugiego podejścia do iui w Artemidzie. Dwie iui miałam nie udane w Iławie i jedną nie udaną w Artemidzie. Teraz czas na kolejne podejście, i chyba już ostatnie. Dziewczyny powiedzcie mi czy po iui byłyście umawiane na wizytę kontrolną czy pęcherzyk pękł? Bo ja nie byłam na takiej wizycie i troszke mnie to zdziwiło. Do pierwszej iui przygotowywał mnie dr Domitrz, a zabieg wykonany przez dr Przybyłowicza. Dziś wizyta u dr Zbrocha i podobna stymulacja, czekamy na wyniki stymulacji i zobaczymy co będzie dalej.
Judytka ja byłam na wizycie kontrolnej po IUI w Artemidzie, miałam robioną na niepękniętym pęcherzyku. Przy trzech poprzednich IUI też miałam wizyty kontrolne po zabiegu. -
Moja inseminacja też była na niepęknietym ppęcherzyku ale dr Przybyłowicz stwierdził ze nie ma koniecznosci sprawdzania czy pęcherzyk pękł i nawet nie przepisał mi luteiny. A kto ci robil iui w artemidzie?Judytka871
Kolejny planowany krok - IVF -
Ja nie miałam kontrolnej wizyty, bo miałam IUI na pękniętym. Ale luteiny ani żadnych leków też nie dostałam, w ogóle odnosiłam wrażenie, że tam wszystko na łapu capu trochę ale może się czepiam lekarz chyba wie lepiejAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
No chyba jeszcze takie niedopracowane tam jest to wszystko. Asia-m-b A jaki dr robil ci iui?Judytka871
Kolejny planowany krok - IVF