X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja miałam punkcję w czwartek rano, ok. 9.30, a dzwonili następnego dnia ok. 10 rano z informacją.

asiastokrota lubi tę wiadomość

Monisiek
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie zadzwonili w sobotę rano, punkcja była w czwartek.

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam puncję o 9.00 i następnego dnia dzwonili ok 9.00..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak bralyscie suplementy to nic wam nie dolegalo?chodzi mi o jakieś problemy jelitowe.???
    Ja mam takiego dołka,sadze że to ta pogoda...ale zmartwiona jestem.Sama nie wiem czy dobrze robię podchodząc do ivf.Istatnio miałam sen o mojej zmarłej siostrze,ktora mówiła mi tak: "Iwona nie zachodz w tą ciążę".zalamalam się,strasznie to przeżyłam,pochowalismy ja niecały rok temu-przegrala z rakiem.Czy ona mnie ostrzega!az mnie mrozi jak o tym myślę.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiastokrotka nie dziwię się, że masz klaustrofobię myślową. Też bym tylko na tym się skupiała.

Malawiki ja nie biorę suplementów, tylko kwas foliowy i czasem jakieś witaminy. Nie miewam dolegliwości jelitowych. Ten sen straszny, ale nie bierz go sobie do serca.

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki ja biorę Q10 kwas foliowy i wit d3.. ale nic nie odczuwam.. Może pomódl się za siostrę.. ona na pewno chciałaby żebyś miała dziecko...

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę folik, witaminę d i magnez, żadnych rewolucji jelitowych nie mam. Pogoda za oknem ostatnio fatalnie nastraja i tylko potęguje czarne myśli, których niestety u długodystansowych staraczek jest niemało. Spotkała Cię straszna tragedia, pamięć o siostrze, do tego stres zwiazany z zajściem w ciążę, organizm to wszystko odreagowuje.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie to wszystko męczy.Jej marzeniem było mieć dzidziusia,niestety nie doczekała...napewno się pomodlę.
    Weszłam w jakiś ciężki okres,nie mam apetytu,straszna chandra mnie dopada.
    To wszystko daje w kość.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki chandra każdego dopada a przy tej pogodzie to bardzo dużo ludzi cierpi na depresję...Będzie dobrze..zobaczysz.. Ja czasami też myślę że zawsze mam pod górkę.. ale myslę że trzeba czasem się pomęczyć żeby być szczęśliwym.. idź na zakupy albo do fryzjera lub kosmetyczki popraw sobie humor.. czasem to pomaga a później do roboty ..robić dzidziusia.

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki u mnie od zawsze babcie powtarzały że sny się śnią zawsze na odwrót więc może Twoja siostra właśnie chciała Ci przekazać że to Twój czas na dziecko. Mi się tata śni bardzo często że bawi się z moim dzieckiem i widzisz jak to jest. Ale powiem wam że ja to trochę czarownica jestem bo mi jak się śni że któraś dziewczyna z rodziny jest w ciąży to w ciągu 2 miesięcy faktycznie jest. Sprawdziło mi się to za każdym razem.

malgos741, asia-m-b lubią tę wiadomość

Karcia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia ma rację Z tymi snami. Myślę że chciała powiedzieć że teraz jest twoja chwila żeby zostać mama. Karcia a ja ci się nie śniłam że W ciąży byłam? Taka gruba blondynka zwariowana?

malgos741, Makumba lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia albo ja mała szatynka?

ana1122 lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo mam pomysla. Niech ci się sni że całe forum `artemida olsztyn`w ciazy:-)

malgos741, asiastokrota, asia-m-b, Makumba lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Słowik Nowa

Wysłany: 9 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Piszę tu pierwszy raz.Chciałabym dodac otuchy wszystkim starajacym sie o dzidziusia.Nam sie udalo po pierwszej inseminacji w Artemidzie w Olsztynie.Najpierw probowalismy na cyklach stymulowanych ale niestety nie wychodzilo.Potem mialam HSG gdzie jajowody okazaly sie drozne.I w pierwszym cyklu po hsg zaszlam w ciaze po pierwszej inseminacji.Teraz jestem w czwartym miesiacu.Jesli macie watpliwosci co do inseminacji, to mogę potwierdzic ,ze sie udaje.
    Trzymam kciuki za wszystkie staraczki a wy trzymajcie za nas:-)

malgos741, asia-m-b, ana1122, eni33, Asia08 lubią tę wiadomość

staraczka
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak bralyscie suplementy to nic wam nie dolegalo?chodzi mi o jakieś problemy jelitowe.???
    Ja mam takiego dołka,sadze że to ta pogoda...ale zmartwiona jestem.Sama nie wiem czy dobrze robię podchodząc do ivf.Istatnio miałam sen o mojej zmarłej siostrze,ktora mówiła mi tak: "Iwona nie zachodz w tą ciążę".zalamalam się,strasznie to przeżyłam,pochowalismy ja niecały rok temu-przegrala z rakiem.Czy ona mnie ostrzega!az mnie mrozi jak o tym myślę.
    Malawiki sny są odzwierciedleniem naszych obaw.. myślę, że to Twoje obawy, a siostra czemu miałaby Cię ostrzegać? na pewno chciałaby być ciocią ♥ tym bardzej jeśli nie zdążyła być mamusią. Myślę, że byłaby dobrym aniołem dla Twojej dzidzi..
    Skąd u Ciebie takie wątpliwości? Masz moralne dylematy jeśli chodzi o IVF? ja niestety nie mogę pomóc, bo ja takich nie miałam. Najmniejszych! dla mnie to jest NORMALNA metoda :)
    Myślę, że pogoda może mieć duży wpływ na Twoje stany, łykaj witaminę D :)
    trzymaj się kochana ♥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 22:45

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Gryzelka62 Debiutantka

Wysłany: 9 października 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nieśmiało;) czy mogę się przyłączyć? W niedługim czasie zamierzam zostać pacjentka Artemida Olsztyn i juz trochę stres jest:/. Jak to wygląda w Olsztynie czy wszystkie zabiegi są wykonywane na miejscu czy trzeba do Białegostoku dojeżdżać? O którego lekarza pytać? Jaki mniej więcej koszt zabiegu icsi jest. Tyle pytan...
    Pozdrawiam i trzymam kciuki:)

Karcia lubi tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzelka62 wrote:
    Witam nieśmiało;) czy mogę się przyłączyć? W niedługim czasie zamierzam zostać pacjentka Artemida Olsztyn i juz trochę stres jest:/. Jak to wygląda w Olsztynie czy wszystkie zabiegi są wykonywane na miejscu czy trzeba do Białegostoku dojeżdżać? O którego lekarza pytać? Jaki mniej więcej koszt zabiegu icsi jest. Tyle pytan...
    Pozdrawiam i trzymam kciuki:)
    Witaj I zapraszamy do nas. Opowiedz coś O Sobie? Jaki macie problem? jeśli pytasz o icsi to pewnie coś Z nasieniem?
    Jeżeli chodzi O artemide to droga klinika Ale jak Wszystko w dzisiejszych czasach. Przygotowanie do ivf czyli stymulacja odbywa się W Olsztynie. Punkcja i transfer w białymstoku. A lekarze? Kazdy chyba ma swojego ulubieńca. Ja doktora wasniewskiego i zbrocha. Byłam jeszcze U domitrza dobry lekarz Ale chyba nie mój typ.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzelka witamy. Jeśli chodzi o ivf to jak narazie trzeba do Białegostoku jechać na punkcje jajników i transfer. Nie jestem zorientowana kiedy cała procedura będzie możliwa w Olsztynie. Ja polecam dr Zbrocha ale każda z nas na forum ma swojego ulubionego lekarza. Jeśli chodzi o koszt to w zależności od tego jak będziesz reagować na leki. I zależy czy będziesz mogła skorzystać z leków refundowanych. U nas dr mówił na początku powiedział że w najlepszym wypadku koszt ok 7000 zł ale kazał być przygotowanym na 9000 do 10000. Myślę że wyrobimy się w 8000. Ja miałam leki refundowane.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Gryzelka62 Debiutantka

Wysłany: 9 października 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przyjecie;) w grupie zdecydowanie łapie. Mam endometrioze i niedrozne jajowody wiec dlatego icsi.Byłam pacjentka Novum i dzięki programowi MZ mam synka prawie 2letniego:) juz prawie rok o rodzeństwo się staramy ale się nie udało do tej pory:( teraz chcemy zmienić klinikę na Artemide bo porównując cenniki chyba najlepsza ofertę ma. Czy duża rozbieżność w cenie jest między Olsztynem a Białymstokim?

• Gryzelka62 Debiutantka

Wysłany: 9 października 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka a do kiedy jest refundacja na leki? Przy ostatnim podejściu w czerwcu pierwszy raz skorzystałam z refundacji wiec może i tym razem by się udało...

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ