Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Karcia wrote:o kurcze kilka dni mnie nie było a tu same dobre wieści. Polopiryna super 6 to bardzo dobra liczba , Asia u Ciebie też super wieści oby tak dalej to niedługo forum zmienimy na dwupaki bo wszystkie zaciążycie
.Makumba jakiś czas temu pytałaś ile mam lat teraz we wtorek kończę 25. Pamiętam jak miałam 21 i poszłam do lekarza że nie mogę zajść w ciążę i wtedy jakoś mi było tak bardzo wstyd że taka młoda i już chce dziecko. A ten czas zleciał jak głupi i strach pomyśleć jak miała bym teraz dopiero zaczynać swoją drogę do macierzyństwa.
Karcia, ja w Twoim wieku to myślałam tylko jak tu się dobrze zabawić! Dzieci wtedy?? W życiu!!
Nie napieraj tak to może szybciej się uda) Powodzenia!
-
[email protected] wrote:Dziewczynki a jak bralyscie suplementy to nic wam nie dolegalo?chodzi mi o jakieś problemy jelitowe.???
Ja mam takiego dołka,sadze że to ta pogoda...ale zmartwiona jestem.Sama nie wiem czy dobrze robię podchodząc do ivf.Istatnio miałam sen o mojej zmarłej siostrze,ktora mówiła mi tak: "Iwona nie zachodz w tą ciążę".zalamalam się,strasznie to przeżyłam,pochowalismy ja niecały rok temu-przegrala z rakiem.Czy ona mnie ostrzega!az mnie mrozi jak o tym myślę.
A jakie suplementy bierzesz? Niektóre powodują problemy jelitowe, np. Mg - w ten sposób jego nadmiar jest usuwany przez organizm.
Co do snu - to tylko Twoja wyobraźnia. Na pewno Twoja siostra pragnęłaby Twojego szczęścia, a Ty pragniesz mieć dziecko.
Gdybym zwracała uwagę na moje przestraszne sny to od dawna mieszkalabym na Alei Wojska Polskiego w szpitalu psychiatrycznym. -
Makumba ja dostałam miesiączkę chyba po 4 dniach od odstawienia. Też się denerwowałam że jeszcze nie ma @.
Gryzelka nie wiem do kiedy jest refundacja wiem tylko tyle że to zależy od wieku pacjentki. Jesli jesteś chyba przed 40 to leki refundowane. Dobrze gadam dziewczyny? -
Makumba wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was nie miała okresu po Marvelonie? Mija kolejny dzien i cisza.Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
nick nieaktualnySłowik wrote:Hej dziewczyny.
Piszę tu pierwszy raz.Chciałabym dodac otuchy wszystkim starajacym sie o dzidziusia.Nam sie udalo po pierwszej inseminacji w Artemidzie w Olsztynie.Najpierw probowalismy na cyklach stymulowanych ale niestety nie wychodzilo.Potem mialam HSG gdzie jajowody okazaly sie drozne.I w pierwszym cyklu po hsg zaszlam w ciaze po pierwszej inseminacji.Teraz jestem w czwartym miesiacu.Jesli macie watpliwosci co do inseminacji, to mogę potwierdzic ,ze sie udaje.
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki a wy trzymajcie za nas:-)
Gryzelka witaj - a skąd jesteś? Co do tematów icsi to nie podpowiem. Mój numer jeden w Artemidzie to dr W. Byłam raz na wizycie u dr R i jest spoko. Zdecydowanie wolę lekarzy a nie lekarki w tej klinice -
nick nieaktualny
-
Gryzelka witaj
spokojnie leki refundowane ale tak jak pisze Emilka zależy od wieku pacjentki i od jej poziomu amh.
Ja jestem zadowolona z kliniki, slabo trochę, że trafia sie do roznych lekarzy na wizyty ale to w sumie nie miało wiekszego znaczenia. Porównywalnie do innych klinik to tu jest niedrogo. Za ICSI zaplacisz tyle co za IVF czyli 1000 pakiet wizyt, 3000 punkcja i 1000 transfer. Oczywiscie wizyta kwalifikująca platna oddzielnie 250. Leki to kwota zalezna od rodzaju stymulacji ale jesli wcześniej stymulacja byla owocnato lekarz pójdzie tę samą ścieżką, przynajmniej w moim przypadku tak było. Na punkcje i transfer jedzie sie do Szpitala Uniwersyteckiego w Białymstoku. Dobrze tez po transferze zostac na noc, jesli ma sie możliwość. Ewentualne crio jest za darmo, płaci sie tylko za mrożenie_rozmrozenie ok 700 zł.
PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 08:35
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Gryzelka witaj
jeśli chodzi o refundacje leków to nam dr Z mówił że dotyczy 3 prób. My 2 mieliśmy z programu rządowego na NFZ, które podobno tez sie wliczały w te 3
Powodzenia i pisz nam na bieżąco co tam u ciebie
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Dziękuję dziewczyny za przyjecie;) jestem z okolic Nowego Miasta Lubawskiego wiec odległość do Olsztyna jest w sam raz na dojezdzanie;) w środę mam wizytę u dr. Ramela w Iławie i mam nadzieje, że już nas trochę nakieruje z badaniami i całą resztą. Trzymam kciuki za potrzebujące.
-
nick nieaktualny
-
Z suplementow biorę to:wit d,k,a+e,q10,kwas foliowy,stymen,kwasy omega z dhea.Sadze że to może wywołane stresem,malo jem,duzo pracuje.
Dlatego jak tylko zacznę stymulacji to spadam na l-4.Mam nadzieję że lekarz wystawi bez problemu.
Sny jak to sny-ujawniaja nasze obawy.A niestety jest ich sporo.
Dziękuję wam za wsparcie-wszystkie jesteście wspaniałe.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Gryzelka napewno przy pierwszej wizycie to są koszta 250 zł.,bez względu na jakiego lekarza wybierzesz.Pierwsze wstępne badania 600 zl.Zaczynasz Brac antyki i foliowy to koszt 40 zł.Tak klasuje się pierwsza wizyta.Na kolejnej dostajesz już leku do stymulacji i tu ceny w zależności od ilości i rodzaju lekow.Ogolnie myślę że 8-9 tysięcy.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Nam Domitrz powiedział że już zrobimy wszystko w Olsztynie.Wypada tak na listopada.Mam taka nadzieję.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
-
Ja już po wizycie u dr Z. Criotransfer w następnym cyklu. Ten cykl odpoczywamy. Jak zwykle wizyta przebiegła w miłej atmosferze. Jutro wracam do pracy a szefowa z radości skacze pod sufit. Szkoda tylko że mnie to tak nie cieszy jak ją
asia-m-b, sonia86 lubią tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Ja już po wizycie u dr Z. Criotransfer w następnym cyklu. Ten cykl odpoczywamy. Jak zwykle wizyta przebiegła w miłej atmosferze. Jutro wracam do pracy a szefowa z radości skacze pod sufit. Szkoda tylko że mnie to tak nie cieszy jak ją
odpoczywaj zregenerowany organizm to wieksze szanse na implantacje zarodka wiec glowa do gory
A szefowa kopnij mocno w dupe na ppwitanie
Widze ze nie tylko ja mam w pracy zajebiscie
Dlatego ja od poczatku wlasciwej stymulacji jestem na l4 i przynaniej sie nie stresuje
Hehe ogarniam mieszkanie bo pozniej juz nie bede moglaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
asiastokrota wrote:Dziewczyny martwię się, punkcja byla w sobotę dziś poniedziałek a oni nie dzwonią
asiastokrota lubi tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
asiastokrota wrote:Dziewczyny martwię się, punkcja byla w sobotę dziś poniedziałek a oni nie dzwonią
asiastokrota lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017