X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    o kurcze kilka dni mnie nie było a tu same dobre wieści. Polopiryna super 6 to bardzo dobra liczba , Asia u Ciebie też super wieści oby tak dalej to niedługo forum zmienimy na dwupaki bo wszystkie zaciążycie :) .Makumba jakiś czas temu pytałaś ile mam lat teraz we wtorek kończę 25. Pamiętam jak miałam 21 i poszłam do lekarza że nie mogę zajść w ciążę i wtedy jakoś mi było tak bardzo wstyd że taka młoda i już chce dziecko. A ten czas zleciał jak głupi i strach pomyśleć jak miała bym teraz dopiero zaczynać swoją drogę do macierzyństwa.

Karcia, ja w Twoim wieku to myślałam tylko jak tu się dobrze zabawić! Dzieci wtedy?? W życiu!!
    Nie napieraj tak to może szybciej się uda ;)) Powodzenia!

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak bralyscie suplementy to nic wam nie dolegalo?chodzi mi o jakieś problemy jelitowe.???
    Ja mam takiego dołka,sadze że to ta pogoda...ale zmartwiona jestem.Sama nie wiem czy dobrze robię podchodząc do ivf.Istatnio miałam sen o mojej zmarłej siostrze,ktora mówiła mi tak: "Iwona nie zachodz w tą ciążę".zalamalam się,strasznie to przeżyłam,pochowalismy ja niecały rok temu-przegrala z rakiem.Czy ona mnie ostrzega!az mnie mrozi jak o tym myślę.

A jakie suplementy bierzesz? Niektóre powodują problemy jelitowe, np. Mg - w ten sposób jego nadmiar jest usuwany przez organizm.

Co do snu - to tylko Twoja wyobraźnia. Na pewno Twoja siostra pragnęłaby Twojego szczęścia, a Ty pragniesz mieć dziecko.
    Gdybym zwracała uwagę na moje przestraszne sny to od dawna mieszkalabym na Alei Wojska Polskiego w szpitalu psychiatrycznym.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was nie miała okresu po Marvelonie? Mija kolejny dzien i cisza.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba ja dostałam miesiączkę chyba po 4 dniach od odstawienia. Też się denerwowałam że jeszcze nie ma @.
    Gryzelka nie wiem do kiedy jest refundacja wiem tylko tyle że to zależy od wieku pacjentki. Jesli jesteś chyba przed 40 to leki refundowane. Dobrze gadam dziewczyny?

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was nie miała okresu po Marvelonie? Mija kolejny dzien i cisza.
    Ja po 6 dniach dostalam okres. A przy poprzedniej stymulacji po 12.

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słowik wrote:
    Hej dziewczyny.
    Piszę tu pierwszy raz.Chciałabym dodac otuchy wszystkim starajacym sie o dzidziusia.Nam sie udalo po pierwszej inseminacji w Artemidzie w Olsztynie.Najpierw probowalismy na cyklach stymulowanych ale niestety nie wychodzilo.Potem mialam HSG gdzie jajowody okazaly sie drozne.I w pierwszym cyklu po hsg zaszlam w ciaze po pierwszej inseminacji.Teraz jestem w czwartym miesiacu.Jesli macie watpliwosci co do inseminacji, to mogę potwierdzic ,ze sie udaje.
    Trzymam kciuki za wszystkie staraczki a wy trzymajcie za nas:-)
    Cześć i gratuluję. A kto wykonywał tę szczęśliwą iui?
    Gryzelka witaj - a skąd jesteś? Co do tematów icsi to nie podpowiem. Mój numer jeden w Artemidzie to dr W. Byłam raz na wizycie u dr R i jest spoko. Zdecydowanie wolę lekarzy a nie lekarki w tej klinice :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba nie podpowiem, bo nie brałam tego leku.

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzelka witaj :) spokojnie leki refundowane ale tak jak pisze Emilka zależy od wieku pacjentki i od jej poziomu amh.
    Ja jestem zadowolona z kliniki, slabo trochę, że trafia sie do roznych lekarzy na wizyty ale to w sumie nie miało wiekszego znaczenia. Porównywalnie do innych klinik to tu jest niedrogo. Za ICSI zaplacisz tyle co za IVF czyli 1000 pakiet wizyt, 3000 punkcja i 1000 transfer. Oczywiscie wizyta kwalifikująca platna oddzielnie 250. Leki to kwota zalezna od rodzaju stymulacji ale jesli wcześniej stymulacja byla owocna :) to lekarz pójdzie tę samą ścieżką, przynajmniej w moim przypadku tak było. Na punkcje i transfer jedzie sie do Szpitala Uniwersyteckiego w Białymstoku. Dobrze tez po transferze zostac na noc, jesli ma sie możliwość. Ewentualne crio jest za darmo, płaci sie tylko za mrożenie_rozmrozenie ok 700 zł.
    Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 08:35

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzelka witaj :) jeśli chodzi o refundacje leków to nam dr Z mówił że dotyczy 3 prób. My 2 mieliśmy z programu rządowego na NFZ, które podobno tez sie wliczały w te 3 :) Powodzenia i pisz nam na bieżąco co tam u ciebie

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Gryzelka62 Debiutantka

Wysłany: 10 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za przyjecie;) jestem z okolic Nowego Miasta Lubawskiego wiec odległość do Olsztyna jest w sam raz na dojezdzanie;) w środę mam wizytę u dr. Ramela w Iławie i mam nadzieje, że już nas trochę nakieruje z badaniami i całą resztą. Trzymam kciuki za potrzebujące.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzelka biorę trochę szczęścia z tych kciuków. Też mam dzidziola - niedługo dwa lata skończy. A gdzie rodziłaś?

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z suplementow biorę to:wit d,k,a+e,q10,kwas foliowy,stymen,kwasy omega z dhea.Sadze że to może wywołane stresem,malo jem,duzo pracuje.
    Dlatego jak tylko zacznę stymulacji to spadam na l-4.Mam nadzieję że lekarz wystawi bez problemu.
    Sny jak to sny-ujawniaja nasze obawy.A niestety jest ich sporo.
    Dziękuję wam za wsparcie-wszystkie jesteście wspaniałe.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902

Wysłany: 10 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzelka napewno przy pierwszej wizycie to są koszta 250 zł.,bez względu na jakiego lekarza wybierzesz.Pierwsze wstępne badania 600 zl.Zaczynasz Brac antyki i foliowy to koszt 40 zł.Tak klasuje się pierwsza wizyta.Na kolejnej dostajesz już leku do stymulacji i tu ceny w zależności od ilości i rodzaju lekow.Ogolnie myślę że 8-9 tysięcy.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)

Wysłany: 10 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam Domitrz powiedział że już zrobimy wszystko w Olsztynie.Wypada tak na listopada.Mam taka nadzieję.

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slowik a jakie koszty isemninacji sa? I gratulacje.oby wszystkim sie udalo.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u dr Z. Criotransfer w następnym cyklu. Ten cykl odpoczywamy. Jak zwykle wizyta przebiegła w miłej atmosferze. Jutro wracam do pracy a szefowa z radości skacze pod sufit. Szkoda tylko że mnie to tak nie cieszy jak ją :)

asia-m-b, sonia86 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Ja już po wizycie u dr Z. Criotransfer w następnym cyklu. Ten cykl odpoczywamy. Jak zwykle wizyta przebiegła w miłej atmosferze. Jutro wracam do pracy a szefowa z radości skacze pod sufit. Szkoda tylko że mnie to tak nie cieszy jak ją :)
    Super kochana ze wszystko dobrze :) odpoczywaj zregenerowany organizm to wieksze szanse na implantacje zarodka wiec glowa do gory :)
    A szefowa kopnij mocno w dupe na ppwitanie :)
    Widze ze nie tylko ja mam w pracy zajebiscie :)
    Dlatego ja od poczatku wlasciwej stymulacji jestem na l4 i przynaniej sie nie stresuje :)
    Hehe ogarniam mieszkanie bo pozniej juz nie bede mogla :D

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwię się, punkcja byla w sobotę dziś poniedziałek a oni nie dzwonią :(:(:(

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Dziewczyny martwię się, punkcja byla w sobotę dziś poniedziałek a oni nie dzwonią :(:(:(
    Sproboj sama zadzwonic w necie jest tel albo poczekaj cierpliwie bo dzisiaj powinni dzwonic

asiastokrota lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Jak by się coś działo z komórkami to by dzwonili następnego dnia..ja tak miałam.. spokojnie na pewno dojrzewają. .

asiastokrota lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ