X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia wrote:
    o kurcze kilka dni mnie nie było a tu same dobre wieści. Polopiryna super 6 to bardzo dobra liczba , Asia u Ciebie też super wieści oby tak dalej to niedługo forum zmienimy na dwupaki bo wszystkie zaciążycie :) .Makumba jakiś czas temu pytałaś ile mam lat teraz we wtorek kończę 25. Pamiętam jak miałam 21 i poszłam do lekarza że nie mogę zajść w ciążę i wtedy jakoś mi było tak bardzo wstyd że taka młoda i już chce dziecko. A ten czas zleciał jak głupi i strach pomyśleć jak miała bym teraz dopiero zaczynać swoją drogę do macierzyństwa.

Karcia, ja w Twoim wieku to myślałam tylko jak tu się dobrze zabawić! Dzieci wtedy?? W życiu!!
    Nie napieraj tak to może szybciej się uda ;)) Powodzenia!

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak bralyscie suplementy to nic wam nie dolegalo?chodzi mi o jakieś problemy jelitowe.???
    Ja mam takiego dołka,sadze że to ta pogoda...ale zmartwiona jestem.Sama nie wiem czy dobrze robię podchodząc do ivf.Istatnio miałam sen o mojej zmarłej siostrze,ktora mówiła mi tak: "Iwona nie zachodz w tą ciążę".zalamalam się,strasznie to przeżyłam,pochowalismy ja niecały rok temu-przegrala z rakiem.Czy ona mnie ostrzega!az mnie mrozi jak o tym myślę.

A jakie suplementy bierzesz? Niektóre powodują problemy jelitowe, np. Mg - w ten sposób jego nadmiar jest usuwany przez organizm.

Co do snu - to tylko Twoja wyobraźnia. Na pewno Twoja siostra pragnęłaby Twojego szczęścia, a Ty pragniesz mieć dziecko.
    Gdybym zwracała uwagę na moje przestraszne sny to od dawna mieszkalabym na Alei Wojska Polskiego w szpitalu psychiatrycznym.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was nie miała okresu po Marvelonie? Mija kolejny dzien i cisza.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba ja dostałam miesiączkę chyba po 4 dniach od odstawienia. Też się denerwowałam że jeszcze nie ma @.
    Gryzelka nie wiem do kiedy jest refundacja wiem tylko tyle że to zależy od wieku pacjentki. Jesli jesteś chyba przed 40 to leki refundowane. Dobrze gadam dziewczyny?

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was nie miała okresu po Marvelonie? Mija kolejny dzien i cisza.
    Ja po 6 dniach dostalam okres. A przy poprzedniej stymulacji po 12.

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słowik wrote:
    Hej dziewczyny.
    Piszę tu pierwszy raz.Chciałabym dodac otuchy wszystkim starajacym sie o dzidziusia.Nam sie udalo po pierwszej inseminacji w Artemidzie w Olsztynie.Najpierw probowalismy na cyklach stymulowanych ale niestety nie wychodzilo.Potem mialam HSG gdzie jajowody okazaly sie drozne.I w pierwszym cyklu po hsg zaszlam w ciaze po pierwszej inseminacji.Teraz jestem w czwartym miesiacu.Jesli macie watpliwosci co do inseminacji, to mogę potwierdzic ,ze sie udaje.
    Trzymam kciuki za wszystkie staraczki a wy trzymajcie za nas:-)
    Cześć i gratuluję. A kto wykonywał tę szczęśliwą iui?
    Gryzelka witaj - a skąd jesteś? Co do tematów icsi to nie podpowiem. Mój numer jeden w Artemidzie to dr W. Byłam raz na wizycie u dr R i jest spoko. Zdecydowanie wolę lekarzy a nie lekarki w tej klinice :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba nie podpowiem, bo nie brałam tego leku.

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzelka witaj :) spokojnie leki refundowane ale tak jak pisze Emilka zależy od wieku pacjentki i od jej poziomu amh.
    Ja jestem zadowolona z kliniki, slabo trochę, że trafia sie do roznych lekarzy na wizyty ale to w sumie nie miało wiekszego znaczenia. Porównywalnie do innych klinik to tu jest niedrogo. Za ICSI zaplacisz tyle co za IVF czyli 1000 pakiet wizyt, 3000 punkcja i 1000 transfer. Oczywiscie wizyta kwalifikująca platna oddzielnie 250. Leki to kwota zalezna od rodzaju stymulacji ale jesli wcześniej stymulacja byla owocna :) to lekarz pójdzie tę samą ścieżką, przynajmniej w moim przypadku tak było. Na punkcje i transfer jedzie sie do Szpitala Uniwersyteckiego w Białymstoku. Dobrze tez po transferze zostac na noc, jesli ma sie możliwość. Ewentualne crio jest za darmo, płaci sie tylko za mrożenie_rozmrozenie ok 700 zł.
    Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 08:35

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzelka witaj :) jeśli chodzi o refundacje leków to nam dr Z mówił że dotyczy 3 prób. My 2 mieliśmy z programu rządowego na NFZ, które podobno tez sie wliczały w te 3 :) Powodzenia i pisz nam na bieżąco co tam u ciebie

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Gryzelka62 Debiutantka

Wysłany: 10 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za przyjecie;) jestem z okolic Nowego Miasta Lubawskiego wiec odległość do Olsztyna jest w sam raz na dojezdzanie;) w środę mam wizytę u dr. Ramela w Iławie i mam nadzieje, że już nas trochę nakieruje z badaniami i całą resztą. Trzymam kciuki za potrzebujące.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzelka biorę trochę szczęścia z tych kciuków. Też mam dzidziola - niedługo dwa lata skończy. A gdzie rodziłaś?

• [email protected] Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z suplementow biorę to:wit d,k,a+e,q10,kwas foliowy,stymen,kwasy omega z dhea.Sadze że to może wywołane stresem,malo jem,duzo pracuje.
    Dlatego jak tylko zacznę stymulacji to spadam na l-4.Mam nadzieję że lekarz wystawi bez problemu.
    Sny jak to sny-ujawniaja nasze obawy.A niestety jest ich sporo.
    Dziękuję wam za wsparcie-wszystkie jesteście wspaniałe.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902

Wysłany: 10 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzelka napewno przy pierwszej wizycie to są koszta 250 zł.,bez względu na jakiego lekarza wybierzesz.Pierwsze wstępne badania 600 zl.Zaczynasz Brac antyki i foliowy to koszt 40 zł.Tak klasuje się pierwsza wizyta.Na kolejnej dostajesz już leku do stymulacji i tu ceny w zależności od ilości i rodzaju lekow.Ogolnie myślę że 8-9 tysięcy.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)

Wysłany: 10 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam Domitrz powiedział że już zrobimy wszystko w Olsztynie.Wypada tak na listopada.Mam taka nadzieję.

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slowik a jakie koszty isemninacji sa? I gratulacje.oby wszystkim sie udalo.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u dr Z. Criotransfer w następnym cyklu. Ten cykl odpoczywamy. Jak zwykle wizyta przebiegła w miłej atmosferze. Jutro wracam do pracy a szefowa z radości skacze pod sufit. Szkoda tylko że mnie to tak nie cieszy jak ją :)

asia-m-b, sonia86 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Ja już po wizycie u dr Z. Criotransfer w następnym cyklu. Ten cykl odpoczywamy. Jak zwykle wizyta przebiegła w miłej atmosferze. Jutro wracam do pracy a szefowa z radości skacze pod sufit. Szkoda tylko że mnie to tak nie cieszy jak ją :)
    Super kochana ze wszystko dobrze :) odpoczywaj zregenerowany organizm to wieksze szanse na implantacje zarodka wiec glowa do gory :)
    A szefowa kopnij mocno w dupe na ppwitanie :)
    Widze ze nie tylko ja mam w pracy zajebiscie :)
    Dlatego ja od poczatku wlasciwej stymulacji jestem na l4 i przynaniej sie nie stresuje :)
    Hehe ogarniam mieszkanie bo pozniej juz nie bede mogla :D

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwię się, punkcja byla w sobotę dziś poniedziałek a oni nie dzwonią :(:(:(

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Dziewczyny martwię się, punkcja byla w sobotę dziś poniedziałek a oni nie dzwonią :(:(:(
    Sproboj sama zadzwonic w necie jest tel albo poczekaj cierpliwie bo dzisiaj powinni dzwonic

asiastokrota lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Jak by się coś działo z komórkami to by dzwonili następnego dnia..ja tak miałam.. spokojnie na pewno dojrzewają. .

asiastokrota lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ