Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
e_mil_ka wrote:TERA83 znalazła taką informacje że ten lek co ja przyjmowałam gonal F refundowany jest do 40 roku życia u kobiet z Amh powyżej 0,7 i do 3 cykli. Pewnie większość leków tak będzie. Tak punkcja w Białymstoku. Po punkcji chyba lepiej zostac jest na noc w Białymstoku. Ja niestety nie mogłam wrócić bo musiałam zostać po punkcji w szpitalu. Ale inne dziewczyny albo wracają w ten sam dzień albo na drugi dzień. Zabieg trwa ok. 15 min. Usypiają Cie i budzisz sie zanim dotrzesz na sale po zabiegi. Dwie godziny musisz leżeć i dojść do siebie nie no i potem możesz wracać do domu.
i to mnie przeraża czy w ogóle jest jakaś szansa, zabiegi są w Artemidzie ? dysponują jakimiś pokojami do wynajęcia ?
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
TERA83 nie poddawaj sie tylko walcz. Jak nie spróbujesz nie będziesz wiedzieć czy to ma sens. Dużo zależy od leków. Może nie będzie tak źle. O jakie pytasz zabiegi? Pytasz o artemide w Olsztynie?
-
Makumba wrote:Tera to nic strasznego. Bez obaw.
Asia co z Twoim mężem, wiadomo już cos?
Przywiozlam go juz do domu.Porobili mu badania i nic zlego nie wyszlo. Jakies drobne zmiany ma, ale ma jeszcze raz isc do neurologa. Narazie to nic groznego. Uff.
asiastokrota, polopiryna lubią tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
e_mil_ka wrote:TERA83 nie poddawaj sie tylko walcz. Jak nie spróbujesz nie będziesz wiedzieć czy to ma sens. Dużo zależy od leków. Może nie będzie tak źle. O jakie pytasz zabiegi? Pytasz o artemide w Olsztynie?
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
TERA83 Punkcja i transfer jest wykonywana w szpitalu uniwersyteckim a nie w Artemidzie. Czy Artemida dysponuje pokojami nie wiem. W Białymstoku jest dużo ofert jesli chodzi o wynajem pokoju czy mieszkania na 1 dzien lub dwa. Nie ma z tym problemu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 23:28
-
e_mil_ka wrote:TERA83 Punkcja i transfer jest wykonywana w szpitalu uniwersyteckim a nie w Artemidzie. Czy Artemida dysponuje pokojami nie wiem. W Białymstoku jest dużo ofert jesli chodzi o wynajem pokoju czy mieszkania na 1 dzien lub dwa. Nie ma z tym problemu.
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
Co wyklucza z refundacji leków. FSH powyżej 15 mU/mL w 2-3 dniu cyklu lub hormonu antymüllerowski AMH poniżej 0,5 ng/mL – według starej generacji stosowanych odczynników badaniu, czyli poniżej 0,7 ng/mL – według nowej generacji stosowanych odczynników w badaniu); oczywiście wiek do 40 lat musi być
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Asia08 super, że masz już męża przy sobie. Dobrze że nic złego nie znaleźli. Asiu dobry neurolog w Olsztynie to dr Siwek chyba Tomasz, przyjmuje w szpitalu uniwersyteckim na u. Warszawskiej. Trochę jest specyficzny ale dobry z niego lekarz
Asia08 lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Ja kiedyś to przeczytalam I jeśli miałabym amh niższe to bym się uparła na te fsh żeby sprawdzic i jakby było ok to bym naciskała lekarzy żeby dali refundację może by dali?
TERA83 lubi tę wiadomość
-
TERA83 witaj, musisz zacząć wierzyć że Wam się uda. Pomożemy zmienić ci nastawienie:) Nasze forum jest pełne cudów:)
Trzeba tylko wierzyć, walczyć i nie poddawać się. Powodzenia
ana1122, TERA83 lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
eni33 wrote:Malewiki pisalas ze masz juz syna.wiec wczesniej nie mialas problemu z zajsciem w ciaze. A wiec co jest teraz przyczyna? Pisalas rowniez ze twoj maz ma 8% morfoligie. Moj ma tylko 2% wiec sie martwie.a u was sa jeszcze jakies przyczyny.
U mnie niema przeciwwskazań,wyniki ok cykle regularne owulacji 14 dnia.Tu było ok.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
[email protected] wrote:Luteine mam brać 3 razy dziennie.
Tez próbowałam pić wino na endometrium, ale stwierdziłam ze nie dam rady.Nie cierpię wina i nie roslo.Orzeszki -dużo migdałów.W lidlu są dobre bo solone.
A z leków bez recepty na poprawę endometrium polecam tą rozpiska.
Wspomagacze naturalne:
orzechy
migdały
ryby
czerwone wino
2. Wspomagacze „bez recepty”
Wiesiołek (do owulacji)
Magnez
B complex
Vit E (do owulacji)
Omega 3
Acard
Hormeel S
Ilości wg ulotkiBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
eni33 wrote:A czemu masz wizyte u hematoliga? Moj maz tez chodzi bo ma slaba krzepliwosc krwi i z tego powidu sciagali go ze stolu operacyjnego i od ok 2 lat sie leczy bierze tabletki na poprawe i 25 listopada ma znowu wizyte a przed nia wyniku z krwi. I dodam ze ostatnio robil jakies krzepliwosc 5,7 i X.
Wiec poprosze liste badan ktore jeszcze mozna zrobic
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
TERA83 wrote:lat 33, amh beznadziejne 0,37 ale wydaje mi się że w tym roku już nie ma refundacji gdzieś od czerwcaBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Badania genetyczne:
-Kariotyp
-Mutacje układu krzepnięcia:
Czynnik v-leiden
2210 g-a genu protrombiny
- nk
- immunogenotyp:
Mutacje mthgr , cftr szt
-ANA1,
Przeciwciala:
Przeciwkardiolipinowe IGg IGm IGa
Antyfosfolipidowe
ANTYKOAGULANT TOCZNIA
-glikoproteina beta 2
Ja będę robiła te najważniejsze jak wyjdź dobrze to będę dalej szukała..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 11:29
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Gosia321 wrote:W zwiazku z mutacja mthfr nadkrzepliwisc wrodzona powinnam byc pod stala opieka hematologa. A ze pracuje wlasnie na tym oddziale to pyralam ordynator czy moze mi zrobic jeszcze jakies badania wiec zobaczymy na co uda mi sie ja naciagnac
Wiec poprosze liste badan ktore jeszcze mozna zrobicWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 11:31
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Ena daj znac..jak tam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 11:34
kariotypy ok