X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy puszcza mnie z izby?Tak najmniej ile trzeba tam spędzić czasu.Punkcja na 9:45.

ana1122, słomka :) lubią tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura to gdzie wy siedzieliście?
    Ena jesteś bardzo sympatyczną osobą:) a no i jakbym Cie nie poznała kolejnym razem to przepraszam bo ja właśnie mam krotka pamięć do twarzy. Chyba ze założysz zielone spodnie :)
    Izaura no nie mogę sobie darować że Cie nie kojarzę.

Malawiki myśl że tak 2,5 godzinki i wyjdziesz:)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy puszcza mnie z izby?Tak najmniej ile trzeba tam spędzić czasu.Punkcja na 9:45.
    Ja miałam punkcje na 9 A wzięli mnie O 9.30. 10 minut i wróciłam na sale potem poprosili mojego męża A ja poprosiłam lek przeciwbolowy. Myślę że tak ok 1 godziny zostałam na sali I potem do domku

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Ena jesteś bardzo sympatyczną osobą:) a no i jakbym Cie nie poznała kolejnym razem to przepraszam bo ja właśnie mam krotka pamięć do twarzy. Chyba ze założysz zielone spodnie :)

Ja siedzialam po lewej stronie od wejscia kolo takiej dziewczyny w zaawansowanej ciąży

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura to nie kojarzę za daleko siedziałaś:). Dziewczyny dużo trzeba wcinać tych orzechów brazylijskich?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie przeczytam tej książki. Cały czas rycze przy niej...

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po punkcji czułam się ok i szpital opuściliśmy tak ok po 45 min-1 godz od punkcji

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Ja siedzialam po lewej stronie od wejscia kolo takiej dziewczyny w zaawansowanej ciąży
    A pamietam dziewczyne w ciazy

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, witajcie :) Mało mnie tutaj ostatnio, ale czytam na bieżąco, tylko czasu mam tak mało... słabo to wygląda :( Roboty mam od groma, dzieje się dużo, zbyt dużo jak na mnie.
    Witam serdecznie nowe dziewczyny :)
    Widzę (czytam), że jakiś koci temat wypłynął :) Ja uwielbiam koty, sama mam 2 kocice - są wierne jak psy (wiem, co piszę, bo psy - wierne, też miałam w swoim życiu). Nie odstępują na krok, tęsknią za nami, jak nas nie ma, czekają wiernie pod drzwiami, gdy wracamy z pracy i chodzą przy nodze. Kocham moje księżniczki :)
    Emilka, trzymam mocno kciuki za Ciebie :) Na pewno się uda :) :)
    U mnie jakaś masakra się dzieje, w skrócie wygląda to tak: 9 lat temu z dnia na dzień przeniosłam się z Warszawy do Olsztyna, aby mój mąż mógł zacząć rozwój swojej naukowej kariery. Zrezygnowałam z fajnej pracy, bo wiedziałam, że to Jego marzenie. Teraz, kilka dni temu, otrzymał super propozycję pracy z UW. Widzę, jak mu się oczy świecą :) I w kropce jestem, bo zawsze powtarzałam, że na emeryturę i tak wrócę w rodzinne strony, ale tak już ?? teraz, od razu ?? Powiedziałam mu, że najlepsza opcja dla nas w tej chwili to... urlop macierzyński ;) Tak więc musimy ostro wziąć się do pracy. W poniedziałek dzwonię, aby umówić się na wizytę i działać. A co przyniesie czas, zobaczymy.
    Sorry, że tak się rozpisałam, ale znalazłam wolną chwilę :)
    Brzuchatki, trzymajcie się dzielnie :) Miłego wieczoru wszystkim życzę :)

asia-m-b, Asia08, Makumba, malgos741 lubią tę wiadomość

Monisiek
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki, ja po punkcji to tylko niecałą godzinkę leżałam (niektórym dziewczynom podają jeszcze kroplówkę, nie wiem dlaczego, może przeciwbólowo, ja nie miałam), po transferze nieco dłużej mnie trzymali, ok 1-1,5h mnie trzymali na łóżeczku (wygodnym) :) Zarówno po punkcji, jak i po transferze, wracaliśmy od razu do Olsztyna. Bezpośrednio po punkcji czułam się dobrze, dopiero po wejściu do domu i po krótkim odpoczynku, czyli po ok. 4 godzinach zaczął mnie boleć brzuch, ale dałam radę bez tabletek przeciwbólowych. Przeszło po ok. 2 godzinach. Będzie dobrze :)

Monisiek
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek dzięki zaciskaj mocno kciuki.
    Mnie po punkcji nie chcieli zbyt szybko wypuścić po dwóch kroplówkach przeciwbólowych ból ustąpił poczułam się lepiej i zaczelam sie ubierać. Od razu opierdziel dostałam że mam sie nie spieszyc i poczekać jeszcze. No ale u mnie to dużo komplikacji wiec normalnie pewnie sie wychodzi szybciej.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam po 20 minutach od razu po przywiezieniu przysnęło mi się z 15 min i przyszedł dr Z i mnie obudził i od razu zapytałam czy mogę już iść a on na to że jeśli się dobrze czuje to mogę i jak wychodziłam to pielęgniarki się dopytywały czy lekarz kazał tak szybko wyjść :) a ja mam od 2 dni gorszy dzień zwątpiłam w to wszystko czy kiedyś mi się uda, że to wszystko na marne te odchudzanie starania itp...

Karcia
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak myślicie, czy w moim przypadku, 40 lat, amh 1,5 mogą krótki protokół zastosować?

Karcia, malgos741 lubią tę wiadomość

Monisiek
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia żadne takie, WSZYSTKIM SIĘ NAM UDA. Rozumiem że masz wątpliwości, każda z nas ma. Musimy wierzyć, mamy dowody że cuda się zdarzają. Walczmy dopóki starczy nam sił, nie poddajemy się.

Karcia, Makumba, malgos741 lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek ja nie wiem. Nigdy nie rozumiałam czym oni się kierują, wybierając protokół. Będzie dobrze napewno. &&&&&&&

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brałam już dzisiaj 2 razy magnez A zaczęło mi skakać oko. Mogę lyknac kolejna tabletke?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 3 razy dziennie

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:

Dziękuję. Ja raczej dobrze pamiętam twarze, zatem przypomnę ci się sama. A kiedy masz teraz wizytę?

Monisiek to faktycznie wielkie zmiany się szykują. A w jakiej dziedzinie nauki twój mąż się rozwija?

[email protected] już dziś Ci życzę powodzenia, bo jutro z samego rana pędzę do pracy. KopniAk na szczęście :-)

• Makumba Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba kiedy sprawisz Sobie suwaczek.

29 listopada, po wizycie u lekarza. Miło, że zapytałaś :-)

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:
    Dziewczynki, witajcie :) Mało mnie tutaj ostatnio, ale czytam na bieżąco, tylko czasu mam tak mało... słabo to wygląda :( Roboty mam od groma, dzieje się dużo, zbyt dużo jak na mnie.
    Witam serdecznie nowe dziewczyny :)
    Widzę (czytam), że jakiś koci temat wypłynął :) Ja uwielbiam koty, sama mam 2 kocice - są wierne jak psy (wiem, co piszę, bo psy - wierne, też miałam w swoim życiu). Nie odstępują na krok, tęsknią za nami, jak nas nie ma, czekają wiernie pod drzwiami, gdy wracamy z pracy i chodzą przy nodze. Kocham moje księżniczki :)
    Emilka, trzymam mocno kciuki za Ciebie :) Na pewno się uda :) :)
    U mnie jakaś masakra się dzieje, w skrócie wygląda to tak: 9 lat temu z dnia na dzień przeniosłam się z Warszawy do Olsztyna, aby mój mąż mógł zacząć rozwój swojej naukowej kariery. Zrezygnowałam z fajnej pracy, bo wiedziałam, że to Jego marzenie. Teraz, kilka dni temu, otrzymał super propozycję pracy z UW. Widzę, jak mu się oczy świecą :) I w kropce jestem, bo zawsze powtarzałam, że na emeryturę i tak wrócę w rodzinne strony, ale tak już ?? teraz, od razu ?? Powiedziałam mu, że najlepsza opcja dla nas w tej chwili to... urlop macierzyński ;) Tak więc musimy ostro wziąć się do pracy. W poniedziałek dzwonię, aby umówić się na wizytę i działać. A co przyniesie czas, zobaczymy.
    Sorry, że tak się rozpisałam, ale znalazłam wolną chwilę :)
    Brzuchatki, trzymajcie się dzielnie :) Miłego wieczoru wszystkim życzę :)

Monisiek, super wieści! W Olsztynie nie ma czego szukać! Przepraszam osoby związane emocjonalnie z tym miastem, to tylko moje subiektywne uczucie. UW a UWM to tez różnica :P
    Nowe drzwi się otwierają, działaj, baardzo trzymam za Was kciuki ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 00:40

f2w3pc0znxygxlh3.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ