X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Asiu po zabiegu (w kwietniu- długo trzeba czekac na termin)mam miec zrobione jak najszybciej HSG i prawdopodobnie bedziemy sie szykować do inseminacji.
    Chyba że nam sie uda wcześniej coś zmajstrować :)
    Teraz jestem stymulowana CLO 2 cykle, bo dr Przybyłowicz i wszyscy lekarze z Artemidy twierdzą ,że polipy mogą ale nie muszą przeszkadzać w zajściu w ciąże.
    W takim razie z całego serca Wam życzę żebyście zmajstrowali "cos" w tak zwanym między czasie :D
    Tak to już jest, że podana nam się czy nie musimy zaufać lekarzom..

malgos741 lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• maryska90 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie czasem takie myśli że nigdy się nie uda? Ja czasem tak myślę... W ogóle ostatnio mam gorsze dni... Mąż wyjechał na pól roku i widzimy się tylko w weekendy i to nie wszystkie.. Informacja o naszych zarodkach dodatkowo nas dobiła. Zaczęłam myśleć o planie B... Może adopcja zarodka jeżeli naszym się nie uda? Co o tym myślicie?

Marcelka43 lubi tę wiadomość

czerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane :(
    wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
    1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
    Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy.
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia uwierz mi, że każda z nas ma chwilę zwątpienia.. dobrze, że myślisz o planie B Ale daj szansę swoim zarodeczkom, proszę uwierz w to mocno, wiem,że boisz się rozczarowania Ale spróbuj.
    Bardzo dobrze Cię rozumiem jeśli chodzi o kwestie samotności.. mój mąż pracuje w systemie 4 tygodnie na kontrakcie A dwa tygodnie w domu.. dziś np mam tak placzliwy dzień i bardzo chciałabym żeby przy mnie był.. Ale zagryzam wargi i żyje dalej.. Niestety coś za coś..
    Jeśli Ci smutno to Cię wspieram Ale doctransferu podchodz pełna nadziei :)

Judytka, malgos741 lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• maryska90 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się wierzyć i nie poddawać! Dzięki Wam jest lepiej bo wiem, że nie jestem sama i mam wsparcie. Dziękuję Wam wszystkim bardzo :) Finały takie jak u Leo dają nadzieję :) Oby tak dalej dziewczyny :) na każdą w końcu przyjdzie kolej :)

czerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane :(
    wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
    1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
    Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy.
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryska ja tez czasami juz mam dosc wszystkiego,ale jakas nadzieje malutka mam:)

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Judytka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Maryska ja tez czasami juz mam dosc wszystkiego,ale jakas nadzieje malutka mam:)
    Ja też mam dni takiego załamania, zwłaszcza kiedy pojawia się @. Ale choć mówię że mam dość walki i nie mam już sił i nadzieji, za kilka dni po tym mam ochotę walczyć do końca bo to w końcu moje marzenie-zostać mamą. I pojawia się znowu ta iskierka nadzieji.

Judytka871
    12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
    01.2015 - Druga nieudana inseminacja
    10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
    11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
    Kolejny planowany krok - IVF
  • lawendowapani Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Maryśka :)trzeba sie nie zalamywac, kazda z nas dosięgają czasem dolujace dni. W głębi serca wiemy,ze dla dziecka jestesmy zrobic wiele,jesli nawet nie wszystko. Kazda @,zastrzyk,niepowodzenie wynagrodzi nam kiedy mala istotka,ktora będziemy kochać bezgraniczna miłością,bo to o nią walczylysmy tak dlugo i ze wszystkich sil.
    A odbiegajac od tematu strasznie senna jestem w dzien a w nocy spać nie mogę. Żołądek skręca mnie z bolu a to wszystko przez stres w pracy :/ a mówią,żeby nie przynosić stresów z pracy do domu a tu się same w torebce chowają...

Judytka lubi tę wiadomość

Artemida Białystok
    Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
    09.03.2016 - pick up
    14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA ;)
    8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko <3
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia wszystkie przez to przechodza... jeszcze Ty to młoda a u mnie zegar cyka...

Judytka lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • leo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia czy zamierzasz prowadzić swoje szczęście w artemidzie czy u innego lekarza?

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo prowadzę o dr Przybylowicza w Artemidzie, właśnie w sobotę mam wizytę ;) a Ty nad kim się zastanawiasz?

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• leo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam, pierwszą wizyte mieliśmy u Zbrocha, potem u Domitrza a dokumenty do Białego dostaliśmy od Waśniewskiego, więc na pierwszą wizytę za 2 tyg nie wiem do kogo iść, no i mam dylemat czy ciąży nie prowadzić u kogoś na nfz...

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zastanawiałam się nad NFZ Ale po ostatniej "przygodzie" miałam jasny obraz.. dr Przybylowicz pomógł mi BARDZO był przejęty i zatroskany A lekarz z miejskiego miał mnie głęboko.. powiedział mi: jak ma się utrzymać to się utrzyma co Pani panikuj, wodę trzeba pić
    A gorączkę miałam ponad 39 stopni..
    Boję się takiego podejścia lekarzy na NFZ oczywiście nie można wrzucać wszystkich do jednego worka.. No ale niestety u nas w Polsce tak jest.. jak zapłacisz to Cię lepiej traktują..

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• leo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, zależy od sytuacji i nastawienia lekarza do ciebie. Wstępnie umówię się do artemidy a potem zobaczę

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • orchid Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z godzinami wizyt u lekarzy w Artemidzie w Olsztynie, bardzo zależy mi na takich do południa bo pracuję popołudniami, jak było u was ?

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Orchid,
    Ciężko powiedzieć, ja chodziłam i rano i po południu najlepiej zadzwonić i zapytać się o godziny ;)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• leo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu czyli w sobotę bedziesz miała w sumie pierwszą wizytę- nie licząc "przyody" tak? dobrze myślę, który to będzie dpt? Albo który tydzien:) ? Nie wiem jak ten czas określić:)

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko się zgadza Leo :) w sobotę pierwsza wizyta nie licząc tej w wojewódzkim..
    Wpisz sobie w kalkulator ciąży datę punkcji i wyliczy Ci który masz tydzień
    U mnie dziś 6 tydzień i 2 dni
    W sobotę będzie 6 tydzień i 5 dni :D
    Nie wiem czy to nie za wcześnie na serduszko Ale bardzo bym chciała je już zobaczyć; )

malgos741, lawendowapani, Judytka lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

• leo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, przynajmniej wiem że od punkcji- to sobie sprawdze później :) też mam nadzieje na Twoje serduszko w sobotę <3

malgos741, lawendowapani, asia-m-b lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jak fajnie czyta się takie dobre wieści. Bardzo Wam gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. :-)
    Do mnie właśnie dzwonił dr Domitrza w/s wyników i jest dobrze. Rezerwa ok (nie wiem jaką wartość, dowiem się na wizycie), hormony tarczycowe też tylko bardzo niski poziom wit.D. Uff, trochę ze mnie zeszło. :-) Jutro zakupię witaminę i będę się maszerować. Aha, i muszę się zaszczepić na WZW.

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wiem że doktor Przybylowicz opiekuje się swoimi pacjentami nawet jak są w szpitalu i troszczy się. .dobry wybór. .ps daj znać jak będziesz po wizycie..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ