X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś robiłam bete-czekałam na wynik.Jedt zero-jedno wielkie zero.:(((

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi wiem co czujesz,no ale musimy isc dalej i probowac co mozna

[email protected] lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • anetk89a Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyki wrote:
    Puregon to w jakich dnia cyklu przyjmujesz? Ja bralam letrozol i clo

Przyjmuję od 3 do 8 dc. Pierwszy raz poszłam do położnej, gdyż nigdy nie robiłam sobie sama zastrzyków i to jeszcze w brzuch. Dziś musiałam się przemóc, bo leki muszą być w lodówce, podawane o jednej porze, a Ja nie mam czasu latać lekarz, dom, praca itd.

Czytam te formum od jakiegoś czasu. Tylko nigdy wcześniej się nie udzielałam. Tak ogromnie się boję jak widzę malutką liczbę powodzeń, ale cholernie mocno trzymam kciuki za każdą z Was.

Problem: PCOS.!
    IVF (1) Marzec 2017- Punkcja 11.03; Transfer 14.03 'A8'; Beta-HCG 25.03 '95'; 27.03 '216.50' :(
  • anetk89a Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetk89a wrote:
    Przyjmuję od 3 do 8 dc. Pierwszy raz poszłam do położnej, gdyż nigdy nie robiłam sobie sama zastrzyków i to jeszcze w brzuch. Dziś musiałam się przemóc, bo leki muszą być w lodówce, podawane o jednej porze, a Ja nie mam czasu latać lekarz, dom, praca itd.

Czytam te formum od jakiegoś czasu. Tylko nigdy wcześniej się nie udzielałam. Tak ogromnie się boję jak widzę malutką liczbę powodzeń, ale cholernie mocno trzymam kciuki za każdą z Was.

Zanim dostałam "Puregon" też brałam CLO i letrazol. z tym, że leczyłam się tylko u gina prywatnie. Natomiast Dr. w Klinice uznał, że jeśli sama nie zaszłam do tej pory, to czas to rozegrać inaczej.

Widzę, że Oni mają jakiś taki schemat działania, często czytam, że najpierw jest CLO, potem letrazol.

Problem: PCOS.!
    IVF (1) Marzec 2017- Punkcja 11.03; Transfer 14.03 'A8'; Beta-HCG 25.03 '95'; 27.03 '216.50' :(
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonia86 wrote:
    Nagietka słuchaj any, zobaczysz że będzie Mikołajkowy prezent "do buta".
    Emilka odpoczywaj i rośnij teraz duża :) bralas jakieś leki przed transferem i po? Za crio trzeba płacić?

Ja miałam po owulacji przepisany duphaston dwa razy dziennie i po transferze też mam go brać tak jak biorę. Za crio nie płaciliśmy nic ze względu na to że u nas nie doszło do pierwszego transferu ze względu na hiperkę.

sonia86 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki strasznie mi przykro :( masz może jeszcze zarodki? Tulę Cie mocno

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko się sypie.Chyba tak miało być, niedługo będę do tego jeszcze wolna.Mam tak zajebistego meza ze twierdzi ze to moja wina..Nie będę walczyła nie z tym czlowiekiem- pomyliłam się układając życie na nowo.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko się sypie.Chyba tak miało być, niedługo będę do tego jeszcze wolna.Mam tak zajebistego meza ze twierdzi ze to moja wina..Nie będę walczyła nie z tym czlowiekiem- pomyliłam się układając życie na nowo.
    Pamietaj ze to nie twoja wina tylko wspolna nie mozemy sie obwiniac az tak ze to przez nas nie wychodzi wina jest po obu stronach

3i49ej28fjl6k2ap.png

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym mogła zrobilabym wszystko żeby się udało. Ta druga strona tego nie rozumie.

3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki nie rozumiem czemu Twój mąż Cie obwinia. Mam nadzieję że przemyśli sprawę i przeprosi. Bądź silna. Wiem że to nie proste ale wierzę że dasz radę.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki przykro mi. Miałaś to przeczucie. Nie zawsze udaje się za pierwszym razem. Ale jak będziesz konsekwentna to na bank się uda. Masz też to szczęście, że masz po co wracać do Białego.
    Spokojnie jak na wojnie. Twój mąż pragnie mieć z Tobą dziecko, owoc Waszej miłości. Czasem coś się chlapnie...

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Malawiki, współczuję. Nie twoja wina, nie jego, ciężko to wytłumaczyć i ciężko się z tym pogodzić, bo człowiek zawsze szuka jakiegoś racjonalnego wyjaśnienia. Czasem go po prostu nie ma. Trzymajcie się i nie poddawajcie.

[email protected], Makumba lubią tę wiadomość

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudne to wszystko, do in vitro potrzeba mądrości i pokory.
    Siła w Was obojgu. Trzeba trzymać się razem.

asia-m-b, ana1122, sonia86, [email protected] lubią tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wiem co czujesz przykro mi bardzo :( tule mocno :*
    A macie mrozaki bo juz nie pamietam ??

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki przykro mi bardzo, przytulam mocno. Nie daj sobie wmówić że jesteś winna. To niczyja wina, nie można używać takiego pojęcia jak wina. Niepłodność to choroba obojga bez wskazywania kogokolwiek. Dziś macie zły dzień, nerwy, stres. Musicie od reagować tylko bez kłótni spokojnie. Odsapnijcie trochę, uspokujcie się, przemyślcie wszystko i porozmawiajcie na spokojnie. Polecam wizytę u psychologa nam bardzo pomogła, każde z nas zrozumiało co czuje to drugie. W Artemidzie jest Pani Iza cudowna kobieta, uratowała nasze małżeństwo a mi życie nie przesadzam. Wizyta u psychologa to żaden wstyd. Uspokujcie się i przemyślcie sprawę nic na siłę ale warto spróbować. Jesteście pełno wartościowymi ludźmi obydwoje, warto po walczyć. Trzymaj się kochana, my wszystkie tu wspierany cię z całych sił. Przesyłam do ciebie ciepłe myśli. :-)

asia-m-b, ana1122, Karcia, sonia86, [email protected], Asia08, Makumba, leo, malgos741, Tuuuuuucha lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję się obiema rękoma pod Asiastokrotka!
    Malawiki jest mi strasznie przykro, to takie niesprawiedliwe, zasmucily mnie Twoje wiadomości i jeszcze to, że mąż Cię nie wspiera.. trzymaj się kochana, bądź dzielna! Musisz być!

asiastokrota, [email protected], Makumba lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki Przykro mi...

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiastokrota mądre słowa. Nie wstydźmy sie porad u psychologa. To bardzo pomaga. Ja też swego czasu chodziłam do psychologa i do psychiatry i wcale sie tego nie wstydzę. Uważam że jeśli mamy taką potrzebę nie zwlekajmy.

asiastokrota, Makumba, malgos741, Mycha15 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie nie daj sobie wmówić że to twoja wina. Przecież robisz wszystko zebyscie zostali rodzicami, mądre słowa przytoczyła Makumba do in vitro trzeba dużo siły i mądrosci i, miejmy nadzieję że Twój mąż je w sobie odnajdzie, bo że z Ciebie mądra i silna kobieta to nie podlega dyskusji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 21:54

[email protected], Makumba, leo, malgos741 lubią tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki przykro mi ale jak masz mrożaki to nic straconego więc ciąża tylko się przesunie w czasie.Mężowi wybacz na pewno tak nie myśli wiesz jak to jest w nerwach. Bądź dzielna.

Makumba lubi tę wiadomość

Karcia
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ