X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen nie załamuj mnie. Ja też nic nie czuje. No dzis troche pobolewal mnie brzuch ale szybko przeszło samo. Żadnych powiększonych wrażliwych piersi dziś dosłownie nie czuje nic.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • mała1186 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaka76 wrote:
    Mała1186, powiedz prowszę u kogo konkretnie się leczyłać? W którym Invimedzie? Co skłoniło Cię do podjęcia dezycji o zmianie? Impuls? Czy nałożyło się na to kilka czynników? - pomijając finansowe. A co masz na myśli nic konkretnego? Co jest u Was wskazaniem do leczenia? :) Dziękuję, że odpowiedziałaś.[/QUOT

klinika w warszawie na rakowieckiej. było tam bardzo mało informacji jeśli np.chodzi o monitoring cyklu. nikt nie mówił ile estradio , jak rośnie, ile pęcherzyków, tylko takie powierzchowne informacje przekazywali. nawet na wypisie po transferze nic konkretnego nie było ( w Artemidzie lekarze dokładnie mówili co i jak). po transferze miałam też przestymulowane jajniki, wiadomo każdemu to może sie zdarzyc, ale mnie nawet lekarz z kliniki nie poinformował - dopiero inny ginnekiolog. Jeżeli wybierzesz się to polecam dr rokickiego albo dworniaka - miałam również z nimi kontakt i uważam, że z TEJ kliniki są najbardziej ogarnięci.

mała1186
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura tulę tulę...

Wiecznie po suwaku wnioskuję, że masz małą dzidzię. Tak szybko się stracie o drugie?

• madlen89 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Madlen nie załamuj mnie. Ja też nic nie czuje. No dzis troche pobolewal mnie brzuch ale szybko przeszło samo. Żadnych powiększonych wrażliwych piersi dziś dosłownie nie czuje nic.

Wszystko wiem i nie załmywałabym się gdyby tych objawow nie było, ale były i zniknęły, a z tego co czytam na forach, blogach zwykle zwiastuje to niepowodzenie :(

Punkcja 26.11.16
    Transfer 01.12.
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura przykro mi ze się nia udało-wiem co czujesz!
    Ja dzwoniłam do białego po 10 dniach dowiedzieć się czy sa mrozaki-spokojnie mi powiedzieli bez zadnych problemów.u mnie niestety nic nie było,u was może być inaczej.
    ja jutro dzwonie do poradni genetycznej rejestrować się na badania...mam skierowanie dla siebie i męża,nie wiem czy będzie kolejna proba ale chce wiedzieć gdzie tkwi problem.Powoli się godzę ze tak ma być,chyba ze cud się zdarzy.

malgos741 lubi tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jakie badania trzeba robic u genetyka-wiem ze sami kierują po kolei ale będę chciała wiedzieć jak najwięcej.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki jutro będę dzwonić, wiem ze mamy 1 mrozaczka bo pisze na karcie. Chcę jednak zrobić jakies dodatkowe badania na pewno bo bardzo sie boje kolejnego rozczarowania....

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od czego zalezy kto jakie powinien robic badania po nie udanym ivf? Ja myślę o histoparoskopi bo wydaję mi sie ze mogę miec problem z zagnieżdżeniem. Czy wiecie jakie są wskazania do tego badania?

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do histeroskopii ja miałam skierowanie ze względu na polipy ale wiem ze jest także histeroskopia diagnostyczna bez zabiegu usuwania czegokolwiek.izaura przykro mi:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka kiedy mialas robiony ten zabieg i gdzie? Jak wykryto u Ciebie polipy? Na jakim etapie jesteś aktualnie przypomnij mi proszę

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry widzę Histo 09.15..

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Ja miałam 4 wizyty monitorujące w 12, 16, 18 i 19 dniu cyklu. Ja mam późne owulacje i dlatego tak długo to trwało. Dostałam w 19 dniu cyklu zastrzyk na pęknięcie pęcherzyk o który sama poprosiłam. Crio miałam na naturalnym cyklu. Żadnych leków stymulujących. Jesli chodzi o białostocką Artemidę to ja jakoś tam źle się czułam a byłam tam tylko po zwolnienie po criotransferze. Nie wiem co tak na mnie wpłynęło źle ale mój mąż też miał takie odczucia.
    Ja w bialostockiej artemidzie się leczylam i trochę czasu spędziłam, dlatego rozważam monitoringi u nich. W olsztynskiej jak juz sie otworzyli to przenioslam się z prowadzeniem ciąży.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Izaura tulę tulę...

Wiecznie po suwaku wnioskuję, że masz małą dzidzię. Tak szybko się stracie o drugie?
    Tak, mamy nasz maly invitrowy cud <3 .
    Chcielibysmy spróbować wrócić po mrozaczki jeszcze przed moim powrotem do pracy. Robie na razie lekkie rozeznanie co i jak z tym criotransferem, bo z dr D za każdym razem rozmawialiśmy tak ogolnikowo. Zobaczymy co z tych planów wyjdzie bo po ciazy u mnie pojawiły się nowe problemy i po nowym roku mam stawić sie do dr D na kolejne badania i wtedy padnie decyzja czy mozemy wrócić po mrozaczki..

Gosia321 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen89 wrote:
    Znów mam do Was kilka pytań:) Czy wiecie może, czy można się dowiadywac o zarodki wczesniej niz po 14 dnia? Chodzi oczywicie o te które były hodowane do 6 doby i nie wiadomo czy zostały zamrożone.
    Czy pomiedzy kolejna pierwsza a kolejna procedura( cala stymulacja) musi byc jakas przerwa?
    Ja juz przygotowuje sie do porażki, ponieważ miałam bolące podbrzusze, kłucia, janiki tez bolałay, powiększone, żylaste piersi i.. wszytsko znknęło, a dzis 6 dpt Wieć mysle że po ptakach.

Izaura- przykro mi bardzo.
    Kurde, ponad rok temu to bylo i nie pamiętam dokładnie, ale jeden zarodek tez nam trzymali do 6 doby i ja chyba dość szybko dzwonilam się o niego pytac

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Chcielibysmy spróbować wrócić po mrozaczki jeszcze przed moim powrotem do pracy. Robie na razie lekkie rozeznanie co i jak z tym criotransferem, bo z dr D za każdym razem rozmawialiśmy tak ogolnikowo. Zobaczymy co z tych planów wyjdzie bo po ciazy u mnie pojawiły się nowe problemy i po nowym roku mam stawić sie do dr D na kolejne badania i wtedy padnie decyzja czy mozemy wrócić po mrozaczki..
    A co masz za nowe problemy ktore mogą przeszkodzić W ivf? Oczywiście jeśli można wiedzieć?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen89 wrote:
    Wszystko wiem i nie załmywałabym się gdyby tych objawow nie było, ale były i zniknęły, a z tego co czytam na forach, blogach zwykle zwiastuje to niepowodzenie :(
    NIE CZYTAJ TEGO.
    Emilka Ty też masz zakaz! Fora internetowe to zło. Ostatni mój odjazd z poziomem TSH i wypisywaniem smsow do lekarzy, wieczornych - niedzielnych oznaczeniach poziomu z krwi to przez ovufriend i jedną taką Wrrr
    Oczywiście wszystko skończyło się dobrze. Od początku było!
    To nie o Tobie Gosiu piszę, Ty akurat dobrą robotę zrobiłaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 21:27

e_mil_ka lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura, bardzo mi przykro

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leo wrote:
    Wiecznie ja miałam łyżeczkowanie (17.03) potem w połowie kwietnia była @, umówiłam się na wizytę w 12 dniu cyklu ale po miesiączce majowej i z dr umówiłam się na 17maja od razu na crio. Za tą wizytę zapłaciłam w artemidzie 160zł, crio opłacałam ok 780zł jak już wróciłam z Bialegostoku
    Ale pewnie masz w miarę regularne cykle, co? :) Bo jakos ciężko sobie mi wyobrazić sobie ze przy moich dziwacznych cyklach stawiam się wyznaczonego dnia i mamy transfer;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A co masz za nowe problemy ktore mogą przeszkodzić W ivf? Oczywiście jeśli można wiedzieć?
    W badaniach po porodzie wyszlo mi ze "do kolekcji" doszlo mi kolejne cholestwo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 20:32

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:

Dobry plan i życzę pozytywnej realizacji. Domyślam się, że rodziłaś sn?

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ