Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Raz trafiłam w Artemidzie na młodą Panią Doktor, która spytana o ćwiczenia mówiła, że są wskazane, bo endorfiny, ruch to zdrowie itd. Dr W zakazał w sumie ćwiczeń intensywnych, maratonów itp. Chodakowska chyba do tej grupy nie należy.
A czy można się starać w cyklu HSG?Marzenia się spełnia -
J_agoda wrote:Raz trafiłam w Artemidzie na młodą Panią Doktor, która spytana o ćwiczenia mówiła, że są wskazane, bo endorfiny, ruch to zdrowie itd. Dr W zakazał w sumie ćwiczeń intensywnych, maratonów itp. Chodakowska chyba do tej grupy nie należy.
A czy można się starać w cyklu HSG?
Pewnie, że ruch to zdrowie i trzeba. Moja koleżanka, która jest już w 22 tc od początku ciąży, 3 x w tygodniu, chodzi na crossfit i dźwiga po 25 kg.
Ja na siebie chucham, bo jestem po ivf. Pewnie nic by się nie stało, ale nigdy nic nie wiadomo.
Ogólnie niedługo mam wizytę u lekarza i zaczyna dopadać mnie stres. Zrobiłam coś głupiego, poszłam na masaż... Jeden raz, nic się nie wydarzy, ale uczcie się na moich błędach i nie chodźcie na początku ciąży. -
Ja przed ciąża dużo biegałam,miałam nawet zaczynać przygotowania do maratonu. I niby jak ciąża prawidłowo sie rozwija to dalej truchtać można,ale jakoś dla spokoju głowy wolałam odpuścić. Niby zawsze moze sie cos zadziac niezależnie od biegania i wysiłku,ale wiem ze potem wyrzucalabym sobie to.
Makumba co z tym masażem? W prezencie mikołajkowym dostałam pobyt w Rynie i wlasnie zastanawiałam sie jak to jest z masażami. -
Ja czytalam, ze lepiej zrezygnowac z intensywnych masazy.
Dziewczyny, bylismy na prenatalnych w Artemidzie. Nasz maluszek ma 12tyg.i 3 dni. I jest bardzo ruchliwy. Nawet na glowie nam stanal, dr powiedzial ze jakis akrobata z niegp bedzie.Musial nawet odczekac az makuch sie uspokoi, bo krecil fikolki i dr nie mogl dobrze posprawdzac wszystkiego. Slyszelismy serduszko, super. Powiem Wam, ze troche mi cisnienie zeszlo, bo jakos ostatnio mialam glupie obawy, czy na pewno wszystko jest ok.
Za 2 tyg.idziemy juz na normalna wizyte a pozniej do dr P. prywatnie.leo, Makumba lubią tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Makumba, Eve mam podobne obawy co do sportu jak Wy, ale z drugiej strony nie chce zwariować, nie chce podporządkować wszystkiego staraniom, bo z wcześniejszych doświadczeń wiem, ze lepiej jak się tak nie fiksuje, odpuszcza, żyje normalnie - chociaż to bardzo bardzo trudne. I taka jestem w rozkroku z tym wszystkim
.
Marzenia się spełnia -
J_agoda wrote:Mam. Teraz czekam na skalpel, zamówiłam.
Kilera robiłam na początku ale jakoś mnie znudził -
J_agoda wrote:Asiu super wieści. Zaszłaś w ciąże w Artemidzie? Przepraszam ale jestem Nowa i nie ogarniam wszystkiego
Od stycznia leczylismy sie w Artemidzie, mielismy 3 iui, ale udalo nam sie naturalnie. Jak juz odpuscilismy i nastepnym krokiem mial byc kredyt na in vitro."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
ona84 wrote:Tez moze byc fajny skalpel.rewolucje wczoraj o tej plycie uslyszsalam ale na youtybe nie ma.ja z chodakowska chyba z2lata nie cwiczylam i nawet nie wiem jakie plyty sa.
. Ćwiczenia pomagają mi odreagować, zająć się czymś innym.
Marzenia się spełnia -
Asia08 wrote:Od stycznia leczylismy sie w Artemidzie, mielismy 3 iui, ale udalo nam sie naturalnie. Jak juz odpuscilismy i nastepnym krokiem mial byc kredyt na in vitro.
Dlatego dla mnie głowa jest bardzo ważna i duża blokada tkwi właśnie w niej, ale ciężko sobie to myślenie jakos wyłączyćMarzenia się spełnia