X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz trafiłam w Artemidzie na młodą Panią Doktor, która spytana o ćwiczenia mówiła, że są wskazane, bo endorfiny, ruch to zdrowie itd. Dr W zakazał w sumie ćwiczeń intensywnych, maratonów itp. Chodakowska chyba do tej grupy nie należy.

A czy można się starać w cyklu HSG?

Marzenia się spełnia :)
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Ćwiczyłam rewolucję, bikini, sukces a wcześniej turbo wyzwanie i skalpel wyzwanie.
    Teraz głównie sukces i bikini.
    A masz plyte rewolucje?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to kilera uwieliala ale przy3zestswie wymiekalam juz

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Raz trafiłam w Artemidzie na młodą Panią Doktor, która spytana o ćwiczenia mówiła, że są wskazane, bo endorfiny, ruch to zdrowie itd. Dr W zakazał w sumie ćwiczeń intensywnych, maratonów itp. Chodakowska chyba do tej grupy nie należy.

A czy można się starać w cyklu HSG?

Pewnie, że ruch to zdrowie i trzeba. Moja koleżanka, która jest już w 22 tc od początku ciąży, 3 x w tygodniu, chodzi na crossfit i dźwiga po 25 kg.
    Ja na siebie chucham, bo jestem po ivf. Pewnie nic by się nie stało, ale nigdy nic nie wiadomo.
    Ogólnie niedługo mam wizytę u lekarza i zaczyna dopadać mnie stres. Zrobiłam coś głupiego, poszłam na masaż... Jeden raz, nic się nie wydarzy, ale uczcie się na moich błędach i nie chodźcie na początku ciąży.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu? masaż nie wskazany?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A czemu? masaż nie wskazany?
    Ciepło niewskazane.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciąża dużo biegałam,miałam nawet zaczynać przygotowania do maratonu. I niby jak ciąża prawidłowo sie rozwija to dalej truchtać można,ale jakoś dla spokoju głowy wolałam odpuścić. Niby zawsze moze sie cos zadziac niezależnie od biegania i wysiłku,ale wiem ze potem wyrzucalabym sobie to.

Makumba co z tym masażem? W prezencie mikołajkowym dostałam pobyt w Rynie i wlasnie zastanawiałam sie jak to jest z masażami.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam, ze lepiej zrezygnowac z intensywnych masazy.

Dziewczyny, bylismy na prenatalnych w Artemidzie. Nasz maluszek ma 12tyg.i 3 dni. I jest bardzo ruchliwy. Nawet na glowie nam stanal, dr powiedzial ze jakis akrobata z niegp bedzie. :) Musial nawet odczekac az makuch sie uspokoi, bo krecil fikolki i dr nie mogl dobrze posprawdzac wszystkiego. Slyszelismy serduszko, super. Powiem Wam, ze troche mi cisnienie zeszlo, bo jakos ostatnio mialam glupie obawy, czy na pewno wszystko jest ok.

Za 2 tyg.idziemy juz na normalna wizyte a pozniej do dr P. prywatnie.

leo, Makumba lubią tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    A masz plyte rewolucje?
    Mam. Teraz czekam na skalpel, zamówiłam.

Kilera robiłam na początku ale jakoś mnie znudził

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba, Eve mam podobne obawy co do sportu jak Wy, ale z drugiej strony nie chce zwariować, nie chce podporządkować wszystkiego staraniom, bo z wcześniejszych doświadczeń wiem, ze lepiej jak się tak nie fiksuje, odpuszcza, żyje normalnie - chociaż to bardzo bardzo trudne. I taka jestem w rozkroku z tym wszystkim :/.

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu super wieści. Zaszłaś w ciąże w Artemidzie? Przepraszam ale jestem Nowa i nie ogarniam wszystkiego

Asia08 lubi tę wiadomość

• ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Mam. Teraz czekam na skalpel, zamówiłam.

Kilera robiłam na początku ale jakoś mnie znudził
    Tez moze byc fajny skalpel.rewolucje wczoraj o tej plycie uslyszsalam ale na youtybe nie ma.ja z chodakowska chyba z2lata nie cwiczylam i nawet nie wiem jakie plyty sa.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znudzila mi sie kiedys i cwiczylam z T25(focus) ale wczoraj ja sie z z nia przeprosilam i wlaczylam skalpel

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Asiu super wieści. Zaszłaś w ciąże w Artemidzie? Przepraszam ale jestem Nowa i nie ogarniam wszystkiego

Od stycznia leczylismy sie w Artemidzie, mielismy 3 iui, ale udalo nam sie naturalnie. Jak juz odpuscilismy i nastepnym krokiem mial byc kredyt na in vitro. :)

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia super A kto ci robił te badania? ile zapłaciłas?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Tez moze byc fajny skalpel.rewolucje wczoraj o tej plycie uslyszsalam ale na youtybe nie ma.ja z chodakowska chyba z2lata nie cwiczylam i nawet nie wiem jakie plyty sa.
    Ja ćwiczę od roku i mam chyba wszystko poza skalpelem właśnie :). Ćwiczenia pomagają mi odreagować, zająć się czymś innym.

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Od stycznia leczylismy sie w Artemidzie, mielismy 3 iui, ale udalo nam sie naturalnie. Jak juz odpuscilismy i nastepnym krokiem mial byc kredyt na in vitro. :)
    Asiu u nas było podobnie w 1 ciąży, miało być ivf a wyszedł synek :)
    Dlatego dla mnie głowa jest bardzo ważna i duża blokada tkwi właśnie w niej, ale ciężko sobie to myślenie jakos wyłączyć

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu kredyt na invitro? Ile to kosztuje? Nie wiem, ile i czy nazbieram :/

• ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    A czemu kredyt na invitro? Ile to kosztuje? Nie wiem, ile i czy nazbieram :/
    8-9 tys ja zaczelam odkadac na ivf ale jeszcze czeka mnie iui jak barczewo owu po droznej stronie

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    8-9 tys ja zaczelam odkadac na ivf ale jeszcze czeka mnie iui jak barczewo owu po droznej stronie
    Te slowniki pisze jak bedzie a wyszlo barczewo- Ena pozdrawiam to twoje miasto

3i49ej28fjl6k2ap.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ