X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz trafiłam w Artemidzie na młodą Panią Doktor, która spytana o ćwiczenia mówiła, że są wskazane, bo endorfiny, ruch to zdrowie itd. Dr W zakazał w sumie ćwiczeń intensywnych, maratonów itp. Chodakowska chyba do tej grupy nie należy.

A czy można się starać w cyklu HSG?

Marzenia się spełnia :)
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Ćwiczyłam rewolucję, bikini, sukces a wcześniej turbo wyzwanie i skalpel wyzwanie.
    Teraz głównie sukces i bikini.
    A masz plyte rewolucje?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to kilera uwieliala ale przy3zestswie wymiekalam juz

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Raz trafiłam w Artemidzie na młodą Panią Doktor, która spytana o ćwiczenia mówiła, że są wskazane, bo endorfiny, ruch to zdrowie itd. Dr W zakazał w sumie ćwiczeń intensywnych, maratonów itp. Chodakowska chyba do tej grupy nie należy.

A czy można się starać w cyklu HSG?

Pewnie, że ruch to zdrowie i trzeba. Moja koleżanka, która jest już w 22 tc od początku ciąży, 3 x w tygodniu, chodzi na crossfit i dźwiga po 25 kg.
    Ja na siebie chucham, bo jestem po ivf. Pewnie nic by się nie stało, ale nigdy nic nie wiadomo.
    Ogólnie niedługo mam wizytę u lekarza i zaczyna dopadać mnie stres. Zrobiłam coś głupiego, poszłam na masaż... Jeden raz, nic się nie wydarzy, ale uczcie się na moich błędach i nie chodźcie na początku ciąży.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu? masaż nie wskazany?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A czemu? masaż nie wskazany?
    Ciepło niewskazane.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciąża dużo biegałam,miałam nawet zaczynać przygotowania do maratonu. I niby jak ciąża prawidłowo sie rozwija to dalej truchtać można,ale jakoś dla spokoju głowy wolałam odpuścić. Niby zawsze moze sie cos zadziac niezależnie od biegania i wysiłku,ale wiem ze potem wyrzucalabym sobie to.

Makumba co z tym masażem? W prezencie mikołajkowym dostałam pobyt w Rynie i wlasnie zastanawiałam sie jak to jest z masażami.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam, ze lepiej zrezygnowac z intensywnych masazy.

Dziewczyny, bylismy na prenatalnych w Artemidzie. Nasz maluszek ma 12tyg.i 3 dni. I jest bardzo ruchliwy. Nawet na glowie nam stanal, dr powiedzial ze jakis akrobata z niegp bedzie. :) Musial nawet odczekac az makuch sie uspokoi, bo krecil fikolki i dr nie mogl dobrze posprawdzac wszystkiego. Slyszelismy serduszko, super. Powiem Wam, ze troche mi cisnienie zeszlo, bo jakos ostatnio mialam glupie obawy, czy na pewno wszystko jest ok.

Za 2 tyg.idziemy juz na normalna wizyte a pozniej do dr P. prywatnie.

leo, Makumba lubią tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    A masz plyte rewolucje?
    Mam. Teraz czekam na skalpel, zamówiłam.

Kilera robiłam na początku ale jakoś mnie znudził

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba, Eve mam podobne obawy co do sportu jak Wy, ale z drugiej strony nie chce zwariować, nie chce podporządkować wszystkiego staraniom, bo z wcześniejszych doświadczeń wiem, ze lepiej jak się tak nie fiksuje, odpuszcza, żyje normalnie - chociaż to bardzo bardzo trudne. I taka jestem w rozkroku z tym wszystkim :/.

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu super wieści. Zaszłaś w ciąże w Artemidzie? Przepraszam ale jestem Nowa i nie ogarniam wszystkiego

Asia08 lubi tę wiadomość

• ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Mam. Teraz czekam na skalpel, zamówiłam.

Kilera robiłam na początku ale jakoś mnie znudził
    Tez moze byc fajny skalpel.rewolucje wczoraj o tej plycie uslyszsalam ale na youtybe nie ma.ja z chodakowska chyba z2lata nie cwiczylam i nawet nie wiem jakie plyty sa.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znudzila mi sie kiedys i cwiczylam z T25(focus) ale wczoraj ja sie z z nia przeprosilam i wlaczylam skalpel

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Asiu super wieści. Zaszłaś w ciąże w Artemidzie? Przepraszam ale jestem Nowa i nie ogarniam wszystkiego

Od stycznia leczylismy sie w Artemidzie, mielismy 3 iui, ale udalo nam sie naturalnie. Jak juz odpuscilismy i nastepnym krokiem mial byc kredyt na in vitro. :)

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia super A kto ci robił te badania? ile zapłaciłas?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Tez moze byc fajny skalpel.rewolucje wczoraj o tej plycie uslyszsalam ale na youtybe nie ma.ja z chodakowska chyba z2lata nie cwiczylam i nawet nie wiem jakie plyty sa.
    Ja ćwiczę od roku i mam chyba wszystko poza skalpelem właśnie :). Ćwiczenia pomagają mi odreagować, zająć się czymś innym.

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Od stycznia leczylismy sie w Artemidzie, mielismy 3 iui, ale udalo nam sie naturalnie. Jak juz odpuscilismy i nastepnym krokiem mial byc kredyt na in vitro. :)
    Asiu u nas było podobnie w 1 ciąży, miało być ivf a wyszedł synek :)
    Dlatego dla mnie głowa jest bardzo ważna i duża blokada tkwi właśnie w niej, ale ciężko sobie to myślenie jakos wyłączyć

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu kredyt na invitro? Ile to kosztuje? Nie wiem, ile i czy nazbieram :/

• ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    A czemu kredyt na invitro? Ile to kosztuje? Nie wiem, ile i czy nazbieram :/
    8-9 tys ja zaczelam odkadac na ivf ale jeszcze czeka mnie iui jak barczewo owu po droznej stronie

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    8-9 tys ja zaczelam odkadac na ivf ale jeszcze czeka mnie iui jak barczewo owu po droznej stronie
    Te slowniki pisze jak bedzie a wyszlo barczewo- Ena pozdrawiam to twoje miasto

3i49ej28fjl6k2ap.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ