X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Jagoda :) ja mam amh 1,5 (+ w pakiecie 40 lat skończone w marcu, kilka nieudanych inseminacji i in vitro we wrześniu - też lipa) :(
    powodzenia w staraniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 22:06

J_agoda lubi tę wiadomość

Monisiek
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję.

Marzenia się spełnia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Mam synka, skończył 5 lat. W szpitalu dr mi pomógł, wykrył wadę i nosił badania dla pediatry. Ganiałam za nim po korytarzach.
    Ena masz prześliczną córcię :), ile ma lat? Ty nie badałaś, bo młodziutka jesteś :)

Ja mam amh 1,6 i chyba też nie jakiś za specjalny?

Nigdy mi nikt nie kazał robić tego badania. Dziękuję w imieniu małej. Żyje na świecie 2 lata. To faktycznie dr W u Ciebie zaplusował. Wszystko ok wyszło ze zdrowiem synka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ena czy ty jesteś taka mocno szczupła?
    Czy mocno szczupła???? Niektóry uważają, że na pewno się za mną nie schowają :-)Jakieś 50 kg i 170 cm na karku. A Ty też dziś byłaś w Artemidzie?

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Czy mocno szczupła???? Niektóry uważają, że na pewno się za mną nie schowają :-)Jakieś 50 kg i 170 cm na karku. A Ty też dziś byłaś w Artemidzie?
    Nie Tylko kiedyś widziałam taka szczupła dziewczyne z córka która bala się iść na korytarz tam gdzie recepcja I była bardzo ostrozna. Zastanawiam się czy to byłas ty?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam jak bardzo się na nich patrzyła bo stałam koło dużego okna na korytarzu. Zastanawiałam się co tu robi kobieta Z dzieckiem przecież może mieć dzieci I czy to Może dziecko siostry A ona sama nie może mieć dzieci. nie wiedziałam że czasami O drugie dziecko też trzeba walczyć. Zastanawiałam się kiedy ja będę miała taki skarb:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Nie Tylko kiedyś widziałam taka szczupła dziewczyne z córka która bala się iść na korytarz tam gdzie recepcja I była bardzo ostrozna. Zastanawiam się czy to byłas ty?

Możliwe, że to ja. Moja córka jest raczej ostrożna i spokojna - drobna dwulatka z kitką na głowie. Ja mam ciemne włosy - w kitkę albo kok - rozczochraniec. Zawsze na początku wstydzi się tych Pań z recepcji, a potem często do nich zagląda. Ja zazwyczaj jestem tam z córką, bo mój mąż pracuje do 17. W sumie to dzięki Artemidzie polubiła chodzenie do lekarzy, robienie zastrzyków :-) Zawsze wparowuję tam z torbą zabawek i czekamy na swoją kolej. Czasem spała w wózku na korytarzu.
    Wiesz Ana...ja myślałam, że przy drugim dziecku będzie łatwiej - rachu ciachu i ciąża murowana, a tu się okazuje, że to wcale nie jest takie proste. Walczę dalej, bo warto żyć, by doznać cudu narodzin. Łzy teraz mi stoją w oczach... bo naprawdę nie potrafię zrozumieć kobiet, które odrzucają albo zaniedbują rolę matki. My się tak staramy, wkładamy w tę walkę tyle emocji, wyrzeczeń... Tobie się już udało (mnie już raz też), ale jeszcze utrę nos losowi i pokażę, że marzenia się spełniają, mimo jego nieprzychylności.

Karcia, asiastokrota, Izaura, malgos741 lubią tę wiadomość

• Karcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena i co narobiłaś ?przez Ciebie się wzruszyłam :)

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia - :-) Bo to były słowa z serca płynące. Ja wiem co przeżywa każda z nas i życzę z całego serducha, by każdej się udało stworzyć nowego człowieka. To trudna misja z licznymi wzlotami i upadkami, ale gra jest warta świeczki. Marzenia się spełniają tylko szkoda, że nie od razu i nie wtedy kiedy my tego chcemy.

e_mil_ka, nadziejka88, Karcia lubią tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się o 4 i już nie mogę zasnąć. Ena piękne słowa aż mi się łezka zakręciła.
    Jak myślicie dziewczyny zakładając że będzie prawidłowy przyrost HCG to czy w Artemidzie dostanę dalej zwolnienie lekarskie? Bo tak sobie pomyślałam że wstępni na poniedziałek wezmę urlop. Pójdę rano na badanie, po 14 odbiorę wynik i jesli będzie ok to pojadę z mężem do Artemidy po zwolnienie a jeśli okaże się jednak że HCG spadło to we wtorek pójde już do pracy.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena jesteś fajną mamą!

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Nigdy mi nikt nie kazał robić tego badania. Dziękuję w imieniu małej. Żyje na świecie 2 lata. To faktycznie dr W u Ciebie zaplusował. Wszystko ok wyszło ze zdrowiem synka?
    Ma wadę nereczek, ale tylko do obserwacji. Dr W to mój cud. Obiecałam mu, że jeśli będzie drugi syn to imię jest oczywiste...

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Możliwe, że to ja. Moja córka jest raczej ostrożna i spokojna - drobna dwulatka z kitką na głowie. Ja mam ciemne włosy - w kitkę albo kok - rozczochraniec. Zawsze na początku wstydzi się tych Pań z recepcji, a potem często do nich zagląda. Ja zazwyczaj jestem tam z córką, bo mój mąż pracuje do 17. W sumie to dzięki Artemidzie polubiła chodzenie do lekarzy, robienie zastrzyków :-) Zawsze wparowuję tam z torbą zabawek i czekamy na swoją kolej. Czasem spała w wózku na korytarzu.
    Wiesz Ana...ja myślałam, że przy drugim dziecku będzie łatwiej - rachu ciachu i ciąża murowana, a tu się okazuje, że to wcale nie jest takie proste. Walczę dalej, bo warto żyć, by doznać cudu narodzin. Łzy teraz mi stoją w oczach... bo naprawdę nie potrafię zrozumieć kobiet, które odrzucają albo zaniedbują rolę matki. My się tak staramy, wkładamy w tę walkę tyle emocji, wyrzeczeń... Tobie się już udało (mnie już raz też), ale jeszcze utrę nos losowi i pokażę, że marzenia się spełniają, mimo jego nieprzychylności.
    Mam takie same przemyślenia.
    Z perspektywy czasu żałuję, że szybciej nie zaczęłam walczyć, bo tez myślałam ze 2 ciąża to prosta sprawa. A tu mam wrażenie bardziej pod górkę niż pierwsza. A lata lecą, synek rośnie. Głupia byłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 06:52

• ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey w ciagu tyg.mierzylam temp.36,9-36,7 a dzis 37 moze po clo jest wyzsxs,albo ze w nocy sie budzilam kika razy przez sasiadke mloda dziewczyna a meliniara taka,spac nie daje

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Ena jesteś fajną mamą!
    DZIĘKI - staram się ☺ Skoro u synka tylko obserwacja to można spać spokojnie. Tomuś - bardzo ładne imię.

Emilka - myślę, że dobry plan założyłaś i chyba nie powinni robić problemu z L4. Możesz dla pewności zadzwonić tam dzisiaj. A jakie nastawienie ma twój mąż? On to chyba z takich opanowanych na zewnątrz i podtrzymujących na duchu?

Ona 84 - to trafiła się sąsiadka. Ja na tych temperaturach to się w ogóle nie znam.

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też siè nie znam zupełnie na temperaturach :(.

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 a ja niestety troche ostudze twoj entuzjazm odnosnie temp. Bo ja mialam identycznie po clo. Ja mialam dluzszy czas temp. Powyzej 37 a progesteron mialam ok 30/40. I jak zwykle @ przyszla. Clo niestety tak dziala. Oczywiscie zycze aby u ciebie bylo inaczej ale z doswiadczenia wiem ze nie war to sie nastawiac Bo pozniej rozczarowanie boli.

• ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Ona84 a ja niestety troche ostudze twoj entuzjazm odnosnie temp. Bo ja mialam identycznie po clo. Ja mialam dluzszy czas temp. Powyzej 37 a progesteron mialam ok 30/40. I jak zwykle @ przyszla. Clo niestety tak dziala. Oczywiscie zycze aby u ciebie bylo inaczej ale z doswiadczenia wiem ze nie war to sie nastawiac Bo pozniej rozczarowanie boli.
    ja sie nie nastawiam bo owu byla po stronie niedroznej wiec i tak czekam na@

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luknelam na badania z2014r to wyszlo ze prolaktyna z kazdy rokiem szla w gore13-20-24

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena tak masz racje mój mąż jest człowiekiem opanowanym no i stara sie zawsze ode mnie odsuwać czarnowidztwo. Wczoraj cały dzień mi powtarzał o pozytywnym wyniku bo ja ciągle o tym tylko że wynik niski. On cały czas dopowiada ... "ale pozytywny". No nic trzeba czekać nic nie poradzę.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ