X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Jagoda :) ja mam amh 1,5 (+ w pakiecie 40 lat skończone w marcu, kilka nieudanych inseminacji i in vitro we wrześniu - też lipa) :(
    powodzenia w staraniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 22:06

J_agoda lubi tę wiadomość

Monisiek
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję.

Marzenia się spełnia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Mam synka, skończył 5 lat. W szpitalu dr mi pomógł, wykrył wadę i nosił badania dla pediatry. Ganiałam za nim po korytarzach.
    Ena masz prześliczną córcię :), ile ma lat? Ty nie badałaś, bo młodziutka jesteś :)

Ja mam amh 1,6 i chyba też nie jakiś za specjalny?

Nigdy mi nikt nie kazał robić tego badania. Dziękuję w imieniu małej. Żyje na świecie 2 lata. To faktycznie dr W u Ciebie zaplusował. Wszystko ok wyszło ze zdrowiem synka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ena czy ty jesteś taka mocno szczupła?
    Czy mocno szczupła???? Niektóry uważają, że na pewno się za mną nie schowają :-)Jakieś 50 kg i 170 cm na karku. A Ty też dziś byłaś w Artemidzie?

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Czy mocno szczupła???? Niektóry uważają, że na pewno się za mną nie schowają :-)Jakieś 50 kg i 170 cm na karku. A Ty też dziś byłaś w Artemidzie?
    Nie Tylko kiedyś widziałam taka szczupła dziewczyne z córka która bala się iść na korytarz tam gdzie recepcja I była bardzo ostrozna. Zastanawiam się czy to byłas ty?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam jak bardzo się na nich patrzyła bo stałam koło dużego okna na korytarzu. Zastanawiałam się co tu robi kobieta Z dzieckiem przecież może mieć dzieci I czy to Może dziecko siostry A ona sama nie może mieć dzieci. nie wiedziałam że czasami O drugie dziecko też trzeba walczyć. Zastanawiałam się kiedy ja będę miała taki skarb:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Nie Tylko kiedyś widziałam taka szczupła dziewczyne z córka która bala się iść na korytarz tam gdzie recepcja I była bardzo ostrozna. Zastanawiam się czy to byłas ty?

Możliwe, że to ja. Moja córka jest raczej ostrożna i spokojna - drobna dwulatka z kitką na głowie. Ja mam ciemne włosy - w kitkę albo kok - rozczochraniec. Zawsze na początku wstydzi się tych Pań z recepcji, a potem często do nich zagląda. Ja zazwyczaj jestem tam z córką, bo mój mąż pracuje do 17. W sumie to dzięki Artemidzie polubiła chodzenie do lekarzy, robienie zastrzyków :-) Zawsze wparowuję tam z torbą zabawek i czekamy na swoją kolej. Czasem spała w wózku na korytarzu.
    Wiesz Ana...ja myślałam, że przy drugim dziecku będzie łatwiej - rachu ciachu i ciąża murowana, a tu się okazuje, że to wcale nie jest takie proste. Walczę dalej, bo warto żyć, by doznać cudu narodzin. Łzy teraz mi stoją w oczach... bo naprawdę nie potrafię zrozumieć kobiet, które odrzucają albo zaniedbują rolę matki. My się tak staramy, wkładamy w tę walkę tyle emocji, wyrzeczeń... Tobie się już udało (mnie już raz też), ale jeszcze utrę nos losowi i pokażę, że marzenia się spełniają, mimo jego nieprzychylności.

Karcia, asiastokrota, Izaura, malgos741 lubią tę wiadomość

• Karcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena i co narobiłaś ?przez Ciebie się wzruszyłam :)

Karcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia - :-) Bo to były słowa z serca płynące. Ja wiem co przeżywa każda z nas i życzę z całego serducha, by każdej się udało stworzyć nowego człowieka. To trudna misja z licznymi wzlotami i upadkami, ale gra jest warta świeczki. Marzenia się spełniają tylko szkoda, że nie od razu i nie wtedy kiedy my tego chcemy.

e_mil_ka, nadziejka88, Karcia lubią tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się o 4 i już nie mogę zasnąć. Ena piękne słowa aż mi się łezka zakręciła.
    Jak myślicie dziewczyny zakładając że będzie prawidłowy przyrost HCG to czy w Artemidzie dostanę dalej zwolnienie lekarskie? Bo tak sobie pomyślałam że wstępni na poniedziałek wezmę urlop. Pójdę rano na badanie, po 14 odbiorę wynik i jesli będzie ok to pojadę z mężem do Artemidy po zwolnienie a jeśli okaże się jednak że HCG spadło to we wtorek pójde już do pracy.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena jesteś fajną mamą!

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Nigdy mi nikt nie kazał robić tego badania. Dziękuję w imieniu małej. Żyje na świecie 2 lata. To faktycznie dr W u Ciebie zaplusował. Wszystko ok wyszło ze zdrowiem synka?
    Ma wadę nereczek, ale tylko do obserwacji. Dr W to mój cud. Obiecałam mu, że jeśli będzie drugi syn to imię jest oczywiste...

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Możliwe, że to ja. Moja córka jest raczej ostrożna i spokojna - drobna dwulatka z kitką na głowie. Ja mam ciemne włosy - w kitkę albo kok - rozczochraniec. Zawsze na początku wstydzi się tych Pań z recepcji, a potem często do nich zagląda. Ja zazwyczaj jestem tam z córką, bo mój mąż pracuje do 17. W sumie to dzięki Artemidzie polubiła chodzenie do lekarzy, robienie zastrzyków :-) Zawsze wparowuję tam z torbą zabawek i czekamy na swoją kolej. Czasem spała w wózku na korytarzu.
    Wiesz Ana...ja myślałam, że przy drugim dziecku będzie łatwiej - rachu ciachu i ciąża murowana, a tu się okazuje, że to wcale nie jest takie proste. Walczę dalej, bo warto żyć, by doznać cudu narodzin. Łzy teraz mi stoją w oczach... bo naprawdę nie potrafię zrozumieć kobiet, które odrzucają albo zaniedbują rolę matki. My się tak staramy, wkładamy w tę walkę tyle emocji, wyrzeczeń... Tobie się już udało (mnie już raz też), ale jeszcze utrę nos losowi i pokażę, że marzenia się spełniają, mimo jego nieprzychylności.
    Mam takie same przemyślenia.
    Z perspektywy czasu żałuję, że szybciej nie zaczęłam walczyć, bo tez myślałam ze 2 ciąża to prosta sprawa. A tu mam wrażenie bardziej pod górkę niż pierwsza. A lata lecą, synek rośnie. Głupia byłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 06:52

• ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey w ciagu tyg.mierzylam temp.36,9-36,7 a dzis 37 moze po clo jest wyzsxs,albo ze w nocy sie budzilam kika razy przez sasiadke mloda dziewczyna a meliniara taka,spac nie daje

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Ena jesteś fajną mamą!
    DZIĘKI - staram się ☺ Skoro u synka tylko obserwacja to można spać spokojnie. Tomuś - bardzo ładne imię.

Emilka - myślę, że dobry plan założyłaś i chyba nie powinni robić problemu z L4. Możesz dla pewności zadzwonić tam dzisiaj. A jakie nastawienie ma twój mąż? On to chyba z takich opanowanych na zewnątrz i podtrzymujących na duchu?

Ona 84 - to trafiła się sąsiadka. Ja na tych temperaturach to się w ogóle nie znam.

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też siè nie znam zupełnie na temperaturach :(.

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 a ja niestety troche ostudze twoj entuzjazm odnosnie temp. Bo ja mialam identycznie po clo. Ja mialam dluzszy czas temp. Powyzej 37 a progesteron mialam ok 30/40. I jak zwykle @ przyszla. Clo niestety tak dziala. Oczywiscie zycze aby u ciebie bylo inaczej ale z doswiadczenia wiem ze nie war to sie nastawiac Bo pozniej rozczarowanie boli.

• ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Ona84 a ja niestety troche ostudze twoj entuzjazm odnosnie temp. Bo ja mialam identycznie po clo. Ja mialam dluzszy czas temp. Powyzej 37 a progesteron mialam ok 30/40. I jak zwykle @ przyszla. Clo niestety tak dziala. Oczywiscie zycze aby u ciebie bylo inaczej ale z doswiadczenia wiem ze nie war to sie nastawiac Bo pozniej rozczarowanie boli.
    ja sie nie nastawiam bo owu byla po stronie niedroznej wiec i tak czekam na@

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luknelam na badania z2014r to wyszlo ze prolaktyna z kazdy rokiem szla w gore13-20-24

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena tak masz racje mój mąż jest człowiekiem opanowanym no i stara sie zawsze ode mnie odsuwać czarnowidztwo. Wczoraj cały dzień mi powtarzał o pozytywnym wyniku bo ja ciągle o tym tylko że wynik niski. On cały czas dopowiada ... "ale pozytywny". No nic trzeba czekać nic nie poradzę.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ