X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda mam14 plyt chodakowskiej moze nie masz jakies i bysmy sie wymiebily na jakis czas

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szalona ! Nie, nic w sumie nowego nie chcę. Zamówiłam skalpel i czekam. Dzisiaj zrobię bikini lub pójdę pobiegać.

Marzenia się spełnia :)
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mniej wiecej ile km biegasz?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hsg miałam 1,5 roku temu robione, w Miejskim w Olsztynie. Ból był straszny, ale trwał na szczęście tylko chwilę. Miałam jeden jajowód niedrożny, więc dlatego bolało - dwa razy podawali mi kontrast. Drugi raz nie zdecydowałabym się na to badanie.
    Miłej niedzieli życzę wszystkim

Monisiek
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Cześć w niedzielę

Jagoda jest duża szansa, że w twoim przypadku obędzie się bez invitro, skoro już raz cię organizm zaskoczył pozytywnie :-)

Ana my sobie z mężem nie robimy prezentów.

Wiek też ma znaczenie, od pozytywnego zaskoczenia minął czas oraz okoliczności się zmieniły.
    Nie chce wkładać w miód łyżki dziegciu. Wyrażam jedynie swoje zdanie.
    Mowię o stracie czasu, bo próbować zawsze mozna. I zawsze jest szansa, że się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 12:11

J_agoda lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    HSG przez USG robił mi dr D, chyba nie był to jego pierwszy raz? Miał być chyba zabieg pokazowy, bo były obecne jeszcze dwie młode dr i lipa. Najpierw nie trafił w szyjkę, potem pękł ten cewnik, wkładał drugi. Bólu przy wprowadzaniu płynu nie chcę pamiętać. To nie powinno być robione bez znieczulenia.

Wiek mam ten sam. Dr W twierdzi, że wyniki nie wykluczają nawet ciąży naturalnej. Mówi ze można zacząć od samych stymulacji. Że iui w Olsztynie mają najwyższa skuteczność w Polsce. Dr D też zalecał iui. Dr W mówi, że dla niego ivf to ostateczność, że trzeba, można próbować lżejszych metod - ze względu i na koszt ivf, i na to, że w kobiety wpompowuje się ogromne ilości hormonów, że to też dylematy moralne.
    że jeśli jest szansa, że można spróbować lżejszych metod to woli zacząć od tego. I że z moimi wynikami jeszcze na ivf zdążę. I ja mu wierze.
    Dokladnie to samo słyszałam na początku moich wizyt w Artemidzie.
    Wiara czyni cuda ;-) Trzymam kciuki.

J_agoda lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:
    Ja hsg miałam 1,5 roku temu robione, w Miejskim w Olsztynie. Ból był straszny, ale trwał na szczęście tylko chwilę. Miałam jeden jajowód niedrożny, więc dlatego bolało - dwa razy podawali mi kontrast. Drugi raz nie zdecydowałabym się na to badanie.
    Miłej niedzieli życzę wszystkim
    Tez mialam w miejskim czerwiec2014 lewy blokowalo cos ale przeszlo i byly drozne,a teraz laparoskopia i lewy miedrozny jajowod

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    HCG 20,3 pozytywny ale niski:( Zbroch kazał powtórzyć badanie za dwa dni.
    Emilka gratulacje :*huraa

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam jeszcze na innym forum o tym moim wyniku. Tam stwierdzili, że to może być ciąża biochemiczna. A wy co o tym myślicie?

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napisałaś, ze zbadałaś HCG a nie betaHCG?
    Nie wiesz jak to się ma do siebie? HCG do betaHCG? Sprawdzałaś? Mówiłaś dr Z, ze badałaś HCG a nie betę?
    Może 20 HCG to 140 betaHCG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 12:58

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka nie czytaj głupot..
    zrób w poniedziałek hcg i beta hcg..
    Beta to podjednostka, czyli beta hcg jest wynikiem ilościowym - podaje dokładnie ile hormonu hcg jest w organizmie. Wg tak dokładnego wyniku można określić kiedy doszło do zapłodnienia.

Natomiast samo badanie na hcg tylko określa, czy jesteś w ciąży, czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 13:05

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba mówiłam doktorowi że HCG wyniosło 20,3 ale szczerze to nie podkreślałam tego że to nie jest wynik beta HCG może dr nie załapał tego bo jak dzwoniliśmy do niego to właśnie jechał kolejką górską i ledwo mnie słyszał. Wiem dziewczyny że Was już wkurzam tym swoim gadaniem :(. Przepraszam. Dobra koniec czytania i marudzenia jutro wszystko się okaże.

malgos741 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie wkurzasz, spokojnie. Emocjonujesz ;-) Też nam zależy.
    Ciąża biochemiczna zdarza się dość często, jak 1 raz zrobiłam betaHCG i wyszło 146 to radości wielkiej nie było, bo zdarzyć mogło się wszystko. Szkoda by było, ale jak zarodek ma wadę (co zdarza się często) to lepiej żeby zniknął wcześniej niż pózniej.
    Masz jeszcze 4 mrozaczki, ja tylko 1. To naturalne, że myślisz o najgorszym. Mam tak do dziś tfu tfu, zobacz na Asię08 też była w trwodze.
    Będzie dobrze Emilka.

malgos741, e_mil_ka, J_agoda lubią tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka przecież my od tego jesteśmy żebyś się wyżaliła..będzie dobrze..
    Trzymam nadal kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 13:47

e_mil_ka, asiastokrota lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgos Ty byłaś istanio u genetyka-zlecił kolejne badania?
    Emilka nie martw się,jesli chodzi o poziom hcg wskazuje na 3 tydzień ciąży od zapłodnienia.Jeśli przyroscie będzie ok,jeśli się nie uda to słońce masz jeszcze po co wracac...Makumba dobrze mówi lepiej wcześniej niż później. Ale zobaczysz będzie dobrze. Każda z nas chciałaby zobaczyć taki wynik.Robiłaś jeszcze sikańca?Czy tylko tego jednego?

Makumba lubi tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana do Ciebie mam pytanie,gdzie robiłaś histeroskopie?płaciła za nią i jak to wyglada,w którym dniu cyklu.???

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawiki już nie robiłam testu żeby dodatkowo się nie denerwować. Chociaż i tak się denerwuję. Moja mama ciągle mnie pociesza że może jest wcześnie i dlatego taki niski wynik. Na razie ogólnie czuje się nadal tak jak się czułam czyli piersi bolą, w brzuchu czuję, że ktoś tam jest maleńki tak jak mi się to wcześniej wydawało przed badaniem krwi kiedy mówiłam Wam że wydaje mi się, że się udało ale nie chcę zapeszać. Jednak przeczucie mnie nie myliło.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana do Ciebie mam pytanie,gdzie robiłaś histeroskopie?płaciła za nią i jak to wyglada,w którym dniu cyklu.???
    Robiłam w szpitalu malarkiewicza na nfz. Skierowanie dostałam od doktor W bezpośrednio tam gdyz krótki czas oczekiwania. Nie pamietam dokładnie Ale miałam do nich Dzwonic jakoś na początku cyklu żeby się umówić A samo badanie chyba do 10 dc się robi żeby Endo było cienkie. Ogólnie byłam zadowolona Z opieki. całe badanie przespalam bo bylam usypiana. A po wymiotowalam I czułam mocny ból @ który po krótkim śnie przeszło

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka każda kobieta jest inna. Mi sikance nie wychodziły przy becie ponad 57. U ciebie może doszło do późnego zagniezdzenia bo nie ma Tak że U każdej jest np po 6 dniach. U ciebie może było po 10. I nie martw się jesteś W ciąży!

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Dokladnie to samo słyszałam na początku moich wizyt w Artemidzie.
    Wiara czyni cuda ;-) Trzymam kciuki.
    Wydaje mi się, że to uczciwe podejście, że próbują naajpierw mniej radykalnych metod. Zobaczymy, co się u mnie wydarzy :).

Marzenia się spełnia :)
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ