Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia super decyzja nie ma co czekać..
Ja też jestem za transferem jednego zarodka ale muszę poczekać bo muszę uzbierać kasę ja nie mam refundacji nawet leków więc wyższe koszty.. z mężem już podjeliśmy decyzję o ivf więc temat jest jedynie co to kasa...
trzymam za ciebie kciuki a jak coś to zawsze możesz ze mną pogadać nawet na liveasia-m-b lubi tę wiadomość
01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Ja jestem z was najstarsza bo 41..
Raz byłam w ciąży naturalnej 5 lat temu (samo poronienie) i od tamtej pory nic, mąż wyniki b.dobre, ja też (oprócz prolaktyny zdiagnozowanej u dr.Waśniewskiego - lek norprolac i prl w normie) a ciązy brak...01.2015 iui invicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
nick nieaktualnyDziewczyny....
ja już idę za ciosem, drugi dzień zastrzyków z Gonopeptylu za mną.
ale mam pytanie. Ja także komercyjnie bede miała in vitro. Na poczatku rozmowy z dr Domitzem w Olsztynie usłyszałm ze zabieg to kwota 5000 zł + leki ale bedzie mi przepisywałam refundowane wiec obliczyłam ze w 7000 zł sie zmieszcze.Juz wydałam jakies 1400 zł za wizyty , dwa razy badania z krwi oraz leki czyli marvelon, 7 ampułek genopeptylu oraz menopur. Teraz boje się że jeszze mog mnie ostro przerosnąć koszta....
Macie jakąs wiedze na ten temat?malgos741 lubi tę wiadomość
-
Ooo widzę, że wątek "artemidowy" się nieco rozkręcił
Super, że w końcu Artemida działa już w Olsztynie, bo sama wiem ile pieniędzy, czasu i organizacji wymagało leczenie w Białymstoku (chociaż nota bene w Białymstoku tańsze są wizyty i zabiegi ). Wszystko tu jeszcze raczkuje - zwłaszcza panie w rejestracji . Ale staram się im to wybaczyć . Nie ma co się oszukiwać w Białymstoku jest lepsza organizacja, lekarze dostępni wręcz od ręki każdego dnia, nie skaczesz z rąk do rąk lekarza i przede wszystkim otwarcia w weekendy. W Białymstoku mają również dużo lepsze aparaty do USG - czego mi teraz przy podglądaniu córki bardziej brakuje.
Ze swojej strony bardzo polecam dr. Domitrza (bo u niego zaczęliśmy drogę i teraz pod sercem mamy malutką kruszynkę i połowę ciąży za sobą ). Z czasem dr robi się bardziej wygadany, lubi pożartować, zawsze pocieszał, odpisuje na maile, sms-y.
Życzę Wam dziewczyny żeby udało się i Wam zobaczyć te magiczne II kreski na teście :*
zapominajka, asia-m-b, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zapominajka wrote:Wiecznie....
Ale dobrze ze napisałaś, Powiedz cos wiecej o Sobie jak to u Ciebie wygladało???
ja zaczynam z dr Domitzem
Jeśli masz jakieś konkretne pytanie to śmiało pisz . Chętnie odpowiem i pomogęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:57
malgos741 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPieknie
Gratuluję, już nasz z górki:)
Wiesz u nas tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi. % lat temu jak sie staralismy za pierwszym razem zaszłam:) ale szczescie trwało 7 tyg -ciąża pozamaciczna -wycieto mi jajowód. Ale potem kontrolowałam cykle i okazało sie ze jajeczkuje co drugi miesiac z prawego iniby oki. Nasienie badane było ok. Ale dwa lata temu a teraz dr nie badał nie wiem czemu.
Narazie robie sobie zastrzyki z genopeptylu potem mam i dzis ost. tabletka mervelonu i mam czekac na @ a od 1 grudnia menopur i wizyta 7 grudnia, jak bedzie dobrze do punkcja w Białystoku. Duzo czytałam o tym ICSI. i jestem ciekawa czy lekarz u nas tez ją wybierze. a co oznacza ze Wasz zarodek "glutkiem? -
Wiecznie CUDNIE serdeczne gratulacje ♥
Zapominajka nie martw się kasą, dr mówił, że w 7000 się zamkniemy, ja już dziś złożyłam w pracy o pożyczkę mieszkaniową mówił nam że program IVF/ISCI (całość część kliniczna i laboratoryjna, bez kosztu leków to ok 5000 plus leki, no i wiadomo jakieś wizyty, badania.. ale suma raczej nie przekroczy 7000zł
Małgoś kochana a Ty nie masz takiej możliwości w pracy? Moglibyście zacząć w grudniu i szłybyśmy razem, a razem raźniej ♥malgos741 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualnyasia-m-b wiesz oki koszta trudno jak sie powiedziało a, to trzeba powiedziec b. damy rade. ale martwi mnie jeszcze kilka innych rzeczy, o których podczas wizyty nie wiedziałam. a mianowicie.dzis przyjęłam trzeci zastrzyk z gonopeptylu, oki jakos idzie. dzis pzyjęłam też ost. tabl. marvelony i ma nadejść miesiączka. no oki jak nadejdzie od 1 grudnia mam sobie podawac manopur.i też byłoby oki, z tym że ta stymulacja jest po to by zwiększyć ilośc i jakos jajeczek. ale wyczytałam ze ta stumulacja musi odbywac sie pod stałą kontrolą (co 2,3 dni trzeba monitorowac jajeczka i robić usg.) a ja tymczasem mam wizytę dopiero 7 grudnia (6 grudnia skonczę menopur). to co umnie nie bedzie monitorowania?//// tylko raz 7 grudnia mnie obejrzy lekarz i to dr Waśniewski i co on zadecyduje kiedy na punkcję do Białegostoku ??? dziwnie
-
nick nieaktualny
-
zapominajka wrote:asia-m-b wiesz oki koszta trudno jak sie powiedziało a, to trzeba powiedziec b. damy rade. ale martwi mnie jeszcze kilka innych rzeczy, o których podczas wizyty nie wiedziałam. a mianowicie.dzis przyjęłam trzeci zastrzyk z gonopeptylu, oki jakos idzie. dzis pzyjęłam też ost. tabl. marvelony i ma nadejść miesiączka. no oki jak nadejdzie od 1 grudnia mam sobie podawac manopur.i też byłoby oki, z tym że ta stymulacja jest po to by zwiększyć ilośc i jakos jajeczek. ale wyczytałam ze ta stumulacja musi odbywac sie pod stałą kontrolą (co 2,3 dni trzeba monitorowac jajeczka i robić usg.) a ja tymczasem mam wizytę dopiero 7 grudnia (6 grudnia skonczę menopur). to co umnie nie bedzie monitorowania?//// tylko raz 7 grudnia mnie obejrzy lekarz i to dr Waśniewski i co on zadecyduje kiedy na punkcję do Białegostoku ??? dziwnie
Ten "glutek" to embryo glue
-
nick nieaktualny
-
asia-m-b wrote:Wiecznie CUDNIE serdeczne gratulacje ♥
Zapominajka nie martw się kasą, dr mówił, że w 7000 się zamkniemy, ja już dziś złożyłam w pracy o pożyczkę mieszkaniową mówił nam że program IVF/ISCI (całość część kliniczna i laboratoryjna, bez kosztu leków to ok 5000 plus leki, no i wiadomo jakieś wizyty, badania.. ale suma raczej nie przekroczy 7000zł
Małgoś kochana a Ty nie masz takiej możliwości w pracy? Moglibyście zacząć w grudniu i szłybyśmy razem, a razem raźniej ♥01.2015 iui invicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Wiecznie super że napisałaś do nas to takie motywujące... wy choć macie tańsze leki ja muszę więcej uzbierać..01.2015 iui invicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
hmm Małgoś jak salon to się umówię kiedyś na odrost chyba, że inny salon
kurcze szkoda masz racje, że mimo, że to tylko leki to jednak trochę taniej jest.. Życzę abyście jak najszybciej uzbierali kasę ♥ żebyśmy mogły razem chodzić na spacerki
Zapominajka ja przy pierwszym IVF nie miałam monitoringu co parę dni.. miałam jeden monitoring.. zaufaj lekarzom oni wiedzą co robią
Waśniewski jest dobrym lekarzem i na pewno dobrze zadecydują, zresztą na pewno w porozumieniu z dr Domitrzem NIC SIĘ NIE MARTWmalgos741 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualny
-
asia-m-b wrote:hmm Małgoś jak salon to się umówię kiedyś na odrost chyba, że inny salon
kurcze szkoda masz racje, że mimo, że to tylko leki to jednak trochę taniej jest.. Życzę abyście jak najszybciej uzbierali kasę ♥ żebyśmy mogły razem chodzić na spacerki
Zapominajka ja przy pierwszym IVF nie miałam monitoringu co parę dni.. miałam jeden monitoring.. zaufaj lekarzom oni wiedzą co robią
Waśniewski jest dobrym lekarzem i na pewno dobrze zadecydują, zresztą na pewno w porozumieniu z dr Domitrzem NIC SIĘ NIE MARTW01.2015 iui invicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
malgos741 wrote:Wiecznie super że napisałaś do nas to takie motywujące... wy choć macie tańsze leki ja muszę więcej uzbierać..
malgos741 lubi tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Bianka4 wrote:Małgos to tak jak My zazdroszczę dziewczynom choć tych refundowanych leków
A możesz powiedzieć na ile muszę się przygotować?01.2015 iui invicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Nie wiem na ile bo my wzieliśmy pakiet z lekami wyniosło nas z wynikami przed podpisaniem umowy 20 tyś . Dziewczyny piszą że wszystko zależy jak będziesz się stymulować i wachaja się między 500-2500 . Nam nie przysługiwała refundacja z racji mojego wieku i niskiego amh
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF