X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia super decyzja :) nie ma co czekać..
    Ja też jestem za transferem jednego zarodka ale muszę poczekać bo muszę uzbierać kasę ja nie mam refundacji nawet leków więc wyższe koszty.. z mężem już podjeliśmy decyzję o ivf więc temat jest jedynie co to kasa...
    trzymam za ciebie kciuki a jak coś to zawsze możesz ze mną pogadać nawet na live ;)

asia-m-b lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z was najstarsza bo 41..
    Raz byłam w ciąży naturalnej 5 lat temu (samo poronienie) i od tamtej pory nic, mąż wyniki b.dobre, ja też (oprócz prolaktyny zdiagnozowanej u dr.Waśniewskiego - lek norprolac i prl w normie) a ciązy brak...

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....
    ja już idę za ciosem, drugi dzień zastrzyków z Gonopeptylu za mną.
    ale mam pytanie. Ja także komercyjnie bede miała in vitro. Na poczatku rozmowy z dr Domitzem w Olsztynie usłyszałm ze zabieg to kwota 5000 zł + leki ale bedzie mi przepisywałam refundowane wiec obliczyłam ze w 7000 zł sie zmieszcze.Juz wydałam jakies 1400 zł za wizyty , dwa razy badania z krwi oraz leki czyli marvelon, 7 ampułek genopeptylu oraz menopur. Teraz boje się że jeszze mog mnie ostro przerosnąć koszta....
    Macie jakąs wiedze na ten temat?

malgos741 lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę, że wątek "artemidowy" się nieco rozkręcił :)

Super, że w końcu Artemida działa już w Olsztynie, bo sama wiem ile pieniędzy, czasu i organizacji wymagało leczenie w Białymstoku (chociaż nota bene w Białymstoku tańsze są wizyty i zabiegi :P ). Wszystko tu jeszcze raczkuje - zwłaszcza panie w rejestracji :P . Ale staram się im to wybaczyć ;). Nie ma co się oszukiwać w Białymstoku jest lepsza organizacja, lekarze dostępni wręcz od ręki każdego dnia, nie skaczesz z rąk do rąk lekarza i przede wszystkim otwarcia w weekendy. W Białymstoku mają również dużo lepsze aparaty do USG - czego mi teraz przy podglądaniu córki bardziej brakuje.

Ze swojej strony bardzo polecam dr. Domitrza (bo u niego zaczęliśmy drogę i teraz pod sercem mamy malutką kruszynkę <3 i połowę ciąży za sobą <3 ). Z czasem dr robi się bardziej wygadany, lubi pożartować, zawsze pocieszał, odpisuje na maile, sms-y.

Życzę Wam dziewczyny żeby udało się i Wam zobaczyć te magiczne II kreski na teście :*

zapominajka, asia-m-b, malgos741 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie....
    Ale dobrze ze napisałaś, Powiedz cos wiecej o Sobie jak to u Ciebie wygladało???
    ja zaczynam z dr Domitzem

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Wiecznie....
    Ale dobrze ze napisałaś, Powiedz cos wiecej o Sobie jak to u Ciebie wygladało???
    ja zaczynam z dr Domitzem
    Do kliniki trafiliśmy na koniec sierpnia 2014 po tym jak wcześniej zaliczyłam leczenia u 3 naszych lokalnych lekarzy. Starania u nas trwały od grudnia 2012 roku. Irytacja osiągnęła swój punkt kulminacyjny i postanowiliśmy działać bardziej konkretnie. Jaki u nas problem? Hmmm różny.. U męża słabe wyniki żołnierzy (pierwsze badanie w porządku, każde kolejne leciało na łeb na szyję), ja długie, nieregularne cykle, nie zawsze owulacyjne, leczona tarczyca (sama z ciekawości zbadałam i był strzał w dziesiątkę - dużo za duże TSH i stwierdzona niedoczynność tarczycy). Podeszliśmy do dwóch IUI w Artemidzie (styczeń i luty '15 na Letrozolu) - niestety nieudane. Wtedy już nie chcieliśmy podchodzić do kolejnej IUI. Padła decyzja o IVF. Udało nam się zakwalifikować do IVF z programu MZ. Szliśmy długim protokołem. Antyki miałam brać miesiąc, ale dr Domitrz wyjeżdżał i woleliśmy poczekać na niego, więc przeciągnęliśmy antyki na kolejny miesiąc. Potem doszedł Gonapeptyl i później dołączył do niego Menopur. Kilka wizyt w klinice w Białymstoku na podglądaniu. Dawki leków nie zmieniane. Przed punkcją (2 dni) - zalecone Betadine. Później (20 dc) punkcja w USK - pobrano nam 9 "jajek", z czego 1 tylko jedna zła. Czekanie na telefon jak dzielą się zarodki było katorgą. 3 doby tel od dr D., że wszystkie 6 się ładnie zapłodniło i dzieli więc podjeli z embriologiem decyzję, że czekamy do 5 doby - i tu kolejny stres czy przeżyją. Do transferu (transfer również w USK) dotrwały 4 śliczne zarodki - uśmiech z buzi nie schodził. Podano nam blastkę 4AA :), pozostałe trzy poszły do zamrożenia :). Aha, mieliśmy ICSI i dodatkowo zarodek podany był z jak to określił dr "glutkiem" :P. To było szczęśliwe pierwsze podejście do IVF <3 i teraz córeczka sobie rośnie i fika w brzuszku <3. Droga warta każdych pieniędzy i wyrzeczeń.

Jeśli masz jakieś konkretne pytanie to śmiało pisz :). Chętnie odpowiem i pomogę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:57

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie :)
    Gratuluję, już nasz z górki:)
    Wiesz u nas tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi. % lat temu jak sie staralismy za pierwszym razem zaszłam:) ale szczescie trwało 7 tyg -ciąża pozamaciczna -wycieto mi jajowód. Ale potem kontrolowałam cykle i okazało sie ze jajeczkuje co drugi miesiac z prawego iniby oki. Nasienie badane było ok. Ale dwa lata temu a teraz dr nie badał nie wiem czemu.
    Narazie robie sobie zastrzyki z genopeptylu potem mam i dzis ost. tabletka mervelonu i mam czekac na @ a od 1 grudnia menopur i wizyta 7 grudnia, jak bedzie dobrze do punkcja w Białystoku. Duzo czytałam o tym ICSI. i jestem ciekawa czy lekarz u nas tez ją wybierze. a co oznacza ze Wasz zarodek "glutkiem?

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie CUDNIE serdeczne gratulacje ♥
    Zapominajka nie martw się kasą, dr mówił, że w 7000 się zamkniemy, ja już dziś złożyłam w pracy o pożyczkę mieszkaniową :) mówił nam że program IVF/ISCI (całość część kliniczna i laboratoryjna, bez kosztu leków to ok 5000 plus leki, no i wiadomo jakieś wizyty, badania.. ale suma raczej nie przekroczy 7000zł
    Małgoś kochana a Ty nie masz takiej możliwości w pracy? Moglibyście zacząć w grudniu i szłybyśmy razem, a razem raźniej ♥

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wiesz oki koszta trudno jak sie powiedziało a, to trzeba powiedziec b. damy rade. ale martwi mnie jeszcze kilka innych rzeczy, o których podczas wizyty nie wiedziałam. a mianowicie.dzis przyjęłam trzeci zastrzyk z gonopeptylu, oki jakos idzie. dzis pzyjęłam też ost. tabl. marvelony i ma nadejść miesiączka. no oki jak nadejdzie od 1 grudnia mam sobie podawac manopur.i też byłoby oki, z tym że ta stymulacja jest po to by zwiększyć ilośc i jakos jajeczek. ale wyczytałam ze ta stumulacja musi odbywac sie pod stałą kontrolą (co 2,3 dni trzeba monitorowac jajeczka i robić usg.) a ja tymczasem mam wizytę dopiero 7 grudnia (6 grudnia skonczę menopur). to co umnie nie bedzie monitorowania?//// :( tylko raz 7 grudnia mnie obejrzy lekarz i to dr Waśniewski i co on zadecyduje kiedy na punkcję do Białegostoku ??? dziwnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b masz może maila do dr domitrza????

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    asia-m-b wiesz oki koszta trudno jak sie powiedziało a, to trzeba powiedziec b. damy rade. ale martwi mnie jeszcze kilka innych rzeczy, o których podczas wizyty nie wiedziałam. a mianowicie.dzis przyjęłam trzeci zastrzyk z gonopeptylu, oki jakos idzie. dzis pzyjęłam też ost. tabl. marvelony i ma nadejść miesiączka. no oki jak nadejdzie od 1 grudnia mam sobie podawac manopur.i też byłoby oki, z tym że ta stymulacja jest po to by zwiększyć ilośc i jakos jajeczek. ale wyczytałam ze ta stumulacja musi odbywac sie pod stałą kontrolą (co 2,3 dni trzeba monitorowac jajeczka i robić usg.) a ja tymczasem mam wizytę dopiero 7 grudnia (6 grudnia skonczę menopur). to co umnie nie bedzie monitorowania?//// :( tylko raz 7 grudnia mnie obejrzy lekarz i to dr Waśniewski i co on zadecyduje kiedy na punkcję do Białegostoku ??? dziwnie
    Sprawdziłam jak miałam 1 wizytę w klinice i 1 monit podgladajacy jajeczka miałam po 6 dniach brania Menopuru. Lacznie Menopur bralam przez 9 dni

Ten "glutek" to embryo glue ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie...dziekuję. no u mnie tak dziwnie, ale musze sie upokoić i zaufać lekarzowi.

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Wiecznie CUDNIE serdeczne gratulacje ♥
    Zapominajka nie martw się kasą, dr mówił, że w 7000 się zamkniemy, ja już dziś złożyłam w pracy o pożyczkę mieszkaniową :) mówił nam że program IVF/ISCI (całość część kliniczna i laboratoryjna, bez kosztu leków to ok 5000 plus leki, no i wiadomo jakieś wizyty, badania.. ale suma raczej nie przekroczy 7000zł
    Małgoś kochana a Ty nie masz takiej możliwości w pracy? Moglibyście zacząć w grudniu i szłybyśmy razem, a razem raźniej ♥
    Asia chciałabym mieć taką możliwość pożyczki zakładowej ale pracuję na własny rachunek (Salon)więc nie ma takiej opcji...ale za to tobie kibicuję...

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie super że napisałaś do nas to takie motywujące... wy choć macie tańsze leki ja muszę więcej uzbierać..

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm Małgoś jak salon to się umówię kiedyś na odrost ;) chyba, że inny salon :P
    kurcze szkoda masz racje, że mimo, że to tylko leki to jednak trochę taniej jest.. Życzę abyście jak najszybciej uzbierali kasę ♥ żebyśmy mogły razem chodzić na spacerki :D
    Zapominajka ja przy pierwszym IVF nie miałam monitoringu co parę dni.. miałam jeden monitoring.. zaufaj lekarzom oni wiedzą co robią
    Waśniewski jest dobrym lekarzem i na pewno dobrze zadecydują, zresztą na pewno w porozumieniu z dr Domitrzem NIC SIĘ NIE MARTW :)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b dziekuje, pocieszyłaś mnie....:)

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    hmm Małgoś jak salon to się umówię kiedyś na odrost ;) chyba, że inny salon :P
    kurcze szkoda masz racje, że mimo, że to tylko leki to jednak trochę taniej jest.. Życzę abyście jak najszybciej uzbierali kasę ♥ żebyśmy mogły razem chodzić na spacerki :D
    Zapominajka ja przy pierwszym IVF nie miałam monitoringu co parę dni.. miałam jeden monitoring.. zaufaj lekarzom oni wiedzą co robią
    Waśniewski jest dobrym lekarzem i na pewno dobrze zadecydują, zresztą na pewno w porozumieniu z dr Domitrzem NIC SIĘ NIE MARTW :)
    Tak dobrze zgadłaś ;) zapraszam..

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Wiecznie super że napisałaś do nas to takie motywujące... wy choć macie tańsze leki ja muszę więcej uzbierać..
    Małgos to tak jak My :( zazdroszczę dziewczynom choć tych refundowanych leków

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Małgos to tak jak My :( zazdroszczę dziewczynom choć tych refundowanych leków
    Też nie miałaś refundowanych?
    A możesz powiedzieć na ile muszę się przygotować?

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem na ile bo my wzieliśmy pakiet z lekami wyniosło nas z wynikami przed podpisaniem umowy 20 tyś . Dziewczyny piszą że wszystko zależy jak będziesz się stymulować i wachaja się między 500-2500 . Nam nie przysługiwała refundacja z racji mojego wieku i niskiego amh

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ