Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny. Napiszcie mi jak wyglada pierwsza wizyta. Ja we czwartek mam sie zglosic zrobic badanie ktore mi rozpisal dr Wasniewski. Pani w recepcji powiedziala ze nie musze byc natczo i ze czekam 2 godziny na wynik i ide do doktora. I chcem wiedziec czy omawiamy tylko wyniki czy przeprowadza tez badanie ginekologiczne. Dodam ze te badania mam zrobic w 3-5 dzien cyklu i troche sie krepuje. Napiszcie jak to bylo u was. I moze cos o kosztach takich badan dodam ze musze zrobic E2 FSH LH PRL TSH FT4 anty TPO anty TG wit.D3
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
leo wrote:Asia czyli czekamy z niecierpliwością..
fajnie by było ominąć Białystok i zostać tu na miejscu, może się spotkamy:)
oj tak mam nadzieję, ze nie trzeba będzie jechać.. po punkcji może być kiepsko.. ale jeśli trzeba będzie to damy radę kiedy zaczynacie stymulacje?Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
eni33 wrote:Czesc dziewczyny. Napiszcie mi jak wyglada pierwsza wizyta. Ja we czwartek mam sie zglosic zrobic badanie ktore mi rozpisal dr Wasniewski. Pani w recepcji powiedziala ze nie musze byc natczo i ze czekam 2 godziny na wynik i ide do doktora. I chcem wiedziec czy omawiamy tylko wyniki czy przeprowadza tez badanie ginekologiczne. Dodam ze te badania mam zrobic w 3-5 dzien cyklu i troche sie krepuje. Napiszcie jak to bylo u was. I moze cos o kosztach takich badan dodam ze musze zrobic E2 FSH LH PRL TSH FT4 anty TPO anty TG wit.D3
Witaj Eni, pierwsza wizyta jak napisała Zapominajka jest indywidualna.
Ale ja też miałam pierwszą wizytę z wynikami i w 3 dniu cyklu, miałam normalnie badanie, ale nie przejmuj się niczym, wiem, że to krępujące ale dla lekarzy to normalka i niestety my kobiety korzystające z pomocy w kwestii prokreacji też musimy się przyzwyczaić do mało komfortowych sytuacji.. wszystko dla ludzi i w imię potomkazapominajka, Bianka4, malgos741 lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
zapominajka wrote:Witaj eni33. Pierwsza wizyta to wstępne ustalenia. A co czego się rzygotowywujesz do in vitro???
Hey Bylam u doktora prywatnie na Zientary Malewskiej tam mialam zwykle badanie i rozmowe . Rozpisal mi co jest w planach po kolei i kazal sie zglosic do Artemidy. Mam nadzieje ze uda mi sie zajsc w ciaze ale in vitro nie wykluczam. Staramy sie z mezem 5 lat i nic i mam nadzieje ze tam mi pomoga. -
asia-m-b wrote:Witaj Eni, pierwsza wizyta jak napisała Zapominajka jest indywidualna.
Ale ja też miałam pierwszą wizytę z wynikami i w 3 dniu cyklu, miałam normalnie badanie, ale nie przejmuj się niczym, wiem, że to krępujące ale dla lekarzy to normalka i niestety my kobiety korzystające z pomocy w kwestii prokreacji też musimy się przyzwyczaić do mało komfortowych sytuacji.. wszystko dla ludzi i w imię potomka
Dzieki za informacje. Jestem pelna obaw ale wiem ze musze strach i wstyd przezwyciezyc.Aj ak to wygladalo dale? -
nick nieaktualnyeni33 wrote:Hey Bylam u doktora prywatnie na Zientary Malewskiej tam mialam zwykle badanie i rozmowe . Rozpisal mi co jest w planach po kolei i kazal sie zglosic do Artemidy. Mam nadzieje ze uda mi sie zajsc w ciaze ale in vitro nie wykluczam. Staramy sie z mezem 5 lat i nic i mam nadzieje ze tam mi pomoga.
Ja jestem na tym forum od tygodnia i bardzo mi pomogły dziewczyny...poczytałam i uswiadomiłam się ze byłam w wielu kwestiach zielona....Teraz mam większą wiedzę i działam...ale bardziej świadoma...
malgos741 lubi tę wiadomość
-
eni33 wrote:Dzieki za informacje. Jestem pelna obaw ale wiem ze musze strach i wstyd przezwyciezyc.Aj ak to wygladalo dale?
dalej akurat w moim przypadku sprawa była jasna, bo przyszliśmy zdecydowani na IVF, ale dr Domitrz zaproponował inseminację. Zgodziliśmy się spróbować ale z perspektywy czasu, wiem, ze była to strata pieniędzy i czasu. Czytałam artykuł, że jeśli kobieta nie może zajść w ciążę przez 4 lata, to dokładnie tak jak my, to nie ma co się łudzić, że zajdzie po inseminacji. Ja po pierwszej wizycie pojawiłam się w 10 dc na monitoring, następnie na inseminację. Ty pewnie też będziesz miała monitoring cyklu, nawet jeśli nie podchodzicie do inseminacji.
Czy miałaś sprawdzaną drożność jajowodów? jak staraliście się przez 5 lat? monitorowane cykle? stymulacja lekami?
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
nick nieaktualny
-
Zapominajka byłam u Zbrocha, zapoznał się z naszą historią i właśnie doradził in vitro,żeby nie tracić czasu i kasy na inseminacje,wytłumaczył że jezeli chcemy podejść w styczniu to w grudniu muszę brać tabl anty, i wizyta kwalifikująca(Asia też tak masz?)troche rozpisal to zeby zobrazować jak wygląda to w czasie i narazie wiemy tyle
-
nick nieaktualnyleo wrote:Zapominajka byłam u Zbrocha, zapoznał się z naszą historią i właśnie doradził in vitro,żeby nie tracić czasu i kasy na inseminacje,wytłumaczył że jezeli chcemy podejść w styczniu to w grudniu muszę brać tabl anty, i wizyta kwalifikująca(Asia też tak masz?)troche rozpisal to zeby zobrazować jak wygląda to w czasie i narazie wiemy tyle
malgos741, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Ja jestem po 4 inseminacji (2 w artemidzie). Aktualnie czekam na wynik ale nie jakoś wydaje mi sie że znowu nic z tego bo inseminacja była już na pękniętym pęcherzyku. Chyba zaczniemy rozpatrywać podejście do in vitro ale chyba dopiero zgłoszę się w styczniu bo nie wiem czy jest sens zaczynać jeszcze w grudniu przed świętami. Jak myślicie, bo boję się że jakieś wizyty wypadną w okresie świątecznym.Judytka871
12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
01.2015 - Druga nieudana inseminacja
10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
Kolejny planowany krok - IVF -
Leo a jesteś już na lekach, czy dopiero zaczniesz podejście?Judytka871
I ile trwa przygotowanie do punkcji? Jak wygląda całe przygotowanie do in vitro?Judytka871
Aha. Czyli najpierw cykl na tabletkach anty a dopiero w kolejnym cyklu pełna stymulacja takJudytka871
Kolejny planowany krok - IVF