Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jednak nie za długo cieszyłyśmy się z refundacji in vitro. Do lipca mało czasu... tym bardziej jak ktoś ma podchodzić pierw do inseminacji, która zresztą i tak nie jest metodą wielce skuteczną.
Osobiście liczyłam na pomoc lekarzy z Artemidy w razie gdyby wszystkie metody zawiodły i jedynym wyjściem byłoby in vitro. Chodzi tu o większość podejrzewam par, które z problemem niepłodności walczą od dłuższego czasu.
Powstanie tej kliniki w Olsztynie to miał być wielki krok naprzód, nadzieja że w końcu jest coś dla ludzi porządnych, pracujących i płacących podatki, którym nie jest dane naturalnie począć dziecko. Ale widać in vitro nadal będzie dla najbogatszych, reszta niech się zadłuża, albo nie korzysta w ogóle. Uwsteczniamy się, wielka szkoda i żal że znowu nas zrobili w konia...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zapominajka wrote:Asia-MB. ...ja plamienia miałam delikatnie. .. genopeptyl juz bierzesz tak?
Ja brałam genopeptyl i tabletki anty. Potem kazał mi odstawić tabl anty i czekać na @ i potem menopur
kurcze ja dziś z tamponem wczoraj też nie nazwałabym tego plamieniem..
ja jestem na maverlonie ale od 16 grudnia mam zacząć genopeptyl później odstawię maverlon i poczekam na okres.. mam taki plan jak Ty..
tylko ja mam dłuższy protokół..
no i martwią mnie te krwawienia!Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jaki koszt poniesiecie przy podejsciu do invitro? I czy ten koszt obejmuje tylko jedno podejście?Judytka871
12.2014 - Pierwsza nieudana inseminacja
01.2015 - Druga nieudana inseminacja
10.2015 - Trzecia nieudana inseminacja
11.2015 - Czwarta nieudana inseminacja
Kolejny planowany krok - IVF -
zapominajka wrote:Asia-m-b zadzwoń do lekarza i dopytaj jak sie martwisz.
tak tak już dzwoniłam dawno
no i trochę mnie zasmucił, ale tylko trochę
przesuwa nam się wszystko, bo on to nazwał jakimś tam załamaniem cyklu czyli okres dostałam podczas anty i to w 14 dniu cyklu no i zamiast 16 grudnia mam się pojawić 19 grudnia więc nie jest aż tak źle.. w pierwszym momencie jak mi powiedział, że nam się wszystko przesuwa to aż mi się gorąco zrobiło..
Judyta poczytaj wątek płacimy ok 7000złAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualny
-
Pytam bo czytałam że jakeś dziewczyny płaciły po około 15 tys wiec pytam dla upewnienia. Bo nie wiem od czego to zależy.Judytka871
nick nieaktualnyJudytka wrote:Pytam bo czytałam że jakeś dziewczyny płaciły po około 15 tys wiec pytam dla upewnienia. Bo nie wiem od czego to zależy.
Judytka, leo, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Ja jak byłam na ostatniej wizycie to dr.Domitrz mówił że koszt ivf jest 5 000zł plus leki ...
u mnie trochę więcej bo bez refundacji.. tak myślę, że w lutym pójdę wszystkiego się dowiedzieć
Na razie trzymam kciuki za Waszapominajka, Judytka lubią tę wiadomość
01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Na chyba wybiorę się w styczniu do dr Domitrza, zobaczę co mi powie i będzie trzeba podjąć decyzję o invitro
malgos741 lubi tę wiadomość
Judytka871
Judytka wrote:Pytam bo czytałam że jakeś dziewczyny płaciły po około 15 tys wiec pytam dla upewnienia. Bo nie wiem od czego to zależy.
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Samo In vitro to jest koszt w zależności od kliniki ok 5000-7000 tys ale jeżeli leki nie bedą refundowane to ten koszt może być i do 4-5 tyś zależy jakie leki jak będziesz się stymulować itp. to jest bardzo indywidualnie plus dodaj koszt badań które nie śa tanie plus anestezjolog , pobranie komórek znieczulenie więc sama widzisz
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
Kurcze, boję się że koszta mogą mnie przerosnąć. A jestem w trakcie budowy domu, a przydałoby się maleństwo na swoim domku.Judytka871
Kolejny planowany krok - IVF