Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, nam dr D kazał zastanowić się nad zakończeniem leczenia. Jeśli zdecydujemy sie na 4 próbe to najpierw mamy zrobić kariotyp ( krew oddaliśmy dzisiaj-wynik za miesiąc), mam zrobić histeroskopie i podchodzić od razu po jej wykonaniu. Wtedy jest najlepsza skuteczność podobno. Ceny wzrosły ale w Białymstoku powiedział że nie ma to przełożenia na Olsztyn, więc spokojnie dziewczyny. Kazał przemyśleć parę kwestii. Musimy z mężem podjąć kilka decyzji. Tyle
dzięki że pytacie.
Karcia wysłałam ci wiadomośćKarcia lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
ana1122 wrote:No wynik super. gratulacje. A ile masz lat? Ile czekalas na wynik?
Mam 33 lata. Wynik w necie miałam w zeszły poniedziałek, nie wiem kiedy dotarł do Artemidy. Trochę czekałam biorąc pod uwagę fakt, że krew pobrano mi 21 grudnia.
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Polopiryna gratulacje.
Asiastokrota trzymam kciuki.asiastokrota lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Makumba właśnie w tym problem ze nie mam Duphastonu ani recepty na niego
Moze ma któraś z
Was ewentualnie odsprzedać lub pożyczyć do momentu otrzymania recepty? Nie wiem czy jutro uda mi sie ja załatwić a najlepiej byłoby jak najszybciej zastosować(((
Xissi -
Makumba wrote:Jestem po wizycie u genetyka. Wszystko dobrze. Nic niepokojącego. Nie mam skierowania na amniopunkcję.
Dostałam skierowanie na echo serca.
Jedno mnie zastanawia, mianowicie: podobno mam niską betaHCG. Wiecie cos na ten temat?
Polopiryna - super!
Alexis nie miałam badanego progesteronu. Może leć po duphaston? I tak wszystkie to łykamy. -
Makumba wrote:Jestem po wizycie u genetyka. Wszystko dobrze. Nic niepokojącego. Nie mam skierowania na amniopunkcję.
Dostałam skierowanie na echo serca.
Jedno mnie zastanawia, mianowicie: podobno mam niską betaHCG. Wiecie cos na ten temat?
Polopiryna - super!
Alexis nie miałam badanego progesteronu. Może leć po duphaston? I tak wszystkie to łykamy. -
asiastokrota wrote:Hej, nam dr D kazał zastanowić się nad zakończeniem leczenia. Jeśli zdecydujemy sie na 4 próbe to najpierw mamy zrobić kariotyp ( krew oddaliśmy dzisiaj-wynik za miesiąc), mam zrobić histeroskopie i podchodzić od razu po jej wykonaniu. Wtedy jest najlepsza skuteczność podobno. Ceny wzrosły ale w Białymstoku powiedział że nie ma to przełożenia na Olsztyn, więc spokojnie dziewczyny. Kazał przemyśleć parę kwestii. Musimy z mężem podjąć kilka decyzji. Tyle
dzięki że pytacie.
Karcia wysłałam ci wiadomość -
Nam też powiedział żeby się zastanowić ile będzie trwało leczenie,może adopcja te sprawy-specyficzny lekarz.Zresztą ja juz się godze z thm co ma byc-wiem mi jest łatwiej bo mam dziecko.Parom które mają podjąć ważna decyzję na całe życie z całego serca współczuję-to jest strasznie niesprawiedliwe ze maja zdecydować o życiu w pojedynkę.
Makumba lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
ana1122 wrote:Doktor D zawsze ma negatywne nastawienie na wszystko. Od razu pokazuje nam wszystko najpierw W negatywnych barwach A na sam koniec jakiś cień szansy. Chciałaś iść do niego?Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
alexiss wrote:A w której aptece brałaś? Pod gryfem?
Skoro to nie wydarzy się już dzisiaj, podjedz do Artemidy? Receptę dadzą Ci na pewno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 22:29
alexiss lubi tę wiadomość
-
ana1122 wrote:Echo serca? Gdzie będziesz robić? macie kogoś rodzinie Z wadą?
Nie mamy wad serca w rodzinie. -
ana1122 wrote:Echo serca? Gdzie będziesz robić? macie kogoś rodzinie Z wadą? Niska beta tzn ile miałaś?
Ta Pani tak powiedziała i rzeczywiście słabo się mieszczę w tych internetowych normach. Pobrali mi krew w 13 tyg i 1 dzien, wiec nie wiem kiedy oznaczyli stężenie bety. Ale mam napisane wolne betaHCG 11,51 IU/I.
Zapytałam, czy coś jest nie tak, powiedziała "nie, nie ale niskie".
Nie przejmuję się, myślę że to nic takiego. Beta spada z czasem. Nie? -
[email protected] wrote:Nam też powiedział żeby się zastanowić ile będzie trwało leczenie,może adopcja te sprawy-specyficzny lekarz.Zresztą ja juz się godze z thm co ma byc-wiem mi jest łatwiej bo mam dziecko.Parom które mają podjąć ważna decyzję na całe życie z całego serca współczuję-to jest strasznie niesprawiedliwe ze maja zdecydować o życiu w pojedynkę.
Asistokroty sytuację i podejście do niej lekarza rozumiem. Ale do Was - nie kumam. Podchodziliscie raz, miałaś 7 komórek które dobrze rokowały. Masz dziecko. Znaczy da się. I tak od razu mówił o ciężkiej sytuacji? Parametry nasienia się zmieniają, raz sa lepsze raz do dupy, jednak mozna to kreować, są metody. Gorzej jak u babki są problemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 22:50