Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Tera to już nie wiem jaki cykl będę miała, wychodzi na to ze 28 dniowego rozciągnął się do 32 dniowego.Jak mi zmiana wypadnie na 3 dc to będę po nocnej zmianie-nid zaburza to wyniku? Jeśli zrobię od razu po pracy?Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
[email protected] wrote:Drogie to jest ten streching?
-
[email protected] wrote:Tera to już nie wiem jaki cykl będę miała, wychodzi na to ze 28 dniowego rozciągnął się do 32 dniowego.Jak mi zmiana wypadnie na 3 dc to będę po nocnej zmianie-nid zaburza to wyniku? Jeśli zrobię od razu po pracy?
-
Dziękuję za informacje.Czas działać na własną rękę. Tak zrobię wszystkie badania.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Makumba wrote:Ta Pani tak powiedziała i rzeczywiście słabo się mieszczę w tych internetowych normach. Pobrali mi krew w 13 tyg i 1 dzien, wiec nie wiem kiedy oznaczyli stężenie bety. Ale mam napisane wolne betaHCG 11,51 IU/I.
Zapytałam, czy coś jest nie tak, powiedziała "nie, nie ale niskie".
Nie przejmuję się, myślę że to nic takiego. Beta spada z czasem. Nie?
Dziewczyny, głowy do góry. Niby IVF za pierwszym podejściem rzadko sie udaje,a byłam w sali na punkcji i transferze z dziewczyna, ktora tez podchodziła pierwszy raz i obu nam sie udałodwa rożne przypadki,bo ja wysokie amh ona niskie a udało sie tu i tu takze nie ma reguły. Trzeba próbować i walczyć
leo, Makumba, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
Makumba wrote:Ta Pani tak powiedziała i rzeczywiście słabo się mieszczę w tych internetowych normach. Pobrali mi krew w 13 tyg i 1 dzien, wiec nie wiem kiedy oznaczyli stężenie bety. Ale mam napisane wolne betaHCG 11,51 IU/I.
Dziewczyny, głowy do góry. Niby IVF za pierwszym podejściem rzadko sie udaje,a byłam w sali na punkcji i transferze z dziewczyna, ktora tez podchodziła pierwszy raz i obu nam sie udałodwa rożne przypadki,bo ja wysokie amh ona niskie a udało sie tu i tu takze nie ma reguły. Trzeba próbować i walczyć
malgos741 lubi tę wiadomość
-
-
[email protected] wrote:Drogie to jest ten streching?Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
[email protected] wrote:A prolaktyne trzeba robić na czczo.?
Co to jest ten streching?
Ana mezu po operacji powrozka nasiennego,miał żylaki. Mecze go o palenie-nie chce rzucić. -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny, do mnie w koncu przyszla @ , mogę planować wyjazd po naszego kropka...lub dwa. Moja pani Dr tu w Anglii radzi nam żebyśmy tym razem wzieli dwa zarodki...Poleciła mi rowniez lek clexane w zastrzykach ( to jest na krzepliwosc krwi) Mówiła ze brala udzial w eksperymecie tego leku na kobietach,ktore pochodziły do ivf. Podobno ten lek podniósł znacząco wskaźnik udanych.
Slyszalyscie cos o tym leku?
-
Izauro ja brałam clexan w zastrzykach przed 2 próbą, faktycznie jest na krzepliwość krwi. Próba sie udała ale ciąże straciliśmy w 9 tygodniu. W Artemidzie nie zalecają brać go. Wczoraj dr D powiedział że nie wierzy w skuteczność tego leku.Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
nick nieaktualnyLekarze z artemidy w ogóle nie polecaja zadnych "wspomagaczy" z tego co zauważyłam, być może wynika to z ich bardzo dobrego doświadczenia i wiedzy, a moze nie...tu dr mi nawkladala do głowy, ze powinniśmy walczyc po swojemu, tak to ujęła. Mowila o doktorze D i Z ze to wspaniali fachowcy, dodala jednsk ze pracowala przez wiele lat w klinice niepłodności w Polsce,( nie powiedziala gdzie) i ze nie zawsze się zgadzala z ich podejsciem. Jej zdaniem trzeba probowac roznych rzeczy, zwłaszcza kiedy w przeszłości były jakieś ciążę i kiedy udało się "wychodowac" zarodki.
-
nick nieaktualny
-
Hej w czwartek.
U nas po wizycie tez dobrze. Nasze dziecko jedt uparte i nie chce sie sfotografowac w 3d. Dobrze, ze chociaz pozwolilo poznac plec.Mamy dziewczynke na 90kilka %.
Izaura, asiastokrota, eni33, polopiryna, leo, ana1122, malgos741, Karcia, Gosia321 lubią tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Izaura wrote:AsiaStoktota a to clexane dostałaś od naszych doktorkow?Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Izaura ja biorę Clexane od "po transferze" i bede go brała do końca ciąży albo i połogu. Mam wysokie amh i miałam sporo pęcherzyków przy stymulacji plus wysoki estradiol. Była obawa przed hiperką i dr S mi go przepisała dodatkowo na ostatniej wizycie przed transferem. Sama sobie mruknęła pod nosem,że są rożne opinie na ten temat, że to kontrowersyjny lek. Potem po transferze dr D przyszedł do naszej sali i powiedział,że spokojnie bo na hiperke sie u mnie nie zapowiada i jak spytałam czy muszę się w takim razie kłuć Clexane to powiedział,zebym juz wzięła jak mam przepisane. Minę miał taką w stylu " nie jestem przekonany, nie bardzo widzę sens,ale jak jest to proszę brać". Ciezko stwierdzić na ile to dzięki Clexane, ale faktem jest ze udało sie IVF za pierwszym razem
minusy - kłucie się codziennie w brzuch,który juz ledwo daje radę no i trzeba uważać i pamietać o odstawieniu na dzien/dwa leku w razie wyrywania zęba czy coś ( ja musiałam zrobić porządek u dentysty juz w trakcie ciąży). A z plusów jeszcze do jakich doszliśmy z dr W ostatnio - ja mam od młodości problemy z żylakami, półtora roku temu miałam robiony laser na nie i zawsze mnie ostrzegano,ze w ciąży to dopiero mi wyjdą kolejne żylaki a tu nic
pewnie tez dzięki heparynie wlasnie. Co prawda ze 2-3 większe pajączki mi sie zrobiły, ale bałam sie ze bedzie gorzej.
Uff to sie rozpisałamIzaura, alexiss lubią tę wiadomość
-
Asia08 wrote:Hej w czwartek.
U nas po wizycie tez dobrze. Nasze dziecko jedt uparte i nie chce sie sfotografowac w 3d. Dobrze, ze chociaz pozwolilo poznac plec.Mamy dziewczynke na 90kilka %.
mamy dwóch chłopców forumowych już to teraz pora na dziewczynki
a potem spotkanie na placu zabaw z naszymi pociechami
Asia08, Makumba, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny