Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tera to już nie wiem jaki cykl będę miała, wychodzi na to ze 28 dniowego rozciągnął się do 32 dniowego.Jak mi zmiana wypadnie na 3 dc to będę po nocnej zmianie-nid zaburza to wyniku? Jeśli zrobię od razu po pracy?

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie to jest ten streching?
    Ja miałam robiona histeroskopie usuwali tez polip i pobierali wycinek do biopsij i to jest na tej samej zasadzie dlatego zalecaja histero przed podejściem

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tera to już nie wiem jaki cykl będę miała, wychodzi na to ze 28 dniowego rozciągnął się do 32 dniowego.Jak mi zmiana wypadnie na 3 dc to będę po nocnej zmianie-nid zaburza to wyniku? Jeśli zrobię od razu po pracy?
    A chcesz badać sama prolaktyne? Jeśli Tak to zbadaj normalnie po przespanej nocy bo wpływa na nią stres na pewno. Warto też zbadać podobno kortyzol

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informacje.Czas działać na własną rękę. Tak zrobię wszystkie badania.

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Ta Pani tak powiedziała i rzeczywiście słabo się mieszczę w tych internetowych normach. Pobrali mi krew w 13 tyg i 1 dzien, wiec nie wiem kiedy oznaczyli stężenie bety. Ale mam napisane wolne betaHCG 11,51 IU/I.
    Zapytałam, czy coś jest nie tak, powiedziała "nie, nie ale niskie".
    Nie przejmuję się, myślę że to nic takiego. Beta spada z czasem. Nie?
    Ja nie miałam w trakcie ciąży oznaczane bety,ale jakoś chyba koło 13-14tc przy wyniku TSH dr W mowil,ze wpływ na nie moze tez miec spadająca beta. Czyli to chyba normalne,ze ona potem spada :)

Dziewczyny, głowy do góry. Niby IVF za pierwszym podejściem rzadko sie udaje,a byłam w sali na punkcji i transferze z dziewczyna, ktora tez podchodziła pierwszy raz i obu nam sie udało :) dwa rożne przypadki,bo ja wysokie amh ona niskie a udało sie tu i tu takze nie ma reguły. Trzeba próbować i walczyć :)

leo, Makumba, asiastokrota lubią tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Ta Pani tak powiedziała i rzeczywiście słabo się mieszczę w tych internetowych normach. Pobrali mi krew w 13 tyg i 1 dzien, wiec nie wiem kiedy oznaczyli stężenie bety. Ale mam napisane wolne betaHCG 11,51 IU/I.
    Ja nie miałam w trakcie ciąży oznaczane bety,ale jakoś chyba koło 13-14tc przy wyniku TSH dr W mowil,ze wpływ na nie moze tez miec spadająca beta. Czyli to chyba normalne,ze ona potem spada :)

Dziewczyny, głowy do góry. Niby IVF za pierwszym podejściem rzadko sie udaje,a byłam w sali na punkcji i transferze z dziewczyna, ktora tez podchodziła pierwszy raz i obu nam sie udało :) dwa rożne przypadki,bo ja wysokie amh ona niskie a udało sie tu i tu takze nie ma reguły. Trzeba próbować i walczyć :)

malgos741 lubi tę wiadomość

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie to jest ten streching?
    Nie wiem dokladnie chyba 400zl

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prolaktyne trzeba robić na czczo.?
    Co to jest ten streching?
    Ana mezu po operacji powrozka nasiennego,miał żylaki. Mecze go o palenie-nie chce rzucić.
    Proaktyne jak bedziesz robicto dzien wczesniej nie dotykac piersi.zero stresu i aktywnosci fizyczneh.chyba tez powinnam zrobic bo do co roku robilam to zawsze byla wysoka, ostatnio blizej25 a norma do 25, moze juz mam wyzsza a nawet nie wiem

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Asiu a na ktora mialas wizyte ?
    Mieliśmy na 17 ale weszliśmy o 16.20 :)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia możecie łykać też koenzym Q1o na poprawę komórek i wit d...

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, do mnie w koncu przyszla @ , mogę planować wyjazd po naszego kropka...lub dwa. Moja pani Dr tu w Anglii radzi nam żebyśmy tym razem wzieli dwa zarodki...Poleciła mi rowniez lek clexane w zastrzykach ( to jest na krzepliwosc krwi) Mówiła ze brala udzial w eksperymecie tego leku na kobietach,ktore pochodziły do ivf. Podobno ten lek podniósł znacząco wskaźnik udanych.
    Slyszalyscie cos o tym leku?

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izauro ja brałam clexan w zastrzykach przed 2 próbą, faktycznie jest na krzepliwość krwi. Próba sie udała ale ciąże straciliśmy w 9 tygodniu. W Artemidzie nie zalecają brać go. Wczoraj dr D powiedział że nie wierzy w skuteczność tego leku.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze z artemidy w ogóle nie polecaja zadnych "wspomagaczy" z tego co zauważyłam, być może wynika to z ich bardzo dobrego doświadczenia i wiedzy, a moze nie...tu dr mi nawkladala do głowy, ze powinniśmy walczyc po swojemu, tak to ujęła. Mowila o doktorze D i Z ze to wspaniali fachowcy, dodala jednsk ze pracowala przez wiele lat w klinice niepłodności w Polsce,( nie powiedziala gdzie) i ze nie zawsze się zgadzala z ich podejsciem. Jej zdaniem trzeba probowac roznych rzeczy, zwłaszcza kiedy w przeszłości były jakieś ciążę i kiedy udało się "wychodowac" zarodki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaStoktota a to clexane dostałaś od naszych doktorkow?

• Asia08 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w czwartek. ;)
    U nas po wizycie tez dobrze. Nasze dziecko jedt uparte i nie chce sie sfotografowac w 3d. Dobrze, ze chociaz pozwolilo poznac plec. ;) Mamy dziewczynke na 90kilka %. :)

nick nieaktualny, asiastokrota, eni33, polopiryna, leo, ana1122, malgos741, Karcia, Gosia321 lubią tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    AsiaStoktota a to clexane dostałaś od naszych doktorkow?
    Clexan dostałam w Gdańsku w Inviccie

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura ja biorę Clexane od "po transferze" i bede go brała do końca ciąży albo i połogu. Mam wysokie amh i miałam sporo pęcherzyków przy stymulacji plus wysoki estradiol. Była obawa przed hiperką i dr S mi go przepisała dodatkowo na ostatniej wizycie przed transferem. Sama sobie mruknęła pod nosem,że są rożne opinie na ten temat, że to kontrowersyjny lek. Potem po transferze dr D przyszedł do naszej sali i powiedział,że spokojnie bo na hiperke sie u mnie nie zapowiada i jak spytałam czy muszę się w takim razie kłuć Clexane to powiedział,zebym juz wzięła jak mam przepisane. Minę miał taką w stylu " nie jestem przekonany, nie bardzo widzę sens,ale jak jest to proszę brać". Ciezko stwierdzić na ile to dzięki Clexane, ale faktem jest ze udało sie IVF za pierwszym razem :) minusy - kłucie się codziennie w brzuch,który juz ledwo daje radę no i trzeba uważać i pamietać o odstawieniu na dzien/dwa leku w razie wyrywania zęba czy coś ( ja musiałam zrobić porządek u dentysty juz w trakcie ciąży). A z plusów jeszcze do jakich doszliśmy z dr W ostatnio - ja mam od młodości problemy z żylakami, półtora roku temu miałam robiony laser na nie i zawsze mnie ostrzegano,ze w ciąży to dopiero mi wyjdą kolejne żylaki a tu nic :) pewnie tez dzięki heparynie wlasnie. Co prawda ze 2-3 większe pajączki mi sie zrobiły, ale bałam sie ze bedzie gorzej.

Uff to sie rozpisałam :)

nick nieaktualny, alexiss lubią tę wiadomość

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08 wrote:
    Hej w czwartek. ;)
    U nas po wizycie tez dobrze. Nasze dziecko jedt uparte i nie chce sie sfotografowac w 3d. Dobrze, ze chociaz pozwolilo poznac plec. ;) Mamy dziewczynke na 90kilka %. :)
    Cudnie :) mamy dwóch chłopców forumowych już to teraz pora na dziewczynki :) a potem spotkanie na placu zabaw z naszymi pociechami :)

Asia08, Makumba, malgos741 lubią tę wiadomość

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez zastosuje to clexane tym razem...jesli cykl mi sie wyreguluje to transfer na poczatku kwietnia będzie :)

Makumba, malgos741 lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 658 659 660 661 662 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ