Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Izaura wrote:Hej Dziewczyny, do mnie w koncu przyszla @ , mogę planować wyjazd po naszego kropka...lub dwa. Moja pani Dr tu w Anglii radzi nam żebyśmy tym razem wzieli dwa zarodki...Poleciła mi rowniez lek clexane w zastrzykach ( to jest na krzepliwosc krwi) Mówiła ze brala udzial w eksperymecie tego leku na kobietach,ktore pochodziły do ivf. Podobno ten lek podniósł znacząco wskaźnik udanych.
Slyszalyscie cos o tym leku? -
Super Asia.. gratulacje dziewczynki tym bardziej że rodzą się większości chlopaki. ..01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Córcia moje marzenie.Malewiki wyslalam ci zaproszenie.
-
eve87 wrote:Izaura ja biorę Clexane od "po transferze" i bede go brała do końca ciąży albo i połogu. Mam wysokie amh i miałam sporo pęcherzyków przy stymulacji plus wysoki estradiol. Była obawa przed hiperką i dr S mi go przepisała dodatkowo na ostatniej wizycie przed transferem. Sama sobie mruknęła pod nosem,że są rożne opinie na ten temat, że to kontrowersyjny lek. Potem po transferze dr D przyszedł do naszej sali i powiedział,że spokojnie bo na hiperke sie u mnie nie zapowiada i jak spytałam czy muszę się w takim razie kłuć Clexane to powiedział,zebym juz wzięła jak mam przepisane. Minę miał taką w stylu " nie jestem przekonany, nie bardzo widzę sens,ale jak jest to proszę brać". Ciezko stwierdzić na ile to dzięki Clexane, ale faktem jest ze udało sie IVF za pierwszym razem
minusy - kłucie się codziennie w brzuch,który juz ledwo daje radę no i trzeba uważać i pamietać o odstawieniu na dzien/dwa leku w razie wyrywania zęba czy coś ( ja musiałam zrobić porządek u dentysty juz w trakcie ciąży). A z plusów jeszcze do jakich doszliśmy z dr W ostatnio - ja mam od młodości problemy z żylakami, półtora roku temu miałam robiony laser na nie i zawsze mnie ostrzegano,ze w ciąży to dopiero mi wyjdą kolejne żylaki a tu nic
pewnie tez dzięki heparynie wlasnie. Co prawda ze 2-3 większe pajączki mi sie zrobiły, ale bałam sie ze bedzie gorzej.
Uff to sie rozpisałam
Eve87 a clexane masz przepisane z refundacja?? Ja mam mutacje MTHFR dlatego pomimo dobrych wyników białka S i C uparłam sie na zastrzyki z Clexane. Receptę wypisali mi w invikcie. Tez uważam ze to pomaga. Rano biorę acard a wieczorem clexane. Dziewczyny czasami trzeba sie postawić i próbować.
Makumba udało mi sie dzisiaj kupić Duphaston, umówiłam sie ze doniosę receptę. Teraz tylko oby pomogła)
Xissi -
alexiss wrote:Eve87 a clexane masz przepisane z refundacja?? Ja mam mutacje MTHFR dlatego pomimo dobrych wyników białka S i C uparłam sie na zastrzyki z Clexane. Receptę wypisali mi w invikcie. Tez uważam ze to pomaga. Rano biorę acard a wieczorem clexane. Dziewczyny czasami trzeba sie postawić i próbować.
Makumba udało mi sie dzisiaj kupić Duphaston, umówiłam sie ze doniosę receptę. Teraz tylko oby pomogła)
pomoże! Kiedy masz wizytę u lekarza? Badasz przyrost bety?
alexiss lubi tę wiadomość
-
eve87 wrote:Izaura ja biorę Clexane od "po transferze" i bede go brała do końca ciąży albo i połogu. Mam wysokie amh i miałam sporo pęcherzyków przy stymulacji plus wysoki estradiol. Była obawa przed hiperką i dr S mi go przepisała dodatkowo na ostatniej wizycie przed transferem. Sama sobie mruknęła pod nosem,że są rożne opinie na ten temat, że to kontrowersyjny lek. Potem po transferze dr D przyszedł do naszej sali i powiedział,że spokojnie bo na hiperke sie u mnie nie zapowiada i jak spytałam czy muszę się w takim razie kłuć Clexane to powiedział,zebym juz wzięła jak mam przepisane. Minę miał taką w stylu " nie jestem przekonany, nie bardzo widzę sens,ale jak jest to proszę brać". Ciezko stwierdzić na ile to dzięki Clexane, ale faktem jest ze udało sie IVF za pierwszym razem
minusy - kłucie się codziennie w brzuch,który juz ledwo daje radę no i trzeba uważać i pamietać o odstawieniu na dzien/dwa leku w razie wyrywania zęba czy coś ( ja musiałam zrobić porządek u dentysty juz w trakcie ciąży). A z plusów jeszcze do jakich doszliśmy z dr W ostatnio - ja mam od młodości problemy z żylakami, półtora roku temu miałam robiony laser na nie i zawsze mnie ostrzegano,ze w ciąży to dopiero mi wyjdą kolejne żylaki a tu nic
pewnie tez dzięki heparynie wlasnie. Co prawda ze 2-3 większe pajączki mi sie zrobiły, ale bałam sie ze bedzie gorzej.
Uff to sie rozpisałam
Kurczę, szkoda mi Ciebie Eve, że tak się musisz kłuć codziennie -
Dzieki dziewczyny. Teraz mamy problem, bo maz od poczatku mowil, ze bedzie Stas a wychodzi na to, ze jednak Stasia.
I musimy szukac imienia fla dziewczynki.
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
alexiss wrote:Eve87 a clexane masz przepisane z refundacja?? Ja mam mutacje MTHFR dlatego pomimo dobrych wyników białka S i C uparłam sie na zastrzyki z Clexane. Receptę wypisali mi w invikcie. Tez uważam ze to pomaga. Rano biorę acard a wieczorem clexane. Dziewczyny czasami trzeba sie postawić i próbować.
)Makumba lubi tę wiadomość
-
Makumba wrote:Fajnie
pomoże! Kiedy masz wizytę u lekarza? Badasz przyrost bety?
Badałam przyrost w 7dpt i w 9dpt, mysle ze zbadam znowu w niedziele to bedzie 13dpt razem z progesteronem i juz pózniej (jak bedzie wszystko dobrze ) to juz raczej nie bede sprawdzała tylko czekała na usg. Nie wiem kiedy wizyta, bede próbowała umówić sie do dr W.Makumba lubi tę wiadomość
Xissi -
Makumba wrote:Kurczę, szkoda mi Ciebie Eve, że tak się musisz kłuć codziennie
Makumba, Asia08 lubią tę wiadomość
-
Asia08 wrote:Dzieki dziewczyny. Teraz mamy problem, bo maz od poczatku mowil, ze bedzie Stas a wychodzi na to, ze jednak Stasia.
malgos741, Asia08 lubią tę wiadomość
-
Asia08 wrote:Dzieki dziewczyny. Teraz mamy problem, bo maz od poczatku mowil, ze bedzie Stas a wychodzi na to, ze jednak Stasia.
Asia08 lubi tę wiadomość
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Asia08, na pewno wymyślicie coś fajnego. Dla ułatwienia link znaleziony w weekend
:
http://www.rmf.fm/magazyn/news,6262,najdziwniejsze-imiona-nadawane-dzieciom-w-2016-roku.htmlAsia08 lubi tę wiadomość
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Makumba wrote:Dla dziewczynki coś mi cieżko ...
Marzy mi się dziewczynka.Asia08, malgos741 lubią tę wiadomość
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF