X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SoniaK wrote:
    dziewczyny jedna komórka w brzuszku 3C
    załamka :(
    Sonia, przestań, skazujesz przedsięwzięcie na niepowodzenie.
    Myśl pozytywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 17:51

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Bolało to? Mam traumę po hsg. Zastanawiam się też nad pierwszą wizytą - zapisałam się na 13.12 to będzie poniedziałek i będę mieć 11 dc. Czy to nie za późno?
    Nie porównuj tego do Hsg. Nie denerwuj sie, może nie jest to przyjemne, ale tez nie boli a już na pewno ńie jak Hsg.
    Dobrze by było jakby robił to lekarz z doświadczeniem. Mnie 'bolało' u Ramela, natomiast u Domitrza i dr W nie poczułam dosłownie nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 17:52

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Lillyanne Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My u Łukaszuka mamy szczęśliwą procedurę. Fakt ze zaprzyjaźnić sie z nim nie idzie ja wiedzy mu odjąć nie można. Wobec nas był super.

Jeśli chodzi o ból to podejrzewam ze iui nie różni się od transferu a on nie boli.

Trzymam kciuki za was.

Co do zarodkow to u nas 4AA i 8 AA były szczęśliwe. Potem było 4CD i 2x 3M. I tu się nie udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 17:51

Nie spoczniemy nim poczniemy...
    Ivf 09.2012 <3 <3
    Crio 10.2015 [*]
    Crio 12.2016 [*] [*]
    Plan jest - czekamy na start!
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda spokojnie nic nie boli.Wrocilam.ze spacerku12 km przesxlismy i tak se gadalismy o tym wszystkim co dalej...

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia, czuję pewne podrażnienie wewnątrz po tym hsg, stąd może jestem przewrażliwiona.
    Makumba wrote:
    Jagoda dlaczego wrażenie okropne? Mnie do niego kierował lekarz, ale w rezultacie nie chciało nam się tam jeździć i postanowiliśmy leczyć się w Artemidzie.
    Podważył dość mocno kompetencje dr W, powiedział, że czeka mnie kolejna laparo, znalazł w brzuchu dziwne rzeczy, których dr W nie widział. Wróciłam do dr W, który mocno wkurzył się na "diagnozy" Łukaszuka a w kolejnym cyklu byłam w ciąży. Pomijając "empatię" podejście do sprawy miał dziwne.

Marzenia się spełnia :)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Jagoda spokojnie nic nie boli.Wrocilam.ze spacerku12 km przesxlismy i tak se gadalismy o tym wszystkim co dalej...
    To 12 km to oszczędny tryb życia i leniuchowanie? :) Już mnie tak zestresowałaś, że ja to chyba leżeć z nogami do góry będe hahaha.

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Nie porównuj tego do Hsg. Nie denerwuj sie, może nie jest to przyjemne, ale tez nie boli a już na pewno ńie jak Hsg.
    Dobrze by było jakby robił to lekarz z doświadczeniem. Mnie 'bolało' u Ramela, natomiast u Domitrza i dr W nie poczułam dosłownie nic.
    Nie mam pewności, do kogo trafię, nie wiem, na jaki dc będzie ustawione, celuję w środę - w sensie z moich wyliczeń mniej więcej środa mi wychodzi, więc wtedy chyba dr Domitrz przyjmuje, ale czy będzie miał dla mnie termin to nie wiem. Delikatny przy hsg nie był, co odczuwam niestety do dziś.

Przy hsg nawet nie chodziło o ból podczas zabiegu, chociaż to też było jakieś okropieństwo, ale założenie tego ustrojstwa w szyjkę - nie wiem, co bolało bardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 19:07

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na forum komuś to iui się w ogóle udało? Nie wiem czemu mam jakieś podejście takie bez przekonania. Nie nastawiam się specjalnie, żeby się nie rozczarować.

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżance z Białegostoku się udało przez iui. .ma pięknego dwu-letniego synka.. ;)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda iui to praktycznie nic nie boli to Tak jak pobranie do cytologii. Mnie hsg trochę bolało ale następnego dnia to czułam taki bol że szok az chodzić nie mogłam

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologia to takie szczypanie, bo to dotyka szyjki macicy - tam gdzie się wkłuwa hsg i to mnie chyba boli - albo sobie wkręcam.

Nie będę się tym jednak zadręczać, będzie co będzie. Oby wyrosły ładne pęcherzyki po właściwej stronie.

• ona84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tym sie martw a nie tam czy boli.moje zmartwienie to bylo zeby owu byla po dobrej stronie.a jak sie okazlo ze sa pecherze w obu to sie modlilam tylko zeby prawy wystsrtowal,a tam2ruszyly z nerwami tez bo byl czas ze niby nie urosly no ale doczekalam sie iui. I nawet nie myslalam czy moze boli.
    Ja bede1 na forum ktora zajdzie po iui a pozniej ty Jagoda

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tym sie martw a nie tam czy boli.moje zmartwienie to bylo zeby owu byla po dobrej stronie.a jak sie okazlo ze sa pecherze w obu to sie modlilam tylko zeby prawy wystsrtowal,a tam2ruszyly z nerwami tez bo byl czas ze niby nie urosly no ale doczekalam sie iui. I nawet nie myslalam czy moze boli.
    Ja bede1 na forum ktora zajdzie po iui a pozniej ty Jagoda hihi

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tej wersji się trzymamy !

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile Wy tu macie lat tak w ogóle? Ja jestem najstarsza? W tym roku kończę 37.

• ona84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pazdzierniku33

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jagoda ,ja mam 31, za mną ponad trzy lata starań, punkcja we wrześniu 2016 i oczekiwanie na transfer.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, ja od miesiaca mam chyba 36. ;) Zawsze mam problem z ustaleniem swojego wieku. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 20:30

asiastokrota lubi tę wiadomość

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 27.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak spytałam dr o swój wiek, to zapytał, czy grobowiec już mam ;) ...

asia-m-b lubi tę wiadomość

‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ