X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia kciuki za transfer :)
    Milej niedzieli kochane :)

SoniaK lubi tę wiadomość

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Lillyanne Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info. Trochę przeraża mnie dojazd do Białegostoku. Dziewczyny a jak to jest teraz w Artemidzie z lekarzem prowadzącym? Dalej nie wiadomo do kogo się trafi? Czy dr W prowadzi całą stymulację? Czy lepiej iść do któregoś z lekarzy z Białegostoku? No i jaki jest teraz koszt ivf?

Nie spoczniemy nim poczniemy...
    Ivf 09.2012 <3 <3
    Crio 10.2015 [*]
    Crio 12.2016 [*] [*]
    Plan jest - czekamy na start!
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarza prowadzącego wybierasz na pierwszej wizycie.Ja polecam dr.Domitrza lub dr.Zbrocha-to są Białostoccy lekarze (specjaliści w leczeniu nieplodnosci )
    Gdy zaczniesz juz stymulację to siła rzeczy nie trafisz na każdej wizycie na swojego lekarza.Zazwyczaj jest ich kilku.Ja byłam u 3.Dr W tez prowadzi stymulację ale punkcji i transferu nie robi.
    DroGa nie jest taka straszne-jakoś da się przeżyć te dwa razy aby tam dojechać. Tez się tego obawiałam.
    Koszta to tak:monitoring 1000zl.punkcja 3000zl.transfer 1000 plus badania dla dwojca około 600-700,wstępne wizyty każda po 200-250,leki przed i po.Koszta około 1000-2000.
    Masz refundację na leki?

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tera powtórzyłaś dziś test?wyszedł pozytywny?

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillyanne wrote:
    Witam. Chciałabym dołączyć do waszego grona. Jestem pacjentką dr W od 2011. W 2012 podchodzilismy do ivf w invikcie i w 2013 urodziły się nasze 2 szczęścia. Potem 2krotnie podchodzilismy do crio i niestety się nie udało. Teraz się nie poddajemy i chcemy znów zawalczyć. Zastanawiamy się nad klinika w Olsztynie. Zasadniczym pytaniem dla nas to czy trzeba jeździć do Białegostoku czy juz wszystko robią na miejscu.
    Witaj

Malawiki już Ci odpowiedziała jak to w Art bywa. Dr W jest tam tylko w piątek i jeszcze często odwołuje swoje przybycie do kliniki zatem ciężko na niego trafić.

• Lillyanne Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarza prowadzącego wybierasz na pierwszej wizycie.Ja polecam dr.Domitrza lub dr.Zbrocha-to są Białostoccy lekarze (specjaliści w leczeniu nieplodnosci )
    Gdy zaczniesz juz stymulację to siła rzeczy nie trafisz na każdej wizycie na swojego lekarza.Zazwyczaj jest ich kilku.Ja byłam u 3.Dr W tez prowadzi stymulację ale punkcji i transferu nie robi.
    DroGa nie jest taka straszne-jakoś da się przeżyć te dwa razy aby tam dojechać. Tez się tego obawiałam.
    Koszta to tak:monitoring 1000zl.punkcja 3000zl.transfer 1000 plus badania dla dwojca około 600-700,wstępne wizyty każda po 200-250,leki przed i po.Koszta około 1000-2000.
    Masz refundację na leki?

Chodzę do dr Domitrza endokrynologicznie to może prz nim zostane. Co do leków to jeszcze się nie interesowałam ale jak byliśmy na konsultacji po niepowodzeniu w gdańsku to profesor mówił ze się łapiemy na refundację. Muszę doczytać.

Nie wiem czy wiecie ale w invikcie są bezpłatne konsultacje po niepowodzeniu. Umówić się można z jednym z 4 ich specjalistów w tym z prof. Łukaszukiem. Może któraś z was by chciała wiedzieć.

Możecie mi jeszcze powiedzieć jakie badania trzeba zrobić na początek?

Nie spoczniemy nim poczniemy...
    Ivf 09.2012 <3 <3
    Crio 10.2015 [*]
    Crio 12.2016 [*] [*]
    Plan jest - czekamy na start!
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillyanne przed ivf na pewno cytologia, jeśli nie masz aktualnej, czystość pochwy, badania wirusologiczne, w 3 dniu cyklu hormonalne. Genetyczne pewnie macie zrobione.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Ja slyszalam ze jak kobieta mA grupe krwi - to moze byc konflit.
    Jagoda z15 min to trwa.lekko nieprzyjemne tak jak pobieranie cytologi
    Cały zabieg tyle trwa? Czy to tak ze wszystkim z wizytą? Strasznie się boję po hsg tego, czuję, że mnie tam boli.
    A potem leżałaś czy od razu jedzie się do domu?
    Przed iui są jakieś zalecenia dotyczące przytulanek - w sensie zalecana jest abstynencja lub wręcz przeciwnie?

Marzenia się spełnia :)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillyanne wrote:
    Chodzę do dr Domitrza endokrynologicznie to może prz nim zostane. Co do leków to jeszcze się nie interesowałam ale jak byliśmy na konsultacji po niepowodzeniu w gdańsku to profesor mówił ze się łapiemy na refundację. Muszę doczytać.

Nie wiem czy wiecie ale w invikcie są bezpłatne konsultacje po niepowodzeniu. Umówić się można z jednym z 4 ich specjalistów w tym z prof. Łukaszukiem. Może któraś z was by chciała wiedzieć.

Możecie mi jeszcze powiedzieć jakie badania trzeba zrobić na początek?
    Byłam na konsultacji u Łukaszuka jesczze w 2010 roku, wrażenie niestety okropne. Szybko powróciłam na leczenie do dr W. Chwalą go, ale u mnie jego diagnozy się na szczęście nie sprawdziły.

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Ok dzięki, a na wynik mniej więcej ile czekałas? Pamietasz?
    Izaura nie pamiętam :(, to było 6 lat temu.

• SoniaK Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jedna komórka w brzuszku 3C
    załamka :(

SoniaK
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Cały zabieg tyle trwa? Czy to tak ze wszystkim z wizytą? Strasznie się boję po hsg tego, czuję, że mnie tam boli.
    A potem leżałaś czy od razu jedzie się do domu?
    Przed iui są jakieś zalecenia dotyczące przytulanek - w sensie zalecana jest abstynencja lub wręcz przeciwnie?
    Sam zabieg to siadasz na fotel A lekarz zakłada coś tam żeby wstrzyknac nasienie I nogi na nogi 2 min i do domu. Przed iui 2 godziny wcześniej musi być partner żeby oddac nasienie. Ja na waszym miejscu bym ze 3 dni się nie kochala bo lekarz kaze jeszcze poprawić W domu na wieczór albo następnego dnia rano W zależności od godziny zabiegu

J_agoda lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SoniaK wrote:
    dziewczyny jedna komórka w brzuszku 3C
    załamka :(
    Blastka? Czasami szybaciej z tych słabszych komórek są ciąże. U mnie też jakościowo średnio było bo b dlatego lekarz zalecal podanie 2. Będzie dobrze

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Sam zabieg to siadasz na fotel A lekarz zakłada coś tam żeby wstrzyknac nasienie I nogi na nogi 2 min i do domu. Przed iui 2 godziny wcześniej musi być partner żeby oddac nasienie. Ja na waszym miejscu bym ze 3 dni się nie kochala bo lekarz kaze jeszcze poprawić W domu na wieczór albo następnego dnia rano W zależności od godziny zabiegu
    Bolało to? Mam traumę po hsg. Zastanawiam się też nad pierwszą wizytą - zapisałam się na 13.12 to będzie poniedziałek i będę mieć 11 dc. Czy to nie za późno?

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SoniaKz ta klasą zarodków to bywa różnie. Czasem te najlepsze nie dają rady przetrwać a z tych gorszych jest ciąża tak jak mówi ana1122. Trzymamy kciuki. Macie jakieś zamrożone zarodki?

J_agoda przypuszczam że iui wygląda podobnie jak ivf tyle tylko że do macicy wstrzyknięte jest nasienie. Zabieg in vitro nie jest bolesny więc iui też nie. Zobaczysz nie będzie źle.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda nic nie boli..nawet nie poczujesz..
    ps jak miałam pierwszą iui w Gdańsku to dłużej trzymali na fotelu z nogami w górze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 15:24

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos741 a ty kiedy ruszasz z procedurą? Macie mrozaczki?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w marcu ale z kasą się nie wyrobię, ponadto będzie dużo roboty przed świętami a nie chce po ivf tyrać tylko praca na lajcie... na pewno po świętach wielkanocnych wtedy będzie spokój. U mnie nie zapłodniły się komórki więc procedura od początku a teraz suplementacja...

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Asia08 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, mnie tez hsg bolalo i balam sie iui, niepotrzebnie. Tak jak pisza dziewczyny, to nie boli. :)

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
    mhsvqps6knsjrcis.png
    06.04.2016 I iui :( 14.05.2016 II iui :( 21.06.2016 III iui :(
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Byłam na konsultacji u Łukaszuka jesczze w 2010 roku, wrażenie niestety okropne. Szybko powróciłam na leczenie do dr W. Chwalą go, ale u mnie jego diagnozy się na szczęście nie sprawdziły.
    Jagoda dlaczego wrażenie okropne? Mnie do niego kierował lekarz, ale w rezultacie nie chciało nam się tam jeździć i postanowiliśmy leczyć się w Artemidzie.

f2w3pc0znxygxlh3.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ