X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena super to kolejny krok do przodu! Fajnie I szybko

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Tak leci:-) ja dzisiaj oglądałam już wózki jest ich tyle że Nie wiem na co zwrócić uwagę I jaką firmę wybrać. Ty już niedługo usg polowkowe. Na kiedy jesteś umówiona? Będziesz chodzic do szkoły rodzenia?
    Na początku marca mam połówkowe. Raczej będę, bo w planie mam normalnie urodzić. Chociaż wszystkie moje koleżanki mówią żeby napierać na cesarkę. Muszę też tu podpytać dziewczyny co myślą na ten temat.
    I zobaczę co lekarz powie. A Ty?
    Eve rodzisz SN?
    Czy to prawda, że w szpitalu wojewódzkim nie chcą dawać znieczulenia? Jaki jest w ogóle powód takiego zachowania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 10:15

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Na początku marca mam połówkowe. Raczej będę, bo w planie mam normalnie urodzić. Chociaż wszystkie moje koleżanki mówią żeby napierać na cesarkę. Muszę też tu podpytać dziewczyny co myślą na ten temat.
    I zobaczę co lekarz powie. A Ty?
    Eve rodzisz SN?
    Czy to prawda, że w szpitalu wojewódzkim nie chcą dawać znieczulenia? Jaki jest w ogóle powód takiego zachowania?
    Ja narazie to bym chciała naturalnie rodzic

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    miałam dziś okropny sen. Śniło mi się że jestem w ciąży i nie mogę urodzić. Widziałam mnóstwo kobiet rodzących i w ciąży :( Potem śniło mi się że w łazience po płytkach na podłodze leciała woda z krwią :( masakra jakaś. Właśnie przed chwilą dzwoniła Pani z Artemidy że jest nasz wynik kariotypu.Oczywiście nie mogła podać wyniku. Po takim śnie nie wróże nam sukcesu :)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Cztery Koła to na pewno. Oglądam się za wózkami 3 w1 czyli nosidełko które można wpiac I wózek oraz spacerówka. A to jeszcze fotelik też można? A na jaką długość budki I gondoli trzeba patrzeć?
    Jesli chodzi o 3 w 1 to patrz tez czy fotelik ma atest bo jesli nie to lepiej kupic 2 w 1 i dokupic dobry fotelik zeby dawal.bezpieczenstwo dziecku w samochodzie

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Cześć dziewczyny,
    miałam dziś okropny sen. Śniło mi się że jestem w ciąży i nie mogę urodzić. Widziałam mnóstwo kobiet rodzących i w ciąży :( Potem śniło mi się że w łazience po płytkach na podłodze leciała woda z krwią :( masakra jakaś. Właśnie przed chwilą dzwoniła Pani z Artemidy że jest nasz wynik kariotypu.Oczywiście nie mogła podać wyniku. Po takim śnie nie wróże nam sukcesu :)
    Kochana sny czyta sie na odwrot jesli sni sie cos zlego to znaczy ze bedzie dobrze :)
    Trzymam kciuki za dobre kariotypy

asiastokrota lubi tę wiadomość

gann3e3kewa6j1el.png
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Asia, to zazwyczaj się śni odwrotnie. Mojej mamie się śniło, że w końcu będzie miała wnuczkę. A tu co? Piąty siusiak w tym pokoleniu :P
    Stresujesz się i sny odzwierciedlają Twoje myśli. Będzie dobrze, zobaczysz :)

asiastokrota, Asia08 lubią tę wiadomość

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny, dzięki tylko zobaczcie jaki zbieg okoliczności. Taki sen a tu dzwonią że wynik jest choć powinien być za dwa tygodnie tak mówiły.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Ale chodziłaś z kimś to konsultować, czy sama zaczęłaś brać leki i rozpoczęłaś drugą iui?
    Można podchodzić jeden cykl po drugim?
    J-agoda, można od razu podchodzić do kolejnej IUI :) ja tak robiłam, niestety u mnie nie przyniosło oczekiwanego rezultatu :(

Monisiek
  • alexiss Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Alexis gdzie suwaczek :P

Próbowałam właśnie wczoraj ustawić ale wychodził mi 7 m-c

Xissi
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Wiem dziewczyny, dzięki tylko zobaczcie jaki zbieg okoliczności. Taki sen a tu dzwonią że wynik jest choć powinien być za dwa tygodnie tak mówiły.
    Czas oczekiwania jest orientacyjny jesli badanie bylo robione przez diagnostyke a tak pewnie bylo to do 6 tygodni. Bo czekaja az zbierze sie wieksza ilosc badan nie robia jednego bo szkoda im odczynnikow. Widocznie wstrzelilas sie w koncowy etap :) i dlatego masz wczesniej. Samo badanie jesli robiliby od razu jest po 5 dniach

gann3e3kewa6j1el.png
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wizyta jednak jutro Ale na miejscu ze względu na te upławy lepiej sprawdzić myślicie że jest dziś sens robić drugą bete

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • alexiss Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakies dobre sposoby na mdłości? Masakra jak ja sie z nimi mecze... pije napar z imbirem, staram sie cos podjadać ciagle zeby nie mieć pustego żołądka, ale dzisiaj to mnie tak męczą ze wstawać mi sie nie chce :(
    A ja Wam chyba nie pisałam ze widziałam serduszko :D oczywiście jeszcze podchodzę do tego z dystansem ale po cichutku i ostrożnie ciesze sie.

Jagoda wiem ze cieżko jest myślec pozytywnie ale trzeba chociaz troszczkę wierzyć, kiedyś koleżanka mi mówiła jak jej tłumaczono: kiedy wybierasz sie na wakacje to cieszysz sie z tego wyjazdu myślisz sobie ze będziesz sie super bawić ze wypoczniesz a nie myślisz ze bedzie beznadziejnie ze cos sie stanie w podróży i wogole po co tam lecisz.. to trochę podobne do naszych zmagań, robimy to wszytko w konkretnym celu, wyznaczamy go i do niego dążymy. Ewentualnie można sobie przemyśleć co jeśli sie jednak nie uda, nie poddawać sie a zastąpić to innym myśleniem.

Asia08 lubi tę wiadomość

Xissi
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia 321 nasze wyniki pojechały do Invicty

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Gosia 321 nasze wyniki pojechały do Invicty
    Ooo do konkurencji :) pewnie dlatego tak szybko :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Jagoda ja już bym teraz ustaliła z dr (jakimś konkretnym) co dalej - jak potem postępować w razie... Tfu tfu.
    Tak zrobię - dr Zbroch to z tych konkretnych ?

Marzenia się spełnia :)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol mam 487 jakiś kosmiczny wynik?

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez leków w tym samym dc 3 miesiące temu miałam polowe tego

• eve87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Cztery Koła to na pewno. Oglądam się za wózkami 3 w1 czyli nosidełko które można wpiac I wózek oraz spacerówka. A to jeszcze fotelik też można? A na jaką długość budki I gondoli trzeba patrzeć?
    My mamy wózek 2w1 czyli gondola plus spacerówka i fotelik dokupiony oddzielnie,który wlasnie za pomocą dodatkowych adapterów można wpiąć w stelaż wózka. Czyli jadąc autem np do sklepu malucha pakujemy w fotelik i bierzemy sam stelaż wózka,w który potem wpinamy fotelik. Nie trzeba brać ze soba całej gondoli, na krótsze wyprawy tak jest wygodniej :) a na przejście np do przychodni tylko to sam fotelik, po co dodatkowe nosidełko.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Eve rodzisz SN?
    Chciałabym SN,ale póki co małe szanse mam na to,bo Malutka wciąż jest pośladkowo ułożona. A ze miejsca coraz mniej ma na obroty takie. Co do znieczulenie w wojewódzkim to z tego co czytałam nie robią problemów. Koleżanki tam rodziły i tez nic takiego nie mówiły. Z kolei o miejskim czytałam, ze jest nacisk na SN i czasem trochę az za długo zwlekają z podjęciem decyzji o CC mimo braku postępu w czasie akcji porodowej.

Makumba lubi tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ