Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
słomka :) wrote:Terra ja na początku używała aplikatora, ale jak miałam przygodę z plamieniami z niewiadomo jakiego podowdu, to później wolałam już go nie używać-bo może to nim gdzieś się kaleczyłam czy coś.
Mimo to uważam, że z aplikatorem było mi łatwiej umieścić tą tabletkę.miłej nocki
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Dziewczyny ja mam tego świadomość, że mogę mieć i 7 i wyjdzie z tego 0, ale równie dobrze mogę mieć 3 , wszystkie prawidłowe - muszę założyć każdy scenariusz.
Nie wiem, na czym polega procedura ivf kompletnie, w sensie kiedy co i jak. I o jakiej refundacji wy mówicie? Nikt mi nic o żadnej refundacji nie mówił, dr W tylko powiedział, że nie muszę mieć określonej ilości prób iui itd by podejść do ibf bo i tak ivf nie jest już refundowane. Nie wiem o co chodzi?Marzenia się spełnia -
Jagoda Dr dobrze powiedział. Ivf nie jest refundowane ale leki do Ivf są refundowane (a to juz bardzo duża różnica w cenie przy całym koszcie ivf)
My nie podchodziliśmy do iui, bo ... kurcze sama nie wiem dlaczego się uparłam na ivf od razu. Teraz kiedy wiem jakim obciążeniem dla organizmu jest cała procedura to bym sie mocniej zastanowiła nad iui (choć w naszym przypadku pewnie i tak by nic z tego nie było). Choć ten jeden raz uważam (teraz)że warto spróbować iui.
Podczas pierwszej procedury bardzo martwiłam się co my zrobimy z większą ilością zarodków ufff spać przez to nie mogłam. A jednak dla nas scenariusz inny był napisany i nie mamy nawet jednego. Teraz modlę się, żeby choć jeden nam został, jeżeli będzie więcej niż będziemy potrzebować to dopiero wtedy będę o tym myśleć.J_agoda, malgos741 lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lura przypomniałaś mi właśnie, jak konsultowałam sprawę dalszego postępowania z dr W po nieudanym HSG i wskazaniu dr D na IVF. W sumie dr D dał skierowanie na IUI, ale dość jednoznacznie opowiedział się z IVF przy moich parametrach i stanie zdrowia. Dr W powiedział, że warto próbować tych "lżejszych" metod właśnie nie tylko ze względu na jakieś względy etyczne czy moralne, ale również ze względu na obciążenie organizmu całą procedurą.
Nie ma co wybiegać w przyszłość, czekam na wizytę we środę a za 10 dni będę znać efekt IUI. W planach i tak było podejście 2/3-krotne do IUI.
Nie mam 40 lat, ale mam już dziecko, pomijając inne aspekty myślicie że można myśleć o refundacji?
Marzenia się spełnia -
Jeżeli nie masz więcej niż 40 lat i amh powyzej 0.7 to refundacja ci się należy na leki A to spora różnica bo menopur 600 kosztuje 750 zł A z refundacja ok 100 zl. Zatem leki do ivf z refundacja wynosza ok 1500/2000 A bez zapłaciła być ok 4 tys.
-
Jagoda przypominam Ci, że ty się do niczego nie kwalifikujesz. Ty już przecież jesteś w ciąży
I życzę Ci, żebyś już więcej wiedzy na tematy ivf nie potrzebowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 12:33
Makumba, Asia08 lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Dostalam monural, jedna dawka na noc. Dr P powiedzial, ze najlepiej jakbym po wypiciu tego nie sikala, bo wysikam lek.
Nie wiem jak dlugo uda mi sie wytrzymac bez sikania... Mam nadzieje, ze mi pomoze.
Jakby malo bylo problemow, to glukoza po 2 godz.wyszla mi 160 z kawalkiem. Na czczo tylko 74. Mam wziac skierowanie od rodzinnego do diabetologa. A tak wszystko ladnie na poczatku szlo..."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Asia08 wrote:Dostalam monural, jedna dawka na noc. Dr P powiedzial, ze najlepiej jakbym po wypiciu tego nie sikala, bo wysikam lek.
Nie wiem jak dlugo uda mi sie wytrzymac bez sikania... Mam nadzieje, ze mi pomoze.
Jakby malo bylo problemow, to glukoza po 2 godz.wyszla mi 160 z kawalkiem. Na czczo tylko 74. Mam wziac skierowanie od rodzinnego do diabetologa. A tak wszystko ladnie na poczatku szlo... -
Asia08 ja na czczo miałam 76 a po 2 godzinach 159, czyli delikatnie ponad normę bo chyba do 150 i też miałam diabetologa- nic strasznego:-) będzie dietka:-) pewnie glukometr i tak jak u mnie "udawana" cukrzyca także spokojnie a jedzenie lżejsze i częściej a w mniejszych ilościach wyjdzie Ci na dobre:-)
-
Fuj, nie lubie ananasa.
Ana, dokladnie nie wiem ile dla kobiet w ciazy jest norma, ale cos kolo tego co leo napisala (na wynikach mam normy dla normalnych ludzi).
Leo, juz troche czytalam o diecie i tam pisza ze 5-6posilkow co 3-4 godz. No to ja jem 5 co 3 godz.Nie slodze herbaty od 20 lat, od kiedy w ciazy jestem to nie jem slodyczy, bo nie potrzebuje. Tylko ten bialy chleb...
Jesli chodzi o picie, to przed snem nic nie biore, coby nie wstawac za czesto. Ale przy przeziebionym pecherzu to nie trzeba nic pic i goni.Dam rade, musze. Nie chcialabym tylko brac juz paracetamolu na ten bol.
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Makumba wrote:Asia08 embargo na sikanie!
To pięknie z glukozą! Jak mam 85 na czczo...
Wlasnie wzięłam nospę max i leżę, bo mnie coś kurna kłuje!!!!!
PS zróbcie sobie sok z ananasa i pomarańczy. Przed chwilą wyciskałam - pycha! -
sonia86 jak tam nastroje?
Wiecie co wkurzyłam się, bo mąż wolnego nie dostał. Musi iść do pracy na nockę. Urywa się z pracy trochę i jedziemy do Białego.. Nie wiem jak on da radę. Ja bym padła.