Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Na oddziale jak leżałam po laparoskopii była jedna pacjentka SW która nie mogła się go nachwalić, bo życie jej uratował. Narozrabiali jej coś tam w jej szpitalu, czegoś nie usunęli, mogła się przekręcić. On jej robił laparotomię pomimo, że w tym czasie nie robił zabiegów, wyczyścił ją ładnie. Przyszedł do niej i dobre wrażenie na mnie zrobił, mówił, że ciężką miał robotę przy niej.
triss lubi tę wiadomość
-
sandra80 wrote:Triss często odwiedzałaś klinikę w czasie stymulacji?
-
triss wrote:My od 7dc byliśmy na stałe w Białymstoku. Wizyty miała w 7dc, 8dc i 9dc w 9dc zapadła decyzja o końcu stymulacji, ovitrelle i w 11 dc punkcja. Nie dali byśmy rady dojeżdżać z Warszawy; )
szybko na leki reagowałaś w takim razie, bo czasem dziewczyny co drugi dzień jeżdżą, ja mam 120 km, zobaczymy jak to się ułoży
z tego co czytałam to lekarz dzwoni w sprawie transferu -
Sandra to moje trzecie podejście. Za każdym razem łatwo się stymulowalam. W arte doktor powiedział że chce mnie widzieć codziennie żeby nie przestymulowac, jak poprzednim razem. Generalnie co 2-3 dni są monitoringi. 120 km to w sumie można dojeżdżać. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:34
-
triss wrote:Sandra to moje trzecie podejście. Za każdym razem łatwo się stymulowalam. W arte doktor powiedział że chce mnie widzieć codziennie żeby nie przestymulowac, jak poprzednim razem. Generalnie co 2-3 dni są monitoringi. 120 km to w sumie można dojeżdżać. ..
dobra droga 1,5 h dojazd zajmuje, nieraz nawet godzinę, a dom to domtriss lubi tę wiadomość
-
sandra80 wrote:super, bardzo dobre wiadomości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:10
-
ana1122 wrote:Mam pytanie czy podchodząc do in vitro mamy jeszcze czas na dofinansowanie? jak wygląda W skrócie ta procedura? ile to trwa?
Czas na dofinansowanie - nasz na myśli zakwalufikiwanie się do programu rządowego? W artemidzie nie kwalifikują już nowych pacjentek . Z tego co wiem to i w innych klinikach też już nie ma kwalifikacji. Program ministerialnym trwa do końca czerwca br więc tak na prawdę to już końcówka
Procedura trwa w zależności od tego jaki protokół będzie zastosowany od kilkunastu dni przy krótkim protokole do 1.5 miesiąca średnio przy długim. -
triss wrote:Czas na dofinansowanie - nasz na myśli zakwalufikiwanie się do programu rządowego? W artemidzie nie kwalifikują już nowych pacjentek . Z tego co wiem to i w innych klinikach też już nie ma kwalifikacji. Program ministerialnym trwa do końca czerwca br więc tak na prawdę to już końcówka
Procedura trwa w zależności od tego jaki protokół będzie zastosowany od kilkunastu dni przy krótkim protokole do 1.5 miesiąca średnio przy długim. -
Ana teraz to tylko możesz mieć leki refundowana ale też do czerwca..
triss lubi tę wiadomość
01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Witam sie ponownie
Jakis czas temu prosiłam o przyjęcie do grona
Jestem po wizycie w Olsztynie u JD
Bezpośredni lekarz , piersze kilka minut po wyjsciu to nie wiedziałam co myślec
Decyzja podjęta , ruszamy z żelem teraz i estrofem od nowego cyklu i znow wizyta w Olsztynie na dalsze leki
Ciesze sie ze idzie do przodu
I tutaj podziękowania dla koleżanki Małgosi z tego i innego wątkuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 18:01
triss, zapominajka, lawendowapani, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Jest kilka możliwych rodzajów stymulacji. Najczęściej spotykany to tzw długi protokół i krótki protokół z antagonista. W zależności od amh i obrazu usg lekarz dobiera protokół ktory najlepiej się u Ciebie sprawdzi.
Aasiula, malgos741 lubią tę wiadomość
-
triss wrote:Aasiula super ze decyzja podjęta. JD wg mnie jest dobrym lekarzem. Do tego przyjemny i cierpliwie odpowiada na setki moich pytań. A co to za żel?
No wlasnie wszyscy go zachwalają , zobaczymy
Testim , inaczej testosteron podobno dobrze działa na komórki
Małgosia tez go dostałatriss, malgos741 lubią tę wiadomość
-
O to ja nie dostałam ale przed stymulacja też byłam na estrofemie. Zaczęłam drazyć temat po co to i podobno również ma wpływ na jakość i ilość komórek przy krótkim protokole.
Trochę kasy idzie to fakt. Ale i tak chyba najtańsza klinika w Polsce.Aasiula, malgos741 lubią tę wiadomość
-
triss wrote:O to ja nie dostałam ale przed stymulacja też byłam na estrofemie. Zaczęłam drazyć temat po co to i podobno również ma wpływ na jakość i ilość komórek przy krótkim protokole.
Trochę kasy idzie to fakt. Ale i tak chyba najtańsza klinika w Polsce.