X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    To było 6 lat temu, nie pamiętam dokładnie, ok 600 chyba.
    Muszę nad tym pomyśleć bo zdaje mi się że opieka jest lepsza A tak to mają cię gdzieś:-\

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba a kiedy ty planujesz kupić wózek i inne sprzęty:-) ?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny a słyszalyscie coś O zatrudnieniu poloznej na czas porodu?
    Jest taka opcja, teraz słyszałam że ok 1000zł kosztuje.
    Ja się nad tym zastanawiałam ale zrezygnowałam, choć i tak trafiłam na cudowną ekipę i super położne.
    A co do obłożenia w szpitalu Wojewódzkim to faktycznie, po porodzie z ośrodkami przenieśli nas na noworodki dopiero 2 domach bo nie było miejsca a noworodków chyba było coś ok 30-tak mi powiedziała położna że oblężenie:-)

ana1122 lubi tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo ty jako już doświadczona matka powiedz mi co najlepiej kupować na początek dla maleństwa body i spodnie, pajace czy kaftaniki i spiochy?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ale później znalazła 155 i wpisała tak W karcie ciąży. Mam duży problem wchodzenia po schodach. Ledwo zipie na 1 piętro. Masakra
    Ana musisz się więcej ruszać.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Makumba a kiedy ty planujesz kupić wózek i inne sprzęty:-) ?
    Jakoś jeszcze nie mam parcia ;-)

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Leo ty jako już doświadczona matka powiedz mi co najlepiej kupować na początek dla maleństwa body i spodnie, pajace czy kaftaniki i spiochy?
    Wlasnie! Poprosimy o informacje.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Jakoś jeszcze nie mam parcia ;-)
    Ja chyba W 6 miesiącu już kupię sprzet. A jak dowiem się jaka plec to idę kupić chociaż 1 ubranko:-)

Makumba lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.Makumba dziękuję ze pytasz co u mnie:cóż właśnie skończyłam remont łazienki,rozpoczęłam walkę z cukrem oraz dietę.Narazie zawiesam wszystkie planu z ivf-nie che nic robic.Trzymam za was kciuki-dzielnie walczycie.Ja nie mam chęci tak się zarzynać.Brakuje mi czasu na forum,ale zaglądam do was.

Makumba, J_agoda lubią tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w środę w tvp olsztyn w wiadomościach był reportaż o obłożeniu w sw. Potem był program opinie i był w nim dr W tłumaczył te oblężenie. Mają 120% wspomniał że jest tak od ok roku (czytaj powstała Artemida) i że mają bardzo dużo pacjentek z tzw. patologiami ;) ( sama znam przypadki pacjentek dr W, które pod koniec ciąży trafiają na oddział z wymyślonymi chorobami żeby miał je już na oku i żeby nie rodziły gdzie indziej). Więc spokojnie jak tylko będziemy chciały to urodzimy w wojewódzkim. :):):)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • leo Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Moje 3tygodniowe doświadczenie:-) body i spodnie/półśpiochy najlepsze na codzień, na noc body krótki rękaw i pajac.
    Pajac najwygodniejszy rozpinany na dwóch nogawkach, bo mam też i takie rozpinane na jedną:-( dla mnie masakra szczególnie w nocy jak zapomnę że mu to założyłam i szukam rozpięcia :-)
    Dziewczyny jak dla mnie początkującej mamuśki im mniej przypierdasów i udziwnień tym lepiej. Ma być maluchowi wygodnie i mamuśce szybko i sprawnie ogarnąć śmierdzący temacik:-)

Makumba, eni33 lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że w Wojewódzkim nie można zatrudnić pod siebie położnej. Informacja od położnej która tam pracuje i prowadzi szkołę rodzenia w Humanusie.
    Ostatnio jak byłam w artemidzie na badaniach to pielegniarka ktora pobierala mi krew doradzala malarkiewicza. Mowila ze w wojewódzkim bardziej zajmują sie tymi rodzacymi z problemami, a jak jest wszystko ok to juz mniej.
    Ja sie bardzo poważnie zastanawiam nad Malarkiewiczem, chyba że wyjdzie cos niespodziewanego. Oby nie!!

Makumba, rybka33 lubią tę wiadomość

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny a słyszalyscie coś O zatrudnieniu poloznej na czas porodu?
    Koleżanka ma sprawdzoną położoną w wojewódzkim, dwa razy ją brała do porodu i zadowolona była,ale koszt to chyba ok 800-1000zł.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Cześć dziewczyny, w środę w tvp olsztyn w wiadomościach był reportaż o obłożeniu w sw. Potem był program opinie i był w nim dr W tłumaczył te oblężenie. Mają 120% wspomniał że jest tak od ok roku (czytaj powstała Artemida) i że mają bardzo dużo pacjentek z tzw. patologiami ;) ( sama znam przypadki pacjentek dr W, które pod koniec ciąży trafiają na oddział z wymyślonymi chorobami żeby miał je już na oku i żeby nie rodziły gdzie indziej). Więc spokojnie jak tylko będziemy chciały to urodzimy w wojewódzkim. :):):)
    Z tymi chorobami,żeby trafić pod oko dr W to tak poważnie? A ja się stresuję ciągle,że mimo prowadzenia ciąży przez niego to i tak odeślą mnie do miejskiego jak przyjdzie do porodu,bo nic mi nie dolega więcej (tfu tfu). Chociaż wczoraj tak rozmawialiśmy,że się nie dam w razie czego odesłać, będę tam siedziała tyle aż będą musieli mnie przyjąć,bo główka zacznie wychodzić ;)

ana1122, asiastokrota, Makumba lubią tę wiadomość

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio serio koleżanka opowiadała że jak już ją położył to nawet ci jego lekarze na obchodzie komentowali "a to pani co ma urojoną cukrzyce, skróconą szyjkę..." i takie tam :):):) serio serio

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Serio serio koleżanka opowiadała że jak już ją położył to nawet ci jego lekarze na obchodzie komentowali "a to pani co ma urojoną cukrzyce, skróconą szyjkę..." i takie tam :):):) serio serio
    No to ładnie.Ciekawa jestem czy to tak samo wychodzi czy trzeba się jakoś dopominać na wizytach. Ja mam swoją w poniedziałek to może coś się dowiem więcej :) Stresuje mnie trochę ten Clexane co biorę. Muszę dopytać jak on się ma do znieczulenia i wogóle, czy go się jakoś odstawia wcześniej przed planowanym terminem.

I wczoraj chyba miałam pierwsze skurcze przepowiadające.Najpierw w sklepie mnie złapało takie silniejsze kłucie w kroczu,a potem w domu brzuch zaczął od góry twardnieć. Początkowo myślałam,że to tylko Mała się wypina tak boleśnie,ale puściło na chwilę i powtórzyło się jeszcze kilka razy. Wzięłam ciepły prysznic w międzyczasie i przeszło.

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dr W -prowadzicie ciążę u niego w prywatnym gabinecie czy w Artemidzie?

Wklejałam właśnie link do programu, o którym pisała Asia z TVP - nie wiem, czy obejrzałyście, bo nikt nie skomentował. :D

Marzenia się spełnia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Muszę nad tym pomyśleć bo zdaje mi się że opieka jest lepsza A tak to mają cię gdzieś:-\
    Cześć w sobotę

Ja nie miałam żadnych znajomości w Szpitalu Wojewódzkim, a Panie położne zarówno z oddziału patologii, jak i na tym po porodzie były świetne. Żadna nie miała mnie w du...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Ja właśnie byłam takim przypadkiem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Dziewczyny od dr W -prowadzicie ciążę u niego w prywatnym gabinecie czy w Artemidzie?

Wklejałam właśnie link do programu, o którym pisała Asia z TVP - nie wiem, czy obejrzałyście, bo nikt nie skomentował. :D
    Ja obejrzałam i skomentowałam, że dla pacjentek Art znajdzie się miejsce w SzW :-) Dr W nie prowadzi ciąży w Art.

Eve to już tuż tuż..

J_agoda lubi tę wiadomość

‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ