Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    To było 6 lat temu, nie pamiętam dokładnie, ok 600 chyba.
    Muszę nad tym pomyśleć bo zdaje mi się że opieka jest lepsza A tak to mają cię gdzieś:-\

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba a kiedy ty planujesz kupić wózek i inne sprzęty:-) ?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • leo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny a słyszalyscie coś O zatrudnieniu poloznej na czas porodu?
    Jest taka opcja, teraz słyszałam że ok 1000zł kosztuje.
    Ja się nad tym zastanawiałam ale zrezygnowałam, choć i tak trafiłam na cudowną ekipę i super położne.
    A co do obłożenia w szpitalu Wojewódzkim to faktycznie, po porodzie z ośrodkami przenieśli nas na noworodki dopiero 2 domach bo nie było miejsca a noworodków chyba było coś ok 30-tak mi powiedziała położna że oblężenie:-)

ana1122 lubi tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo ty jako już doświadczona matka powiedz mi co najlepiej kupować na początek dla maleństwa body i spodnie, pajace czy kaftaniki i spiochy?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ale później znalazła 155 i wpisała tak W karcie ciąży. Mam duży problem wchodzenia po schodach. Ledwo zipie na 1 piętro. Masakra
    Ana musisz się więcej ruszać.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Makumba a kiedy ty planujesz kupić wózek i inne sprzęty:-) ?
    Jakoś jeszcze nie mam parcia ;-)

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Leo ty jako już doświadczona matka powiedz mi co najlepiej kupować na początek dla maleństwa body i spodnie, pajace czy kaftaniki i spiochy?
    Wlasnie! Poprosimy o informacje.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Jakoś jeszcze nie mam parcia ;-)
    Ja chyba W 6 miesiącu już kupię sprzet. A jak dowiem się jaka plec to idę kupić chociaż 1 ubranko:-)

Makumba lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.Makumba dziękuję ze pytasz co u mnie:cóż właśnie skończyłam remont łazienki,rozpoczęłam walkę z cukrem oraz dietę.Narazie zawiesam wszystkie planu z ivf-nie che nic robic.Trzymam za was kciuki-dzielnie walczycie.Ja nie mam chęci tak się zarzynać.Brakuje mi czasu na forum,ale zaglądam do was.

Makumba, J_agoda lubią tę wiadomość

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w środę w tvp olsztyn w wiadomościach był reportaż o obłożeniu w sw. Potem był program opinie i był w nim dr W tłumaczył te oblężenie. Mają 120% wspomniał że jest tak od ok roku (czytaj powstała Artemida) i że mają bardzo dużo pacjentek z tzw. patologiami ;) ( sama znam przypadki pacjentek dr W, które pod koniec ciąży trafiają na oddział z wymyślonymi chorobami żeby miał je już na oku i żeby nie rodziły gdzie indziej). Więc spokojnie jak tylko będziemy chciały to urodzimy w wojewódzkim. :):):)

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • leo Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Moje 3tygodniowe doświadczenie:-) body i spodnie/półśpiochy najlepsze na codzień, na noc body krótki rękaw i pajac.
    Pajac najwygodniejszy rozpinany na dwóch nogawkach, bo mam też i takie rozpinane na jedną:-( dla mnie masakra szczególnie w nocy jak zapomnę że mu to założyłam i szukam rozpięcia :-)
    Dziewczyny jak dla mnie początkującej mamuśki im mniej przypierdasów i udziwnień tym lepiej. Ma być maluchowi wygodnie i mamuśce szybko i sprawnie ogarnąć śmierdzący temacik:-)

Makumba, eni33 lubią tę wiadomość

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że w Wojewódzkim nie można zatrudnić pod siebie położnej. Informacja od położnej która tam pracuje i prowadzi szkołę rodzenia w Humanusie.
    Ostatnio jak byłam w artemidzie na badaniach to pielegniarka ktora pobierala mi krew doradzala malarkiewicza. Mowila ze w wojewódzkim bardziej zajmują sie tymi rodzacymi z problemami, a jak jest wszystko ok to juz mniej.
    Ja sie bardzo poważnie zastanawiam nad Malarkiewiczem, chyba że wyjdzie cos niespodziewanego. Oby nie!!

Makumba, rybka33 lubią tę wiadomość

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny a słyszalyscie coś O zatrudnieniu poloznej na czas porodu?
    Koleżanka ma sprawdzoną położoną w wojewódzkim, dwa razy ją brała do porodu i zadowolona była,ale koszt to chyba ok 800-1000zł.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Cześć dziewczyny, w środę w tvp olsztyn w wiadomościach był reportaż o obłożeniu w sw. Potem był program opinie i był w nim dr W tłumaczył te oblężenie. Mają 120% wspomniał że jest tak od ok roku (czytaj powstała Artemida) i że mają bardzo dużo pacjentek z tzw. patologiami ;) ( sama znam przypadki pacjentek dr W, które pod koniec ciąży trafiają na oddział z wymyślonymi chorobami żeby miał je już na oku i żeby nie rodziły gdzie indziej). Więc spokojnie jak tylko będziemy chciały to urodzimy w wojewódzkim. :):):)
    Z tymi chorobami,żeby trafić pod oko dr W to tak poważnie? A ja się stresuję ciągle,że mimo prowadzenia ciąży przez niego to i tak odeślą mnie do miejskiego jak przyjdzie do porodu,bo nic mi nie dolega więcej (tfu tfu). Chociaż wczoraj tak rozmawialiśmy,że się nie dam w razie czego odesłać, będę tam siedziała tyle aż będą musieli mnie przyjąć,bo główka zacznie wychodzić ;)

ana1122, asiastokrota, Makumba lubią tę wiadomość

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio serio koleżanka opowiadała że jak już ją położył to nawet ci jego lekarze na obchodzie komentowali "a to pani co ma urojoną cukrzyce, skróconą szyjkę..." i takie tam :):):) serio serio

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Serio serio koleżanka opowiadała że jak już ją położył to nawet ci jego lekarze na obchodzie komentowali "a to pani co ma urojoną cukrzyce, skróconą szyjkę..." i takie tam :):):) serio serio
    No to ładnie.Ciekawa jestem czy to tak samo wychodzi czy trzeba się jakoś dopominać na wizytach. Ja mam swoją w poniedziałek to może coś się dowiem więcej :) Stresuje mnie trochę ten Clexane co biorę. Muszę dopytać jak on się ma do znieczulenia i wogóle, czy go się jakoś odstawia wcześniej przed planowanym terminem.

I wczoraj chyba miałam pierwsze skurcze przepowiadające.Najpierw w sklepie mnie złapało takie silniejsze kłucie w kroczu,a potem w domu brzuch zaczął od góry twardnieć. Początkowo myślałam,że to tylko Mała się wypina tak boleśnie,ale puściło na chwilę i powtórzyło się jeszcze kilka razy. Wzięłam ciepły prysznic w międzyczasie i przeszło.

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dr W -prowadzicie ciążę u niego w prywatnym gabinecie czy w Artemidzie?

Wklejałam właśnie link do programu, o którym pisała Asia z TVP - nie wiem, czy obejrzałyście, bo nikt nie skomentował. :D

Marzenia się spełnia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Muszę nad tym pomyśleć bo zdaje mi się że opieka jest lepsza A tak to mają cię gdzieś:-\
    Cześć w sobotę

Ja nie miałam żadnych znajomości w Szpitalu Wojewódzkim, a Panie położne zarówno z oddziału patologii, jak i na tym po porodzie były świetne. Żadna nie miała mnie w du...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Ja właśnie byłam takim przypadkiem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Dziewczyny od dr W -prowadzicie ciążę u niego w prywatnym gabinecie czy w Artemidzie?

Wklejałam właśnie link do programu, o którym pisała Asia z TVP - nie wiem, czy obejrzałyście, bo nikt nie skomentował. :D
    Ja obejrzałam i skomentowałam, że dla pacjentek Art znajdzie się miejsce w SzW :-) Dr W nie prowadzi ciąży w Art.

Eve to już tuż tuż..

J_agoda lubi tę wiadomość

‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ