X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Ja obejrzałam i skomentowałam, że dla pacjentek Art znajdzie się miejsce w SzW :-) Dr W nie prowadzi ciąży w Art.
    O dziękuję, dobrze wiedzieć :)

Marzenia się spełnia :)
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Cześć w sobotę

Ja nie miałam żadnych znajomości w Szpitalu Wojewódzkim, a Panie położne zarówno z oddziału patologii, jak i na tym po porodzie były świetne. Żadna nie miała mnie w du...
    To teraz to są dwa różne oddziały? jak rodziłam to na jednym leżałam przed porodem i po porodzie. Pielęgniarki cudowne, wyściskałam wszystkie jak wychodziłam, naprawdę wspaniała opieka. Ale pielęgniarki noworodkowe tragedia, muchy w nosie, obrażone, krzyczące, nie to że jedna, ale wszystkie. Dziwne, bo sporo było młodych dziewczyn, ale naprawdę okropne były i jędzowate. Jeśli ktoś miał problem z kp, to zero pomocy, tylko burczenie. Może to się zmieniło?

Marzenia się spełnia :)
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Dziewczyny od dr W -prowadzicie ciążę u niego w prywatnym gabinecie czy w Artemidzie?
    Ja prowadzę w gabinecie. Tylko do dr W niezmiennie 3 miesięczna kolejka. Wczoraj na szkole rodzenia dziewczyna mówiła,ze chciała u niego prowadzić ciążę,ale nie miałam jak się wcisnąć na wizytę i musiała zrezygnować. Jak coś to podkreślać w rejestracji,że się przechodzi z Art i nie ustępować :)

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Eve to już tuż tuż..
    Cieszę się i lekko obawiam w jednym ;) najbardziej chyba tego,żebym wiedziała kiedy to już ten moment na jazdę do szpitala ;)

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    To teraz to są dwa różne oddziały? jak rodziłam to na jednym leżałam przed porodem i po porodzie. Pielęgniarki cudowne, wyściskałam wszystkie jak wychodziłam, naprawdę wspaniała opieka. Ale pielęgniarki noworodkowe tragedia, muchy w nosie, obrażone, krzyczące, nie to że jedna, ale wszystkie. Dziwne, bo sporo było młodych dziewczyn, ale naprawdę okropne były i jędzowate. Jeśli ktoś miał problem z kp, to zero pomocy, tylko burczenie. Może to się zmieniło?
    Chyba niekoniecznie z tą zmianą. Koleżanka rodziła w listopadzie i miała problem,że krew jej z piersi szła z mlekiem. Poszła dopytać co robić w takiej sytuacji to podobno odsyłały ją z położniczego na naworodkowy i spowrotem. Musiała się nakursować tak kilka razy zanim trafiła na babkę,która zechciała jej pomóc.

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że W szpitalu dużo zależy od zmiany. Ja raz trafiłam na taka wredna że szok. Chciała mi pobrać krew I dałam jej prawa rękę bo tam jest widoczna żyla. A ona do mnie że ona wie lepiej jak się pobiera krew I wzięła lewa. Miała problem i po paru kuciach jej się udało ale ręki nie zmieniła tylko mnie męczyla

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Mi się wydaje że W szpitalu dużo zależy od zmiany. Ja raz trafiłam na taka wredna że szok. Chciała mi pobrać krew I dałam jej prawa rękę bo tam jest widoczna żyla. A ona do mnie że ona wie lepiej jak się pobiera krew I wzięła lewa. Miała problem i po paru kuciach jej się udało ale ręki nie zmieniła tylko mnie męczyla
    Też mi się tak wydaje,że z położnymi to jak się trafi. Trzeba będzie w razie czego zacisnąć jakoś zęby i przetrzymać. Oby udało się szybko do domu wyjść :)

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Jak rodziłam pod koniec 2014 to po jednej stronie traktu była patologia, a po drugiej noworodkowy.

• leo Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Cieszę się i lekko obawiam w jednym ;) najbardziej chyba tego,żebym wiedziała kiedy to już ten moment na jazdę do szpitala ;)
    Szybko zleciało?
    Zobaczysz, będziesz wiedziała kiedy jechać:-)

zrz6sg18xvo5c80a.png

4c3tvfxm38vphymt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Kobieca intuicja + męski refleks = niezawodny duet :-)

• Makumba Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    No to ładnie.Ciekawa jestem czy to tak samo wychodzi czy trzeba się jakoś dopominać na wizytach. Ja mam swoją w poniedziałek to może coś się dowiem więcej :) Stresuje mnie trochę ten Clexane co biorę. Muszę dopytać jak on się ma do znieczulenia i wogóle, czy go się jakoś odstawia wcześniej przed planowanym terminem.

I wczoraj chyba miałam pierwsze skurcze przepowiadające.Najpierw w sklepie mnie złapało takie silniejsze kłucie w kroczu,a potem w domu brzuch zaczął od góry twardnieć. Początkowo myślałam,że to tylko Mała się wypina tak boleśnie,ale puściło na chwilę i powtórzyło się jeszcze kilka razy. Wzięłam ciepły prysznic w międzyczasie i przeszło.
    O rany :)
    To Ty już pewnie na torbach i skupiona jesteś tylko na jednym.
    A jak mała jest ułożona?

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leo wrote:
    Szybko zleciało?
    Zobaczysz, będziesz wiedziała kiedy jechać:-)
    Leo jak Jerzyk? Nie ma kolek? Śpi w nocy?

nadziejka88 lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Kobieca intuicja + męski refleks = niezawodny duet :-)
    Mój mąż do wczoraj myślał,że do szpitala to jedzie się dzień przed terminem porodu i tyle ;)

Makumba torby już od 2 tyg spakowane ze względu na tą szyjkę. Mała do tej pory była cały czas ułożona pośladkowo, zobaczymy w poniedziałek czy się odwróciła. Po ruchach to ciężko mi wyczuć.

Dzisiaj to się tak wypina i kręci, że aż boli :)

Makumba, J_agoda lubią tę wiadomość

19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Mój mąż do wczoraj myślał,że do szpitala to jedzie się dzień przed terminem porodu i tyle ;)

Dzisiaj to się tak wypina i kręci, że aż boli :)

Cześć wszystkim

W sumie ja też wierzyłam w wersję, że wyznaczony przez lekarza termin porodu jest wiążący i czekałam na te boooom :-)

Takiego boksowania zazdroszczę :-)

To już minęła u ciebie ta magiczna granica 36 tc - ciąża donoszona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 09:42

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to szybko leci. Pamiętam jak Asia m b pisała że jest W ciąży A już ma synka obok. A Eve będzie zaraz rodzic.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba jeszcze chwilę I my będziemy na porodówach lezec. a z tego testu pappa wyszło że istnieje możliwość U mnie przedwcześniejszego poródu przed 34 tyg. Ciekawie na podstawie czego oni to liczą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 09:53

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też coś takiego wyszło. Prawdopodobieństwo 1-61, ale dr Z kazał się tym nie przejmować... ;)

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słomka :) wrote:
    U mnie też coś takiego wyszło. Prawdopodobieństwo 1-61, ale dr Z kazał się tym nie przejmować... ;)
    U mnie 1-72 więc podobnie. Ale ty będziesz pierwsza na porodówce ode mnie więc zobaczymy:-) Słomka ty zaszłasz Naturalnie w ciąże?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 10:31

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana chciałabym być już w tym tygodniu co najmniej co Ty :-) heh nie było mnie dwa dni bo mdłości ogarnęły mój grafik dnia, dziś trochę lepiej a w piąteczek drugie usg już się nie mogę doczekać zacznie się 9 tydz.żeby zobaczyć czy wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 11:34

Makumba lubi tę wiadomość

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Makumba jeszcze chwilę I my będziemy na porodówach lezec. a z tego testu pappa wyszło że istnieje możliwość U mnie przedwcześniejszego poródu przed 34 tyg. Ciekawie na podstawie czego oni to liczą
    To prawda Ana, może nawet na jednej sali ;-)
    A ja nic takiego nie słyszałam od lekarza po teście pappa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 11:37

ana1122 lubi tę wiadomość

f2w3pc0znxygxlh3.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ