Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Makumba wrote:Wiecie co... Chciałam zrobić zupę kalafiorową, bo mam ogromna chęć, poszłam do sklepu i nie kupiłam kalafiora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:12
-
Makumba wrote:Ciekawe czy bedą stygmatyzować nasze dzieci w urzędach stanu cywilnego, szpitalach... Ja to się boję tych popieprzeńców, nie wiadomo co takim może strzelić do głowy.
-
ana1122 wrote:A W szpitalu to skąd mogą wiedzieć że z ivf?
A nie wpisują czasem do tej karty ciąży? Bo u nas dr P zawsze patrzy na pierwszą stronę i dopytuje, czy to z in vitro/iui. Zrozumiałam to tak, że coś muszą zaznaczać na tej karcie.
Makumba, zapomniałaś? :d"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Ja mam w karcie wpisane,ze ciąża wysokiego ryzyka z IVF. Z kolei w urzędach to nie wyobrażam sobieie takiego pytanie "jak dziecko poczęte" czy zaglądania w karte ciąży. Tam tylko akt urodzenia przeciez. Księdzu przy chrzcie tez mowić nie bede,bo nie czyje takiej potrzeby. Dziecku chrztu odmówić nie moze,bo ono nie zgrzeszylo. Co najwyżej nam nie da rozgrzeszenia przy spowiedzi.
Asia08 lubi tę wiadomość
-
Ja jestem bardzo wierząca, ale Katolik ze mnie jak z koziej rzyci akordeon. Uważam, że Kościół od dawna ma niewiele wspólnego z Bogiem. Dlatego, jeśli mnie spytają, to się przyznam, bo moim zdaniem grzechem jest kłamstwo, a nie poczęcie dziecka w warunkach laboratoryjnych. W tej kwestii kieruję się rozumem, sumieniem i Pismem.
sonia86, TERA83, e_mil_ka lubią tę wiadomość
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Ksiądz po kolędzie powiedział nam że przy spowiedzi ksiądz nie ma prawa odmówić rozgrzeszenia. Mimo tego że poddajemy sie procedurze in vitro i tak pójdziemy do nieba
spokojnie dziewczęta
sonia86, e_mil_ka lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Makumba wrote:Ciekawe czy bedą stygmatyzować nasze dzieci w urzędach stanu cywilnego, szpitalach... Ja to się boję tych popieprzeńców, nie wiadomo co takim może strzelić do głowy.19.03.2016 - I iui
, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
polopiryna wrote:Podawanie takiej informacji do wglądu wielu osób postronnych, w postaci wpisu do książeczki zdrowia, jest niezgodne z wytycznymi z Ministerstwa Zdrowia. Dane, które zawiera książeczka, nie przewidują wskazywania sposobu poczęcia.
A apropos urzędów, przecież początkowo za rządów tych cymbałów, był pomysł żeby wpisywać na akcie urodzenia metodę poczęcia. Oby nie wrócili do tematu, bo robią i mają prawie wszystko co chcą, jak do tej pory.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:49
-
Była afera na Dolnym Śląsku, ale ojciec zrobił dym. Próby możliwości wpisywania takiej informacji do książeczek zdrowia były już forsowane kilka lat temu, ale w obronie etyki i prawa pacjenta stanął ówczesny minister zdrowia prof. Zembala. Miejmy nadzieję, że obecny tego nie zmieni.
Makumba lubi tę wiadomość
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Makumba kocham te zapominanie w ciąży. Idę po coś do sklepu wchodzę I nie wiem po co? Teraz robie sobie kartki z lista zakupów tylko mam problem czasami ja znalezc
-
nick nieaktualnypolopiryna wrote:Ja jestem bardzo wierząca, ale Katolik ze mnie jak z koziej rzyci akordeon. Uważam, że Kościół od dawna ma niewiele wspólnego z Bogiem. Dlatego, jeśli mnie spytają, to się przyznam, bo moim zdaniem grzechem jest kłamstwo, a nie poczęcie dziecka w warunkach laboratoryjnych. W tej kwestii kieruję się rozumem, sumieniem i Pismem.
Jagoda, Sonia, Emilka wysyłam pozytywne fluidy za szczęśliwe wyniki testów.
Ten Szałkowski z Nidzicy robił mi implant. Na razie jestem zadowolona, ale nie leczył mi zębów zatem nic o nim nie powiem.
Makumba z tym suplementowaniem wapnia to ciężko. Jak karmiłam cyckiem, to byłam na restrykcyjnej diecie - Zero nabiału to jedyne co mi dr zlecił To łykać tabletki wapń plus witamina D.
Makumba, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ena wrote:Ana czyli już czujesz osobnika w brzuchu - miło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 14:06
-
polopiryna wrote:Była afera na Dolnym Śląsku, ale ojciec zrobił dym. Próby możliwości wpisywania takiej informacji do książeczek zdrowia były już forsowane kilka lat temu, ale w obronie etyki i prawa pacjenta stanął ówczesny minister zdrowia prof. Zembala. Miejmy nadzieję, że obecny tego nie zmieni.
Głupi żart