X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    TERA83 mam 35 lat ja to wszystko przerobiłam naprawdę. Mamy już 3 nieudane próby, 4 inseminacje, 1 poronienie.Nie skupiam się na 4 próbie mam wiele tematów zastępczych (kupno auta, remont w domu, wycieczka) Psyche opanowałam z Panią psycholog. Teraz mam zupełnie inne podejście niż za 1 czy 2 razem. Na cud czekam 7 lat. Wiem że wszystkie przechodzimy przez to samo, ciąże nie spadły wam z nieba - chociaż może :) Pisząc posta chciałam wyrazić uczucia dziewczyn którym się nie udaje, przekazać im że wiem co czują. Nie mam pretensji do was że jesteście w ciąży a my nie. Jesteśmy poprostu na innym etapie. Nikt nie ma odwagi napisać, że czuje że forum nie jest już dla nas. Tak jak napisała Monisia na jaki temat mamy się udzielać? Tylko tyle... Nie chcem smucić, dziękuję za wsparcie ale chyba nie zostałam dobrze zrozumiana.
    Asiastokrotka rozumiem.cię.doskonale i wiem co chciałaś napisać podziwiam za wytrwałość. .. wiadomo forum było dla starających. ..rozumiem

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że jak Nam się udało to był plan żeby przenieść się na fioletową stronę..., tylko jakoś tak mi nie wyszło. Jestem tu z Wami może mało się udzielam, ale to też dlatego, że jestem świadoma jaki był zamysł stworzenia tego forum. A jestem z Wami, bo czuję pewnego rodzaju więź, spotykam Was w Artemidzie-nie jestem anonimowa i niektóre z Was też nie są. Wiem, że to boli jak innym się udaje. U nas w trakcie starań też kilku znajomych wpadło, kilku miało krótki okres starań. I zawsze wiadomość o ciąży u innych boli-tu nie ma co się oszukiwać. Cieszysz się razem z nimi, a później ryczysz w poduszkę... Ja kiedyś nie wytrzymałam i poryczałam się w obecności mojego pracownika, który powiedział mi że jego żona jest w ciąży.

ana1122, Asia08, sonia86 lubią tę wiadomość

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już dzisiaj nie pisać ale nie mogę. Nie zrozumiałyście ni w ząb co napisałam i co miałam na myśli. Mam nadzieję że te do których było to skierowane zrozumiały...trudno,znikam

Izaura, malgos741, Karcia, Monisiek, Gosia321 lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Miałam już dzisiaj nie pisać ale nie mogę. Nie zrozumiałyście ni w ząb co napisałam i co miałam na myśli. Mam nadzieję że te do których było to skierowane zrozumiały...trudno,znikam
    Asia ja zrozumiałam bo czuje podobnie :(, chyba sama ta dyskusje wywołała niechcąco

:(

sonia86, asiastokrota lubią tę wiadomość

Marzenia się spełnia :)
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu mamy rozdzielać się na starające i nie starające. Wątek jest dla pacjentek Artemidy Olsztyn tych co się starają i tych już zafasolkowanych, które wzajemnie się wspierają i radzą. nie wyobrażam sobie żeby któraś miała stąd znikać albo się przenosić ;) ja dzisiaj zaliczyłam nieplanowana wizytę, mam silną infekcje pochwy grzybiczo bakteryjną, ale pozytyw taki że widziałam moją małą kropeczke, oby tylko te paskudztwa jej nie zaszkodziły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 16:17

ana1122, e_mil_ka, malgos741, polopiryna, asiastokrota lubią tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia wysłałam ci zaproszenie może zaakceptować bo mam parę pytań?

sonia86 lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie wszystko w normie, wiec czekamy na czwartek.

ana1122, sonia86, Izaura, malgos741, polopiryna, asiastokrota lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Dziewczyny u mnie wszystko w normie, wiec czekamy na czwartek.
    To super a od czego te bole?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Sonia wysłałam ci zaproszenie może zaakceptować bo mam parę pytań?
    Zaakceptowana:)

ana1122 lubi tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim skrocie to jajniki sie przesunely i praktycznie sie stykaja.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    W takim skrocie to jajniki sie przesunely i praktycznie sie stykaja.
    O ja współczuje! oby już było tylko lepiej

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Ogólnie chyba jestem zadowolona z wizyty ale tak jak przypuszczałam dr Z jest daleko od tego, żeby grzebać w immunologii. Nie będę pisać co myśli o tym, bo dał nam taki wykład, że mąż w życiu nie zgodzi się na te leczenie w zakresie immunologii.

Dr był bardzo zainteresowany tym, że za każdym razem zarodki się zagnieżdżały i nie ukrywał zdania, że zrobiliśmy dobrze umawiając się na wizytę. Od razu zapytał czy u mnie w rodzinie były jakieś choroby zatorowo-zakrzepowe. W pierwszym momencie nie skojarzyłam, że moja babcia miała takie problemy. Ale na szczęście zapaliła mi się lampeczka. Na poczekaniu dostałam Acard. Mam zacząć brać 3 dni przed transferem. Dostałam skierowanie na badania mutacji genu MTHFR, na przeciwciała antykardiolipinowe i na antygen tocznia. Dr powiedział, że na razie zleca tylko te badania, bo tu najczęściej jest problem. Jeśli nic tu nie wyjdzie to będziemy sie dalej martwić.

Badania zrobię niestety dopiero za tydzień, bo było późno i laboratorium kończyło pracę.

Soniu86 całą drogę o Tobie myślałam :) Będzie dobrze

ana1122, Asia08, sonia86, J_agoda, asiastokrota lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka fajnie że lekarz miał plan działania. Dobrze że jesteś zadowolona z wizyty:-)

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążyłam zauważyć, że rozgorzała dyskusja i pojawiło się na forum jakieś nieporozumienie. Mam nadzieję, że to forum nie podzieli nas tylko ze względu na to, że jednym się udało a drugim nie.

Laura dobrze, że wszystko jest w normie. Czyli czwartek jest Twój i Eni.

eni33, sonia86 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie wypowiadam na temat tej dyskusji. Uważam że każda z nas jest inna I każda ma inny charakter i inaczej wszystko przeżywa. Dla jednych staranie o dziecko 3 lata to mało A dla innych wieki czasu. Jedni wola mieć zawsze plan działania zapasowy W rękawie A inni iść standardowym planem. I ja nikogo nie będę oceniać ani ganic. A jak ktoś nie ma życzenia to moze omijać moje wpisy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 17:24

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Emilko, super ze dr Z zalecił te badanua i ustalił jakis plan działania. ..
    Kiedy teraz planujecie kolejny transfer?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiastokrota chyba jednak nie wszyscy zrozumieli Twoj post. Dlatego nie pisalam pierwsza...przykre bo myślałam ze to forum jest po to aby się wspierać STARACZKI

J_agoda, asiastokrota lubią tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie kłóćmy się i nie dzielmy. Nie będę pisać co myślę bo zajęłoby to troche miejsca. Powiem tylko, że rozumiem osoby, ktorym jeszcze się nie udało bo i ja sie do nich zaliczam ale rozumiem tez ciężarne i oczywiście nie zabraniam nikomu cieszyć się z tak pieknego okresu jakim jest ciąża. i tak przyszło mi do głowy, że wybaczcie ciężarne ale to bedzie taki mały żarcik na rozluźnienie :) wy już będziecie po ciąży i w pieluchach a my będziemy leżakować z brzuszkami i cieszyć się tak jak wy teraz ciążą ;)

sonia86, polopiryna, asiastokrota lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Hej Emilko, super ze dr Z zalecił te badanua i ustalił jakis plan działania. ..
    Kiedy teraz planujecie kolejny transfer?

Izaura właśnie w zależności od tego kiedy bedą wyniki. Chciałabym podejśc w kwietniu ale nie wiem czy wyniki już będą.

Dziewczyny może wiecie ile czeka się na te wyniki.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaglądam na forum aby się dowiedzieć co u ciebie Emilka i co u Karci a widzę ze juz napisalas. Cieszę sie ze dr miał dla was plan. A może ty masz trombofilie czy jakis tak i trzeba będzie jechac na clexane caly czas od transferu do porodu. Moja szwagierka to ma i brala clexane i jeszcze cos ale nie wiem do konca. Najważniejsze ze jest plan i jego sie trzymaj.

Karcia a jak Ty żyjesz? Pewnie jesteś w szpitalu jeszcze:( napisz co u ciebie.

Co do akcji na forum. Proszę bez kłótni bo dla każdej jest miejsce na forum i kazda ma cos wartościowego do powiedzenia. Ja tam lubię was wszystkie :):)

Karcia, e_mil_ka, malgos741, asiastokrota lubią tę wiadomość

‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ