Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Monisiek nie jesteś zła. Żadna z nas nie jest tylko poprostu po tylu latach starań i niepowodzeń mamy prawo się tak czuć. Też miałam przestać zaglądać na forum ale jestem uzależniona
Soniu dla mnie też każda ciąża to nadzieja, tylko z czasem to już nie wystarcza.... Wy macie strach o ciąże kolejne wizyty, badania a my kolejne niepowodzenie......
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Asiastokrotka nie będę pisać uda się wyluzuj itp.bo słyszałam to od wielu lat staraliśmy się 6 lat non stop przeszkadzały torbiele. Wokół wszystkie koleżanki zachodziły w ciążę w pracy non stop temat o dzieciach a ja miałam takie stany ze na słowo dziecko łzy samoczynnie mi leciały. Tak więc bardzo Cię rozumiem. Nie wiem ile masz lat ja mam 33 Ale w końcu jak zdecydowaliśmy się na ivf podeszłam na luzie i bez nadziei na prAwdę wyluzowalam przestałam płakać jakoś opanowałam swoją psychikę.z mężem rozmawialiśmy już o adopcji i obiecał mi ze jeśli nie wyjdzie ivf wówczas pomyślimy bo chciał spróbować wszystkiego i nagle cud znasz resztę historii. Nie chcę pouczać ale spróbuj troszkę skupić się na czymś innym odpocząć umysłem na prawdę nie łatwo mi mówić bo na prawdę Cię rozumiem to jest duża próba dla związku u.nas było kiepsko ale w końcu musi zaswiecic słońce czego z całego serducha zycze. A jeśli chodzi o forum to może i warto zrobić sobie przerwę ja zrobiłam żeby się.nie nakrecac teraz staram.się unikać for o.ciazach i problemach bo jak już wam się uda to będzie kolejny stres
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 10:22
asiastokrota, Karcia, sonia86 lubią tę wiadomość
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
asiastokrota wrote:Dziewczęta nie chcem smęcić z rana, ale nas staraczki dopadają smuty. Plany są, każda chce a życie sobie.....Ciężko jest czytać, że kolejnym z was się udaje. Oczywiście życzymy wam tego z całego serducha, tylko że nam nadal nie. Zaczynamy być mniejszością na forum......a czas leci. Trzeba zacząć godzić się z rzeczywistością. Małgoś741 my też podchodzimy ostatni raz. Nie zrozumcie mnie źle, trzymamy kciuki za wszystkie, chcemy żeby wam się udało, ale zaczyna do nas docierać że nam może się nie udać.....
Asiu domyślam się, że finansowo spłukani jesteście, ale może jakaś wycieczka by Wa dobrze zrobiła?asiastokrota, Izaura lubią tę wiadomość
-
TERA83 mam 35 lat ja to wszystko przerobiłam naprawdę. Mamy już 3 nieudane próby, 4 inseminacje, 1 poronienie.Nie skupiam się na 4 próbie mam wiele tematów zastępczych (kupno auta, remont w domu, wycieczka) Psyche opanowałam z Panią psycholog. Teraz mam zupełnie inne podejście niż za 1 czy 2 razem. Na cud czekam 7 lat. Wiem że wszystkie przechodzimy przez to samo, ciąże nie spadły wam z nieba - chociaż może
Pisząc posta chciałam wyrazić uczucia dziewczyn którym się nie udaje, przekazać im że wiem co czują. Nie mam pretensji do was że jesteście w ciąży a my nie. Jesteśmy poprostu na innym etapie. Nikt nie ma odwagi napisać, że czuje że forum nie jest już dla nas. Tak jak napisała Monisia na jaki temat mamy się udzielać? Tylko tyle... Nie chcem smucić, dziękuję za wsparcie ale chyba nie zostałam dobrze zrozumiana.
Izaura, J_agoda, Karcia, Gosia321 lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
Fionka wrote:Asiastokrota,a tak dla zmiany tematu...
Jeśli dobrze pamiętam to robiłaś ozdoby świąteczne, a co z Wielkanocą? działasz już?jajka styropianowe zakupione
czekam tylko aż poczuję świąteczny klimat i biorę się za robotę
Asia
4 x iui
4 próby ivf
Fionka wrote:Super to jeszcze chwilę i wciągniesz się w wir pracy
Jakąś konkretną techniką będziesz ozdabiać?Fionka, malgos741, Gosia321 lubią tę wiadomość
Asia
4 x iui
4 próby ivf
nick nieaktualnyAsisstokrota napisałaś dokladnie to co chcialam napisac kilka dni temu. Tez się ostatnio zaczynam godzić ze nie będę miec swojego Dzieciatka. ..Miesiąc temu urodziło się Chlopiec naszym najlepszym przyjaciołom( ostatnim bezdzietnym) Ja sie naprawde cieszę razem z nimi i uwielbiam ich odwiedzac, ale widzę ze mojego Męża to dobiło ....
asiastokrota lubi tę wiadomość
-
Izaura rozumiem, my też zostaliśmy sami bez dzieci w gronie znajomych
Grono znajomych się też skurczyło, nie ma wspólnych tematów. Zostaliśmy trochę wykluczeni...
Asia
4 x iui
4 próby ivf
Dziewczyny życzę wszystkim powodzenia W każdej kwestii i dużo siły do walki. Każda z nas jest inna I ma inny charakter. Niech dla każdego z forum zaświeci choć trochę słońca. Jeszcze raz powodzenia.
Jak ktoś nie chce czytać to nie musi:-) zawsze to mniej czytania będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 12:39
Karcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas tak samo....nawet stracilismy paru znajomych ( nie zapraszają nas nawer na urodziny swoich Dzieci.) Tym co ostatnio urodzilo się Dziecko, znaja naszą historię bardzo dobrze i teraz widzę ze bardzo jest im nas szkoda, Ona powiedziała nawet do mnie cos takiego, ze wolalaby zeby to nam bylo dane Dziecię pierwszym.....bardzo to jest trudne
-
Bardzo trudne... ale puki sił starczy trzeba walczyć, a jak zabraknie sił to trzeba powiedzieć DOŚĆ. Dr D ostatnio powiedział żebyśmy nie spieprzyli sobie życia, próbować można w nieskończoność tylko czy aby na pewno warto. Narazie laski WALCZYMY
eni33, Izaura, Asia08, Fionka, J_agoda, malgos741, Karcia lubią tę wiadomość
Asia
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc