X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka daj znac co i jak. Będziemy czekać.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka my z Eni tez mialysmy recepte na 2 tyg, i musialysmy jechac po kolejna.
    Leki odstawia sie po negatywnym wyniku. Wyslij meza do artemidy po recepte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 11:15

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    Ja wczoraj tez mialam krwawienie powtórzyłam bete i podrosla ale caly czas sie denerwuje.
    Ja jak miałam upławy zabarwienie koloru toffi nie krwawienie to natychmiast dr.zwiększył mi duphaston do 3x2 i 2x1 luteine pomogło wcześniej brałam tylko 2x1 duphaston choć dr D powiedział że nie jest to konieczne natomiast mój miejscowy lekarz mówił że nie zaszkodzi a w moim przypadku lepiej dmuchać na zimne więc do dr. D nawet nie pojechałam zostałam przy lekarzu na miejscu zna moją historię i myślę że jakoś bardziej osobiście podchodzi bo dr D ma dużo pacjentek i nawet nie kojarzył wiadomo byłam kilka razy tylko a przy krwawieniu mówił że dają od razu 4 duphaston nie wiem jak potem Ale ja bym nie patrzyła tylko na betę nie chce nikogo stresować Ale pamiętajcie ile nas to wszystko kosztuje emocji trzeba dzwonić do lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 11:24

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli bralas lutinus to najlepsza cena jest w aptece pod gryfem (100zl/opk, w innych ok 280zl/opk) a ona dzis czynna jest do 14.00. To tak wiesz pisze, zebys zdazyla :)
    Musi byc dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyki wrote:
    ena trzymam kciuki zeby Wam sie udalo. Jak sie czujesz? Zapytalam dr d czy jest inny
    lek tanszy do stymulacji to powiedzial ze nie . Jak zle sie reaguje na
    clo, letrozol to pozniej tylko gonal.
    Ja zamiast Gonalu miałam Menopur, ale cenowo to pewnie podobnie. Dzięki, że pytasz. Jakieś przeziębienie mnie bierze, a tam w środku nic mi żadnych sygnałów nie wysyła.

Emilka, Izaura - fajne sny.

Aneta trzymamy kciuki za ciebie.

• ona84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Ja zamiast Gonalu miałam Menopur, ale cenowo to pewnie podobnie. Dzięki, że pytasz. Jakieś przeziębienie mnie bierze, a tam w środku nic mi żadnych sygnałów nie wysyła.

Emilka, Izaura - fajne sny.

Aneta trzymamy kciuki za ciebie.
    Hey a kiedy testujesz?

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetk89a wrote:
    Dziś po 15, jak bede miała wynik zaraz zadzwonie. Ten kolor taki bardziej brunatny. I narazie tylko przy podcieraniu.
    Anetka na pewno mało progresteronu załatw receptę jak pisałam ją po płomieniach miałam dawkę 3x2 duphaston i 2x1 luteine pomogło myśl pozytywnie nie czekaj tylko dzwon nie należy chyba w takich przypadkach przerywać branie leków

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka trzymam kciuki, czekam na DOBRE wiadomości

Dziewczyny gratuluję przyrastającej bety.

Storczyki mój Miodek zakochał się w Suzi :)

Co do mnie czuję się średnio, głowę mam ciężką, trochę mi się w niej kręci. Brzuch boli mnie jak na okres, krwawię trochę, jest mi niedobrze. Jestem słaba a na dodatek spuchłam. Dostałam uczulenia, tylko nie wiem czy po paracetamolu czy znieczuleniu. Całą twarz i szyję mam spuchniętą. Byłam rano w przychodni, dostałam zastrzyk odczulający i leki na alergię. Wyglądam jak świnka. Próbuję się dodzwonić do szpitala ale nie odbierają. Wczoraj byłam przed 8 w szpitalu na blok operacyjny zabrali mnie o 11.30. Nie wiem kto mi robił, bo juz byłam nie tomna jak zaczeli. Po bolało mnie bardzo, żaden lekarz nawet nie zajrzał. Przed rozmawiałam z jakimś starszym z wąsem ale nie wiem jak się nazywał. Rozmawiałam też z dr W. Nic nie wiem czy coś znaleźli, co zrobili, dokumentów żadnych też nie dostałam. Teraz martwię sie opuchlizną.

Karcia lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Hey a kiedy testujesz?
    Za tydzień.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia jak czytam o twoim pobycie w szpitalu, to jak bym o swoim czytala. Mialam szczęście, ze byl ze mna mąż tochociaz kroplowki mi odpinal, bo juz.sie krew cofala, a na pooperacyjna sale nikt nie zagladal.
    Tak na przyszlosc powtarzam po raz kolejny polecam na takie zabiegi szpital miejski. Niebo a ziemia jesli chodzi o opieke.
    Wracaj szybko kochana do zdrowia. Mysle ze juz jutro bedzie duzo lepiej.

asiastokrota lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Anetka trzymam kciuki, czekam na DOBRE wiadomości

Dziewczyny gratuluję przyrastającej bety.

Storczyki mój Miodek zakochał się w Suzi :)

Co do mnie czuję się średnio, głowę mam ciężką, trochę mi się w niej kręci. Brzuch boli mnie jak na okres, krwawię trochę, jest mi niedobrze. Jestem słaba a na dodatek spuchłam. Dostałam uczulenia, tylko nie wiem czy po paracetamolu czy znieczuleniu. Całą twarz i szyję mam spuchniętą. Byłam rano w przychodni, dostałam zastrzyk odczulający i leki na alergię. Wyglądam jak świnka. Próbuję się dodzwonić do szpitala ale nie odbierają. Wczoraj byłam przed 8 w szpitalu na blok operacyjny zabrali mnie o 11.30. Nie wiem kto mi robił, bo juz byłam nie tomna jak zaczeli. Po bolało mnie bardzo, żaden lekarz nawet nie zajrzał. Przed rozmawiałam z jakimś starszym z wąsem ale nie wiem jak się nazywał. Rozmawiałam też z dr W. Nic nie wiem czy coś znaleźli, co zrobili, dokumentów żadnych też nie dostałam. Teraz martwię sie opuchlizną.
    Oj to wracaj szybko do siebie. Kurde, że żaden Lekarz cię nie poinformował o efekcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda a kiedy będziesz miała wyniki z badań krwi F? A jak się mały urodził, to miał drożny otwór owalny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, Eni a już się zdecydowałyście kto poprowadzi wasze ciąże?

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Jagoda a kiedy będziesz miała wyniki z badań krwi F? A jak się mały urodził, to miał drożny otwór owalny?
    O matko jaki otwór ?
    Wyniki robimy w poniedziałek :(.

Miał robione większość badań wraz z usg głowy, bo urodził się w porodzie rzucawkowym, siny, miał 8 pkt, łożysko się już odklejało. Ale otworu żadnego nie kojarzę ?

Marzenia się spełnia :)
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny bardzo, za wszystko. Laura mój mąż powiedział, że nie zgodzi się już na nic inwazyjnego w moje ciało. Procedura jest ostatnia i koniec. Stwierdził że bardzo dużo przeszłam juz wszystkiego i starczy, więcej nie.

Karcia lubi tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • J_agoda Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu wracaj szybko do zdrowia, współczuje :(. Ale faktycznie tez podobnie wspominam pobyty przed porodem w szpitalu wojewódzkim. Opieka na ginekologii i na położniczym to zupełnie 2 różne kategorie niestety.

asiastokrota lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czyli żeby dostać refundację na leki do in vitro i w ogóle móc podejść do proceduy to nie trzeba obowiązkowo zaliczać chociaż jednej inseminacji ?

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny bardzo, za wszystko. Laura mój mąż powiedział, że nie zgodzi się już na nic inwazyjnego w moje ciało. Procedura jest ostatnia i koniec. Stwierdził że bardzo dużo przeszłam juz wszystkiego i starczy, więcej nie.
    Asiu Ty będziesz startować teraz z cała procedura od nowa ?

• asiastokrota Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Asiu Ty będziesz startować teraz z cała procedura od nowa ?
    Tak jak tylko sie zagoje to zaczynamy :)

Lura82, Izaura, malgos741 lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Za tydzień.
    oooo to jeszcze, oby z2krechami.
    Jagoda a ty kiedy test robisz?

Ena lubi tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ