Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana1122 musiałaś dać im w kość skoro cię wypuścili
Dobrze że jesteś w domu.
Dziewczyny nie poddajemy się, z pomocą czy bez, z kasą czy nie DAMY RADĘnadziejka88, Storczyki, malgos741, ana1122, Asia08, eni33, Gosia321 lubią tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Ana infekcja wyleczona macmirorem, powoli kończę 8 tydzień ciąży i coraz bardziej w kość dają mi dosc mocne bóle brzucha i kłucie pochwy. Ja rozumiem że wszystko tam się powieksza, ale trochę mnie to martwi, mam zalecone leżenie, wstaje tylko do kibelka i do kuchni, nie wyobrażam sobie pracować w takim stanie. W poniedziałek wizyta, mam nadzieję ze wszystko będzie ok.
malgos741, ana1122, Gosia321 lubią tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
sonia86 wrote:Malgos a jakie badanie?
Gosia321 lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
sonia86 wrote:Ana infekcja wyleczona macmirorem, powoli kończę 8 tydzień ciąży i coraz bardziej w kość dają mi dosc mocne bóle brzucha i kłucie pochwy. Ja rozumiem że wszystko tam się powieksza, ale trochę mnie to martwi, mam zalecone leżenie, wstaje tylko do kibelka i do kuchni, nie wyobrażam sobie pracować w takim stanie. W poniedziałek wizyta, mam nadzieję ze wszystko będzie ok.
-
ana1122 wrote:W szpitalu wyniki wyszły mi dobrze. Mam iść do diabetologa z nimi I pewnie będzie dieta I kontrola. Sami mnie wypuścili:-)
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
asiastokrota wrote:Ana1122 musiałaś dać im w kość skoro cię wypuścili
Dobrze że jesteś w domu.
Dziewczyny nie poddajemy się, z pomocą czy bez, z kasą czy nie DAMY RADĘAsia08, asiastokrota, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Tylko się nie wystrasz widokiem wydzieliny po tym macmirorze, a robili ci wymaz? Ja poprawę zauważyłam po tygodniu stosowania, przed aplikacją zwilż globulke wodą.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
sonia86 wrote:Tylko się nie wystrasz widokiem wydzieliny po tym macmirorze, a robili ci wymaz? Ja poprawę zauważyłam po tygodniu stosowania, przed aplikacją zwilż globulke wodą.
-
Ena - mąż jedyne, czego się obawia, to takiego stygmatyzowania dziecka, że będą mu dokuczać itd. Pis wymyśla takie historie o dzieciach z ivf, zrobił się teraz wokół tego taki szum i takie wypowiedzi pseudospecjalistów, że ręce opadają. Teorie, że te dzieci są chore, inne, gorsze. Co do reszty nie ma zastrzeżeń.
Ja mam co do ilości zapłodnionych komórek, ale jak pisałyście mi, że to jest do uzgodnienia, by ich było tyle, ile potrzebuję, to ok.
Ena - wiesz, ja, mąż, my myślieliśmy podobnie jak Wy, że odpuszczamy, jest jedno dziecko, będzie co będzie. Ale minęło 6 lat, wiek jest jaki jest i okazuje się, że to się robi ostatni dzwonek. I wiesz co? Teraz, z perspektywy tych olanych lat, w trakcie których cud się jednak nie wydarzył, żałuję, że tej decyzji nie podjęłam szybciej. Dzisiaj miałabym nadal 37 lat, ale może już 2-letnie dziecko.
Nie piszę tego, by namawiać do zmiany zdania, ale by pomyśleć, czy jednak pewnych decyzji nie będzie się żałować, a czas mija, upłynie mimo wszystko.
Emilka - działam. Jutro dzwonię zapisać się na wizytę.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
Marzenia się spełnia -
Jagoda super cieszę że Ci się udało ale ja to straciłam nadzieję tym bardziej że w styczniu bylam w Artemidzie i nie wykryl mi tej ciąży a juz bylam, szkoda bo można było by uratować ten jajowod. Dobrze że z tym ivf tak wyszło bo bym podeszla do ivf a bylam juz w ciąży imoglo się to źle skonczyc.Karcia
-
Karcia wrote:Bylam dziś na wizycie kontrolnej i lekarz mnie zmartwil poniewaz ten lewy jajowod juz się nie nadaję więc zostal mi tylko prawy czyli szansę na ciążę zmalaly o połowę.
Karcia lubi tę wiadomość
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Soniu86 jejku nie wiedziałam że źle sie czujesz. Dbaj o siebie kochana. Spoczywaj. Wszystko bedzie dobrze. Jagoda to może razem uda nam sie z Asią podejść do ivf. Ja już nie moge doczekać sie wizyty.
Wiem że cześć wyników jz jest ale prześlą mi całość jak juz będą wszystkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 00:41
sonia86 lubi tę wiadomość