X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A co mi zrobia jak nie zaszczepie od pneunokokow?
    Zapewne beda Cie zasypywać telefonami/wezwaniami na szczepienie, itp Chyba też jakimiś karami grożą,ale one są podobno bezpodstawne.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve87 wrote:
    Zapewne beda Cie zasypywać telefonami/wezwaniami na szczepienie, itp Chyba też jakimiś karami grożą,ale one są podobno bezpodstawne.
    Ja Nie chce szczepic żadnymi dodatkowymi tylko aby te co kiedyś były jak mnie szczepili

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od czego to zalezy w ktorym dc zaczynasz brac tab. Do ivf

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ja Nie chce szczepic żadnymi dodatkowymi tylko aby te co kiedyś były jak mnie szczepili

Trzeba się zagłębić w temat.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jesli chcesz szczepić tylko na wybrane to musisz się po prostu przygotować na utarczki podczas wizyt w przychodni. Choć pewnie duzo zależy od przychodni i personelu jak mocno cisną o szczepienia wszystkie. Niemniej nikt Cię zmusić nie moze do zaszczepienia Twojego dziecka.

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona84 od lekarza haha. Nie wiem od czego. Pewnie jakbym przyszła wcześniej niż w 15 dniu cyklu to pewnie bym dostała tabletki wcześniej. Powiedziałam dr że chce zacząć jak najszybciej się da i tabletki kazał przyjmować od zaraz.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temat już był poruszany, ale jestem taka podminowana, że muszę do niego jeszcze raz wrócić. Byłam dzisiaj u spowiedzi, z racji podejscia do in vitro nie spowiadałam się przez prawie rok bo i tak bym rozgrzeszenia nie dostała. Ale w najgorszych snach nie spodziewałam się takiej reakcji. Byłam przygotowana na ostre słowa, ale ostatecznie zostałam zmieszana z błotem, potraktowana jak istota bezmyślna, dla której in vitro to fanaberia, egoistka która kilkoro dzieci skazała na śmierć, po to by spełnic zachciankę. Na nic zdały się słowa że będziemy robić wszystko by nasze jesscze dwa zarodki przyszly na swiat. Co prawda dostałam rozgrzeszenie, ale tak mi jest źle po tej spowiedzi, jestem wierząca i praktykująca, decyzja o in vitro bardzo dużo mnie kosztowała, a tu jeszcze taki policzek od kogoś kto powinien dać wsparcie, wyszłam z kościoła zaryczana i zdołowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 18:55

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • TERA83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonia86 wrote:
    Dziewczyny temat już był poruszany, ale jestem taka podminowana, że muszę do niego jeszcze raz wrócić. Byłam dzisiaj u spowiedzi, z racji podejscia do in vitro nie spowiadałam się przez prawie rok bo i tak bym rozgrzeszenia nie dostała. Ale w najgorszych snach nie spodziewałam się takiej reakcji. Byłam przygotowana na ostre słowa, ale ostatecznie zostałam zmieszana z błotem, potraktowana jak istota bezmyślna, dla której in vitro to fanaberia, egoistka która kilkoro dzieci skazała na śmierć, po to by spełnic zachciankę. Na nic zdały się słowa że będziemy robić wszystko by nasze jesscze dwa zarodki przyszly na swiat. Co prawda dostałam rozgrzeszenie, ale tak mi jest źle po tej spowiedzi, jestem wierząca i praktykująca, decyzja o in vitro bardzo dużo mnie kosztowała, a tu jeszcze taki policzek od kogoś kto powinien dać wsparcie, wyszłam z kościoła zaryczana i zdołowana.
    Sonia przykro mi trafiłaś pewnie też na specyficznego księdza ja już też dawno nie byłam bo jakoś wiem że sami grzeszą a ja mam im się spowiadac ale teraz zamierzam nam się.udało naturalnie więc tego problemu nie mam Ale nie przejmuj się ciesz się swoją kruszynką

iv09mg7ytr87391w.png

4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
    9.02.2017 beta 13600
    13.02.2017 beta 25770
    14.02.2017 SERDUSZKO BIJE
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia86 ja jestem wierząca ale nie zamierzam spowiadać się z in vitro bo uważam że to nie grzech. To że kościół sobie wymyślił że trzeba się z tego spowiadać to nie znaczy że Bóg też uważa że to grzech. Nie byłam u spowiedzi hoho i jeszcze trochę i nie zamierzam do niej pójść i spowiadać się komuś do ucha. Potem sobie opowiadają i śmieją się z ludzi jakie to grzechy mają. Jeśli Bóg jest wszędzie to czemu nie mogę spowiadać się w domu czy nawet w kościele ale nie przy konfesjonalne? Ewangelicka spowiedź właśnie jest taka i nie chodzą do konfesjonału. Czemu ja nie chodząc do konfesjonału mam z tego tytułu mieć grzech? Te wszystkie zasady w kościele wymyślili ludzie. Ja postanowiłam tez sobie wymyśleć zasady i tyle.

asiastokrota, leo lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Sonia86 ja jestem wierząca ale nie zamierzam spowiadać się z in vitro bo uważam że to nie grzech. To że kościół sobie wymyślił że trzeba się z tego spowiadać to nie znaczy że Bóg też uważa że to grzech. Nie byłam u spowiedzi hoho i jeszcze trochę i nie zamierzam do niej pójść i spowiadać się komuś do ucha. Potem sobie opowiadają i śmieją się z ludzi jakie to grzechy mają. Jeśli Bóg jest wszędzie to czemu nie mogę spowiadać się w domu czy nawet w kościele ale nie przy konfesjonalne? Ewangelicka spowiedź właśnie jest taka i nie chodzą do konfesjonału. Czemu ja nie chodząc do konfesjonału mam z tego tytułu mieć grzech? Te wszystkie zasady w kościele wymyślili ludzie. Ja postanowiłam tez sobie wymyśleć zasady i tyle.
    Ksiadz to taki sam.zawod jak inny.My mamy wierzyc w Boga a nie w kosciol

asiastokrota, leo lubią tę wiadomość

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka masz rację, księża sami za uszami mają o wiele więcej niż przeciętny człowiek, a tak łatwo przychodzi im ocenianie innych i ich potępianie. Ja też nie jestem zwolenniczką spowiedzi, ale jeśli w przyszłości będziemy chcieli ochrzcić dziecko to i tak musiałbym się wyspowiadać, chciałam mieć to za sobą, a okazało się to dla mnie jeszcze bardziej trudne. Oj za szybko to mnie w konfesjonale nie zobaczą.

f2wli09k3u36asu6.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia86 nie przejmuj sie słowami ksiedza. Skąd on może wiedzieć co Bóg na to? O jakim skazaniu na śmierć on mówi? To jak kobieta roni dziecko poczete w warunkach naturalnych też zabija dziecko? Tak samo jak w probowkach zarodki przestają sie rozwijać tak w warunkach naturalnych rownież. Nie no ja tych głupich idiotycznych zasad nie rozumiem.
    Wiem, że teraz sie to zmieniło ale było tak, że osoba która była po rozwodzie nie mogła przystąpić do komunii świętej jeśli żyła z innym mężczyzną/kobietą mimo spowiedzi. Ale osoby które np. zabiły człowieka mogły do niej chodzić jesli dostały rozgrzeszenie. I co ta wiara nasza jest sprawiedliwa?
    Wiecie co nawet moja mama taka wierząca kościelna zaczyna się buntować? Coraz więcej ludzi widzi że cos jest nie halo. Ludzie przestaja chodzic do kościoła. Zobaczycie że w przyszłości in vitro nie bedzie grzechem tak jak jedzenie miesa w wigilę (chociaż może ja tego nie dożyję). Kiedyś to było nie do pomyślenia a teraz? Możecie sobie wcinać.

Się rozgadałam :D nie no będe to przeżywać z tydzień teraz. Ale się wkurzyłam.

asiastokrota, sonia86 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terra czyli pozytywna wizyta :-)

Sonia 86 - Ja wierzę w Boga, a kościół i księża...hmmm... Już nieraz się na nich przejechałam. Rozumiem Twój wkur...

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia86 też myślałam o chrzcie i pójde do spowiedzi tylko dlatego żeby dziecko nie miało problemów w przyszłości bo sakramenty są dla mnie ważne ale wyspowiadam się tylko z tego co uważam że jest grzechem. Nie czuję sie z tego powodu źle że próbujemy metody in vitro więc czemu mam się z tego spowiadać.

leo lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora ma krolki lub miala czy to mozliwe ze alergia wyszla po2,5 roku na niego?chyba powinna szybciej bo mecze sie od wrzesnia raz oki a raz sie zakicham chyba i zasmarkam

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiastokrota wrote:
    Nadziejka88 jak wizyta?

Asia dziekuje ze pytasz. Ja idę dokladnie jak twój cień. Za dwa tygodnie histeroskopia.wizyta super! Wszystko mi dr w wytlumaczyl. Niby powiedzial ze mamy szanse się widzieć w szpitalu ale wątpię aby on mi robil zabieg. A potem zaczynam estrofem i od następnej @ stymulacja.jestem pelna nadziei ze idziemy z mężem w dobrym kierunku. Asia przecieraj szlaki do szczęścia i jak ty juz będziesz sie cieszyć z ciąży ja pójdę w twoje ślady:)

ana1122, asiastokrota lubią tę wiadomość

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Asia dziekuje ze pytasz. Ja idę dokladnie jak twój cień. Za dwa tygodnie histeroskopia.wizyta super! Wszystko mi dr w wytlumaczyl. Niby powiedzial ze mamy szanse się widzieć w szpitalu ale wątpię aby on mi robil zabieg. A potem zaczynam estrofem i od następnej @ stymulacja.jestem pelna nadziei ze idziemy z mężem w dobrym kierunku. Asia przecieraj szlaki do szczęścia i jak ty juz będziesz sie cieszyć z ciąży ja pójdę w twoje ślady:)

Nadziejka zazdroszcze Ci tego własnie uczucia, że idziesz w dobrym kierunku. Ja od dwóch dni mam jakieś mieszane uczucia. Tak jak po wizycie u dr Z i zleceniu badań czułam się podniesiona na duchu i wiedziałam, że musi być dobrze tak teraz dopada mnie zwątpienie i uczucie, że to jeszcze nie ten czas i że nic z tego nie wyjdzie.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Emilka myślę że to właśnie Twój czas.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

f2wli09k3u36asu6.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia86 dziękuję za wiarę :* Co będzie to będzie niestety nie mam na to wpływu.

Dziewczyny powiedzcie mi jak wstawić obrazek na forum?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e6ac2c57b07.jpg

ana1122, Ena, Fionka, Gosia321, sonia86, nadziejka88, eni33, Izaura lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ