Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Makumba wrote:Nie chcę narzekać, ale popadłam w stupor po zdaniu sobie sprawy, że lada dzień rozpoczynam trzeci trymestr.
Boję się!!!!!!!!!!!! -
Miałam podsyłać linki, to podsyłam. Tu zamówiłam sporo rzeczy z jednego miejsca. Wczoraj zamówione, dzisiaj przyszła paczka
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11207468&order=m
A jeśli chodzi o listę rzeczy potrzebnych do szpitala: http://wss.olsztyn.pl/fileadmin/user_upload/CO_ZABRAC_ZE_SOBA_DO_SZPITALA.pdf
To ze strony wojewódzkiego. Nie patrzyłam na innych, ale może też mająMakumba lubi tę wiadomość
19.03.2016 - I iui, 14.07.2016 - II iui
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Polopiryna nawiązując do twojego tematu pokłady po porodowe 2 paki Ale jakiej grubości bo sa grubsze z belli i cieńsze canpola? Pokłady na łóżko ile sztuk jakie to? Nakładki silikonowe na piersi skąd wiedzieć jaki rozmiar? smoczki dla dziecka lepsze są silikonowe czy kauczukowe? podpaski też pewnie trzeba kupić ale jakieś duże np na noc?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 18:48
-
ana1122 wrote:Polopiryna nawiązując do twojego tematu pokłady po porodowe 2 paki Ale jakiej grubości bo sa grubsze z belli i cieńsze canpola? Pokłady na łóżko ile sztuk jakie to? Nakładki silikonowe na piersi skąd wiedzieć jaki rozmiar? smoczki dla dziecka lepsze są silikonowe czy kauczukowe? podpaski też pewnie trzeba kupić ale jakieś duże np na noc?
Nie chciałabym za dużo w tę torbę ładować, tylko to, co niezbędne. Jeśli coś mi umknie, to zakładam, że będą to mieli w szpitalu. A w razie co mąż wyskoczy i gdzieś zakupaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 19:02
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
Polopiryna, fajnie jutro popatrze na spokojnie w linki.
Faktycznie mamaginekolog miala taki wpis o torbie. Z tego co pamietam, to trzeba zabrac jak najmniej rzeczy, zadnych pluszakow dla dzidzi itp. A po powrocie do domu absolutnie wszystko trzeba wyprac, nawet torbe.
Teraz mamy inne czasy i nie trzeba robic niewiadomo jakich zapasow, bo wszystko dostepnd od reki.
Ana, gdzies wpadl mi w oko artykul, ze dobrze miec po 5 szt.danego rodzaju ciuszka. Ale musialabym to znalezc i doczytac."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Dziewczyny w kwestii tego co zabrać do szpitala to polecam majtki siateczkowe z Canpola. Położne też je polecają,że sa najlepsze bo przepuszczają powietrze i wszystko sie lepiej goi. Wkłady poporodowe daje też szpital,ale paczkę tych z Belli trz dobrze miec,bo sporo tego schodzi. A i papier toaletowy jest w łazienkach
oczywiście pisze o WSS.
I niedrapki się nie przydają,bo wrecz rugają za zakladanie ich maluszkomleo lubi tę wiadomość
-
eve87 wrote:Dziewczyny w kwestii tego co zabrać do szpitala to polecam majtki siateczkowe z Canpola. Położne też je polecają,że sa najlepsze bo przepuszczają powietrze i wszystko sie lepiej goi. Wkłady poporodowe daje też szpital,ale paczkę tych z Belli trz dobrze miec,bo sporo tego schodzi. A i papier toaletowy jest w łazienkach
oczywiście pisze o WSS.
I niedrapki się nie przydają,bo wrecz rugają za zakladanie ich maluszkomO niedrapkach czytałam i mam ambiwalentny stosunek. Może mnie nie powieszą jak będę miała, najwyżej nie założą.
, 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
ana1122 wrote:Polopiryna nawiązując do twojego tematu pokłady po porodowe 2 paki Ale jakiej grubości bo sa grubsze z belli i cieńsze canpola? Pokłady na łóżko ile sztuk jakie to? Nakładki silikonowe na piersi skąd wiedzieć jaki rozmiar? smoczki dla dziecka lepsze są silikonowe czy kauczukowe? podpaski też pewnie trzeba kupić ale jakieś duże np na noc?
Nakładki na piersi radzę zamówić z canpola. Ogólnie nie bierzcie uniwersalnych- bo są grube i kiczowate (i takie zazwyczaj są w aptekach-przerabiałam to) a jak zadzwonię na necie to są dwa rozmiary:albo S albo L(ja mam małe rodzyny i mi pasuje S a nazywają się EASY START są rewelacyjne i mają pudełeczko- a używam ich cały czas. A co do podpasek to ja używałam dopiero w domu.
A no i majtki kupujcie wielorazowe bo te jednorazowe to przynajmniej dla mnie masakra