Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
polopiryna wrote:Ja bym chyba nie ryzykowała liczyć na takie opóźnienie. Co prawda ostatnio weszłam prawie godzinę po czasie, dziś 10 minut. Pęcherzyk urósł, endometrium ładne, estradiol dobry. Dostałam zastrzyk i jutro mamy zabieg.
-
Wiadomość z ostatniej chwili - przełożyli nam IUI z 15 na rano 9/11. Nie będzie jutro doktora W, więc musimy być wcześniej Zabieg przeprowadzi dr S...kłodowska? Jakoś tak19.03.2016 - I iui , 14.07.2016 - II iui , 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
polopiryna wrote:Wiadomość z ostatniej chwili - przełożyli nam IUI z 15 na rano 9/11. Nie będzie jutro doktora W, więc musimy być wcześniej Zabieg przeprowadzi dr S...kłodowska? Jakoś tak01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
eni33 wrote:Czyli jutro masz iui. To napisz jutro jak to wszystko przebiegalo. A lekarz mowil ile to potrwa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 22:35
01.2015 iui invicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
polopiryna wrote:Wiadomość z ostatniej chwili - przełożyli nam IUI z 15 na rano 9/11. Nie będzie jutro doktora W, więc musimy być wcześniej Zabieg przeprowadzi dr S...kłodowska? Jakoś tak01.2015 iui invicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Małgoś, owszem, wariactwo. Ale mi nie przeszkadza. Mówiłam im wczoraj, że chciałabym rano, ale umówiły nas na 15. Więc jak zadzwonili, że mamy być wcześniej, to się ucieszyłam. Cierpliwość to nie jest moja najmocniejsza strona19.03.2016 - I iui , 14.07.2016 - II iui , 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF
-
lena30 wrote:Dziwne! Właśnie dzwoniłam do artemida i dr W dziś przyjmuje. Mam wrażenie ze próbują na siłę stworzyć bazę pacjentek dla tej nowej pani dokotor
-
Hejka,
dziś spałam jak zabita musiałam odespać cały wczorajszy dzień (nie mówiłam Wam ale wczoraj miałam swoje 32 urodziny- ot zrządzenie losu )
w sumie nie było tak źle, tylko dobijało mnie to czekanie,ale jak już dostałam swoje łóżko to odetchnęłam, a dalej...
pani doktor porozmawiała ze mną o całej sytuacji, jak to ma wyglądać, zaaplikowała mi 4 tabletki i kazała czekać aż się zacznie coś dziać, no i zaczęło się krwawienie- nie mocne-normalne jak przy miesiączce.
Panie pielęgniarki widziały jak koczowanie na korytarzu na łóżko było męczące, cały dzień na czczo, bez mililitra wody nawet, więc zaserwowały mi glukozę w kroplówce, dodatkowo kroplówka z antybiotykiem i czekałam spokojnie. Przyszedł czas(ok.17) i poszłam na zabieg- a tu niespodzianka- na drugim oddziale cesarskie cięcie- i lekarz i anestezjolog przepraszają, muszą iść do porodu z uśmiechem stwierdzam, że już tyle czekałam to i jeszcze trochę poczekam, wróciłam na salę. za jakąś godzinę znowu mnie zabrali(atmosfera była przyjemna- był lekarz, który rano mnie badał przy przyjęciu, kobietki też miłe, uśmiechnięte) stwierdziłam że lepiej jak powiem, że podczas wizyt w toalecie widziałam jak organizm się oczyścił, chyba dość mocno, lekarz zrobił jeszcze zwykłe badanie. Powiedział że w dużym stopniu tabletki podziałały i duża część macicy się oczyściła, więc zabieg będzie mniej wymagający, (złożyli mi jeszcze życzenia) i dobranoc....
obudziłam się po godzinie, poczekałam jeszcze godzinkę, zjadłam kolację (mówię Wam jakie pyszne były kanapki z trochę obeschniętego chleba z masłem i jakąś nawet wędliną ) poszłam do lekarza, zapytałam czy mogę wyjść bo czuję się dobrze, potwierdził i wyszłam do domu na lampkę urodzinowego szampana
dziś tylko zajdę na oddział po wypis, kontrola za 4 tyg u swojego ginekologa. Mam nadzieję że szybko się zregeneruję i obierzemy dalszy cel działańJudytka lubi tę wiadomość
-
Badanie Parametr Wynik Jednostka L H Norma Opis
TSH TSH 0,88 µIU/ml 0,270 4,200 N
Badanie wykonano testem firmy Roche metodą elektrochemiluminescencji na aparacie Cobas.
FT3 FT3 5,48 pmol/l 3,10 6,80 N
anty-TPO anty-TPO 11,95 IU/ml 0,00 34,00 N
Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji, na aparacie Cobas.Kobiety w ciąży:
I trymestr: 0 – 64
II trymestr: 0 – 51
III trymestr: 0 – 123
anty-TG anty-TG 17,22 IU/ml 0,00 115,00 N
Kobiety w ciąży:
I trymestr: 0 – 454
II trymestr: 0 – 166
III trymestr: 0 – 177Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji na aparacie Cobas.
FSH FSH 6,17 mIU/ml
f.pęcherzykowa 3,5-12,5
f.owulacyjna 4,7-21,5
f.lutealna 1,7-7,7
po przekwitaniu 25,8-134,8Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji, na aparacie Cobas.
Estradiol Estradiol 35,97 pg/ml
f.pęcherzykowa 12,5-166
f.owulacyjna 85,8-498
f.lutealna 43,8-211
po przekwitaniu 5,0-54,7
ciąża I trymestr 215 - 4300
Prolaktyna Prolaktyna 24,08 ng/ml 4,79 23,30 H
Wartość referencyjna dotyczy kobiet niebędących w ciąży.Badanie wykonano te -
Leo kochana! Życzę Ci spełnienia Twoich najskrytszych marzeń, dużo zdrowia, miłości i uśmiechu! Niech Cię los już nie doświadcza i da odetchnąć i pocieszyć się zdrową ciążą.
Ściskam mocno! Jesteś dzielna babka!:*Judytka, leo lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Ona, trochę za wysoka. Ja miałam podobnie, ale dr P powiedział, że nie ma co zbijać bromergonem, bo to może być wynik stresu. Jeśli chcesz możesz spróbować brać Castagnus, mi pomógł.
Ja już jestem po zabiegu. Pani doktor zakręcona. Nie wiem, kto miał większego stresa - ja czy ona. Trochę bolało jak wprowadzała cewnik, ale tylko przez chwilę. Rzeczywiście poszło szybko, potem chwila leżenia na boku z nogą na nodze i do domku. Za tydzień mam zbadać progesteron...i zobaczymy.
lawendowapani, Asia08 lubią tę wiadomość
19.03.2016 - I iui , 14.07.2016 - II iui , 05.08.2016 - III iui
06 - 11.10.2016 - I IVF