X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba zapomnialam tak bardzo skupilam sie na tym braku kosmetykow:p

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej kochane! Milej niedzieli :)
    Vanili super wiadomość, 6 maluszków ;)
    Marzenie kazdej z nas;)

Dziewczyny czy ktoras z Was ma amh przyblizone do mojego,bo podobno na tej podstawie dobieraja stymulacje

Moje amh 1.73
    Fsh 4,8
    Ja miałam AMH 3,16 a FSH 6,4

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w pochmurny wietrzny dzień kobiety.

Ja mam AMH 1,3 FSH 6 no ale jeszcze nie wiem jakie leki mi doktorek przepisze.
    Ogólnie mam zalamke z tymi moimi zawirowaniami organizmu. Wczoraj juz wszystko pięknie ładnie zero krwawien plamien itp. Dziś e południe znowu ryp. Krew mnie zalała :/
    Jutro wizyta. Jak w takim wypadku USG mi zrobią? Choć tylko to tak naprawdę będzie mogło potwierdzić czy jestem w środku cyklu czy to faktycznie kolejna przedwczesna @...

• Vanili Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Dzień dobry w pochmurny wietrzny dzień kobiety.

Ja mam AMH 1,3 FSH 6 no ale jeszcze nie wiem jakie leki mi doktorek przepisze.
    Ogólnie mam zalamke z tymi moimi zawirowaniami organizmu. Wczoraj juz wszystko pięknie ładnie zero krwawien plamien itp. Dziś e południe znowu ryp. Krew mnie zalała :/
    Jutro wizyta. Jak w takim wypadku USG mi zrobią? Choć tylko to tak naprawdę będzie mogło potwierdzić czy jestem w środku cyklu czy to faktycznie kolejna przedwczesna @...

Lola nie przejmuj się, że krwawisz. Ja sie kiedyś tez krepowalam u mojego gina bo dostalam krwawienie i mu o tym mówię /pełna obaw przed badaniem/ a on to fajnie skomentowal ze dobrze, że go uprzedzilam bo mdleje na widok krwi hyhyhy rozbawil mnie tym mega i wyjasnil ze to normalne. Potem sama to stwierdzilam że musza robic usg i nic nie szkodzi jak masz krwawienie wiec no stres;).

Lola79 lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Lola nie przejmuj się, że krwawisz. Ja sie kiedyś tez krepowalam u mojego gina bo dostalam krwawienie i mu o tym mówię /pełna obaw przed badaniem/ a on to fajnie skomentowal ze dobrze, że go uprzedzilam bo mdleje na widok krwi hyhyhy rozbawil mnie tym mega i wyjasnil ze to normalne. Potem sama to stwierdzilam że musza robic usg i nic nie szkodzi jak masz krwawienie wiec no stres;).
    Hehe dobre :) no też mi to koleżanka mówiła że miała w 3 dc usg ale dla mnie jednak nadal to będzie dość dziwna sytuacja. Choc leżałam lata temu po poronieniu w szpitalu i tez krwawilam. ..
    No cóż będę to musiała jakoś przeżyć. Myślę że dla ginow takie widoki nie są niczym dziwnym.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jednym 8 pęcherzyków, na drugim 6. Największe po 14mm.dr bardzo zadowolony. W środę drugie usg, w sobotę prawdopodobnie punkcja. Jak dobrze liczę to we Wigilię transfer :-D

Obczaiłam gabinet Chrusta, "firanki " hahaha no i pokój do pobierania krwi. I pokazałam mężowi pokój uciech ;-)

Lola79, ewa84, ewlinaaa85, Vanili, Lonia, Julita76, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Na jednym 8 pęcherzyków, na drugim 6. Największe po 14mm.dr bardzo zadowolony. W środę drugie usg, w sobotę prawdopodobnie punkcja. Jak dobrze liczę to we Wigilię transfer :-D

Obczaiłam gabinet Chrusta, "firanki " hahaha no i pokój do pobierania krwi. I pokazałam mężowi pokój uciech ;-)
    Super :) wiec stymulacja idzie w b . dobrym kierunku. Wigilia wooow niezły termin.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

No to pięknie Ci rosną :) właczył Ci od dziś cetroide?
    Ps. Pobierali Ci dziś krew? Na co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 14:27

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    No to pięknie Ci rosną :) właczył Ci od dziś cetroide?
    Ps. Pobierali Ci dziś krew? Na co?
    Tak, cetrotide od dzisiaj.
    Pobierali na estradiol i progesteron.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak, cetrotide od dzisiaj.
    Pobierali na estradiol i progesteron.
    Ochhhh już nie mogę się jutra doczekać :) tak badzo bym chciała już wiedzieć co ze mną :) cierpliwość zdecydowanie nie jest moją mocną stroną :D nie zasnę dziś

ewa84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny czy ktoras z Was ma amh przyblizone do mojego,bo podobno na tej podstawie dobieraja stymulacje

Moje amh 1.73
    Fsh 4,8[/QUOTE]

Mam prawie identyczne wyniki; do stymulacji dostałam Puregon 200IU (od 2 do 11dc), potem standardowo Cetrotide (od 6 do 11dc); 11dc Ovitrelle a 13dc była już punkcja; transfer planowany na 18dc z tym że odwołany z powodu wysokiego progesteronu 1,6 a dopuszczalne jest do max 1,5;

Ania1986 lubi tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

A na pieterku tez byłaś? Hyhyhy :)

Gratuluję Kometa super wyniku!
    My już wracamy, szkoda, że się nie spotkaliśmy ale było nam trochę spieszno bo jeszcze musiałam do apteki po leki. W sumie to dzis byliśmy prawie 2h w klinice.

Fajnie przeżycie; )

A moje AMH 1,55 fsh bylo w normie ale nie wiem ile teraz. Chruscik powiedział, że przy mojej endo amh jest kiepski.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayaa wrote:

Moje amh 1.73
    Fsh 4,8

Mam prawie identyczne wyniki; do stymulacji dostałam Puregon 200IU (od 2 do 11dc), potem standardowo Cetrotide (od 6 do 11dc); 11dc Ovitrelle a 13dc była już punkcja; transfer planowany na 18dc z tym że odwołany z powodu wysokiego progesteronu 1,6 a dopuszczalne jest do max 1,5;[/QUOTE]
    kochana a ile Cie wyniosla stymulacja? ile pecherzykow mialas, ile sie zaplodnilo? przepraszam ze pytamale dolaczylam chwile temu i jeszcze nie znam Waszych historii

• Lonia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielkie gratukacje dziewczyny :) ja dzis jeszcze bez @wiec jest szansa, ze omine swieta z tym monitoringiem :)

ComeToMeBaby, Julita76, ewa84 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    A na pieterku tez byłaś? Hyhyhy :)

Gratuluję Kometa super wyniku!
    My już wracamy, szkoda, że się nie spotkaliśmy ale było nam trochę spieszno bo jeszcze musiałam do apteki po leki. W sumie to dzis byliśmy prawie 2h w klinice.

Fajnie przeżycie; )

A moje AMH 1,55 fsh bylo w normie ale nie wiem ile teraz. Chruscik powiedział, że przy mojej endo amh jest kiepski.

Wy podchodziliscie z czynnika męskiego? W sumie mam amh niewiele niższe od Ciebie. Na szczęście jak na mój wiek w granicach normy. Ciekawe jaki jutro będzie plan działania no i czy okaże się że jestem na początku cyklu czy raczej na końcu. . Juz po nocach mi się to wszystko śni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili gratuluje udanego transferu, od razu Wam resztę zarodków mrożą?? czy jeszcze będą obserwować?? No i gratuluje silnych juniorów <3

Cometa idziesz jak burza z tą stymulacją, piękny wynik :)
    Termin na transfer też niczego sobie, tegoroczne święta na pewno będziesz miała wyjątkowe....ja miałam w Mikołaja, Ty będziesz miała w Wigilię...całkiem fajny ten grudzień na przejście przez procedurę :)

Vanili, ewlinaaa85, Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Wy podchodziliscie z czynnika męskiego?

Między innymi męski, chociaż chłopaki z badania na badanie nas zaskakują bo jest coraz lepiej, no ale ja mam endo III stopnia. Jestem po laparo 3 lata temu, dziabneli mi kawalek jajnika stad niskie AMH. Ale co ciekawe, to właśnie z tego oslabionego pobrali więcej pęcherzyków :)

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76, pozostałe były tak rozwinięte, że mieli im dać czas do wieczora i wieczorem do lodowki hyhyhy ale nie pytalam o której będą coś wiedzieć. Zakładam, że i tak jutro się dowiem.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Między innymi męski, chociaż chłopaki z badania na badanie nas zaskakują bo jest coraz lepiej, no ale ja mam endo III stopnia. Jestem po laparo 3 lata temu, dziabneli mi kawalek jajnika stad niskie AMH. Ale co ciekawe, to właśnie z tego oslabionego pobrali więcej pęcherzyków :)
    No to trochę inna sytuacja faktycznie. U mnie AMH juz niestety powodu wieku jest takie a nie inne. Nie ma się co cudów spodziewać :) no widzisz nawet mimo braku części jajnika pięknie dały oba radę. I to najważniejsze :)

• Lonia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na transfer też niczego sobie, tegoroczne święta na pewno będziesz miała wyjątkowe....ja miałam w Mikołaja, Ty będziesz miała w Wigilię...całkiem fajny ten grudzień na przejście przez procedurę :)[/QUOTE]
    Julita jak u Ciebie? nie kusi Cię test z moczu?kiedy testuje w 10dpt czy w 12 jak doktorek kazał?

3jvz73sbpxjphhug.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ