X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Siedzę, czytam i kwicze ze śmiechu. Kometa ty to bys sie nadała na jakiś stand up :D

Ja zawsze w kiecce i też mi zawsze kulturnie proponuje :)
    To ja ze spokojną głową mogę jutro jechać w spodniach. Skoro na wybieg moge zalozyc kiece na miejscu w kolorze mych oczu ;)

Vanili, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    kochana jakie niskie amh? przeciez jest w normie niskie to zaczyna byc ponizej 1 :) zobacz sobie na normy u Ciebie w badaniu:)
    Ja też zadowolona bylam z wyniku w normie, ale Chruscik powiedział, ze wynik to nie wszystko. Ważne jest tlo czyli u mnie: wiek + choroba i zniszczenia jakich dokonala + uszczerbek jajnika po laparo. Wiec wynik w normie nie zawsze jest ok.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka aż boję się przeżyć to co Ty przeżyłaś. Ja też będę pochodziła do zwykłego in vitro i też bardzo się boję że nie damy rady nic wychodować. Załamię się jeśli tak będzie :( jutro porozmawiam zlekarzem na temat innej opcji.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Siedzę, czytam i kwicze ze śmiechu. Kometa ty to bys sie nadała na jakiś stand up :D

Ja zawsze w kiecce i też mi zawsze kulturnie proponuje :)
    Hahaha, czyli że zalegają. Może się więc skuszę. Ale będzie obciach jak przód do tyłu założę hahaha
    A czy można rozpakować, przymierzyć i powiedzieć, że rozmiar nie ten albo odcień nie pasuje do makijażu lub, że takich długich nie noszę? :-P

Lola79, Vanili, Julita76 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    A jakie mieliście parametry nasienia? Myślę że lekarze mają mimo wszystko jakieś wytyczne którymi się kierują przy doborze metody. Konkretne wskazania pewnie są.
    Zazwyczaj były to pojedyncze plemniki. Morfologia chyba 2%. Więc bardzo kiepskie. W papierach było napisane oligoastenoteratozoospermia.

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Torunianka aż boję się przeżyć to co Ty przeżyłaś. Ja też będę pochodziła do zwykłego in vitro i też bardzo się boję że nie damy rady nic wychodować. Załamię się jeśli tak będzie :( jutro porozmawiam zlekarzem na temat innej opcji.
    Lepiej dopytaj jeśli masz takie kiepskie wyniki jak nasze..

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Zazwyczaj były to pojedyncze plemniki. Morfologia chyba 2%. Więc bardzo kiepskie. W papierach było napisane oligoastenoteratozoospermia.
    Dziwna sprawa ze przy pojedynczych plemnikach miała miejsce zwykła procedura. Nam przy 1,8 mln mówili że standardowa nie wchodzi w grę bo szanse niewielkie. Hmm sprawa faktycznie do omówienia z lekarzem.

Torunianka lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też z czynnikiem męskim i na dzień dobry IMSI.
    3-6 mln, słaby ruch i morfologia.

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    My też z czynnikiem męskim i na dzień dobry IMSI.
    3-6 mln, słaby ruch i morfologia.
    No mi też się wydawalo ze zwykła procedura robiona tylko przy dobrych parametrach nasienia przy czynniku żeńskim jest robiona. No ale ja nie lekarz znam tylko teorię. .

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ po powrocie leżę w łóżku ze względu na jajniki, bo dają mi trochę popalić no i nie odpalam kompa z kalendarza to wklejam wersję skróconą, kciuki na jutro ( mam nadzieję, że nie przeoczyłam jakiegoś jutrzejszego wydarzenia):

14.12 Lola79 – III wizyta usg i czekamy na 2 podejście

14.12 ewlinaaa85- I wizyta usg

Za obie trzymam kciuki. Lola - aby plamienia zostały zidentyfikowane i abyś dostała dobry plan. Ewelina - udanego oglądania jajców. Pamiętaj - spódniczki czekają w pojemniku z laczkami :-D

Lola79, Vanili, Lonia, Julita76 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ponieważ po powrocie leżę w łóżku ze względu na jajniki, bo dają mi trochę popalić no i nie odpalam kompa z kalendarza to wklejam wersję skróconą, kciuki na jutro ( mam nadzieję, że nie przeoczyłam jakiegoś jutrzejszego wydarzenia):

Za obie trzymam kciuki. Lola - aby plamienia zostały zidentyfikowane i abyś dostała dobry plan. Ewelina - udanego oglądania jajców. Pamiętaj - spódniczki czekają w pojemniku z laczkami :-D
    Oh yeah! Jutro Może stanie sie jasnosc! :)

• Vanili Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hahaha, czyli że zalegają. Może się więc skuszę. Ale będzie obciach jak przód do tyłu założę hahaha
    A czy można rozpakować, przymierzyć i powiedzieć, że rozmiar nie ten albo odcień nie pasuje do makijażu lub, że takich długich nie noszę? :-P
    Spoko, gwarantuje Ci, że jak zakonnica nie będziesz wyglądać :-D

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Nooo, ochraniacze godności rozebranej pacjentki. Hyhyhy Tobie nie mówił? Bo ja się zdziwiłam, że mi wspomniał mimo, że miałam sukienkę to sobie wstyd zakryłam haha może mało osób używa i mu zalegają po magazynach? :-P żona mówi, że jej granat do garderoby nie pasuje i chce się ich szybko pozbyć ;-) haha
    Moze powiedzial dlatego ze wszystkie w tych kieckach paradujemy a Ty wybralas swoja :) sa biale paputki i granatowe spodniczki :)

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sposob zaplodnienia komorek dopiera embriolog a nie Chruscik, moj maz mial zbyt slabe parametry na wykonanie morfologii i od razu zdecydowali sie na ICSI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 23:57

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Ja też zadowolona bylam z wyniku w normie, ale Chruscik powiedział, ze wynik to nie wszystko. Ważne jest tlo czyli u mnie: wiek + choroba i zniszczenia jakich dokonala + uszczerbek jajnika po laparo. Wiec wynik w normie nie zawsze jest ok.
    kochana liczy sie wynik ostateczny stymulacji i jakosci a u Was jest rewelacyjny!:)

Vanili lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm u nas zwykle ivf jednak dr mówił że będą monitorować sytuację i ew zmieniać. Generalnie wydaje mi się ze dobór metody ma pomóc zapłodnieniu ale późniejsze dzielenie się komórek to inna sprawa. Mam tu znajomą której też przestały się dzielić w 5 dobie i chyba coś u męża z kariotypem wyszło :/ oczywiście mogę się mylić w tej sprawie...
    Mnie w nocy ręce bolały jakby mięśnie że spać nie mogę :(
    Nie wiem czy to menopur czy co

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Dzięki cometa. Co do spódniczek to już miałam to cudo na sobie :) jes przeogromna na mnie i wyglądam w niej jak w worku hihi
    Lola powodzenia dziś
    Mnie od wczoraj tak ciągnie po jajnikach że ... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodniczkę miałam na sobie tylko w dniu transferu, wolę jednak swoje kiecki, bo ta spódnisia zbyt kryjąca jednak nie jest ;)

Lola, Ewwlinka ściskam za wasze dzisiejsze wizyty kciuki, i czekam na dobre wieści <3

Torunianka masz prawo i do żalu i do złości, tulę Cię mocno <3
    Jak najbardziej powinnaś omówić temat z lekarze, bo bez zaufania do lekarza trochę kiepsko będzie przechodzić przez kolejne próby...u nas też embriolog zdecydował na zmianę metody z ICSI na IMSI, więc może u Was też była jakaś zmiana, sprawdzałaś w papierach?? tak czy owak, należą się Wam wyjaśnienia no i trzymam kciuki za dobry plan na drugie podejście <3

ComeToMeBaby, Torunianka lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi co jest w tej łazience poza garderobą ;)
    Ale mam dziś stresa

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Dzięki cometa. Co do spódniczek to już miałam to cudo na sobie :) jes przeogromna na mnie i wyglądam w niej jak w worku hihi
    Lola powodzenia dziś
    Mnie od wczoraj tak ciągnie po jajnikach że ... :)
    Tobie również satysfakcjonującego podglądu :)

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ