Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj dziwne to wszystko. Trochę mi się to kojarzy z takim testowaniem na zasadzie zobaczmy czy się uda... a co będzie gdy zrobimy tak...
Trzymajcie się dziewczyny.
Ja np wczoraj dostałam receptę, nie zwróciłam uwagi ale nawet gdyby to pewnie i tak w tych emocjach bym nie wnikala ale w aptece miły pan poinformował meza ze szkoda, że lekarz skoro podchodzimy do ivf nie zapisał nam leków i teraz nie wiem refundowanych ?? Tylko wpisal 100% odpłatne bo tak to za jeden lek zaplacilabym 5 zl a ja za całość dalam 200 ... ostatnio blo podobnie cos 100%, cos ryczalt a cos 50%. -
Torunianka wrote:To widziałam.. Ale które z tych są już w programie a które są dodatkowo płatne?
w każdym razie jest tak, ze każda procedura, którą lekarz uzna za wskazaną w programie ministerialnym powinnyśmy dostać bez dopłaty. I ministerstwo powinno przysłać klinice na to pieniądze, tak mi się zdaje, choć pewności nie mam. Bo przecież klinika to nie instytucja charytatywna i nie będzie we własnym zakresie robić zabiegów, które kosztują po parę stówek. A kalkulacja na invitro wykonana przez ministerstwo tych extra gadżetów nie obejmuje, chociaż jest to kwota uśredniona- jedni mają wyższe koszta, inni mniejsze. Jednak widziałam gdzieś zapis (w regulaminie?) że wszelkie zabiegi są na koszt programu.Torunianka, Julita76 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja właśnie wróciłam do domu. Całą drogę powrotną za kierownicą powstrzymywalam się od płaczu okazało się że to krwawienie to była jednak @ i na usg wyszło ze mam jakąś torbiel do czasu aż nie zniknie nie można robić kompletnie nic wydałam kolejne 140 zł a zaczynam juz powoli godzić się x myślą że te już kilka tys. Na badania i lekarzy będą wywalone w błoto.
Teraz muszę czekać na kolejną @ i 2 tyg. Po umówić się na kolejne usg żeby sprawdzić czy torbiel znikła. Więc. Jakos pod koniec stycznia Jesteśmy na liście oczekujących i może v się okazać że w oogóle nie zalapiemy się na rządowy program bo na chwilę obecną mają full
Czekałam ponad h na wizytę. Jestem załamana tym wszystkim 3 wizyta i 4 zakończona porażkąWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:02
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Dziewczyny ja właśnie wróciłam do domu. Całą drogę powrotną za kierownicą powstrzymywalam się od płaczu okazało się że to krwawienie to była jednak @ i na usg wyszło ze mam jakąś torbiel do czasu aż nie zniknie nie można robić kompletnie nic wydałam kolejne 140 zł a zaczynam juz powoli godzić się x myślą że te już kilka tys. Na badania i lekarzy będą wywalone w błoto.
Teraz muszę czekać na kolejną @ i 2 tyg. Po umówić się na kolejne usg żeby sprawdzić czy torbiel znikła. Więc. Jakos pod koniec stycznia Jesteśmy na liście oczekujących i może v się okazać że w oogóle nie zalapiemy się na rządowy program bo na chwilę obecną mają full
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Vanili- może nie spełniasz jakiegoś kryterium do refundacji?
tam chodzi o wiek, o amh, fsh i to, czy już nie wykorzystałaś trzech procedur. -
Lola:przykro mi bardzo
Szkoda że nie możesz pójść w 2 dniu cyklu na usg i ew odrazu zacząć procedury:(
Ty byłaś na usg ostatnio pi poprzedniej@ prawda? Czyli ta torbiel zrobiła się jakos teraz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:08
-
o kurczę Lola... miałam nadzieję na lepsze wieści. przykro mi.
pozostaje tylko czekać, może jednak ta torbiel się sama pięknie wchłonie, a do tego czasu będą też w klinice wiedzieli co dalej z procedurami. my się z dziewczynami postaramy zajść za pierwszym razem to będziemy ci robić miejsce, ok?Lola79, Julita76 lubią tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Lola:przykro mi bardzo
Szkoda że nie możesz pójść w 2 dniu cyklu na usg i ew odrazu zacząć procedury:(
Ty byłaś na usg ostatnio pi poprzedniej@ prawda? Czyli ta torbiel zrobiła się jakos teraz? -
Lola79 wrote:Usg robiłam 19.11 u mojego gina. Nigdy cw życiu wcześniej nie miałam żadnych torbieli. Prawdopodobnie powstał przez Duphaston, przez nie pękniety pęcherzyk jestem wściekła na tą lekarke która mi przepisala ten lek. Efektem tego były dwa cykle 17 i 12 dni i torbiel. Gdyby nie ten lek teraz może bym była w trakcie stymulacji w 11 dc. Bez sensu to wszystko
Rozładuj emocje, zrelaksuj się, teraz w dobrym nastroju nie pomaga ci też PMS, więc weź na to poprawkę. Śledź klinikę na bieżąco i dopytuj co jakiś czas co z tą lista rezerwową się dzieje. -
ComeToMeBaby wrote:Lola, tego nie wiesz. Ciężko tak gdybać. Ewidentnie jednak jesteś rozregulowana. Czasu nie cofniemy niestety, możemy tylko wypatrywać w przyszłości. Oby ci ten czas minął owocnie No trzymam kciuki w takim razie.
Rozładuj emocje, zrelaksuj się, teraz w dobrym nastroju nie pomaga ci też PMS, więc weź na to poprawkę. Śledź klinikę na bieżąco i dopytuj co jakiś czas co z tą lista rezerwową się dzieje.
wojowniczka powinnam mieć wytatuowane na czole...Jutro kosmetyczka w środę fryzjer. Może ciut lepiej będzie. No i co najważniejsze mam w domu 5 letniego promyczka z 1 małżeństwa. I po tych przejściach doceniam bardziej swoje szczęście mimo tego co teraz przechodzę. I szczerze podziwiam wszystkie kobiety które walczą od lat o dzieci i mimo tego się nie poddają.
Zniknę z forum na jakiś czas. Będę za Was mocno trzymała kciuki. Pod koniec stycznia tu zajrzę i chce widzieć same wysokie wyniki betyComeToMeBaby, Julita76, ewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość
-
Lola79 wrote:Ciężko sie relaksowac przy ciagle pojawiajacych sie klodach. Od marca stale mamy pod górkę. A to moje wyniki źle a to wyniki mojego Z tragiczne. Mam ochotę całkiem odpuścić temat po raz kolejny muszę zbierać zdeptana psyche z podłogi. .
wojowniczka powinnam mieć wytatuowane na czole...Jutro kosmetyczka w środę fryzjer. Może ciut lepiej będzie. No i co najważniejsze mam w domu 5 letniego promyczka z 1 małżeństwa. I po tych przejściach doceniam bardziej swoje szczęście mimo tego co teraz przechodzę. I szczerze podziwiam wszystkie kobiety które walczą od lat o dzieci i mimo tego się nie poddają.
Zniknę z forum na jakiś czas. Będę za Was mocno trzymała kciuki. Pod koniec stycznia tu zajrzę i chce widzieć same wysokie wyniki betyLola79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLola79 wrote:Ciężko sie relaksowac przy ciagle pojawiajacych sie klodach. Od marca stale mamy pod górkę. A to moje wyniki źle a to wyniki mojego Z tragiczne. Mam ochotę całkiem odpuścić temat po raz kolejny muszę zbierać zdeptana psyche z podłogi. .
Zniknę z forum na jakiś czas. Będę za Was mocno trzymała kciuki. Pod koniec stycznia tu zajrzę i chce widzieć same wysokie wyniki bety
Lola79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja mam nadzieje że do stycznia zrobicie mi miejsce Choć raczej nastawiam się powoli na komercje. Bo to ze jestem na liście oczekujących nie gwarantuje mi podejścia. .. a torbiel czasem wchłania się kilka miesięcy z tego co czytam. O ile nie trzeba operować. ..
-
ComeToMeBaby wrote:Lola, to zależy jakiego ona jest rodzaju (pochodzenia) i wielkości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 20:55
-
Lola79 wrote:Ponad 4x2 cm chyba z tego co pisze na zdjęciu usg. Wiec niezbyt mała. .. Dr Ch zasugerował nie pęknięty pęcherzyk Graffa. Jak żyję lat 36,5 to nie miałam do czynienia z żadnym rodzajem. .