Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziwne to wszystko. Trochę mi się to kojarzy z takim testowaniem na zasadzie zobaczmy czy się uda... a co będzie gdy zrobimy tak... :/

Trzymajcie się dziewczyny.

Ja np wczoraj dostałam receptę, nie zwróciłam uwagi ale nawet gdyby to pewnie i tak w tych emocjach bym nie wnikala ale w aptece miły pan poinformował meza ze szkoda, że lekarz skoro podchodzimy do ivf nie zapisał nam leków i teraz nie wiem refundowanych ?? Tylko wpisal 100% odpłatne bo tak to za jeden lek zaplacilabym 5 zl a ja za całość dalam 200 ... ostatnio blo podobnie cos 100%, cos ryczalt a cos 50%.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Nie mogę znaleźć
    http://www.artvimed.pl/content/view/20/34/

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili- może nie spełniasz jakiegoś kryterium do refundacji?
    tam chodzi o wiek, o amh, fsh i to, czy już nie wykorzystałaś trzech procedur.

c5e015d88e.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    http://www.artvimed.pl/content/view/20/34/
    To widziałam.. Ale które z tych są już w programie a które są dodatkowo płatne?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    To widziałam.. Ale które z tych są już w programie a które są dodatkowo płatne?
    to gdzie jest "dopłata za" zapewne.
    w każdym razie jest tak, ze każda procedura, którą lekarz uzna za wskazaną w programie ministerialnym powinnyśmy dostać bez dopłaty. I ministerstwo powinno przysłać klinice na to pieniądze, tak mi się zdaje, choć pewności nie mam. Bo przecież klinika to nie instytucja charytatywna i nie będzie we własnym zakresie robić zabiegów, które kosztują po parę stówek. A kalkulacja na invitro wykonana przez ministerstwo tych extra gadżetów nie obejmuje, chociaż jest to kwota uśredniona- jedni mają wyższe koszta, inni mniejsze. Jednak widziałam gdzieś zapis (w regulaminie?) że wszelkie zabiegi są na koszt programu.

Torunianka, Julita76 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie wróciłam do domu. Całą drogę powrotną za kierownicą powstrzymywalam się od płaczu :( okazało się że to krwawienie to była jednak @ i na usg wyszło ze mam jakąś torbiel :( do czasu aż nie zniknie nie można robić kompletnie nic :( wydałam kolejne 140 zł a zaczynam juz powoli godzić się x myślą że te już kilka tys. Na badania i lekarzy będą wywalone w błoto.
    Teraz muszę czekać na kolejną @ i 2 tyg. Po umówić się na kolejne usg żeby sprawdzić czy torbiel znikła. Więc. Jakos pod koniec stycznia :( Jesteśmy na liście oczekujących i może v się okazać że w oogóle nie zalapiemy się na rządowy program bo na chwilę obecną mają full :(
    Czekałam ponad h na wizytę. Jestem załamana tym wszystkim :( 3 wizyta i 4 zakończona porażką :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Dziewczyny ja właśnie wróciłam do domu. Całą drogę powrotną za kierownicą powstrzymywalam się od płaczu :( okazało się że to krwawienie to była jednak @ i na usg wyszło ze mam jakąś torbiel :( do czasu aż nie zniknie nie można robić kompletnie nic :( wydałam kolejne 140 zł a zaczynam juz powoli godzić się x myślą że te już kilka tys. Na badania i lekarzy będą wywalone w błoto.
    Teraz muszę czekać na kolejną @ i 2 tyg. Po umówić się na kolejne usg żeby sprawdzić czy torbiel znikła. Więc. Jakos pod koniec stycznia :( Jesteśmy na liście oczekujących i może v się okazać że w oogóle nie zalapiemy się na rządowy program bo na chwilę obecną mają full :(
    Lola strasznie mi przykro nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0314.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Vanili- może nie spełniasz jakiegoś kryterium do refundacji?
    tam chodzi o wiek, o amh, fsh i to, czy już nie wykorzystałaś trzech procedur.
    Do tej pory wszystko co było na liście refundowanych dawał z refundacją, ja tylko za duphaston płaciłam 100% ale on zawsze jest pełnopłatny...hmm

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola:przykro mi bardzo :(

Szkoda że nie możesz pójść w 2 dniu cyklu na usg i ew odrazu zacząć procedury:(
    Ty byłaś na usg ostatnio pi poprzedniej@ prawda? Czyli ta torbiel zrobiła się jakos teraz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:08

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurczę Lola... miałam nadzieję na lepsze wieści. przykro mi.
    pozostaje tylko czekać, może jednak ta torbiel się sama pięknie wchłonie, a do tego czasu będą też w klinice wiedzieli co dalej z procedurami. my się z dziewczynami postaramy zajść za pierwszym razem to będziemy ci robić miejsce, ok? consoling2.gif

Lola79, Julita76 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Lola:przykro mi bardzo :(

Szkoda że nie możesz pójść w 2 dniu cyklu na usg i ew odrazu zacząć procedury:(
    Ty byłaś na usg ostatnio pi poprzedniej@ prawda? Czyli ta torbiel zrobiła się jakos teraz?
    Usg robiłam 19.11 u mojego gina. Nigdy cw życiu wcześniej nie miałam żadnych torbieli. Prawdopodobnie powstał przez Duphaston, przez nie pękniety pęcherzyk :( jestem wściekła na tą lekarke która mi przepisala ten lek. Efektem tego były dwa cykle 17 i 12 dni i torbiel. Gdyby nie ten lek teraz może bym była w trakcie stymulacji w 11 dc. Bez sensu to wszystko :(

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Usg robiłam 19.11 u mojego gina. Nigdy cw życiu wcześniej nie miałam żadnych torbieli. Prawdopodobnie powstał przez Duphaston, przez nie pękniety pęcherzyk :( jestem wściekła na tą lekarke która mi przepisala ten lek. Efektem tego były dwa cykle 17 i 12 dni i torbiel. Gdyby nie ten lek teraz może bym była w trakcie stymulacji w 11 dc. Bez sensu to wszystko :(
    Lola, tego nie wiesz. Ciężko tak gdybać. Ewidentnie jednak jesteś rozregulowana. Czasu nie cofniemy niestety, możemy tylko wypatrywać w przyszłości. Oby ci ten czas minął owocnie <3 No trzymam kciuki w takim razie.

Rozładuj emocje, zrelaksuj się, teraz w dobrym nastroju nie pomaga ci też PMS, więc weź na to poprawkę. Śledź klinikę na bieżąco i dopytuj co jakiś czas co z tą lista rezerwową się dzieje.

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lola, tego nie wiesz. Ciężko tak gdybać. Ewidentnie jednak jesteś rozregulowana. Czasu nie cofniemy niestety, możemy tylko wypatrywać w przyszłości. Oby ci ten czas minął owocnie <3 No trzymam kciuki w takim razie.

Rozładuj emocje, zrelaksuj się, teraz w dobrym nastroju nie pomaga ci też PMS, więc weź na to poprawkę. Śledź klinikę na bieżąco i dopytuj co jakiś czas co z tą lista rezerwową się dzieje.
    Ciężko sie relaksowac przy ciagle pojawiajacych sie klodach. Od marca stale mamy pod górkę. A to moje wyniki źle a to wyniki mojego Z tragiczne. Mam ochotę całkiem odpuścić temat :( po raz kolejny muszę zbierać zdeptana psyche z podłogi. .
    wojowniczka powinnam mieć wytatuowane na czole...Jutro kosmetyczka w środę fryzjer. Może ciut lepiej będzie. No i co najważniejsze mam w domu 5 letniego promyczka z 1 małżeństwa. I po tych przejściach doceniam bardziej swoje szczęście mimo tego co teraz przechodzę. I szczerze podziwiam wszystkie kobiety które walczą od lat o dzieci i mimo tego się nie poddają.
    Zniknę z forum na jakiś czas. Będę za Was mocno trzymała kciuki. Pod koniec stycznia tu zajrzę i chce widzieć same wysokie wyniki bety :)

ComeToMeBaby, Julita76, ewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ciężko sie relaksowac przy ciagle pojawiajacych sie klodach. Od marca stale mamy pod górkę. A to moje wyniki źle a to wyniki mojego Z tragiczne. Mam ochotę całkiem odpuścić temat :( po raz kolejny muszę zbierać zdeptana psyche z podłogi. .
    wojowniczka powinnam mieć wytatuowane na czole...Jutro kosmetyczka w środę fryzjer. Może ciut lepiej będzie. No i co najważniejsze mam w domu 5 letniego promyczka z 1 małżeństwa. I po tych przejściach doceniam bardziej swoje szczęście mimo tego co teraz przechodzę. I szczerze podziwiam wszystkie kobiety które walczą od lat o dzieci i mimo tego się nie poddają.
    Zniknę z forum na jakiś czas. Będę za Was mocno trzymała kciuki. Pod koniec stycznia tu zajrzę i chce widzieć same wysokie wyniki bety :)
    Rozumiem Cię. Daj sobie czas, oczyść umysł i wracaj :) Powodzenia!

Lola79 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Będziemy na Ciebie czekały :) Powodzenia <3

Lola79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola bardzo mi przykro na prawdę 10icon_cry2.gif
    mam nadzieję że, przyjdzie w końcu ten czas że, wszystkim nam się to jakoś wszystko ułoży 16icon_kiss.gif

Lola79 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lola bardzo mi przykro na prawdę 10icon_cry2.gif
    mam nadzieję że, przyjdzie w końcu ten czas że, wszystkim nam się to jakoś wszystko ułoży 16icon_kiss.gif
    No ja mam nadzieje że do stycznia zrobicie mi miejsce :) Choć raczej nastawiam się powoli na komercje. Bo to ze jestem na liście oczekujących nie gwarantuje mi podejścia. .. a torbiel czasem wchłania się kilka miesięcy z tego co czytam. O ile nie trzeba operować. ..

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, to zależy jakiego ona jest rodzaju (pochodzenia) i wielkości.

c5e015d88e.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lola, to zależy jakiego ona jest rodzaju (pochodzenia) i wielkości.
    Ponad 4x2 cm chyba z tego co pisze na zdjęciu usg. Wiec niezbyt mała. .. Dr Ch zasugerował nie pęknięty pęcherzyk Graffa. Jak żyję lat 36,5 to nie miałam do czynienia z żadnym rodzajem. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 20:55

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ponad 4x2 cm chyba z tego co pisze na zdjęciu usg. Wiec niezbyt mała. .. Dr Ch zasugerował nie pęknięty pęcherzyk Graffa. Jak żyję lat 36,5 to nie miałam do czynienia z żadnym rodzajem. .
    Ja za to torbiele mam gdzieś co drugi mies czasami nawet mies w mies. Zawsze to nie pęknięte pęcherzyki i z @ usuwają się same z krwią. Nawet w czasie punkcji miałam i w niczym nie przeszkodziła.

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ