Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:dziewczyny kiedy zaczelyscie czuc ze jajniki pracuja?
ja jestem po 3 zastrzyku i juz mi prawy jajnik szaleje ;/
julita: jak dlugie mialas normalnie cykle (zastanawiam sie czy to jakos przeklada sie na cykle stymulowane)ewa84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewa84 wrote:dziewczyny kiedy zaczelyscie czuc ze jajniki pracuja?
ja jestem po 3 zastrzyku i juz mi prawy jajnik szaleje ;/
julita: jak dlugie mialas normalnie cykle (zastanawiam sie czy to jakos przeklada sie na cykle stymulowane)
Jestem po trzecim cetrotide, masażu miejsca wkłucia i tego drugiego co mnie boli - jest lepiej. Dziś po cetroide mały pęcherzyk, może 2mm i zaczerwienienie wkoło na jakieś 5mm. Jest coraz lepiej. jutro wizyta, mam jeszcze na jutro cetrotide. Ciekawe czy mi da kolejną receptę, bo nie wiem do kiedy się go bierze. No a menopuru mam jeszcze na cztery dawki. No więc... będzie jeszcze tego kłucia...ewa84 lubi tę wiadomość
-
Lola79 wrote:Kiedy u Ciebie testowanie?
Dzis jest dopiero 2dpt... nie wyobrażam sobie, jak się czuje kobieta w 9 mcu ciąży
Wychodzac spod prysznica musiałam męża wolac by mi stopki wytarl, bo nie mogę się zgiac
Jeśli jutro tak będzie to chyba czeka mnie wizyta w szpitalu. .. ale nic rano spróbuję z Chrustem pogadać. .. -
ewa84 wrote:i jeszcze jedno pytanko czy zawsze na wizyte wchodzilyscie o czasie? bo zastanawiam sie czy bilet powrotny sobie kupic
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Właśnie, zapomniałam zaznaczyć na wykresie. No w 6dc (w 5 stymulacji) to ja już ze dwa dni odczuwalam jajnik ( po niedrożnej stronie, drożna mi nie dokuczała w zasadzie). Od cetrotide jajniki zamieniły się z cyckami na uprzykrzanie mi życia
Jestem po trzecim cetrotide, masażu miejsca wkłucia i tego drugiego co mnie boli - jest lepiej. Dziś po cetroide mały pęcherzyk, może 2mm i zaczerwienienie wkoło na jakieś 5mm. Jest coraz lepiej. jutro wizyta, mam jeszcze na jutro cetrotide. Ciekawe czy mi da kolejną receptę, bo nie wiem do kiedy się go bierze. No a menopuru mam jeszcze na cztery dawki. No więc... będzie jeszcze tego kłucia... -
ComeToMeBaby wrote:Właśnie, zapomniałam zaznaczyć na wykresie. No w 6dc (w 5 stymulacji) to ja już ze dwa dni odczuwalam jajnik ( po niedrożnej stronie, drożna mi nie dokuczała w zasadzie). Od cetrotide jajniki zamieniły się z cyckami na uprzykrzanie mi życia
Jestem po trzecim cetrotide, masażu miejsca wkłucia i tego drugiego co mnie boli - jest lepiej. Dziś po cetroide mały pęcherzyk, może 2mm i zaczerwienienie wkoło na jakieś 5mm. Jest coraz lepiej. jutro wizyta, mam jeszcze na jutro cetrotide. Ciekawe czy mi da kolejną receptę, bo nie wiem do kiedy się go bierze. No a menopuru mam jeszcze na cztery dawki. No więc... będzie jeszcze tego kłucia...
Trzymam kciuki żeby tak było. Na tydzień odpoczniesz od igly a potem znowu dziabanie:)) -
nick nieaktualny
-
No jak znowu dziabanie?! Łaaaaa muszę się przygotować psychicznie
No jutro 9dc, w środę, a na sobotę wstępnie punkcja. To może wyjść, że jeszcze jutro cetrotide a potem ovitrelle czy co tam da i tylko ranki pozostaną z menopurem.
My tak piszemy o cetrotide bo ponoć to bardzo nieprzyjemny, podrażniajacy skórę zastrzyk. U mnie idzie jednak nieźle, a nawet całkiem dobrze. Nie peniaj. -
ewlinaaa85 wrote:Vanili a ten Ovitrelle bez problemu kupiłaś w aptece?
Natomiast ostatnio leki kupujemy w Krakowie.
Ovitrelle w aptece w kauflandzie na bratyslawskiej lub leki po transferze w aptece max na starym mieście.
Za lekami po punkcji zwiedzilismy chyba cały Kraków bo navi nas wyprowadzila dookoła miasta, no i sama apteka jest na drugim końcu miasta. Chrystu poda wam namiary bo to sa apteki specjalizujące się w lekach do ivf.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:No jak znowu dziabanie?! Łaaaaa muszę się przygotować psychicznie
No jutro 9dc, w środę na sobotę wstępnie punkcja. To może wyjść, że jeszcze jutro cetrotide a potem ovitrelle czy co tam da i tylko ranki pozostaną z menopurem.
My tak piszemy o cetrotide bo ponoć to bardzo nieprzyjemny, podrażniajacy skórę zastrzyk. U mnie idzie jednak nieźle, a nawet całkiem dobrze. Nie peniaj.
Ktoś coś tu pisał, że clexane jest straszny to właśnie ten po transferze ja mam rozpisany na 10 dni.
Generalnie bylam przerażona lekko ale mnie nie boli. Dzis wogole nie czułam jak mi mąż wbijal igle.Szczypalo tylko w środku juz po wyciagnieciu igly ale zaraz mija. Nie mam sladu tylko malutka kropeczke fioletowa. -
ComeToMeBaby wrote:Ale jak 200?! Czytałam na ivf że około 100-120.
Normalnie place 69,00 - wiec nie kumam skad roznica ponad 100 ziko. W Krakowie placilam chyba 89,00 za Ovitrelle.
Nie liczylam dokładnie ale do tej pory na leki bez extra witamin wydaliśmy ok 1300 ziko -
nick nieaktualny
-
Wiecie co? 40 min temu wzięłam clexane i moj brzuszny problem trochę zelżał. Nie wiem czy to ma związek czy dlatego, że leżę, ale czuję ulgę.
-
Yhym, yhym, dzięki za info co do cetrotide i menopuru, no oby tak było. Im mniej dziabania tym lepiej no a po transferze to już chyba jakoś przyjemniej się robi chociaż nie wiem, zobaczymy. 10 zastrzyków to też trochę. Nie daj buku będzie trzeba w ciąży robić...
A propos: ubawilam się czytając: Chrystu Buahaha Jak sprawi, że będę w ciąży mogę go tak tytułowaćewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Czyli jak w czwartek mam wizytę i mam nadzieję ostatnie usg to Ovitrelle będę się już w ten czwartek musiała dziabnąć? Jak Ty miałaś Vanili?
Ja w 9dc bralam menopur, cetrotide a o północy Ovitrelle.
11 dc - punkcja, wykonana równo 35,5h po podaniu Ovitrelle.
Te 35 h to jakiś standard.