X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:

Vanili jak Ty się dzisiaj czujesz?? przechodzą Ci te dolegliwości??

Ech szkoda gadać. :(
    Mam zmasakrowany żołądek i wątrobę. Do tego stopnia ze trudno mi się oddycha, boli przy każdym kroku i ruchu. Kompletnie przestal pracować. Same jelita lepiej, podbrzusze tez ok. Jajniki cisza. Tylko ten żołądek.
    Gadalam rano z Chrustem, powiedział, że mam odstawić estrofem i jechać na usg wykluczyć hiperke.

Od rana jestem na tik takach zeby mięta pobudzić trawienie, żeby zaczął choć trochę pracowac.
    Normalnie mam zgage co już chyba kilka lat takiego problemu z żołądkiem nie miałam.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, Vanili... Trzymaj się tam! Daj znać potem.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Mam zmasakrowany żołądek i wątrobę. Do tego stopnia ze trudno mi się oddycha, boli przy każdym kroku i ruchu. Kompletnie przestal pracować. Same jelita lepiej, podbrzusze tez ok. Jajniki cisza. Tylko ten żołądek.
    Gadalam rano z Chrustem, powiedział, że mam odstawić estrofem i jechać na usg wykluczyć hiperke.

Od rana jestem na tik takach zeby mięta pobudzić trawienie, żeby zaczął choć trochę pracowac.
    Normalnie mam zgage co już chyba kilka lat takiego problemu z żołądkiem nie miałam.
    Kurcze, ale Cię dopadło dziewczyno....współczuję
    Mam nadzieję że to jednak nie hiperka...i po odstawieniu estrofermu poczujesz się lepiej <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa brawo...myślę że nie ma dużo tego powietrza w tych zastrzykach ;)
    Pamiętaj meldować się na bieżąco ;)
    Jak tam polskie koleje państwowe?? ;)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Cometa brawo...myślę że nie ma dużo tego powietrza w tych zastrzykach ;)
    Pamiętaj meldować się na bieżąco ;)
    Jak tam polskie koleje państwowe?? ;)
    Eheheh, stanęliśmy na jakiejś stacji. Na peronie obok stał jakiś blaszak, zasyfiony i zardzewialy. My jedziemy na wypasie, intercity. Mówię do m pokazując na nasz pociąg i ten na peronie: Polska A i Polska B. W tym drugim bałabym sobie robić zastrzyk.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:

Miałam to samo ale po punkcji. Współczuje. U mnie był stan zapalny z hiperstymulacją. Piłam mega ilości wody, do tego jadłam wszystko co byłoby wskazane przy zaparciach. No i antybiotyki. Ale Ty pewnie nie możesz w związku z transferem. Trzymaj się i dbaj o siebie.

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, good luck :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Jestem tu nowa, przeczytałam większość waszych postów i chciałam prosić o poradę. Czy na pierwszą wizytę w Artvimedzie (konsultacja i ustalenie planu działania) powinnam mieć ze sobą już te wszystkie wyniki badań o których pisałyście typu chlamydia, hbs,hiv itd czy wystarczy jak będę mieć swoje hormonalne, amh, a mąż badanie nasienia?

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy po co jedziesz. Jak na kwalifikację do invitro to już z HIVami, HBsami itd. Chlamydię będziesz mogła pewnie dowieźć. Ale zrobić trzeba. A jak na konsulting i plan, jak piszesz, to nie. Na wizycie się dowiesz. Bo nie napisałaś czy o invitro ci chodzi.

szurusiowa lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Witam

Jestem tu nowa, przeczytałam większość waszych postów i chciałam prosić o poradę. Czy na pierwszą wizytę w Artvimedzie (konsultacja i ustalenie planu działania) powinnam mieć ze sobą już te wszystkie wyniki badań o których pisałyście typu chlamydia, hbs,hiv itd czy wystarczy jak będę mieć swoje hormonalne, amh, a mąż badanie nasienia?
    Jeżeli jedziesz w sprawie invitro a chcesz dostać kwalifikację już na pierwszej wizycie to najlepiej jakbyś miała to co cometa napisała. Bardzo ważne jest AMH i TSH. Wiele zalerzy też od tego z jakim problemem podchodzisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogólnie szurusiowa to witamy w ekipie artvimed hyhy zwyciestwo2.gif
    pytaj nas o co tylko chcesz :D

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wielkim skrócie to idę tam, gdyż został mi tylko jeden jajnik i to już raz operowany, endometrioza III st, po stymulacji CLO i mój gin mnie skierował już tam. Więc tak na prawdę to nie wiem co mi dr zaproponuje. W każdym razie dziękuje Wam za odp :)

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    A tak ogólnie szurusiowa to witamy w ekipie artvimed hyhy zwyciestwo2.gif
    pytaj nas o co tylko chcesz :D

Dziękuję i witam również :) Na razie to przeczytałam wszystkie 100 stron z tego tematu ale jak będę mieć pytania to na pewno się odezwę, dzięki :)

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    W wielkim skrócie to idę tam, gdyż został mi tylko jeden jajnik i to już raz operowany, endometrioza III st, po stymulacji CLO i mój gin mnie skierował już tam. Więc tak na prawdę to nie wiem co mi dr zaproponuje. W każdym razie dziękuje Wam za odp :)
    Ja również podchodziłam z czynnikiem jajowodowym i kwalifikacje dostałam na pierwszej wizycie. W każdym razie trzymam mocno kciuki. A kiedy masz pierwszą wizytę?

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku stycznia. Nie wiem jak to będzie wyglądało z tą refundacją, czy będzie ona w ogóle jeszcze możliwa :s Ale pewnie tak czy siak zrobimy te badania przed wizytą.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne jajca, największe po 20-22mm, endometrium 9mm, ostatnio pobrana krew wykazała wysoki estradiol, ale dość wysoki progesteron, bo 1,2. Jeśli urośnie powyżej 1,5 to transfer będzie odlozony.
    Dostałam na dziś ovitrelle, w piątek rano punkcja (przyspieszył żeby progesteron nie zdążył urosnac za bardzo). No - zobaczymy.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa no to jajuszka Ci pięknie urosły i punkcja :) tak szybko wow! Mocno trzymam kciuki żeby Ci progesteron nie podskoczył.
    Ja mam jednak nadzieję że, mój transfer wypadnie w niedzielę :)
    A ovitrelle kupiłaś w klinice?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 19:00

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wręczył nam Chrustu w gabinecie wraz z dwiema Betadine, a potem nas pani w recepcji skasowała 80zł za ovitrelle.

To nie transfer szybko tylko punkcja :-P planował na sobotę, a będzie w piątek. A potem będziemy czekać co nam się wykluje. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 18:52

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah głupia ja :) myślę jedno piszę drugie hyhy a któż by inny takiego byka nie wychwycił jak nasz bos Cometa hyhhyhy

Poprawione :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 19:18

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Hahah głupia ja :) myślę jedno piszę drugie hyhy a którz by inny takiego byka nie wychwycił jak nasz bos Cometa hyhhyhy
    Hahaha to a propos byków włącz sobie słownik /sprawdzanie pisowni, moja droga hahaha oczy mnie zabolały przy "którz " :-P

c5e015d88e.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ