Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:

Vanili jak Ty się dzisiaj czujesz?? przechodzą Ci te dolegliwości??

Ech szkoda gadać. :(
    Mam zmasakrowany żołądek i wątrobę. Do tego stopnia ze trudno mi się oddycha, boli przy każdym kroku i ruchu. Kompletnie przestal pracować. Same jelita lepiej, podbrzusze tez ok. Jajniki cisza. Tylko ten żołądek.
    Gadalam rano z Chrustem, powiedział, że mam odstawić estrofem i jechać na usg wykluczyć hiperke.

Od rana jestem na tik takach zeby mięta pobudzić trawienie, żeby zaczął choć trochę pracowac.
    Normalnie mam zgage co już chyba kilka lat takiego problemu z żołądkiem nie miałam.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, Vanili... Trzymaj się tam! Daj znać potem.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Mam zmasakrowany żołądek i wątrobę. Do tego stopnia ze trudno mi się oddycha, boli przy każdym kroku i ruchu. Kompletnie przestal pracować. Same jelita lepiej, podbrzusze tez ok. Jajniki cisza. Tylko ten żołądek.
    Gadalam rano z Chrustem, powiedział, że mam odstawić estrofem i jechać na usg wykluczyć hiperke.

Od rana jestem na tik takach zeby mięta pobudzić trawienie, żeby zaczął choć trochę pracowac.
    Normalnie mam zgage co już chyba kilka lat takiego problemu z żołądkiem nie miałam.
    Kurcze, ale Cię dopadło dziewczyno....współczuję
    Mam nadzieję że to jednak nie hiperka...i po odstawieniu estrofermu poczujesz się lepiej <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa brawo...myślę że nie ma dużo tego powietrza w tych zastrzykach ;)
    Pamiętaj meldować się na bieżąco ;)
    Jak tam polskie koleje państwowe?? ;)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Cometa brawo...myślę że nie ma dużo tego powietrza w tych zastrzykach ;)
    Pamiętaj meldować się na bieżąco ;)
    Jak tam polskie koleje państwowe?? ;)
    Eheheh, stanęliśmy na jakiejś stacji. Na peronie obok stał jakiś blaszak, zasyfiony i zardzewialy. My jedziemy na wypasie, intercity. Mówię do m pokazując na nasz pociąg i ten na peronie: Polska A i Polska B. W tym drugim bałabym sobie robić zastrzyk.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:

Miałam to samo ale po punkcji. Współczuje. U mnie był stan zapalny z hiperstymulacją. Piłam mega ilości wody, do tego jadłam wszystko co byłoby wskazane przy zaparciach. No i antybiotyki. Ale Ty pewnie nie możesz w związku z transferem. Trzymaj się i dbaj o siebie.

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, good luck :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Jestem tu nowa, przeczytałam większość waszych postów i chciałam prosić o poradę. Czy na pierwszą wizytę w Artvimedzie (konsultacja i ustalenie planu działania) powinnam mieć ze sobą już te wszystkie wyniki badań o których pisałyście typu chlamydia, hbs,hiv itd czy wystarczy jak będę mieć swoje hormonalne, amh, a mąż badanie nasienia?

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy po co jedziesz. Jak na kwalifikację do invitro to już z HIVami, HBsami itd. Chlamydię będziesz mogła pewnie dowieźć. Ale zrobić trzeba. A jak na konsulting i plan, jak piszesz, to nie. Na wizycie się dowiesz. Bo nie napisałaś czy o invitro ci chodzi.

szurusiowa lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Witam

Jestem tu nowa, przeczytałam większość waszych postów i chciałam prosić o poradę. Czy na pierwszą wizytę w Artvimedzie (konsultacja i ustalenie planu działania) powinnam mieć ze sobą już te wszystkie wyniki badań o których pisałyście typu chlamydia, hbs,hiv itd czy wystarczy jak będę mieć swoje hormonalne, amh, a mąż badanie nasienia?
    Jeżeli jedziesz w sprawie invitro a chcesz dostać kwalifikację już na pierwszej wizycie to najlepiej jakbyś miała to co cometa napisała. Bardzo ważne jest AMH i TSH. Wiele zalerzy też od tego z jakim problemem podchodzisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogólnie szurusiowa to witamy w ekipie artvimed hyhy zwyciestwo2.gif
    pytaj nas o co tylko chcesz :D

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wielkim skrócie to idę tam, gdyż został mi tylko jeden jajnik i to już raz operowany, endometrioza III st, po stymulacji CLO i mój gin mnie skierował już tam. Więc tak na prawdę to nie wiem co mi dr zaproponuje. W każdym razie dziękuje Wam za odp :)

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    A tak ogólnie szurusiowa to witamy w ekipie artvimed hyhy zwyciestwo2.gif
    pytaj nas o co tylko chcesz :D

Dziękuję i witam również :) Na razie to przeczytałam wszystkie 100 stron z tego tematu ale jak będę mieć pytania to na pewno się odezwę, dzięki :)

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    W wielkim skrócie to idę tam, gdyż został mi tylko jeden jajnik i to już raz operowany, endometrioza III st, po stymulacji CLO i mój gin mnie skierował już tam. Więc tak na prawdę to nie wiem co mi dr zaproponuje. W każdym razie dziękuje Wam za odp :)
    Ja również podchodziłam z czynnikiem jajowodowym i kwalifikacje dostałam na pierwszej wizycie. W każdym razie trzymam mocno kciuki. A kiedy masz pierwszą wizytę?

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku stycznia. Nie wiem jak to będzie wyglądało z tą refundacją, czy będzie ona w ogóle jeszcze możliwa :s Ale pewnie tak czy siak zrobimy te badania przed wizytą.

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne jajca, największe po 20-22mm, endometrium 9mm, ostatnio pobrana krew wykazała wysoki estradiol, ale dość wysoki progesteron, bo 1,2. Jeśli urośnie powyżej 1,5 to transfer będzie odlozony.
    Dostałam na dziś ovitrelle, w piątek rano punkcja (przyspieszył żeby progesteron nie zdążył urosnac za bardzo). No - zobaczymy.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa no to jajuszka Ci pięknie urosły i punkcja :) tak szybko wow! Mocno trzymam kciuki żeby Ci progesteron nie podskoczył.
    Ja mam jednak nadzieję że, mój transfer wypadnie w niedzielę :)
    A ovitrelle kupiłaś w klinice?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 19:00

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wręczył nam Chrustu w gabinecie wraz z dwiema Betadine, a potem nas pani w recepcji skasowała 80zł za ovitrelle.

To nie transfer szybko tylko punkcja :-P planował na sobotę, a będzie w piątek. A potem będziemy czekać co nam się wykluje. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 18:52

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah głupia ja :) myślę jedno piszę drugie hyhy a któż by inny takiego byka nie wychwycił jak nasz bos Cometa hyhhyhy

Poprawione :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 19:18

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Hahah głupia ja :) myślę jedno piszę drugie hyhy a którz by inny takiego byka nie wychwycił jak nasz bos Cometa hyhhyhy
    Hahaha to a propos byków włącz sobie słownik /sprawdzanie pisowni, moja droga hahaha oczy mnie zabolały przy "którz " :-P

c5e015d88e.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ