Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:17.12 ewa84- I wizyta usg
17.12 Ewelina- II usg
Jak tam dziewczyny nastroje? Udanego podglądu życzę p.s.do samej kliniki nie dojedziecie, ulica w remoncie, zakaz wjazdu. My dziś maszerowaliśmy w niezłym błocie...
Dziś plan jest taki, że biorę ostatni cetrotide, za niecałe pół godziny, a o 22:30 ovitrelle. Jutro odpoczywam od zastrzyków, co mnie cieszy bardzo no i w piątek rano venflony i głupi jasiu... Eh. My dziś o tej 15stej - 16stej widzieliśmy trzy kobiety z wenflonami... O tej porze robili im punkcje?! Masakra, to przecież na czczo. No, 6godzin, ale łatwiej być na czczo nie jedząc śniadania po prostu. Nie wiem, może jakieś inne zabiegi w narkozie miały. Hmm. -
Vanili wrote:Kometa jutro będziesz mogła zaktualizować swój kalendarz, w moim przypadku
Mam njuuusa laski. Leżę sobie od godziny w szpitalu z hiperką, i wiecie kto tu jest razem ze mną? ?
Ma jakieś 4mm i pan dr go dzis widział pierwszy raz; )
Rano będę wiedziała jak wyszła beta.)
Sooooo happy! -
nick nieaktualny
-
Julita76 wrote:Gratulacje Vanili, fajne uczucie zobaczyć malucha co nie nie poryczałaś się czasem
A co z tą twoją hiperką, jaki masz plan działania??
Tylko wiem ze maluch jest ma 4-5mm. Niestety nie widziałam go. Lekarz tylko mnie przyjal i powiedział, że nie umie powiedzieć co będzie dalej z małym. To dopiero 3dpt.
Trochę się boję. Zeby mu nic nie było i żeby został.
Wiecie cos o wplywie hiper na ciaze? Wiem ze dzidzius nakreca hiper...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurcze czytając historie o hiperkach zaczynam się coraz bardziej obawiać wszystkiego. Ech. Dużo pisze o diecie wysokobiałkowej. To jest coś na kształt Dukana? Bo tak myślę może pi świętach zacznę się tak odżywiać. Jeśli to ma pomagać. .. przy okazji jak stracę kilka kg to tez płakać nie będę
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVanili wrote:Tylko wiem ze maluch jest ma 4-5mm. Niestety nie widziałam go. Lekarz tylko mnie przyjal i powiedział, że nie umie powiedzieć co będzie dalej z małym. To dopiero 3dpt.
Trochę się boję. Zeby mu nic nie było i żeby został.
Wiecie cos o wplywie hiper na ciaze? Wiem ze dzidzius nakreca hiper... -
ComeToMeBaby wrote:Kalendarz kciukowy:
17.12 ewa84- I wizyta usg
17.12 Ewelina- II usg
? Lonia- termin @
18.12 Bydgoszczanka- termin @
18.12 ComeToMeBaby- punkcja
25.12 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif Vanili- beta
29.12 Ania1986- wizyta zapoznawcza
30.12 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif Julita I usg ciążowe
Vanili trzymam kciuki za maluszka, Julita slicznego przyrostu bety
Julita76, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Julita76 wrote:Hej dziewczyny,
sorki że tak późno ale okropny dzień dziś miałam
Gratulacja dla Comety, spisałaś się dziewczyno, no i teraz czekamy na efekty punkcji i oczywiście życzę bezproblemowej narkozy
Mnie się bobas też podoba, mimo niezbyt miłej minki...ale to pewnie po mamuni ma urok osobisty
Trzymajcie proszę jutro kciuki za powtórkę bety, żeby mi ładnie przyrosła
Pewnie tak, wszystkie jesteśmy urokliwe
Trzymam kciukiJulita76 lubi tę wiadomość
-
Vanili wrote:Kometa jutro będziesz mogła zaktualizować swój kalendarz, w moim przypadku
Mam njuuusa laski. Leżę sobie od godziny w szpitalu z hiperką, i wiecie kto tu jest razem ze mną? ?
Ma jakieś 4mm i pan dr go dzis widział pierwszy raz; )
Rano będę wiedziała jak wyszła beta.)
Sooooo happy!
Myślę, że na betę zdecydowanie za wcześnie. Twój termin na betę dopiero za tydzień. Teraz to może wyjść wynik po podaniu ovitrelle, on zaburza betę, czytałam. Poza tym mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia przecież. No nie wiem. Za szybko na takie akcje, wydaje mi się.
Oczywiście wiem jak bardzo się cieszysz i życzę Ci ładnej ciąży a jak objawy twojej hiperki? Lepiej już? Daj znać jaka beta i wspomnij lekarzowi o tym, że podałaś sobie ovitrelle, on paręnaście dni od wstrzyknięcia zaburza wynik.ivf-ivf, Kayaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Vanili, wybacz, ale jestem sceptyczna. W niedzielę miałaś transfer. W środę w szpitalu widzieli zarodek na usg? nie wiem jaki sprzęt musieli mieć, skoro podczas transferu widać tylko pęcherzyk(powietrza /płynu?), w którym unosi się zarodek, a samego zarodka nie widać bo jest za malutki. To przez 3dni by tak urósł? Myślę, że w najlepszym wypadku mógł dr widzieć pęcherzyk, w którym był transferowany zarodek.
Myślę, że na betę zdecydowanie za wcześnie. Twój termin na betę dopiero za tydzień. Teraz to może wyjść wynik po podaniu ovitrelle, on zaburza betę, czytałam. Poza tym mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia przecież. No nie wiem. Za szybko na takie akcje, wydaje mi się.
Oczywiście wiem jak bardzo się cieszysz i życzę Ci ładnej ciąży a jak objawy twojej hiperki? Lepiej już? Daj znać jaka beta i wspomnij lekarzowi o tym, że podałaś sobie ovitrelle, on paręnaście dni od wstrzyknięcia zaburza wynik. -
Julita76 wrote:No chyba lekarz powinien jednak takie rzeczy wiedzieć, tym bardziej że do szpitala zgłaszasz się z kartą wypisową, a tam jest wszystko całkiem dokładnie opisane, o Ovitrellu też pisze
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Kayaa, a u ciebie już dobrze?
-
Czyli jeszcze walczysz. Dobrze, że masz wszystko pod kontrolą. Czyli jak pęknie to Chrustu ustali datę criotransferu i jedziesz po malucha? A czy przez ten czas miałaś jakieś leki brać lub zastrzyki? Bo wolę się przygotować psychicznie w razie w.
Ja odliczam czas do następnego kroku na razie, tj do jutra. Potem będę się martwić resztą. Poczytalam trochę o zależnościach pomiędzy progesteronem, endometrium i transferem. Psychicznie jestem przygotowana, że transfer może się nie odbyć tym razem, choć oczywiście chciałabym już. Ale jeśli nie to nic się nie stanie, poczekamy. Po punkcji będziemy się dopiero martwić co też uda się embriologom zdziałać. Bo od tego zależeć będzie reszta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 11:56
ewlinaaa85, Julita76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokładnie tak jak piszesz. Ten cykl ma być naturalny. A wcześniej brałam tylko Duphaston na wywołanie miesiączki i jeszcze jakiś lek na zapalenie ale nie pamiętam nazwy.
To jest właśnie na takiej zasadzie, jak już pierwsze zmartwienie jest z głowy pojawia się kolejne. I taki łańcuszek. Np. ja z jednej stron happy że transfer może być w tym cyklu ale pojawiają się kolejne pytania "czy cykl będzie owulacyjny". Hmm... oby do celuComeToMeBaby lubi tę wiadomość