Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCometa jak się czujesz po cetroide? Bo ja jestem w szoku nastawiałam się na same złe rzeczy a tu taka niespodzianka, okazuje się że, zastrzyk z puregonu bardziej mnie boli niż po cetroide po puregonie mam same siniaki a po tamtym nic tylko rumień po podaniu i jakieś pęcherzyki które znikają po kilku minutach
Ewka kiedy masz pierwsze usg? Yyyyy no bo wiesz Cometa nam tu chyba zastrajkowała z kalendarzem hyhyhy
Julita no ja mam nadzieję że, grudzień i styczeń okaże się dla nas równie łaskawy
Julita76, ComeToMeBaby, Lonia lubią tę wiadomość
-
Julita76 wrote:Na razie muszę pilnie zaliczyć endokrynologa, bo mi TSH skoczyło bardzo
Do rodzinnego idź, też wstępnie powinien ogarnąć. Dawkę euthyroxu/letrox w ciąży dość często zwiększa się o 50%. Chyba, że ekspresowo będzie endokrynolog.
&&ewlinaaa85, Julita76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Do rodzinnego idź, też wstępnie powinien ogarnąć. Dawkę euthyroxu/letrox w ciąży dość często zwiększa się o 50%. Chyba, że ekspresowo będzie endokrynolog.
&&
Endokrynologa mam już na piątek umówionego, więc może poczekam do piątku...jak sądzicie??
Ja teraz biorę 88, a mam w domu też 100 zwiększać, czy poczekać jednak??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 14:46
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Ja bym zwiększyła Ja sobie sama ustawiam tarczyce, gin mnie chwali. Przed transferem mi skoczyło na 2,4. W ciąży wiadomo jeszcze bardziej się podnosi. Dodałam sobie leku i teraz mam piękne 1,25 znów
-
ewlinaaa85 wrote:Cometa jak się czujesz po cetroide? Bo ja jestem w szoku nastawiałam się na same złe rzeczy a tu taka niespodzianka, okazuje się że, zastrzyk z puregonu bardziej mnie boli niż po cetroide po puregonie mam same siniaki a po tamtym nic tylko rumień po podaniu i jakieś pęcherzyki które znikają po kilku minutach
Ewka kiedy masz pierwsze usg? Yyyyy no bo wiesz Cometa nam tu chyba zastrajkowała z kalendarzem hyhyhy
Julita no ja mam nadzieję że, grudzień i styczeń okaże się dla nas równie łaskawy
Pisałam, że pierwszy zastrzyk cetrotide przeżyłam w miarę - zaczerwieniona skóra wkoło wbicia i małe pęcherzyki jak po poparzeniu pokrzywą. Po paru minutach znika. Kolejny już się udał bez pęcherzyków i z delikatnym zaczerwienieniem. Zobaczymy jak dzisiaj. Po tym pierwszym czuję w środku ból, kłuje po igle. Złapałam dziś fałdkę do następnego zastrzyku i zabolało, musiałam wybrać inne miejsce a potem rozmasować tamto miejsce. Ogólnie nie jest źle, ale jakoś nie pałam miłością do zastrzyków.
A propos siniaków: nie mam żadnego bardzo ważne jest aby płyn wstrzykiwać powoli i zaraz po wyjęciu igły przycisnąć wacik i chwilę pomasować miejsce wstrzyknięcia. U mnie działa. Nie widać, że się kłuję. -
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Hej, nie zastrajkowala tylko dziś pustki w kalendarzu od rana mieliśmy zapiernicz i jeszcze się okazało, że samochód nam się rozkraczył, podjechaliśmy do mechanika i już u niego został... Jutro do Kraka jedziemy pociągiem. Już widzę ten zastrzyk...
Pisałam, że pierwszy zastrzyk cetrotide przeżyłam w miarę - zaczerwieniona skóra wkoło wbicia i małe pęcherzyki jak po poparzeniu pokrzywą. Po paru minutach znika. Kolejny już się udał bez pęcherzyków i z delikatnym zaczerwienieniem. Zobaczymy jak dzisiaj. Po tym pierwszym czuję w środku ból, kłuje po igle. Złapałam dziś fałdkę do następnego zastrzyku i zabolało, musiałam wybrać inne miejsce a potem rozmasować tamto miejsce. Ogólnie nie jest źle, ale jakoś nie pałam miłością do zastrzyków.
A propos siniaków: nie mam żadnego bardzo ważne jest aby płyn wstrzykiwać powoli i zaraz po wyjęciu igły przycisnąć wacik i chwilę pomasować miejsce wstrzyknięcia. U mnie działa. Nie widać, że się kłuję.
Może już zakończysz stymulację po jutrzejszej wizycie i będziesz się szykowała do punkcji
-
Kalendarz kciukowy:
16.12 ComeToMeBaby- II wizyta usg
17.12 ewa84- I wizyta usg
17.12 Ewelina- II usg
18.12 Bydgoszczanka- termin @ i zaczynamy stymulację
? 19.12 ComeToMeBaby- punkcja
29.12 Ania1986- wizyta zapoznawcza
30.12 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif Julita I usg
ewlinaaa85, Julita76, Lonia lubią tę wiadomość
-
Julita76 wrote:UUU...no to kiepsko z tym samochodem a pociąg macie przynajmniej bezpośredni?? no będziesz jak Torunianka zaprawiona w bojach z tym zastrzykiem
Może już zakończysz stymulację po jutrzejszej wizycie i będziesz się szykowała do punkcji
Zastrzyk w pociągu mi się naprawdę nie uśmiecha. No ale co zrobić. COś będziemy kombinować. Trudno.
Nie wiem jaki jest plan od jutra, ale jak czytam na ivf to wcale się nie kończy nawet i po punkcji, więc... eh. zobaczymy co dalej. -
ComeToMeBaby wrote:no bardzo kiepsko, bardzo. Jednak woleliśmy zostawić go u mechanika niż narazić się w najgorszym wypadku na wypadek po drodze lub w najlepszym na ogromne koszty- laweta, rozwalony silnik i inne części itd. Lepiej jednak nie kusić losu.
Zastrzyk w pociągu mi się naprawdę nie uśmiecha. No ale co zrobić. COś będziemy kombinować. Trudno.
Nie wiem jaki jest plan od jutra, ale jak czytam na ivf to wcale się nie kończy nawet i po punkcji, więc... eh. zobaczymy co dalej.
Mnie też to czeka w czwartek już to widzę...
Dlaczego te zastrzyki należy robić pomiędzy 6-10? -
A ja dziś się ledwo ruszam. Mam obolaly żołądek, wątrobę i jelita. Miałam problem z prowadzeniem auta. Nie wiem czy to wina leków, ze mi wszystko wysiada i tak wywalilo? Brzuch wzdety, nie mogę się nawet obrócić. Nigdy nie miałam az takich problemów nospa ani espumisan nie pomogło.
Czy ktoras po transferze tez tak miala lub słyszała o tym? -
Vanili wrote:A ja dziś się ledwo ruszam. Mam obolaly żołądek, wątrobę i jelita. Miałam problem z prowadzeniem auta. Nie wiem czy to wina leków, ze mi wszystko wysiada i tak wywalilo? Brzuch wzdety, nie mogę się nawet obrócić. Nigdy nie miałam az takich problemów nospa ani espumisan nie pomogło.
Czy ktoras po transferze tez tak miala lub słyszała o tym?
czytałam na wątku ivf że dziewczyny piją izotoniki po punkcji czy po transferze i im bardzo pomaga na lekką hiperkę. Mierz obwód brzucha- jeśli będzie się powiększał konsultuj objawy z lekarzem.