Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka wrote:Monia a masz może numer do poradni na Kopernika znalazłam w necie, ale nie idzie się tam dodzwonić☹️
Ja dzwonie do rejestracji pod nr 124248415. Taki numer dostałam po prenatalnych żeby dzwonic czy są gotowe do odbioru wyniki i w poniedziałek też tam dzwoniłam czy aktualne echo serca.03.2019 punkcja
05.2019 1 transfer 4AA cb
09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
8 dpt 90,58
10 dpt 234,50
12 dpt 582,70
25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
Czekamy na córeczkę 🙆
06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
10.2022 transfer 4.1.1
8 dpt 71,46
10 dpt 228,20
14 dpt 1051
24 dpt mamy ❤️
06.2023 mamy 54 cm drugiego cudu❤️ -
nick nieaktualnyDziękuję za info, ale niestety nie rejestrują dopiero w maju można dzwonić kurcze czekałam na skierowanie i dopiero wczoraj je zdobyłam mogłam dzwonić wcześniej:( a tak chyba trzeba będzie iść prywatnie. Trochę mnie już lekko irytuje wykonywanie badań prywatnie, płacenie za wizyty. Raz była tylko w poradni K to nawet nie chcę opisywać jak zostałam potraktowana przez pewną młodą panią dr. mam nadzieję, że nie spotkamy sie na oddziale:(
-
Poziomka wrote:Dziękuję za info, ale niestety nie rejestrują dopiero w maju można dzwonić kurcze czekałam na skierowanie i dopiero wczoraj je zdobyłam mogłam dzwonić wcześniej:( a tak chyba trzeba będzie iść prywatnie. Trochę mnie już lekko irytuje wykonywanie badań prywatnie, płacenie za wizyty. Raz była tylko w poradni K to nawet nie chcę opisywać jak zostałam potraktowana przez pewną młodą panią dr. mam nadzieję, że nie spotkamy sie na oddziale:(
No rozumiem Cię. Ja też za wszystko płacę, wizyty, badania. W sumie jedyne na czym zaoszczedzilam to prenatalne z pappa, polowkowe i teraz echo. Jednakże zaczęłam kompletowac wyprawkę i tu dopiero zaczęły się wydatki 🤣 tylko że te już są dużo przyjemniejsze ❤️03.2019 punkcja
05.2019 1 transfer 4AA cb
09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
8 dpt 90,58
10 dpt 234,50
12 dpt 582,70
25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
Czekamy na córeczkę 🙆
06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
10.2022 transfer 4.1.1
8 dpt 71,46
10 dpt 228,20
14 dpt 1051
24 dpt mamy ❤️
06.2023 mamy 54 cm drugiego cudu❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny, dziela się, jutro jak bd oktransfer. Tylko jutro też doba nr 3 , ponoć najgorsza
Powiem Wam,że nie śpię dobrze odkąd nie chodzę do pracy ,a to dlatego że zwykle dzieci przez 7-8.5 h zapierały cała moja energię i był to swoisty lek na szybki sen i niechęć do wstania ,a teraz 5 a ja już oczy jak 5zl jeszcze ta cała sytuacja zdalnego nauczania ... Tworzę jakieś materiały ,ale rozpowszechnianie tego w wiejskim środowisku,gdzie teraz co 2 ojciec i dziadek robią w polu ,a matki Troja się z opieką nad dziećmi jest trudne ... Z resztą serio ludzie tu nawet drukarek nie mają ,a jak już to są to osoby z dziećmi szkolnymi,a przedszkolaki no cóż ...
I powstaje sciganka filmików i innych pierdolnikow, doświadczenia itd do których rodzice nie mają w domu brokatu, waty i innych stary,taty .... :0 a my musimy dokumentować
Marzena lubi tę wiadomość
-
Milka90 wrote:Dziewczyny, dziela się, jutro jak bd oktransfer. Tylko jutro też doba nr 3 , ponoć najgorsza
Powiem Wam,że nie śpię dobrze odkąd nie chodzę do pracy ,a to dlatego że zwykle dzieci przez 7-8.5 h zapierały cała moja energię i był to swoisty lek na szybki sen i niechęć do wstania ,a teraz 5 a ja już oczy jak 5zl jeszcze ta cała sytuacja zdalnego nauczania ... Tworzę jakieś materiały ,ale rozpowszechnianie tego w wiejskim środowisku,gdzie teraz co 2 ojciec i dziadek robią w polu ,a matki Troja się z opieką nad dziećmi jest trudne ... Z resztą serio ludzie tu nawet drukarek nie mają ,a jak już to są to osoby z dziećmi szkolnymi,a przedszkolaki no cóż ...
I powstaje sciganka filmików i innych pierdolnikow, doświadczenia itd do których rodzice nie mają w domu brokatu, waty i innych stary,taty .... :0 a my musimy dokumentować
to współczuję. My wrzucilysmy na fb listę 11 przykładowych zadań do wykonania z dzieckiem typu kalendarz pogody, wspolne gotowanie, zrobienie gry planszowej, zrobienie czegoś na wielkanocny konkurs. Rodzice wrzucają nam fotki przez messengera i je publikujemy na fp na Facebooku.
Inna koleżanka z innego przedszkola wyrzuciła dzisiaj filmik jak z córkami pokazuje instrukcję jak wykonać kurczaczka z butelek, starych gazet i kleju z mąki -
Milka90 wrote:Dziewczyny, dziela się, jutro jak bd oktransfer. Tylko jutro też doba nr 3 , ponoć najgorsza
Ja biorę relanium albo hydroxyzyne. Niestety dr Ch nie jest zwolennikiem przepisywania tych rzeczy ale według mnie on sobie nie zdaje sprawy z tego jak to jest ważne. Zupełnie inaczej się funkcjonuje jak przepisz kilka nocy z rzędu. Zwykły lekarz rodzinny na NFZ Ci to wypisze jak mu przedstawisz sytuację. W małych dawkach absolutnie nie uzależnia. Nie raz biorę dwa tygodnie a potem odstawiam i nawet nie ma efektu odstawienia. Śpię dalej, mniej się denerwuje bo po prostu się organizm ustawił jak trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 12:54
-
nick nieaktualnyPoziomka wrote:Dziękuję za info, ale niestety nie rejestrują dopiero w maju można dzwonić kurcze czekałam na skierowanie i dopiero wczoraj je zdobyłam mogłam dzwonić wcześniej:( a tak chyba trzeba będzie iść prywatnie. Trochę mnie już lekko irytuje wykonywanie badań prywatnie, płacenie za wizyty. Raz była tylko w poradni K to nawet nie chcę opisywać jak zostałam potraktowana przez pewną młodą panią dr. mam nadzieję, że nie spotkamy sie na oddziale:(
-
nick nieaktualnyHercia35 wrote:No a echo serca koszt nie mały 😑 ja placilam 300zl. Musiałam iść prywatnie bo zależało mi na czasie. A dzwoniłaś na Ujastek?
-
nick nieaktualnyPoziomka wrote:Tak, na Ujastku rejestrują od kwietnia. U mnie pewnie też się skończy wizytą prywatną A gdzie robiłaś prywatnie jeśli można wiedzieć?
A w którym jesteś tygodniu? Z tego co kojarzę echo najlepiej zrobić między 19 a 24 tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 13:28
-
nick nieaktualnyHercia35 wrote:Volumed na Pradnickiej. Dr Nawara-Baran. Tam robiłam prenatalne i jakoś tak padło też z tym echem na ten gabinet.
A w którym jesteś tygodniu? Z tego co kojarzę echo najlepiej zrobić między 19 a 24 tc. -
Paulina12345 wrote:Ja biorę relanium albo hydroxyzyne. Niestety dr Ch nie jest zwolennikiem przepisywania tych rzeczy ale według mnie on sobie nie zdaje sprawy z tego jak to jest ważne. Zupełnie inaczej się funkcjonuje jak przepisz kilka nocy z rzędu. Zwykły lekarz rodzinny na NFZ Ci to wypisze jak mu przedstawisz sytuację. W małych dawkach absolutnie nie uzależnia. Nie raz biorę dwa tygodnie a potem odstawiam i nawet nie ma efektu odstawienia. Śpię dalej, mniej się denerwuje bo po prostu się organizm ustawił jak trzeba.
Obydwa leki mają kategorie C i nie mogą być stosowane w ciąży. Mają potencjalne działanie teratogenne czyli uszkadzające płód na wczesnym etapie ciąży. Dr Krysta mówiła mi po transferze, ze mam się traktować jakbym już była w ciąży i tak do tego podchodzić. Nie brałabym tych leków na własną rękę, bo naprawdę szkoda ryzykować. Wyjątkiem jest diazepam, który może przepisać lekarz prowadzący po transferze żeby zapobiec skurczom - ale tylko i wyłącznie w tym celu- nie powinno się tego leku brać na spanie. Wiem ze czasem bywa nerwowo, szczególnie teraz jak jest zagrożenie epidemiologiczne ale naprawdę trzeba próbować jakichś technik relaksacji, medytacji, masażu, czegokolwiek, zamiast brać leki na własna rękę i niechcący sobie zaszkodzić 😔
I relanium również uzależnia w małych dawkach - jeżeli jest długo stosowany - dawka nie ma tu nic do rzeczy, liczy się długość stosowania- nie powinno trwać dłużej niż 4 tygodnie wliczając w to czas powolnego schodzenia z dawki. Nie powinno się tego nagle odstawiać, nie każdy reaguje dobrze, a szkoda sobie zafundować jeszcze wizytę na izbie przyjęć w sytuacji zagrożenia epidemiologicznego. 🚑🚑🚑Poziomka, Hercia35, nimsi, Zanes, Monia/89 lubią tę wiadomość
Starania od 4.2016
Endometrioza i zrosty w jamie brzusznej
Jajowody drożne (laparo 2017)
1. IUI 07.2019 👎
2. IUI 09.2019 👎
1. IVF 11.2019
4.1.1 ❄️❄️❄️5.3.3❄️3.3.3❄️
1. FET 18.01.2020. ❄️👉🤰🏻
9dpt 244, 11dpt 728, 27dpt 💓👉🤱🏻
12.10.2020 Helenka -
Milka trzymam mocno kciuki daj jutro znać!!!!
Oby tym razem się udało!!!29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Wilga wrote:Obydwa leki mają kategorie C i nie mogą być stosowane w ciąży. Mają potencjalne działanie teratogenne czyli uszkadzające płód na wczesnym etapie ciąży. Dr Krysta mówiła mi po transferze, ze mam się traktować jakbym już była w ciąży i tak do tego podchodzić. Nie brałabym tych leków na własną rękę, bo naprawdę szkoda ryzykować. Wyjątkiem jest diazepam, który może przepisać lekarz prowadzący po transferze żeby zapobiec skurczom - ale tylko i wyłącznie w tym celu- nie powinno się tego leku brać na spanie. Wiem ze czasem bywa nerwowo, szczególnie teraz jak jest zagrożenie epidemiologiczne ale naprawdę trzeba próbować jakichś technik relaksacji, medytacji, masażu, czegokolwiek, zamiast brać leki na własna rękę i niechcący sobie zaszkodzić 😔
I relanium również uzależnia w małych dawkach - jeżeli jest długo stosowany - dawka nie ma tu nic do rzeczy, liczy się długość stosowania- nie powinno trwać dłużej niż 4 tygodnie wliczając w to czas powolnego schodzenia z dawki. Nie powinno się tego nagle odstawiać, nie każdy reaguje dobrze, a szkoda sobie zafundować jeszcze wizytę na izbie przyjęć w sytuacji zagrożenia epidemiologicznego. 🚑🚑🚑
Nie zgodzę sie. Relanium zawiera diazepam. Popatrz na opakowanie. Jak byk pisze diazepamum. Jak byłam na laparoskopii w szpitalu to większość kobiet w ciąży dostawała hydroksyzynę. Jeżeli ktoś ma problem z nerwami to to jest właśnie moim zdaniem mniejsze zlo. A na ulotce to prawie każdy lek jest przeciwwskazany.
Tak mała dawka nie uzależnia. Wiem po własnym przykładzie bo mam nerwicę.
Co do dr Krysty... Wolę się nie wypowiadać. Bardzo mnie zawiodla bo zmarnowała mi inseminację. -
nick nieaktualny
-
Hercia35 wrote:Myślę ze Wilga wie że relanium to diazepam , zresztą napisała że wyjątkiem jest jeśli lekarz to zapisze przeciw skurczom, ale że nie powinno się brać na sen. O to Jej chodziło 😊
Hercia jak Ty się dostałaś do Przybycienia? Przez Tarnów? Dostać się do niego jest wręcz niemożliwe -
anjaa25 wrote:Dziewczyny, czy zawsze po punkcji dostaje się zastrzyki p/zakrzepowe przez 10 dni - bo takie dostałam?? Bo ja miałam, w życiu już duża ilość zabiegów ale jeszcze nigdy nie dostałam takich zastrzyków.
Ja tez dostałam na 10 dni zastrzyki przeciwzakrzepowe po punkcji (a po laparoskopii na przykład nie miałam) wydaje mi się ze to było bezpośrednio związane z ryzykiem hiperstymulacji.Starania od 4.2016
1. IUI 07.2019 👎
2. IUI 09.2019 👎
1. IVF 11.2019
1. FET 18.01.2020. ❄️👉🤰🏻
12.10.2020 Helenka -
Paulina12345 wrote:Nie zgodzę sie. Relanium zawiera diazepam. Popatrz na opakowanie. Jak byk pisze diazepamum. Jak byłam na laparoskopii w szpitalu to większość kobiet w ciąży dostawała hydroksyzynę. Jeżeli ktoś ma problem z nerwami to to jest właśnie moim zdaniem mniejsze zlo. A na ulotce to prawie każdy lek jest przeciwwskazany.
Tak mała dawka nie uzależnia. Wiem po własnym przykładzie bo mam nerwicę.
Co do dr Krysty... Wolę się nie wypowiadać. Bardzo mnie zawiodla bo zmarnowała mi inseminację.
Leki mogą mieć różne kategorie zagrożenia dla ciąży - większość ma B,C, niektóre D. Na ulotkach wszystkich z nich jest napisane ze są przeciwwskazane w ciąży, ponieważ czasem nawet bardzo wydawałoby się niewinny lek może dosyć mocno zaszkodzić (chociażby Herbatka z senesem na zaparcia). Poza tym bardzo często jest tak, ze lek nie może być stosowany w pierwszym trymestrze kiedy dzidziuś jest najbardziej wrażliwy a potem już tak (np. Furagina albo Procto-Glyvenol) Lekarze są świadomi tych kategorii i zagrożenia jakie lek może powodować - jeżeli lekarz przepisuje lek to bierze na siebie odpowiedzialność za pacjentkę. Tak samo w szpitalu kiedy pacjentka jest monitorowana. To są zupełnie inne sytuacje. Mnie chodzi tylko o to żeby nie decydować samemu o braniu leków (szczególnie tak mocnych i szczególnie w momencie kiedy się staramy i za chwile możemy być w ciąży 🤰🏻) I chodzi tez o to żeby nie polecać komuś czegoś co jest wyraźnie przeciwwskazane w ciąży, ja wiem ze chcesz poradzić komuś dobrze, rozumiem, ze Tobie pomaga, ale obecny stan wiedzy jest taki ze te leki mogą w ciąży szkodzić i o tym chciałam napisać.
Starania od 4.2016
1. IUI 07.2019 👎
2. IUI 09.2019 👎
1. IVF 11.2019
1. FET 18.01.2020. ❄️👉🤰🏻
12.10.2020 Helenka -
Herciu - pamietam ze Ty przez dość długi okres czasu czułaś się w ciąży bardzo źle - czy przeszło Ci w końcu i jeżeli tak to w którym ostatecznie tygodniu?Starania od 4.2016
1. IUI 07.2019 👎
2. IUI 09.2019 👎
1. IVF 11.2019
1. FET 18.01.2020. ❄️👉🤰🏻
12.10.2020 Helenka -
nick nieaktualnyWilga wrote:Ja tez dostałam na 10 dni zastrzyki przeciwzakrzepowe po punkcji (a po laparoskopii na przykład nie miałam) wydaje mi się ze to było bezpośrednio związane z ryzykiem hiperstymulacji.