Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVioris jeśli chodzi o badanie _ wymaz z kanałau szyjki macicy chlamydia metodą PCR to jest to badanie którego większość z nas nie wspomina za dobrze hyhy
badanie kosztuje w granicach 70 - 140zł zależy gdzie robisz. Musisz uważać gdy będziesz pobierała bo ważne jest o to aby było w odpowiedniej próbce mi robiła wymaz położna w poradni K a próbkę sprowadziło mi laboratorium. Ale dziewczyny miały różne przygody
Badania niestety trochę kosztują i wszystkie robiłam prywatnie ale warto
Jeszcze nie widzę w twojej rozpisce grupy krwi a to też trzeba mieć i Ty i partner
Ps. Radzę nadrobić forum troche tego jest ale, macie tu wiele info na które odpowiedzi na pewno szukałyścieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 22:18
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Fiona12 wrote:Po Twoim poście że Dr kazał się umówić na wizytę to troszkę więcej nadziei mam że może się jednak uda zakwalifikować. Ja sie umawiałam na wizytę w grudniu ale wtedy nie mogli nic jeszcze obiecać a teraz nie wiem jak jest ale przed 20-stym napewno jeszcze tam zadzwonie.
To Ty jestes na liscie rezerwowych?????XXXXXXXXXXXX -
Fiona12 wrote:Nie, jesteśmy umówieni na wizytę kwalifikacyjną, pierwszy raz bedziemy w klinice.
My z mezem wypelnialismy te dokumenty do in vitro ale lekarz powiedzial ze jestesmy na liscie rezerwowych wiec niewiem czy w ogole sie zalapiemy 20stycznia bedziemy wiedziec co dalejXXXXXXXXXXXX -
bejbiś wrote:My z mezem wypelnialismy te dokumenty do in vitro ale lekarz powiedzial ze jestesmy na liscie rezerwowych wiec niewiem czy w ogole sie zalapiemy 20stycznia bedziemy wiedziec co dalej
Mysle że skoro wypełnialiście dokumenty to napewno jestescie zakwalifikowani i chodziło tylko o to że czekają na nowe środki.
U nas niestety nie wiadomo jak będzie. -
ewlinaaa85 wrote:Vioris jeśli chodzi o badanie _ wymaz z kanałau szyjki macicy chlamydia metodą PCR to jest to badanie którego większość z nas nie wspomina za dobrze hyhy
badanie kosztuje w granicach 70 - 140zł zależy gdzie robisz. Musisz uważać gdy będziesz pobierała bo ważne jest o to aby było w odpowiedniej próbce mi robiła wymaz położna w poradni K a próbkę sprowadziło mi laboratorium. Ale dziewczyny miały różne przygody
Badania niestety trochę kosztują i wszystkie robiłam prywatnie ale warto
Jeszcze nie widzę w twojej rozpisce grupy krwi a to też trzeba mieć i Ty i partner
Ps. Radzę nadrobić forum troche tego jest ale, macie tu wiele info na które odpowiedzi na pewno szukałyście
Trochę już czytałam wątek IVF, bo interesuję się tym od jakiegoś czasu, ale za dużo tych postów i nie ogarniam. Jeśli chodzi o to badanie, to gdzie ja mam się zgłosić i o nie pytać? U normalnego ginekologa na NFZ na wizycie, czy muszę do prywatnego? Albo w ogóle poza wizytą to robią?
No i pan doktor nie wysłał mi badań grup krwi w rozpisce, więc może jednak nie są konieczne? Wiem, że badania niestety kosztują, ale też podobno coś jest refundowane, tylko nie wiem co konkretnie.
Fiona12 wrote:Po Twoim poście że Dr kazał się umówić na wizytę to troszkę więcej nadziei mam że może się jednak uda zakwalifikować. Ja sie umawiałam na wizytę w grudniu ale wtedy nie mogli nic jeszcze obiecać a teraz nie wiem jak jest ale przed 20-stym napewno jeszcze tam zadzwonie.
Na pewno się uda zakwalifikować Myślę, że jak będziesz dzwonić to niczego sie nie dowiesz, bo te panie w rejestracji to już chyba zirytowane są ilością pytających, bo dwa razy dzwoniłam dziś i pani była niemiła jak tylko słyszała że chodzi o in vitro.
-
nick nieaktualnyVioris pcr wykonuje lekarz gin lub położna z kwalifikacjami niektore laba mają punkty pobrań gdzie wykonują takie wymazy. Ale spokojnie możesz zabrać próbke z laba i podejść do poradni K na pobranie a potem zanieść próbke do labora.
Jeśli chodzi o grupę krwi to gwarantuję Ci że musisz ją mieć nasz Doktorek bardzo zapracowany jest więc mógł Ci nie napisać ale, na wizycie na pewno się upomni o wynik grupy krwi i twojej i partnera. Po za tym bez grupy nie wykonają Ci punkcjiComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Czyli powinnam udać się do labu i pytać o to badanie a potem pytać w poradni, czy lekarz mi to pobierze?
A grupę krwi robiłam jakiś czas temu, nawet nie wiem w związku z czym, tylko co ja z tym wynikiem zrobiłam to nie wiem
Dzięki za pomoc -
bejbiś wrote:My z mezem wypelnialismy te dokumenty do in vitro ale lekarz powiedzial ze jestesmy na liscie rezerwowych wiec niewiem czy w ogole sie zalapiemy 20stycznia bedziemy wiedziec co dalej
Nie wiem wg jakiej kolejności oni zaczynają kolejne procedury. Skoro jednak na luty zapisują to może będzie okWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 23:34
-
bejbiś wrote:a bylismy na wizycie 18 grudnia i juz wypelnialismy ta dokumentacje do in vitro i 20 stycznia mamy wizyte
i niewiem co dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 23:39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny jeszcze jutro lece do mej kochanej invicty na biocenozę (wynik po 2 h jest-nie wnikam w poprawnosc wykonanego badania w takim tempie) i badania ogarniete,tylko czekać na wyniki ;)poklota podrapana ale szczesliwa ze juz z glowy;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 00:24
-
Ania1986 wrote:To ja bede minimum 6 razy w tym 2 bezsensowne wyjazdy, dr nie ruszalo to ze dojeżdżamy z Wrocławia
Ja wiem doskonale ze to tmęczące, ale wizyty są ważne i nie ma co dyskutować nad ich potrzebaewlinaaa85, Torunianka, Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Vioris pcr wykonuje lekarz gin lub położna z kwalifikacjami niektore laba mają punkty pobrań gdzie wykonują takie wymazy. Ale spokojnie możesz zabrać próbke z laba i podejść do poradni K na pobranie a potem zanieść próbke do labora.
Jeśli chodzi o grupę krwi to gwarantuję Ci że musisz ją mieć nasz Doktorek bardzo zapracowany jest więc mógł Ci nie napisać ale, na wizycie na pewno się upomni o wynik grupy krwi i twojej i partnera. Po za tym bez grupy nie wykonają Ci punkcji
Dokładnie grupa krwii konieczna;)
Ale to Ci się przyda na całe życie:)
Pcr najłatwiej robić w placówkach typu ALAB, Lux med, diagnostyka, ale ceny są bardzo różneewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Aniu ja miałam usg o 1 więcej i nigdy nie pomyślałam że wizyta jest bez sensu, mieszkam pod Warszawą więc 300 km mam... Dziewczyny mają nawet po 500 km.
Ja wiem doskonale ze to tmęczące, ale wizyty są ważne i nie ma co dyskutować nad ich potrzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 09:29
-
Hej dziewczyny, dołączam do Was...mam wizytę kwalifikującą na początek lutego...
Przede mną te wszystkie badania - powiedzcie jaki jest szacunkowy koszt wszystkiego?
Aniu1986 Ty jakiś abonament wykupowałaś?? Podpowiedz... -
Lola79 wrote:A 18.12 nie dali Wam jeszcze recept? Mówili dlaczego? Brak środków czy badań? Bo ja podpisywalam 30.11 i w grudniu miałam przyjechać na USG.
lola79 nie dostalismy recept poprostu wypelnialismy te papiery i zalecil nam wykonac te badania ktorych jeszcze nie mielismy i powiedzial ze jak sie wyrobimy to 28grudnia prosze przyjechac a jak beda pozniej to dopiero w styczniu no ale to normalne ze nie mielismy wynikow bo przeciez byly swieta a na niektore badanie czekalismy 10dni roboczych i powiedzial ze 20 zrobi mi usg i wlasnie niewiem jakie dalej beda krokiXXXXXXXXXXXX