X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa: No to na prawdę musi być nieprzyjemny :) ja z moim M też weszłam do gabinetu hyhy ale tylko dlatego że, mam bardzo fajną Panią Doktor

Lola: jak byłam na wizycie w klinice to byłam świadkiem jak Chruścik wypisywał L4 facetowi właśnie hyhy więc na pewno klinika nie robi z tym problemów :) jedyne jaki problem mieli to nie wiedzieli co wpisać na L4

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki
    W niedzielę chciałabym jechać oddać krew myślicie że, to dobry pomysł po tej całej stymulacji i po tych zastrzykach po transferze? Nie wiem czy sobie darować czy to nie zaburzy jakoś mojej gospodarki hormonalnej :/

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, nie mam pojęcia. Twojej jak twojej, ale komuś wstrzykną twoją krew po stymulacji hormonami to ten.. :P a tak na serio nie wiem, albo odpuść albo dopytaj w punkcie.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mogłybyście mi napisać w których dniach cyklu miałyście wizyty przy stymulacji? Wiem że u każdej to wygląda nieco inaczej, ale chciałabym wiedzieć ile mniej więcej wyjazdów do Krakowa mnie jeszcze czeka.

Wiem że już pisałyście o tym już chyba z milion razy i nawet próbowałam teraz to znaleźć, ale się poddałam po 10 stronach :)

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Vioris napisz do dr.ch unow sie,i zrobcie wszystkie potrzebne badania...mam nadzieję ze Wam sie uda! Powodzenia :-)

Napisałam i czekam na odpowiedź :) Dziękuję :)

ewlinaaa85, pabelka88 lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ewelina, nie mam pojęcia. Twojej jak twojej, ale komuś wstrzykną twoją krew po stymulacji hormonami to ten.. :P a tak na serio nie wiem, albo odpuść albo dopytaj w punkcie.
    Kurde chyba odpuszczę bo jeszcze komuś jajca urosną hyhyhyhyh
    w sumie w formularzu i tak muszę napisać czy przyjmowałam jakieś leki więc albo mnie cofną albo nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:12

Lola79, ComeToMeBaby, ewa84, Vanili lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Dziewczyny, a mogłybyście mi napisać w których dniach cyklu miałyście wizyty przy stymulacji? Wiem że u każdej to wygląda nieco inaczej, ale chciałabym wiedzieć ile mniej więcej wyjazdów do Krakowa mnie jeszcze czeka.

Wiem że już pisałyście o tym już chyba z milion razy i nawet próbowałam teraz to znaleźć, ale się poddałam po 10 stronach :)
    w drugim dniu cyklu zaczynałam stymulacje puregonem, w 6dc miałam pierwszy podgląd kolejny miałam w 9dc .. potem punkcja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:17

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    w drugim dniu cyklu zaczynałam stymulacje puregonem, w 6dc miałam pierwszy podgląd kolejny miałam w 8dc .. potem punkcja :D
    a ja w 2dc rozpoczecie stymulacji menopurem, 6dc I usg, 9 dc II usg i ponieważ pięknie rosły jajca i za szybko progesteron to punkcja została przyspieszona o jeden dzień i ostatecznie w 11dc miałam punkcję.
    razem z wizytą kwalifikacyjną byliśmy tam cztery razy do punkcji włącznie.

dr tym co jadą z daleka do Krakowa minimalizuje liczbę przyjazdów. nie wiem skąd jesteś, jeśli z bliska to możesz mieć ze 3 razy usg monitorujące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:19

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja w 2dc rozpoczecie stymulacji menopurem, 6dc I usg, 9 dc II usg i ponieważ pięknie rosły jajca i za szybko progesteron to punkcja została przyspieszona o jeden dzień i ostatecznie w 11dc miałam punkcję.
    razem z wizytą kwalifikacyjną byliśmy tam cztery razy do punkcji włącznie.
    No ja właśnie poprawiłam bo też miałam w 6dc i 9dc :)

• bubus Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, widzę,że Ty też tutaj! witaj :*

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Graśka wrote:

Ja miałam usg kolejno 6,8,10 dc a 12 Punkcje 17 transfer

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak tam samopoczucie? Ustąpiło choć troszkę?

• Vanili Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy 5 razy:
    kwalifikacja
    6 dc - I usg
    9 dc - II usg
    11 dc - punkcja
    16 dc - transfer

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubus wrote:
    Vioris, widzę,że Ty też tutaj! witaj :*

Witaj Kochana! :) :* Razem w tym wylądowałyśmy ;)

Dziewczyny dziękuję Wam za pomoc!Napisałam do doktora i odpisał mi, że mam się zarejestrować na najbliższą możliwą wizytę :D Także mamy termin na 10 lutego na 12.30 :)

Dostałam też listę badań i teraz proszę te z Was, które już są po kwalifikacji żeby mi napisały co muszę koniecznie a co można pominąć?

oboje: VDRL, HBsAg, antyHBc, HIV, HCV (ważne 6 m-cy) To są chyba wątrobowe? HIV konieczny?

pacjentka:
    - FSH i AMH w 3 dc
    (ważne 1 rok) - to miałam robione ale niestety w grudniu 2014 także właśnie niedawno minął rok :( muszę powtarzać...

- pc IgG i IgM p/chlamydia trachomatis
    (ważne 3 m-ce)

- Toxoplazmoza IgG i IgM
    - Różyczka IgG
    (oba powyższe jeśli wcześniej IgG było pozytywne nie trzeba powtarzać) - tak napisał doktor. Jeśli miałam te badania robione 9 lat temu w ciąży, to czy one są nadal ważne jeśli wyszły wtedy ok?

- biocenoza pochwy (3 m-ce)
    - cytologia (12 m-cy)
    - zalecane USG piersi (12 m-cy)
    - poziom wit D (zalecany, nieobowiązkowy)
    - wymaz z kanału szyjki na chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA) - 3 m-ce

Lola79, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina: tak lepiej :) leżę sobie biorę leki witaminy, mam apetyt :)
    Za to mąż leży plackiem mimo że u niego tylko wirus i oskrzela czyste u mnie niestety doszło do nadkazenia bakteryjnego i oskrzela załatwione(dobrze że nie angina jednak) podobno antybiotyk jest bezpieczny
    Jestem spokojna :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane! Jestem tu nowa i rowniez lecze sie w klinice artvimed w krakowie .Mam pytanko czy ktoras z Was ma numer do dr Chrostowskiego???? pozdrawiam

XXXXXXXXXXXX
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris super wiadomość! :)

Ja się po pracy wkurzyłam na mojego chłopa. Przylapalam go z paczką fajek. Wiem jak to brzmi. . Jakbym syna przyłapala ;) Nie o samo palenie chodzi. Tylko ostatnio 2 x pytałam czy pali bo coś mi podpadł. Twierdził że nie. Kłamał w żywe oczy ze od ponad roku nic. Kij mu w oko. Wyszłam z domu jak na chwilę wyszedl do piwnicy bez słowa i poszłam sobie do kina. Właśnie czekam na "Listy do M2" akurat miałam 1 wejściówkę do wykorzysta która dostałam ;) ale w środku się gotuję... będą ciche dni. Nie chce mi się kłócić. Może w samotnosci przemysli Swoje zachowanie. Ja się uspokoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:26

• vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i przyjmiecie mnie do swego grona :)
    Dziś rano prawie płakałam a teraz uśiech na twarzy zagościł :)

Nie wiem czy mi się uda Was nadrobić, bo obecnie mam na głowie chorego kota, ale postaram się dowiedzieć co u każdej z Was :)

Lola79 rozumiem Cię. Mój rzucił palenie w lipcu i jakbym go przyłapała to mocno bym się wkurzyła. A Listy do M2 polecam, mi się bardzo podobał :) Weź sobie paczkę chusteczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:35

ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    Witam Was kochane! Jestem tu nowa i rowniez lecze sie w klinice artvimed w krakowie .Mam pytanko czy ktoras z Was ma numer do dr Chrostowskiego???? pozdrawiam

Numer jest w internecie dostępny z tego co widziałam.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja patrzylam na strone artvimed i widzialam tylko numer do kliniki a do dr chrostowskiego niezauwazylam :)

XXXXXXXXXXXX
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ