SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa: No to na prawdę musi być nieprzyjemny :) ja z moim M też weszłam do gabinetu hyhy ale tylko dlatego że, mam bardzo fajną Panią Doktor

Lola: jak byłam na wizycie w klinice to byłam świadkiem jak Chruścik wypisywał L4 facetowi właśnie hyhy więc na pewno klinika nie robi z tym problemów :) jedyne jaki problem mieli to nie wiedzieli co wpisać na L4

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki
    W niedzielę chciałabym jechać oddać krew myślicie że, to dobry pomysł po tej całej stymulacji i po tych zastrzykach po transferze? Nie wiem czy sobie darować czy to nie zaburzy jakoś mojej gospodarki hormonalnej :/

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, nie mam pojęcia. Twojej jak twojej, ale komuś wstrzykną twoją krew po stymulacji hormonami to ten.. :P a tak na serio nie wiem, albo odpuść albo dopytaj w punkcie.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mogłybyście mi napisać w których dniach cyklu miałyście wizyty przy stymulacji? Wiem że u każdej to wygląda nieco inaczej, ale chciałabym wiedzieć ile mniej więcej wyjazdów do Krakowa mnie jeszcze czeka.

Wiem że już pisałyście o tym już chyba z milion razy i nawet próbowałam teraz to znaleźć, ale się poddałam po 10 stronach :)

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Vioris napisz do dr.ch unow sie,i zrobcie wszystkie potrzebne badania...mam nadzieję ze Wam sie uda! Powodzenia :-)

Napisałam i czekam na odpowiedź :) Dziękuję :)

ewlinaaa85, pabelka88 lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ewelina, nie mam pojęcia. Twojej jak twojej, ale komuś wstrzykną twoją krew po stymulacji hormonami to ten.. :P a tak na serio nie wiem, albo odpuść albo dopytaj w punkcie.
    Kurde chyba odpuszczę bo jeszcze komuś jajca urosną hyhyhyhyh
    w sumie w formularzu i tak muszę napisać czy przyjmowałam jakieś leki więc albo mnie cofną albo nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:12

Lola79, ComeToMeBaby, ewa84, Vanili lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Dziewczyny, a mogłybyście mi napisać w których dniach cyklu miałyście wizyty przy stymulacji? Wiem że u każdej to wygląda nieco inaczej, ale chciałabym wiedzieć ile mniej więcej wyjazdów do Krakowa mnie jeszcze czeka.

Wiem że już pisałyście o tym już chyba z milion razy i nawet próbowałam teraz to znaleźć, ale się poddałam po 10 stronach :)
    w drugim dniu cyklu zaczynałam stymulacje puregonem, w 6dc miałam pierwszy podgląd kolejny miałam w 9dc .. potem punkcja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:17

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    w drugim dniu cyklu zaczynałam stymulacje puregonem, w 6dc miałam pierwszy podgląd kolejny miałam w 8dc .. potem punkcja :D
    a ja w 2dc rozpoczecie stymulacji menopurem, 6dc I usg, 9 dc II usg i ponieważ pięknie rosły jajca i za szybko progesteron to punkcja została przyspieszona o jeden dzień i ostatecznie w 11dc miałam punkcję.
    razem z wizytą kwalifikacyjną byliśmy tam cztery razy do punkcji włącznie.

dr tym co jadą z daleka do Krakowa minimalizuje liczbę przyjazdów. nie wiem skąd jesteś, jeśli z bliska to możesz mieć ze 3 razy usg monitorujące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:19

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja w 2dc rozpoczecie stymulacji menopurem, 6dc I usg, 9 dc II usg i ponieważ pięknie rosły jajca i za szybko progesteron to punkcja została przyspieszona o jeden dzień i ostatecznie w 11dc miałam punkcję.
    razem z wizytą kwalifikacyjną byliśmy tam cztery razy do punkcji włącznie.
    No ja właśnie poprawiłam bo też miałam w 6dc i 9dc :)

• bubus Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, widzę,że Ty też tutaj! witaj :*

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Graśka wrote:

Ja miałam usg kolejno 6,8,10 dc a 12 Punkcje 17 transfer

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak tam samopoczucie? Ustąpiło choć troszkę?

• Vanili Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy 5 razy:
    kwalifikacja
    6 dc - I usg
    9 dc - II usg
    11 dc - punkcja
    16 dc - transfer

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubus wrote:
    Vioris, widzę,że Ty też tutaj! witaj :*

Witaj Kochana! :) :* Razem w tym wylądowałyśmy ;)

Dziewczyny dziękuję Wam za pomoc!Napisałam do doktora i odpisał mi, że mam się zarejestrować na najbliższą możliwą wizytę :D Także mamy termin na 10 lutego na 12.30 :)

Dostałam też listę badań i teraz proszę te z Was, które już są po kwalifikacji żeby mi napisały co muszę koniecznie a co można pominąć?

oboje: VDRL, HBsAg, antyHBc, HIV, HCV (ważne 6 m-cy) To są chyba wątrobowe? HIV konieczny?

pacjentka:
    - FSH i AMH w 3 dc
    (ważne 1 rok) - to miałam robione ale niestety w grudniu 2014 także właśnie niedawno minął rok :( muszę powtarzać...

- pc IgG i IgM p/chlamydia trachomatis
    (ważne 3 m-ce)

- Toxoplazmoza IgG i IgM
    - Różyczka IgG
    (oba powyższe jeśli wcześniej IgG było pozytywne nie trzeba powtarzać) - tak napisał doktor. Jeśli miałam te badania robione 9 lat temu w ciąży, to czy one są nadal ważne jeśli wyszły wtedy ok?

- biocenoza pochwy (3 m-ce)
    - cytologia (12 m-cy)
    - zalecane USG piersi (12 m-cy)
    - poziom wit D (zalecany, nieobowiązkowy)
    - wymaz z kanału szyjki na chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA) - 3 m-ce

Lola79, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina: tak lepiej :) leżę sobie biorę leki witaminy, mam apetyt :)
    Za to mąż leży plackiem mimo że u niego tylko wirus i oskrzela czyste u mnie niestety doszło do nadkazenia bakteryjnego i oskrzela załatwione(dobrze że nie angina jednak) podobno antybiotyk jest bezpieczny
    Jestem spokojna :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane! Jestem tu nowa i rowniez lecze sie w klinice artvimed w krakowie .Mam pytanko czy ktoras z Was ma numer do dr Chrostowskiego???? pozdrawiam

XXXXXXXXXXXX
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris super wiadomość! :)

Ja się po pracy wkurzyłam na mojego chłopa. Przylapalam go z paczką fajek. Wiem jak to brzmi. . Jakbym syna przyłapala ;) Nie o samo palenie chodzi. Tylko ostatnio 2 x pytałam czy pali bo coś mi podpadł. Twierdził że nie. Kłamał w żywe oczy ze od ponad roku nic. Kij mu w oko. Wyszłam z domu jak na chwilę wyszedl do piwnicy bez słowa i poszłam sobie do kina. Właśnie czekam na "Listy do M2" akurat miałam 1 wejściówkę do wykorzysta która dostałam ;) ale w środku się gotuję... będą ciche dni. Nie chce mi się kłócić. Może w samotnosci przemysli Swoje zachowanie. Ja się uspokoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:26

• vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i przyjmiecie mnie do swego grona :)
    Dziś rano prawie płakałam a teraz uśiech na twarzy zagościł :)

Nie wiem czy mi się uda Was nadrobić, bo obecnie mam na głowie chorego kota, ale postaram się dowiedzieć co u każdej z Was :)

Lola79 rozumiem Cię. Mój rzucił palenie w lipcu i jakbym go przyłapała to mocno bym się wkurzyła. A Listy do M2 polecam, mi się bardzo podobał :) Weź sobie paczkę chusteczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:35

ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    Witam Was kochane! Jestem tu nowa i rowniez lecze sie w klinice artvimed w krakowie .Mam pytanko czy ktoras z Was ma numer do dr Chrostowskiego???? pozdrawiam

Numer jest w internecie dostępny z tego co widziałam.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja patrzylam na strone artvimed i widzialam tylko numer do kliniki a do dr chrostowskiego niezauwazylam :)

XXXXXXXXXXXX
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ