Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCometa: No to na prawdę musi być nieprzyjemny ja z moim M też weszłam do gabinetu hyhy ale tylko dlatego że, mam bardzo fajną Panią Doktor
Lola: jak byłam na wizycie w klinice to byłam świadkiem jak Chruścik wypisywał L4 facetowi właśnie hyhy więc na pewno klinika nie robi z tym problemów jedyne jaki problem mieli to nie wiedzieli co wpisać na L4 -
nick nieaktualnyDziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki
W niedzielę chciałabym jechać oddać krew myślicie że, to dobry pomysł po tej całej stymulacji i po tych zastrzykach po transferze? Nie wiem czy sobie darować czy to nie zaburzy jakoś mojej gospodarki hormonalnej -
Dziewczyny, a mogłybyście mi napisać w których dniach cyklu miałyście wizyty przy stymulacji? Wiem że u każdej to wygląda nieco inaczej, ale chciałabym wiedzieć ile mniej więcej wyjazdów do Krakowa mnie jeszcze czeka.
Wiem że już pisałyście o tym już chyba z milion razy i nawet próbowałam teraz to znaleźć, ale się poddałam po 10 stronachI IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
pabelka88 wrote:Vioris napisz do dr.ch unow sie,i zrobcie wszystkie potrzebne badania...mam nadzieję ze Wam sie uda! Powodzenia
Napisałam i czekam na odpowiedź Dziękujęewlinaaa85, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Ewelina, nie mam pojęcia. Twojej jak twojej, ale komuś wstrzykną twoją krew po stymulacji hormonami to ten.. a tak na serio nie wiem, albo odpuść albo dopytaj w punkcie.
w sumie w formularzu i tak muszę napisać czy przyjmowałam jakieś leki więc albo mnie cofną albo nieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:12
Lola79, ComeToMeBaby, ewa84, Vanili lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGraśka wrote:Dziewczyny, a mogłybyście mi napisać w których dniach cyklu miałyście wizyty przy stymulacji? Wiem że u każdej to wygląda nieco inaczej, ale chciałabym wiedzieć ile mniej więcej wyjazdów do Krakowa mnie jeszcze czeka.
Wiem że już pisałyście o tym już chyba z milion razy i nawet próbowałam teraz to znaleźć, ale się poddałam po 10 stronachWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:17
-
ewlinaaa85 wrote:w drugim dniu cyklu zaczynałam stymulacje puregonem, w 6dc miałam pierwszy podgląd kolejny miałam w 8dc .. potem punkcja
razem z wizytą kwalifikacyjną byliśmy tam cztery razy do punkcji włącznie.
dr tym co jadą z daleka do Krakowa minimalizuje liczbę przyjazdów. nie wiem skąd jesteś, jeśli z bliska to możesz mieć ze 3 razy usg monitorujące.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:19
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:a ja w 2dc rozpoczecie stymulacji menopurem, 6dc I usg, 9 dc II usg i ponieważ pięknie rosły jajca i za szybko progesteron to punkcja została przyspieszona o jeden dzień i ostatecznie w 11dc miałam punkcję.
razem z wizytą kwalifikacyjną byliśmy tam cztery razy do punkcji włącznie. -
Graśka wrote:Dziewczyny, a mogłybyście mi napisać w których dniach cyklu miałyście wizyty przy stymulacji? Wiem że u każdej to wygląda nieco inaczej, ale chciałabym wiedzieć ile mniej więcej wyjazdów do Krakowa mnie jeszcze czeka.
Wiem że już pisałyście o tym już chyba z milion razy i nawet próbowałam teraz to znaleźć, ale się poddałam po 10 stronach
Ja miałam usg kolejno 6,8,10 dc a 12 Punkcje 17 transfer -
nick nieaktualny
-
My byliśmy 5 razy:
kwalifikacja
6 dc - I usg
9 dc - II usg
11 dc - punkcja
16 dc - transfer
-
bubus wrote:Vioris, widzę,że Ty też tutaj! witaj :*
Witaj Kochana! :* Razem w tym wylądowałyśmy
Dziewczyny dziękuję Wam za pomoc!Napisałam do doktora i odpisał mi, że mam się zarejestrować na najbliższą możliwą wizytę Także mamy termin na 10 lutego na 12.30
Dostałam też listę badań i teraz proszę te z Was, które już są po kwalifikacji żeby mi napisały co muszę koniecznie a co można pominąć?
oboje: VDRL, HBsAg, antyHBc, HIV, HCV (ważne 6 m-cy) To są chyba wątrobowe? HIV konieczny?
pacjentka:
- FSH i AMH w 3 dc
(ważne 1 rok) - to miałam robione ale niestety w grudniu 2014 także właśnie niedawno minął rok muszę powtarzać...
- pc IgG i IgM p/chlamydia trachomatis
(ważne 3 m-ce)
- Toxoplazmoza IgG i IgM
- Różyczka IgG
(oba powyższe jeśli wcześniej IgG było pozytywne nie trzeba powtarzać) - tak napisał doktor. Jeśli miałam te badania robione 9 lat temu w ciąży, to czy one są nadal ważne jeśli wyszły wtedy ok?
- biocenoza pochwy (3 m-ce)
- cytologia (12 m-cy)
- zalecane USG piersi (12 m-cy)
- poziom wit D (zalecany, nieobowiązkowy)
- wymaz z kanału szyjki na chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA) - 3 m-ceLola79, ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Ewelina: tak lepiej leżę sobie biorę leki witaminy, mam apetyt
Za to mąż leży plackiem mimo że u niego tylko wirus i oskrzela czyste u mnie niestety doszło do nadkazenia bakteryjnego i oskrzela załatwione(dobrze że nie angina jednak) podobno antybiotyk jest bezpieczny
Jestem spokojnaewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
Vioris super wiadomość!
Ja się po pracy wkurzyłam na mojego chłopa. Przylapalam go z paczką fajek. Wiem jak to brzmi. . Jakbym syna przyłapala Nie o samo palenie chodzi. Tylko ostatnio 2 x pytałam czy pali bo coś mi podpadł. Twierdził że nie. Kłamał w żywe oczy ze od ponad roku nic. Kij mu w oko. Wyszłam z domu jak na chwilę wyszedl do piwnicy bez słowa i poszłam sobie do kina. Właśnie czekam na "Listy do M2" akurat miałam 1 wejściówkę do wykorzysta która dostałam ale w środku się gotuję... będą ciche dni. Nie chce mi się kłócić. Może w samotnosci przemysli Swoje zachowanie. Ja się uspokoje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:26
-
Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i przyjmiecie mnie do swego grona
Dziś rano prawie płakałam a teraz uśiech na twarzy zagościł
Nie wiem czy mi się uda Was nadrobić, bo obecnie mam na głowie chorego kota, ale postaram się dowiedzieć co u każdej z Was
Lola79 rozumiem Cię. Mój rzucił palenie w lipcu i jakbym go przyłapała to mocno bym się wkurzyła. A Listy do M2 polecam, mi się bardzo podobał Weź sobie paczkę chusteczekWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:35
ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość
-
bejbiś wrote:Witam Was kochane! Jestem tu nowa i rowniez lecze sie w klinice artvimed w krakowie .Mam pytanko czy ktoras z Was ma numer do dr Chrostowskiego???? pozdrawiam
Numer jest w internecie dostępny z tego co widziałam.