Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola79 wrote:Kilka ciąż potwierdzonych na naszym forum. Kilka zarodków w trakcie implantacji
Ja w grupie oczekujących dopiero na stymulację
Ogólnie to się tu sporo dzieje
Jakie masz AMH?endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Serducho wrote:Niskie 0,2 (badane w lipcu) teraz bede powtarzac
Ja przy pierwszym wyniku nie mogłam dostać kwalifikacji do programu.
Warto powtórzyć bez wątpienia. Jestem przykładem na to że wyniki mogą być różne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:09
-
Lola79 wrote:Wiesz co mi za pierwszym razem wyszło 0,64. Na drugim badaniu w innym laboratorium wyszło 1,3. Sprawdź czy nie miałaś na starych odczynnikach. Ja brałam Wit b3 4000 jednostek. Niedobór podobno zaniza wyniki.
Ja przy pierwszym wyniku nie mogłam dostać kwalifikacji do programu.
Warto powtórzyć bez wątpienia. Jestem przykładem na to że wyniki mogą być różne.
Lola ja miałam 1,8 a teraz mam 0,65 (aczkolwiek robiłam w dwóch różnych miejscach i widzę, że normy są inne) i boje się że mnie odrzucą. Jak długo brałaś tę witaminę. Mój wynik wit. D3 to 24.24ewa84 lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Lola ja miałam 1,8 a teraz mam 0,65 (aczkolwiek robiłam w dwóch różnych miejscach i widzę, że normy są inne) i boje się że mnie odrzucą. Jak długo brałaś tę witaminę. Mój wynik wit. D3 to 24.24
U mnie dziwne było to że normy mieli identyczne a różnica w wynikach kolosalna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:23
-
ewlinaaa85 wrote:Hej no tak pabelce udało się dostać właśnie kwalifikacje w artvimed kurcze szkoda bardzo że, jak dzwoniłaś tam w listopadzie to nie umówiłaś się od razu na wizytę bo umawiając się na pewno miałabyś szansę się załapać
widzisz, wtedy mi powiedziała pani w recepcji, że zapisywać się można w styczniu dopiero i też wtedy pytać o ivf
Serducho wrote:Mi dzis w Parens w Krakowie powiedzieli ze kwalifikuja.
Pytałaś telefonicznie? Wiesz może jak tam z terminami? -
Lola79 wrote:Lepiej więc pokaż ten 1 wynik. Poniżej 0,7 kwalifikacji możesz nie dostać. Ja wit. Brałam trochę na własne v ryzyko bez badań. . Brałam chyba 1,5 miesiąca jakoś. Teraz też biorę co kilka dni. Bo dawka duża.
U mnie dziwne było to że normy mieli identyczne a różnica w wynikach kolosalna.
no niestety ja pierwszy wynik pokazałam na pierwszej wizycie i mi go nie przyjął, bo AMH było robione przed laparoskopią dlatego kazał mi zrobić drugi raz...LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
vioris wrote:Dzwoniłam do PARENS i nie umawiają nowych par. Także chyba nadziei juz nie mam
Ja dzwoniłam wczoraj, ale u nas to będzie druga wizyta. Mam nadzieję, że jednak się uda. Nam lekarz powiedział, że grudzień / styczeń dostają informacje jaką mogą wziąć nadwyżkę. warto więc co jakiś czas dzwonić.
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Lonia wrote:Cudnie wypoczywaj ja dziś też leżakuje sobie, mam zwolnienie do 20 stycznia i mam nadzieję, że beta tym razem będzie pozytywna
Bez wątpienia będzie pozytywna!
Dużo zdrowia i odpoczynku i przede wszystkim, jak mi wczoraj doktorek powiedział - unikać chodzących "bomb mikrobiologicznych" czyli małych, słodkich i obcych dzieciaków...Lonia lubi tę wiadomość
-
vioris wrote:Hej dziewczyny, wybaczcie, że się wbijam z pytaniem.
Czy w ARTVIMED są kwalifikacje nowych par do rządowego programu? Dzwoniłam tam przed chwilą i mówiła mi , że nie i dzwonić koiec lutego i początek marca. Ostatnio dzwoniłam w listopadzie i kazała dzwonić w styczniu i tak mnie tylko przekładają a widzę, że chyba nic z tego nie będzie
Widzę, że ktoś tutaj dostał w ostatnim czasie kwalifikację (pabelka?) i ciekawa jestem czy właśnie tam?
Vioris, szkoda, że tak im zaufałaś i nie dobijałaś się do upadłego...
Ja jak obdzwaniałam kliniki jeszcze pod koniec października, przed tą sławną ustawą czy czyms tam to kazali mi dzwonic na poczatku listopada, bo nic nie wiedzą. Jak dzwoniłam w listopadzie to mówili ze pod koniec grudnia a najlepiej w styczniu... Wkurzyłam się. Napisałam do MZ i mi odpisali w ciagu 3 dni <szok> ze kwalifikuje jeszcze własnie artvimed... zadzwoniłam i dalej to juz poszło z górki.
Nie poddawaj się, ja bym AV męczyła raz w tygodniu - może coś się zmieni... jak zapewne czytałaś mamy tu kilka ciąż z pierwszego podejscia (mój gin się wczoraj śmiał, że zawyżyłam im statystyki hyhy) więc teoretycznie miejsca się zwalniają... -
nick nieaktualnyvioris wrote:Hej dziewczyny, wybaczcie, że się wbijam z pytaniem.
Czy w ARTVIMED są kwalifikacje nowych par do rządowego programu? Dzwoniłam tam przed chwilą i mówiła mi , że nie i dzwonić koiec lutego i początek marca. Ostatnio dzwoniłam w listopadzie i kazała dzwonić w styczniu i tak mnie tylko przekładają a widzę, że chyba nic z tego nie będzie
Widzę, że ktoś tutaj dostał w ostatnim czasie kwalifikację (pabelka?) i ciekawa jestem czy właśnie tam? -
nick nieaktualnyVioris: dokładnie jak mocno Ci zależy to napisz email bezpośrednio do Dr. Chr ja zanim umówiłam się na wizytę to też do niego napisałam, przedstawiłam mu problem i jeszcze tego samego miałam odpowoedź. Nie zaszkodzi napisać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:14
-
Macie maila do dr Chrostowskiego?
Ogólnie to bardzo mi zależy, bo na komercyjne podejście nie stać nas. Kredyt nie wchodzi w grę, bo już jesteśmy zadłużeni, więc tylko program rządowy, albo pogodzenie się z tym, że nie będziemy mieć dziecka a to nie wchodzi w grę -
Vanili wrote:Vioris, szkoda, że tak im zaufałaś i nie dobijałaś się do upadłego...
Ja jak obdzwaniałam kliniki jeszcze pod koniec października, przed tą sławną ustawą czy czyms tam to kazali mi dzwonic na poczatku listopada, bo nic nie wiedzą. Jak dzwoniłam w listopadzie to mówili ze pod koniec grudnia a najlepiej w styczniu... Wkurzyłam się. Napisałam do MZ i mi odpisali w ciagu 3 dni <szok> ze kwalifikuje jeszcze własnie artvimed... zadzwoniłam i dalej to juz poszło z górki.
Nie poddawaj się, ja bym AV męczyła raz w tygodniu - może coś się zmieni... jak zapewne czytałaś mamy tu kilka ciąż z pierwszego podejscia (mój gin się wczoraj śmiał, że zawyżyłam im statystyki hyhy) więc teoretycznie miejsca się zwalniają... -
nick nieaktualny
-
ewlinaaa85 wrote:vioris wrote:Macie maila do dr Chrostowskiego?
Mogę Ci przesłać na priv. Tylko musisz przyjąć zaproszenie bo inaczej nie da się wysłać wiadomości do Ciebie
przyjęłam zaproszenie -
vioris wrote:Dzwoniłam do PARENS i nie umawiają nowych par. Także chyba nadziei juz nie mamendometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
nick nieaktualny
-
vioris wrote:No ja tam dzwoniłam w listopadzie, to juz mnie odesłali na styczeń. A liczyłam, że się dostaniemy, bo dziewczyny dostawały kwalifikacje w listopadzie właśnie.
Fakt, kilka z nas było świadkiem siedząc w poczekalni jak pani z recepcji w połowie listopada obdzwaniała pacjentki umówione na kwalifikacje w pierwszych dniach grudnia i próbowała przełożyć wizytę jeszcze na listopad...bo nie wiedzieli co będzie w grudniu...