X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Wracam do domku po transferze, wzruszajaco jakoś dziś było, pani embriolog jest świetna z taka czułościa pokazywałam nam zdjęcia i opowiadała o wszystkim. Pokazała zdjęcie przed zamrożeniem, po rozmrożeniu, nacięcie otoczki przejrzystej i po nacięciu jak zarodek cytuje "wrócił do siebie" i dalej zaczał się rozwijać. Po transferze 15 minut leżakowania i miłe zaskoczenie otóż nie ma żadnych zastrzyków aż ze zdziwienia sama zapytałam ani clexane ani gonapeptylu tylko luteina duphaston encorton i estrofem. Testuje 19 stycznia ;)
    ssuuuper! :) fajnie, fajnie, bardzo fajnie.
    idę w twoje ślady. już wkrótce :)

Lonia, Lola79 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Po samym scratchingu nic, po peknieciu pecherzyka graffa zaczelam luteine 1-0-1, duphaston 1-1-1, encorton1-0,5-0, estrofem 0-0-1 i to wszystko
    sprawdzam swoje zalecenia odnośnie leków bezpośrednio przed crio (miałaś je brać pewnie 5 dni?) i jedyna różnica jest w estrofemie. ja mam brać 1-1-1.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Kometa proponuje zrobić 2 kalendarze. Jeden dla juz beta pozytywnych ;) drugi dla staraczek ;)
    Z naciskiem na zapełnianie tego pierwszego i odchudzanie drugiego! :)
    oooo nie, nie ujadę :P
    co niby w tych beta pozytywnych miałoby być?

ewlinaaa85, Lola79 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • bubus Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia właśnie chcę, muszę amh, odnowić i fsh (3dc) i cała wirusologia..

aha Lonia, pisałaś,że teraz po transferze nie masz zastrzyków, tyle leki, które wypisałaś, a po pierwszym miałaś po zastrzyki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, czekamy na pozytywną betę :-)
    Vanili co z Tobą, gdzie się podziałaś z wieściami?

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubus wrote:
    Lonia właśnie chcę, muszę amh, odnowić i fsh (3dc) i cała wirusologia..

aha Lonia, pisałaś,że teraz po transferze nie masz zastrzyków, tyle leki, które wypisałaś, a po pierwszym miałaś po zastrzyki?
    Że tak się wtrącę :) przed pierwszym transferem bierze się zastrzyki stymulujące ale, to wiesz a po transferze tzw. świezym są zastrzyki ja miałam gonapeptyl 2 ampułki i clexane 10 ampułek no i tabletki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 21:42

Lonia lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Że tak się wtrącę :) przed pierwszym transferem bierze się zastrzyki stymulujące ale, to wiesz a po transferze tzw. świezym są zastrzyki ja miałam gonapeptyl 2 ampułki i clexane 10 ampułek no i tabletki :)
    Dokładnie 10 razy clexane i gonapeptyl w 3 i 7 dobie. Ale to był sświeży zarodek nie mrożony i cykl był stymulowany puregonem i cetrotide

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dopiero teraz dotarliśmy do domu.
    Wszystko jest ok! Mamy 2 mm i zaskoczylismy doktorka bo już mamy malutkie serduszko a tego się nie spodziewał:) od jutra leżę do góry brzuchem. Za 2 tyg kolejna kontrola.

Niestety jajniki mi podrosly i nadal musze brać clexane -jeszcze olaboga prawie 20 dni :( ale cóż dam radę teraz.

Uśmiech mam od ucha do ucha ;)

Lonia, szurusiowa, Lola79, pabelka88, ewlinaaa85, Kayaa, ComeToMeBaby, Julita76, ewa84, bubus lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    sprawdzam swoje zalecenia odnośnie leków bezpośrednio przed crio (miałaś je brać pewnie 5 dni?) i jedyna różnica jest w estrofemie. ja mam brać 1-1-1.
    Miałam brać ten zestaw do transferu od pęknięcia pęcherzyka, ale został mi przesłużony do czasu bety. Po pozytywnej mam odstawić estrofem, dokończyć opakowanie emcortonu i kontynuować luteine i duphaston. Pierwsze usg ciażowe mogę zrobić u siebie żeby nie narażać wczesnej ciaży na tyle km ale mamy pozostać na łaczach telefonicznych.

ComeToMeBaby, Julita76, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    oooo nie, nie ujadę :P
    co niby w tych beta pozytywnych miałoby być?
    Hmmm terminy wizyt i porodów ofkors :-D

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Hejka dopiero teraz dotarliśmy do domu.
    Wszystko jest ok! Mamy 2 mm i zaskoczylismy doktorka bo już mamy malutkie serduszko a tego się nie spodziewał:) od jutra leżę do góry brzuchem. Za 2 tyg kolejna kontrola.

Niestety jajniki mi podrosly i nadal musze brać clexane -jeszcze olaboga prawie 20 dni :( ale cóż dam radę teraz.

Uśmiech mam od ucha do ucha ;)
    Cudnie cudnie cudnie! Takie wieści Lubię! :-D

doktorek dał Ci zwolnienie kekarskie?

No właśnie pytanie: do kiedy trzeba być pod kontrolą kliniki w przypadku zajścia w ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 22:46

Vanili, Lonia lubią tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz doktorek przyznał, że wysłał jeszcze do Artvimedu dwie pacjentki jak usłyszał o naszych owocnych działaniach. Miło. Gdyby sam mi nie powiedział abym obdzwonila łódź i inne to bym sama tego nie zrobila i nie trafiłabym do Krakowa.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Cudnie cudnie cudnie! Takie wieści Lubię! :-D

doktorek dał Ci zwolnienie kekarskie?

No właśnie pytanie: do kiedy trzeba być pod kontrolą kliniki w przypadku zajścia w ciążę?
    Si. Powiedzial ze mam się oszczędzać. Na razie na 2 tyg ale w moim przypadku będzie dłuższe.
    Musze zrobić wszystko aby maleństwo miało jak najlepsze warunki do rozwoju i nie obchodzi mnie cała reszta. Juz nie. Za dużo wysiłku, poświęcenia i wyrzeczeń nas kosztowało to abyśmy mogli w końcu doczekać się tego dnia, pierwszego usg. Zobaczyć jak pulsuje serduszko.

Życzę Wam wszystkim abyście tego równie szybko jak my doswiadczyly.

Chruscik powiedział, że moge teraz być pod kontrolą mojego lekarza i ze nie muszę przyjeżdżać do nich ale żebym za jakiś czas dała znac co i jak. Mysle ze ta decyzja była powodowana moja hiperka.

Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Si. Powiedzial ze mam się oszczędzać. Na razie na 2 tyg ale w moim przypadku będzie dłuższe.
    Musze zrobić wszystko aby maleństwo miało jak najlepsze warunki do rozwoju i nie obchodzi mnie cała reszta. Juz nie. Za dużo wysiłku, poświęcenia i wyrzeczeń nas kosztowało to abyśmy mogli w końcu doczekać się tego dnia, pierwszego usg. Zobaczyć jak pulsuje serduszko.

Życzę Wam wszystkim abyście tego równie szybko jak my doswiadczyly.

Chruscik powiedział, że moge teraz być pod kontrolą mojego lekarza i ze nie muszę przyjeżdżać do nich ale żebym za jakiś czas dała znac co i jak. Mysle ze ta decyzja była powodowana moja hiperka.
    Super. Ech no to odpoczywaj choćby do samego porodu :) dzieciaczek najważniejszy. Bez dwóch zdań :)
    Mam nadzieję że pozostałym forumowiczkom tez się uda jak Wam. Na pewno takie posty na dzień dodają nadziei :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 23:11

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak pytam o zwolnienie bo się swego czasu zastanawiałam gdybym nie dostała kiedyś urlopu na wizytę to musiałabym wtedy skorzystać z l4 na dzień wizyty. A tam na pieczątce: centrum wspomagania rozrodu. ... od razu kadrowa by wyniuchala.. ;)
    No ale póki co żyje znowu w zawieszeniu i nie wiem co dalej przez jeszcze 2 tygodnie. Pomartwie się później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 23:17

• Vanili Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Ja tak pytam o zwolnienie bo się swego czasu zastanawiałam gdybym nie dostała kiedyś urlopu na wizytę to musiałabym wtedy skorzystać z l4 na dzień wizyty. A tam na pieczątce: centrum wspomagania rozrodu. ... od razu kadrowa by wyniuchala.. ;)
    No ale póki co żyje znowu w zawieszeniu i nie wiem co dalej przez jeszcze 2 tygodnie. Pomartwie się później.
    Zawsze możesz pogadać z rodzinnym jak masz fajnego. Moj by mi wypisał.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy pójdę na tą bete, wczoraj wypisali mnie ze szpitala . Jednak z okropnym bólem gardła :( dali receptę na antybiotyk z grupy b gdyby się pogarszalo.
    Noc straszna :( angina jak nic znam to doskonale i teraz obawiam się wychodzić z domu, mam Laboratorium i przychodnie 50m od domu ale tam badaja samo hcg a nie bhcg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 07:51

iv094x39ir3hgbzx.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, załatwili cię w szpitalu to niech cię teraz leczą. Co za ciule no. Ręce mi opadają. Kuruj się bidoku.

c5e015d88e.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę że mnie wypuścili bo u nie wiem co by było dalej :(

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili, fantastyczne wieści :) gratuluję....jak też jak byłam na usg nie liczyłam na serducho a pikało....super widok.
    A teraz leż, odpoczywaj, dbaj o siebie i maleństwo :)
    Ewa, przykro mi że tak Cię załatwili...faktycznie lepiej zostań w ciepłym domu, zawsze możesz sikacza zrobić, póki co...

Ja 13 idę już na wizytę do swojego gina, i znowu stres czy aby wszystko będzie ok...to chyba nie minie :(
    A do tego jeszcze mi wczoraj wyskoczył kręg szyjny, głowa mnie boli koszmarnie, a tu nic wsiąść się nie da...

No koniec narzekania....wszystkim życzę mimo wszystko miłego dnia :)

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ