X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zarodek przeżył, będzie transfer :) najwyższej klasy 411

szurusiowa, Torunianka, Kayaa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, ewa84, Julita76, pabelka88 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:

Rewelacyjnie :)

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Ufff cudowna nowina :) mocno trzymam za was kciuki :)

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Lonia, bardzo dobre wieści...trzymamy teraz kciuki za powodzenie transferu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 16:01

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ewentualnie krwawienie( po pobraniu) nie jest przeciwskazaniem do zrobienia wymazu na cytologie czy biocenozę bo chce juz jutro ogarnac wszystko najpierw jade na chlamydie znow a później do gina na cytologie i biocenozę chce

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Zależy chyba jakie lab. W Diagnostyce biocenozę miałam za 3 dni, a pozostałe jeszcze tego samego dnia.
    Ja mam jakies lab synevo

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Eno,to musi się udać! Super!! :-)

Lonia lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny czy ewentualnie krwawienie( po pobraniu) nie jest przeciwskazaniem do zrobienia wymazu na cytologie czy biocenozę bo chce juz jutro ogarnac wszystko najpierw jade na chlamydie znow a później do gina na cytologie i biocenozę chce
    Nie chcę Cię wprowadzić w błąd ale jeśli chlamydie robi się z szyjki macicy to w ten sam dzień nie można cytologii. Ja tak przynajmniej miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 16:53

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Nie chcę Cię wprowadzić w błąd ale jeśli chlamydie robi się z szyjki macicy to w ten sam dzień nie można cytologii. Ja tak przynajmniej miałam.
    Mi powiedzieli to samo :) nie wiem czemu bo to wymaz i to wymaz tylko do innych celów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra to cytologie moge przełożyć bo i tak na 20 nie będę miec wyniku a biocenozę?

• Lonia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domku po transferze, wzruszajaco jakoś dziś było, pani embriolog jest świetna z taka czułościa pokazywałam nam zdjęcia i opowiadała o wszystkim. Pokazała zdjęcie przed zamrożeniem, po rozmrożeniu, nacięcie otoczki przejrzystej i po nacięciu jak zarodek cytuje "wrócił do siebie" i dalej zaczał się rozwijać. Po transferze 15 minut leżakowania i miłe zaskoczenie otóż nie ma żadnych zastrzyków aż ze zdziwienia sama zapytałam ani clexane ani gonapeptylu tylko luteina duphaston encorton i estrofem. Testuje 19 stycznia ;)

szurusiowa, ewlinaaa85, Torunianka, pabelka88, Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia teraz tylko pozostaje czekać :D
    A co musiałaś przyjmować po scratchingu?

Lonia lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lonia teraz tylko pozostaje czekać :D
    A co musiałaś przyjmować po scratchingu?
    Po samym scratchingu nic, po peknieciu pecherzyka graffa zaczelam luteine 1-0-1, duphaston 1-1-1, encorton1-0,5-0, estrofem 0-0-1 i to wszystko

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka gratuluję! Kiedy początek stymulacji wypada?

Lonia cudownie! To czekamy teraz na ładną betę :) junior widać silny!

Ewelina super! Po drapaniu będzie juz z górki :)

Więc czekamy na Vanilli jeszcze!

Ja dziś zalepalam wizytę z usg u mojego gina na 18.01.
    Jeśli będzie czysto bez torbieli uderzam na Kraków 21.01. Potwornie się boje że będę musiała czekać kolejny cykl :( do końca lutego. Wtedy już ciężko będzie ze środkami. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 19:23

ewlinaaa85, Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    No dobra to cytologie moge przełożyć bo i tak na 20 nie będę miec wyniku a biocenozę?
    Ja na cytologie czekałam 3 tygodnie. .. na biocenoze parę dni tylko. Chlamydia pcr ok 10 dni roboczych.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Pabelka gratuluję! Kiedy początek stymulacji wypada?

Lonia cudownie! To czekamy teraz na ładną betę :) junior widać silny!

Więc czekamy na Vanilli jeszcze!

Ja dziś zalepalam wizytę z usg u mojego gina na 18.01.
    Jeśli będzie czysto bez torbieli uderzam na Kraków 21.01. Potwornie się boje że będę musiała czekać kolejny cykl :( do końca lutego. Wtedy już ciężko będzie ze środkami. .
    Wypada w granicach 10 lutego...chociaż wolala bym wcześniej,ale niestety...najważniejsze że jest kwalifikacja! :-) teraz juz będzie tylko z górki ;-)

Lola79 lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Wypada w granicach 10 lutego...chociaż wolala bym wcześniej,ale niestety...najważniejsze że jest kwalifikacja! :-) teraz juz będzie tylko z górki ;-)
    Dokładnie. Ważne ze macie już zaplanowaną stymulację i plan działania ustalony :)

pabelka88 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa proponuje zrobić 2 kalendarze. Jeden dla juz beta pozytywnych ;) drugi dla staraczek ;)
    Z naciskiem na zapełnianie tego pierwszego i odchudzanie drugiego! :)

Torunianka, pabelka88, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• bubus Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    pabelka88, gratuluję! byłaś dziś pierwszy raz w Krakowie?super,że masz kwalifikację, zazdroszę i też o tym marzę.

Tak tu czytam o tych waszych pozytywnych betach, że aż nie wierzę.

Lonia, super, że wszystko poszło gładko, oby teraz dzieciątko już zostało z Tobą!!!To dobrze, że embriolog tam Wam tłumaczyła wszystko, to musi być miłe uczucie.

w ogóle to dziękuję za miłe przyjęcie.

dzwoniłam dziś do kliniki dopytać o to jakie badania mam odświeżyć i co dorobić.

i kurcze jak na złość nie mam jeszcze @ i boję się,że z niektórymi badaniami się nie wyrobie do 21.. bo te wymazy to muszę pewnie zrobić jak będzie czysto w środku, a ja mam plamienie.. zawsze piach w oczy..

Lonia lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubus wrote:
    Witam!
    pabelka88, gratuluję! byłaś dziś pierwszy raz w Krakowie?super,że masz kwalifikację, zazdroszę i też o tym marzę.

Tak tu czytam o tych waszych pozytywnych betach, że aż nie wierzę.

Lonia, super, że wszystko poszło gładko, oby teraz dzieciątko już zostało z Tobą!!!To dobrze, że embriolog tam Wam tłumaczyła wszystko, to musi być miłe uczucie.

w ogóle to dziękuję za miłe przyjęcie.

dzwoniłam dziś do kliniki dopytać o to jakie badania mam odświeżyć i co dorobić.

i kurcze jak na złość nie mam jeszcze @ i boję się,że z niektórymi badaniami się nie wyrobie do 21.. bo te wymazy to muszę pewnie zrobić jak będzie czysto w środku, a ja mam plamienie.. zawsze piach w oczy..

zrób te bezwzględnie konieczne do kwalifikacji. Niektóre można dowieźć później przez rozpoczęciem procedury juz. Wymazy są zazwyczaj zalecane po kwalifikacji. Wiec po @ zrobisz.

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ