X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zarodek przeżył, będzie transfer :) najwyższej klasy 411

szurusiowa, Torunianka, Kayaa, ewlinaaa85, ComeToMeBaby, ewa84, Julita76, pabelka88 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:

Rewelacyjnie :)

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Ufff cudowna nowina :) mocno trzymam za was kciuki :)

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Lonia, bardzo dobre wieści...trzymamy teraz kciuki za powodzenie transferu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 16:01

Lonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ewentualnie krwawienie( po pobraniu) nie jest przeciwskazaniem do zrobienia wymazu na cytologie czy biocenozę bo chce juz jutro ogarnac wszystko najpierw jade na chlamydie znow a później do gina na cytologie i biocenozę chce

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Zależy chyba jakie lab. W Diagnostyce biocenozę miałam za 3 dni, a pozostałe jeszcze tego samego dnia.
    Ja mam jakies lab synevo

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Eno,to musi się udać! Super!! :-)

Lonia lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny czy ewentualnie krwawienie( po pobraniu) nie jest przeciwskazaniem do zrobienia wymazu na cytologie czy biocenozę bo chce juz jutro ogarnac wszystko najpierw jade na chlamydie znow a później do gina na cytologie i biocenozę chce
    Nie chcę Cię wprowadzić w błąd ale jeśli chlamydie robi się z szyjki macicy to w ten sam dzień nie można cytologii. Ja tak przynajmniej miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 16:53

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Nie chcę Cię wprowadzić w błąd ale jeśli chlamydie robi się z szyjki macicy to w ten sam dzień nie można cytologii. Ja tak przynajmniej miałam.
    Mi powiedzieli to samo :) nie wiem czemu bo to wymaz i to wymaz tylko do innych celów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra to cytologie moge przełożyć bo i tak na 20 nie będę miec wyniku a biocenozę?

• Lonia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domku po transferze, wzruszajaco jakoś dziś było, pani embriolog jest świetna z taka czułościa pokazywałam nam zdjęcia i opowiadała o wszystkim. Pokazała zdjęcie przed zamrożeniem, po rozmrożeniu, nacięcie otoczki przejrzystej i po nacięciu jak zarodek cytuje "wrócił do siebie" i dalej zaczał się rozwijać. Po transferze 15 minut leżakowania i miłe zaskoczenie otóż nie ma żadnych zastrzyków aż ze zdziwienia sama zapytałam ani clexane ani gonapeptylu tylko luteina duphaston encorton i estrofem. Testuje 19 stycznia ;)

szurusiowa, ewlinaaa85, Torunianka, pabelka88, Lola79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia teraz tylko pozostaje czekać :D
    A co musiałaś przyjmować po scratchingu?

Lonia lubi tę wiadomość

• Lonia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Lonia teraz tylko pozostaje czekać :D
    A co musiałaś przyjmować po scratchingu?
    Po samym scratchingu nic, po peknieciu pecherzyka graffa zaczelam luteine 1-0-1, duphaston 1-1-1, encorton1-0,5-0, estrofem 0-0-1 i to wszystko

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka gratuluję! Kiedy początek stymulacji wypada?

Lonia cudownie! To czekamy teraz na ładną betę :) junior widać silny!

Ewelina super! Po drapaniu będzie juz z górki :)

Więc czekamy na Vanilli jeszcze!

Ja dziś zalepalam wizytę z usg u mojego gina na 18.01.
    Jeśli będzie czysto bez torbieli uderzam na Kraków 21.01. Potwornie się boje że będę musiała czekać kolejny cykl :( do końca lutego. Wtedy już ciężko będzie ze środkami. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 19:23

ewlinaaa85, Lonia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    No dobra to cytologie moge przełożyć bo i tak na 20 nie będę miec wyniku a biocenozę?
    Ja na cytologie czekałam 3 tygodnie. .. na biocenoze parę dni tylko. Chlamydia pcr ok 10 dni roboczych.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Pabelka gratuluję! Kiedy początek stymulacji wypada?

Lonia cudownie! To czekamy teraz na ładną betę :) junior widać silny!

Więc czekamy na Vanilli jeszcze!

Ja dziś zalepalam wizytę z usg u mojego gina na 18.01.
    Jeśli będzie czysto bez torbieli uderzam na Kraków 21.01. Potwornie się boje że będę musiała czekać kolejny cykl :( do końca lutego. Wtedy już ciężko będzie ze środkami. .
    Wypada w granicach 10 lutego...chociaż wolala bym wcześniej,ale niestety...najważniejsze że jest kwalifikacja! :-) teraz juz będzie tylko z górki ;-)

Lola79 lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Wypada w granicach 10 lutego...chociaż wolala bym wcześniej,ale niestety...najważniejsze że jest kwalifikacja! :-) teraz juz będzie tylko z górki ;-)
    Dokładnie. Ważne ze macie już zaplanowaną stymulację i plan działania ustalony :)

pabelka88 lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa proponuje zrobić 2 kalendarze. Jeden dla juz beta pozytywnych ;) drugi dla staraczek ;)
    Z naciskiem na zapełnianie tego pierwszego i odchudzanie drugiego! :)

Torunianka, pabelka88, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

• bubus Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    pabelka88, gratuluję! byłaś dziś pierwszy raz w Krakowie?super,że masz kwalifikację, zazdroszę i też o tym marzę.

Tak tu czytam o tych waszych pozytywnych betach, że aż nie wierzę.

Lonia, super, że wszystko poszło gładko, oby teraz dzieciątko już zostało z Tobą!!!To dobrze, że embriolog tam Wam tłumaczyła wszystko, to musi być miłe uczucie.

w ogóle to dziękuję za miłe przyjęcie.

dzwoniłam dziś do kliniki dopytać o to jakie badania mam odświeżyć i co dorobić.

i kurcze jak na złość nie mam jeszcze @ i boję się,że z niektórymi badaniami się nie wyrobie do 21.. bo te wymazy to muszę pewnie zrobić jak będzie czysto w środku, a ja mam plamienie.. zawsze piach w oczy..

Lonia lubi tę wiadomość

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubus wrote:
    Witam!
    pabelka88, gratuluję! byłaś dziś pierwszy raz w Krakowie?super,że masz kwalifikację, zazdroszę i też o tym marzę.

Tak tu czytam o tych waszych pozytywnych betach, że aż nie wierzę.

Lonia, super, że wszystko poszło gładko, oby teraz dzieciątko już zostało z Tobą!!!To dobrze, że embriolog tam Wam tłumaczyła wszystko, to musi być miłe uczucie.

w ogóle to dziękuję za miłe przyjęcie.

dzwoniłam dziś do kliniki dopytać o to jakie badania mam odświeżyć i co dorobić.

i kurcze jak na złość nie mam jeszcze @ i boję się,że z niektórymi badaniami się nie wyrobie do 21.. bo te wymazy to muszę pewnie zrobić jak będzie czysto w środku, a ja mam plamienie.. zawsze piach w oczy..

zrób te bezwzględnie konieczne do kwalifikacji. Niektóre można dowieźć później przez rozpoczęciem procedury juz. Wymazy są zazwyczaj zalecane po kwalifikacji. Wiec po @ zrobisz.

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ