X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Dziwne bo ja dzis dzwonilam i mowili ze tak, chyba ze ja jestem ich pacjentka i moze dlatego, masakra :( ja musze placic tak czy tak, wiec moje miejsce moglabym Ci odstapic jak by sie tak dalo..

Wydaje mi się, że pewnie kwalifikują te osoby, które już są na wizyty zapisane wcześniej.
    Głupia nie pomyślałam, żeby się zapisać gdzieś na styczeń, bo też miałam nadzieję, że program jednak będzie. Ale nadzieja matką głupich i cóż, teraz są konsekwencje :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadzwonilam w polowie grudnia,i mialam termin na styczen...
    Nam powiedziano że jestesmy jedną z ostatnich par kwalifikowanych...

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Ja zadzwonilam w polowie grudnia,i mialam termin na styczen...
    Nam powiedziano że jestesmy jedną z ostatnich par kwalifikowanych...

W takim razie żałuję, że nie zadzwoniłam w grudniu :(
    Vanili wrote:
    Fakt, kilka z nas było świadkiem siedząc w poczekalni jak pani z recepcji w połowie listopada obdzwaniała pacjentki umówione na kwalifikacje w pierwszych dniach grudnia i próbowała przełożyć wizytę jeszcze na listopad...bo nie wiedzieli co będzie w grudniu...

pewnie dlatego też odesłali mnie od razu na styczeń :/
    ewlinaaa85 wrote:
    Vioris daj znać co Ci Dr. odpisał. Trzymam kciuki za pozytywną odpowiedź :)

Dziękuję, na pewno dam znać :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, to żeby pokazać że na wątku są jednak ciąże to chętne proszę o podawanie statystyk:
    - data transferu (te dotychczasowe to niby znam, ale możecie mi podać :P)
    - przewidywana data porodu
    - które podejście IVF (procedura)
    (chyba wystarczy, no nie?)

no i do kalendarza jak będą jakieś wizyty u ginów a będziecie chciały aby trzymać kciuki :P to też dawajcie znać.

Wasz Kalendarnik
    49.gif

ewlinaaa85, szurusiowa, Lola79, Lonia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Melduję że dzisiaj jest mój drugi dzień przygody z Puregonem, a w poniedziałek pierwsze podglądanie.
    Czy na pieczątce na zwolnieniu lekarskim jest na prawdę napisane Centrum wspomagania rozrodu? Sądziłam że tylko Artvimed Sp. z o.o. Jeżeli tak to raczej nie będę mogła dać takiego zwolnienia :(

I IVF 07/01/2016 :(
    II IVF 28/05/2016

Ciężka oligospermia, hashimoto

• Vanili Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dobra, to żeby pokazać że na wątku są jednak ciąże to chętne proszę o podawanie statystyk:
    - data transferu (te dotychczasowe to niby znam, ale możecie mi podać :P)
    - przewidywana data porodu
    - które podejście IVF (procedura)
    (chyba wystarczy, no nie?)

no i do kalendarza jak będą jakieś wizyty u ginów a będziecie chciały aby trzymać kciuki :P to też dawajcie znać.

Wasz Kalendarnik
    49.gif
    Ty się chyba bardzo nudzisz.... :p a u mnie przydałoby sie okna umyć... hyhyhy

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Dziewczyny! Melduję że dzisiaj jest mój drugi dzień przygody z Puregonem, a w poniedziałek pierwsze podglądanie.
    Czy na pieczątce na zwolnieniu lekarskim jest na prawdę napisane Centrum wspomagania rozrodu? Sądziłam że tylko Artvimed Sp. z o.o. Jeżeli tak to raczej nie będę mogła dać takiego zwolnienia :(
    hej, nie wiem jak jest na L4, ale mam receptę. NA druku jest wypisane Centrum Medycyny Rozrodu ARTVIMED..., a na pieczątce nazwisko lekarza, specjalista ginekologii i położnictwa. Wydaje mi się, że na L4 też będzie wypisane Centrum Medycyny Rozrodu bo przecież musi być oznaczony wystawca L4.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    Ty się chyba bardzo nudzisz.... :p a u mnie przydałoby sie okna umyć... hyhyhy
    u mnie w sumie też, ale nie będę się wygłupiać bo pada śnieg z deszczem :P
    to wszystko przez nie widzisz. pozachodziły jedna z drugą w ciążę i o. co zrobisz jak nic nie zrobisz :P

ewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Graśka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie masz racje Cometa:( Ciężko w takim razie ukrywać przed pracodawcą w jakim celu się bierze L4 bo i tak się domyśli....

II IVF 28/05/2016

• bubus Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Że tak się wtrącę :) przed pierwszym transferem bierze się zastrzyki stymulujące ale, to wiesz a po transferze tzw. świezym są zastrzyki ja miałam gonapeptyl 2 ampułki i clexane 10 ampułek no i tabletki :)

tak tak, to wiem,że po transferze tym pierwszym są zastrzyki typu clexane, tylko jakoś tak zinterpretowałam,że Lonia nie miałam stąd moje pytanie.

ewa przykro mi,że się rozchorowałaś, to na pewno duży stres dla Ciebie, trzymam kciuki za Was

Vanili super,że już nawet jest serduszko, to teraz tak jak przykazali, odpoczywaj!

Julita, my staraczki, chyba będziemy stresować się aż zobaczymy swoje dzieci na rękach - niestety. Ale super, że już jeden etap masz za sobą - staranie.

ewlinaaa85, Julita76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Na wypisach jest pełna nazwa więc na L4 też na pewno będzie, Dr. owszem ma swoją pieczątkę ale, L4 na pewno jest podbijane główną pieczątką kliniki

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Vanili Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hej, nie wiem jak jest na L4, ale mam receptę. NA druku jest wypisane Centrum Medycyny Rozrodu ARTVIMED..., a na pieczątce nazwisko lekarza, specjalista ginekologii i położnictwa. Wydaje mi się, że na L4 też będzie wypisane Centrum Medycyny Rozrodu bo przecież musi być oznaczony wystawca L4.

I ja się pytam co z ochroną danych i tajemnicą lekarską ?!
    Bo to chyba samo przez się rozumie co pacjentce jest i nawet jak 5 latek to zobaczy <okej przesadziłam ;p> to sobie wysnuje wniosek o co kaman...

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Pewnie masz racje Cometa:( Ciężko w takim razie ukrywać przed pracodawcą w jakim celu się bierze L4 bo i tak się domyśli....
    no tak. zostaje ci urlop.
    albo: zwolnienie od lekarza poz. jeśli będzie chętny wypisać. tyle, że na 1 dzień to tak dziwnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 17:49

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka a do rodzinnego byś nie mogła podejść?

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    No właśnie. Trochę lipa.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili wrote:
    I ja się pytam co z ochroną danych i tajemnicą lekarską ?!
    Bo to chyba samo przez się rozumie co pacjentce jest i nawet jak 5 latek to zobaczy <okej przesadziłam ;p> to sobie wysnuje wniosek o co kaman...
    no ale bez przesady znowu. każda jednostka musi się przy wystawianiu dokumentów tego typu posługiwać pełnymi danymi, takimi jakie są zarejestrowane w papierach. I to nie jest ich widzimisię. Jeśli my nie chcemy tego pokazywać pracodawcy to kombinujemy inne papiery. To nie kliniki problem, że się nazywa jak nazywa. W końcu to właśnie klinikę określa.

Vanili, chyba cię lekko poniosło :P ale zrzucę to na tzw. budyń ciążowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 17:53

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no tak. zostaje ci urlop.
    albo: zwolnienie od lekarza poz. jeśli będzie chętny wypisać. tyle, że na 1 dzień to tak dziwnie.
    cometa mojemu m jak jechaliśmy na punkcje to żeby ze mną jechać potrzebował L4 bo urlopu nie dostał i rodzinny bez problemu wypisał :) powiedzieliśmy o co kaman i nie robiła żadnych problemów a jeszcze zaznaczyła na L4 że, chory może chodzić :)

Lola79, ComeToMeBaby, Kayaa lubią tę wiadomość

• Graśka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Graśka a do rodzinnego byś nie mogła podejść?

Ogólnie to planowałam brać L4 nawet na jednodniowe wizyty, ale już raczej zmieniłam zdanie i wezmę urlop. We Wrocławiu nie mam żadnego zaprzyjaźnionego lekarza rodzinnego, ale będę musiała coś wykombinować. Dzięki za informację.

II IVF 28/05/2016

• Lola79 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    cometa mojemu m jak jechaliśmy na punkcje to żeby ze mną jechać potrzebował L4 bo urlopu nie dostał i rodzinny bez problemu wypisał :) powiedzieliśmy o co kaman i nie robiła żadnych problemów a jeszcze zaznaczyła na L4 że, chory może chodzić :)
    Ciekawe jakby tak przyniósł z Artvimedu ;-P

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris napisz do dr.ch unow sie,i zrobcie wszystkie potrzebne badania...mam nadzieję ze Wam sie uda! Powodzenia :-)

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ