Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Serducho wrote:Dziwne bo ja dzis dzwonilam i mowili ze tak, chyba ze ja jestem ich pacjentka i moze dlatego, masakra
ja musze placic tak czy tak, wiec moje miejsce moglabym Ci odstapic jak by sie tak dalo..
Wydaje mi się, że pewnie kwalifikują te osoby, które już są na wizyty zapisane wcześniej.
Głupia nie pomyślałam, żeby się zapisać gdzieś na styczeń, bo też miałam nadzieję, że program jednak będzie. Ale nadzieja matką głupich i cóż, teraz są konsekwencje -
Ja zadzwonilam w polowie grudnia,i mialam termin na styczen...
Nam powiedziano że jestesmy jedną z ostatnich par kwalifikowanych... -
pabelka88 wrote:Ja zadzwonilam w polowie grudnia,i mialam termin na styczen...
Nam powiedziano że jestesmy jedną z ostatnich par kwalifikowanych...
W takim razie żałuję, że nie zadzwoniłam w grudniu
Vanili wrote:Fakt, kilka z nas było świadkiem siedząc w poczekalni jak pani z recepcji w połowie listopada obdzwaniała pacjentki umówione na kwalifikacje w pierwszych dniach grudnia i próbowała przełożyć wizytę jeszcze na listopad...bo nie wiedzieli co będzie w grudniu...
pewnie dlatego też odesłali mnie od razu na styczeń
ewlinaaa85 wrote:Vioris daj znać co Ci Dr. odpisał. Trzymam kciuki za pozytywną odpowiedź
Dziękuję, na pewno dam znać
-
dobra, to żeby pokazać że na wątku są jednak ciąże to chętne proszę o podawanie statystyk:
- data transferu (te dotychczasowe to niby znam, ale możecie mi podać)
- przewidywana data porodu
- które podejście IVF (procedura)
(chyba wystarczy, no nie?)
no i do kalendarza jak będą jakieś wizyty u ginów a będziecie chciały aby trzymać kciukito też dawajcie znać.
Wasz Kalendarnik
ewlinaaa85, szurusiowa, Lola79, Lonia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! Melduję że dzisiaj jest mój drugi dzień przygody z Puregonem, a w poniedziałek pierwsze podglądanie.
Czy na pieczątce na zwolnieniu lekarskim jest na prawdę napisane Centrum wspomagania rozrodu? Sądziłam że tylko Artvimed Sp. z o.o. Jeżeli tak to raczej nie będę mogła dać takiego zwolnieniaI IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
ComeToMeBaby wrote:dobra, to żeby pokazać że na wątku są jednak ciąże to chętne proszę o podawanie statystyk:
- data transferu (te dotychczasowe to niby znam, ale możecie mi podać)
- przewidywana data porodu
- które podejście IVF (procedura)
(chyba wystarczy, no nie?)
no i do kalendarza jak będą jakieś wizyty u ginów a będziecie chciały aby trzymać kciukito też dawajcie znać.
Wasz Kalendarnik
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
Graśka wrote:Dziewczyny! Melduję że dzisiaj jest mój drugi dzień przygody z Puregonem, a w poniedziałek pierwsze podglądanie.
Czy na pieczątce na zwolnieniu lekarskim jest na prawdę napisane Centrum wspomagania rozrodu? Sądziłam że tylko Artvimed Sp. z o.o. Jeżeli tak to raczej nie będę mogła dać takiego zwolnienia -
Vanili wrote:Ty się chyba bardzo nudzisz.... :p a u mnie przydałoby sie okna umyć... hyhyhy
to wszystko przez nie widzisz. pozachodziły jedna z drugą w ciążę i o. co zrobisz jak nic nie zrobiszewlinaaa85, Vanili lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Że tak się wtrącę
przed pierwszym transferem bierze się zastrzyki stymulujące ale, to wiesz a po transferze tzw. świezym są zastrzyki ja miałam gonapeptyl 2 ampułki i clexane 10 ampułek no i tabletki
tak tak, to wiem,że po transferze tym pierwszym są zastrzyki typu clexane, tylko jakoś tak zinterpretowałam,że Lonia nie miałam stąd moje pytanie.
ewa przykro mi,że się rozchorowałaś, to na pewno duży stres dla Ciebie, trzymam kciuki za Was
Vanili super,że już nawet jest serduszko, to teraz tak jak przykazali, odpoczywaj!
Julita, my staraczki, chyba będziemy stresować się aż zobaczymy swoje dzieci na rękach - niestety. Ale super, że już jeden etap masz za sobą - staranie.ewlinaaa85, Julita76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGraśka wrote:Dziewczyny! Melduję że dzisiaj jest mój drugi dzień przygody z Puregonem, a w poniedziałek pierwsze podglądanie.
Czy na pieczątce na zwolnieniu lekarskim jest na prawdę napisane Centrum wspomagania rozrodu? Sądziłam że tylko Artvimed Sp. z o.o. Jeżeli tak to raczej nie będę mogła dać takiego zwolnieniaComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:hej, nie wiem jak jest na L4, ale mam receptę. NA druku jest wypisane Centrum Medycyny Rozrodu ARTVIMED..., a na pieczątce nazwisko lekarza, specjalista ginekologii i położnictwa. Wydaje mi się, że na L4 też będzie wypisane Centrum Medycyny Rozrodu bo przecież musi być oznaczony wystawca L4.
I ja się pytam co z ochroną danych i tajemnicą lekarską ?!
Bo to chyba samo przez się rozumie co pacjentce jest i nawet jak 5 latek to zobaczy <okej przesadziłam ;p> to sobie wysnuje wniosek o co kaman... -
Graśka wrote:Pewnie masz racje Cometa:( Ciężko w takim razie ukrywać przed pracodawcą w jakim celu się bierze L4 bo i tak się domyśli....
albo: zwolnienie od lekarza poz. jeśli będzie chętny wypisać. tyle, że na 1 dzień to tak dziwnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 17:49
-
nick nieaktualny
-
Vanili wrote:I ja się pytam co z ochroną danych i tajemnicą lekarską ?!
Bo to chyba samo przez się rozumie co pacjentce jest i nawet jak 5 latek to zobaczy <okej przesadziłam ;p> to sobie wysnuje wniosek o co kaman...
Vanili, chyba cię lekko poniosłoale zrzucę to na tzw. budyń ciążowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 17:53
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:no tak. zostaje ci urlop.
albo: zwolnienie od lekarza poz. jeśli będzie chętny wypisać. tyle, że na 1 dzień to tak dziwnie.powiedzieliśmy o co kaman i nie robiła żadnych problemów a jeszcze zaznaczyła na L4 że, chory może chodzić
Lola79, ComeToMeBaby, Kayaa lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Graśka a do rodzinnego byś nie mogła podejść?
Ogólnie to planowałam brać L4 nawet na jednodniowe wizyty, ale już raczej zmieniłam zdanie i wezmę urlop. We Wrocławiu nie mam żadnego zaprzyjaźnionego lekarza rodzinnego, ale będę musiała coś wykombinować. Dzięki za informację.I IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
ewlinaaa85 wrote:cometa mojemu m jak jechaliśmy na punkcje to żeby ze mną jechać potrzebował L4 bo urlopu nie dostał i rodzinny bez problemu wypisał
powiedzieliśmy o co kaman i nie robiła żadnych problemów a jeszcze zaznaczyła na L4 że, chory może chodzić