Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
bejbiś wrote:no ja patrzylam na strone artvimed i widzialam tylko numer do kliniki a do dr chrostowskiego niezauwazylam
Poszukaj sobie na stronie znanylekarz.pl tam chyba powinien być -
nick nieaktualnyvioris wrote:Witaj Kochana! :* Razem w tym wylądowałyśmy
Dziewczyny dziękuję Wam za pomoc!Napisałam do doktora i odpisał mi, że mam się zarejestrować na najbliższą możliwą wizytę Także mamy termin na 10 lutego na 12.30
Dostałam też listę badań i teraz proszę te z Was, które już są po kwalifikacji żeby mi napisały co muszę koniecznie a co można pominąć?
oboje: VDRL, HBsAg, antyHBc, HIV, HCV (ważne 6 m-cy) To są chyba wątrobowe? HIV konieczny?
pacjentka:
- FSH i AMH w 3 dc
(ważne 1 rok) - to miałam robione ale niestety w grudniu 2014 także właśnie niedawno minął rok muszę powtarzać...
- pc IgG i IgM p/chlamydia trachomatis
(ważne 3 m-ce)
- Toxoplazmoza IgG i IgM
- Różyczka IgG
(oba powyższe jeśli wcześniej IgG było pozytywne nie trzeba powtarzać) - tak napisał doktor. Jeśli miałam te badania robione 9 lat temu w ciąży, to czy one są nadal ważne jeśli wyszły wtedy ok?
- biocenoza pochwy (3 m-ce)
- cytologia (12 m-cy)
- zalecane USG piersi (12 m-cy)
- poziom wit D (zalecany, nieobowiązkowy)
- wymaz z kanału szyjki na chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA) - 3 m-ce
Widzisz a jednak wiedziałam że, jak napiszesz od razu do Dr to się uda
Wszystkie badania które wymieniłaś są potrzebne, ja nie miałam jedynie tego poziomu wit D ale, resztę musisz mieć -
nick nieaktualnyLola79 wrote:Vioris super wiadomość!
Ja się po pracy wkurzyłam na mojego chłopa. Przylapalam go z paczką fajek. Wiem jak to brzmi. . Jakbym syna przyłapala Nie o samo palenie chodzi. Tylko ostatnio 2 x pytałam czy pali bo coś mi podpadł. Twierdził że nie. Kłamał w żywe oczy ze od ponad roku nic. Kij mu w oko. Wyszłam z domu jak na chwilę wyszedl do piwnicy bez słowa i poszłam sobie do kina. Właśnie czekam na "Listy do M2" akurat miałam 1 wejściówkę do wykorzysta która dostałam ale w środku się gotuję... będą ciche dni. Nie chce mi się kłócić. Może w samotnosci przemysli Swoje zachowanie. Ja się uspokoje. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy ja tez mogłabym prosić o e-mail do Dr Ch bo przed wizyta chciałabym dopytać kilka rzeczy. Kurcze ta moja wizyta 20 stycznia wydaje mi się taka odległa.
A tak z innej beczki to niech mi ktoś napisze jak zmienić lub dodać avatar bo ja jeszcze zielona na forum jestem -
nick nieaktualnybejbiś wrote:i jak??? zakonczona sukcesem????
strasznie bylo??? czy do przezycia???
Mi się niestety nie udało - to było pierwsze podejście, teraz czekam na scratching i w lutym jak wszystko będzie ok jadę po mojego mrozaka -
ewlinaaa85 wrote:Widzisz a jednak wiedziałam że, jak napiszesz od razu do Dr to się uda
Wszystkie badania które wymieniłaś są potrzebne, ja nie miałam jedynie tego poziomu wit D ale, resztę musisz mieć
No sama jestem w szoku, że się udało
Poziom wit D to akurat mam zrobiony i jest niestety mocno za niski. Suplementuję od jakiegoś czasu. Nie wiem czy w ogóle go pokazywać
Z tych badań wszystko logiczne takie, ale to ostatnie badanie "wymaz z kanału szyjki na chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA)" co to jest? Ile kosztuje i kto to robi? Czy wszystkie te badania trzeba zrobić prywatnie, czy jakieś są za darmo z programu?
No i USG piersi to chyba nie trzeba, skoro tylko zalecane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 22:08
-
Fiona12 wrote:Dziewczyny czy ja tez mogłabym prosić o e-mail do Dr Ch bo przed wizyta chciałabym dopytać kilka rzeczy. Kurcze ta moja wizyta 20 stycznia wydaje mi się taka odległa.
A tak z innej beczki to niech mi ktoś napisze jak zmienić lub dodać avatar bo ja jeszcze zielona na forum jestem
To co ja mam powiedzieć? 10 lutego dopiero W dodatku 12 lutego wyjeżdżamy na narty w góry i w razie czego nie wiem jak to ogarniemy czasowo -
vioris wrote:To co ja mam powiedzieć? 10 lutego dopiero W dodatku 12 lutego wyjeżdżamy na narty w góry i w razie czego nie wiem jak to ogarniemy czasowo
Po Twoim poście że Dr kazał się umówić na wizytę to troszkę więcej nadziei mam że może się jednak uda zakwalifikować. Ja sie umawiałam na wizytę w grudniu ale wtedy nie mogli nic jeszcze obiecać a teraz nie wiem jak jest ale przed 20-stym napewno jeszcze tam zadzwonie.