X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    no ja patrzylam na strone artvimed i widzialam tylko numer do kliniki a do dr chrostowskiego niezauwazylam :)

Poszukaj sobie na stronie znanylekarz.pl :) tam chyba powinien być

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vjoris dzieki z odpisalas a powiedz mi na jakim jestes etapie ???? jestescie zakwalifikowani do in vitro????

XXXXXXXXXXXX
  • vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na razie jesteśmy zapisani na wizytę kwalifikacyjną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:00

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jestesmy na liscie rezerwowych i niewiem na jakiej to jest zasadzie czy w ogole sie zalapiemy

XXXXXXXXXXXX
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bylismy na wizycie 18 grudnia i juz wypelnialismy ta dokumentacje do in vitro i 20 stycznia mamy wizyte
    i niewiem co dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:18

XXXXXXXXXXXX
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Witaj Kochana! :) :* Razem w tym wylądowałyśmy ;)

Dziewczyny dziękuję Wam za pomoc!Napisałam do doktora i odpisał mi, że mam się zarejestrować na najbliższą możliwą wizytę :D Także mamy termin na 10 lutego na 12.30 :)

Dostałam też listę badań i teraz proszę te z Was, które już są po kwalifikacji żeby mi napisały co muszę koniecznie a co można pominąć?

oboje: VDRL, HBsAg, antyHBc, HIV, HCV (ważne 6 m-cy) To są chyba wątrobowe? HIV konieczny?

pacjentka:
    - FSH i AMH w 3 dc
    (ważne 1 rok) - to miałam robione ale niestety w grudniu 2014 także właśnie niedawno minął rok :( muszę powtarzać...

- pc IgG i IgM p/chlamydia trachomatis
    (ważne 3 m-ce)

- Toxoplazmoza IgG i IgM
    - Różyczka IgG
    (oba powyższe jeśli wcześniej IgG było pozytywne nie trzeba powtarzać) - tak napisał doktor. Jeśli miałam te badania robione 9 lat temu w ciąży, to czy one są nadal ważne jeśli wyszły wtedy ok?

- biocenoza pochwy (3 m-ce)
    - cytologia (12 m-cy)
    - zalecane USG piersi (12 m-cy)
    - poziom wit D (zalecany, nieobowiązkowy)
    - wymaz z kanału szyjki na chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA) - 3 m-ce

Widzisz a jednak :) wiedziałam że, jak napiszesz od razu do Dr to się uda :)
    Wszystkie badania które wymieniłaś są potrzebne, ja nie miałam jedynie tego poziomu wit D ale, resztę musisz mieć

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    Vioris super wiadomość! :)

Ja się po pracy wkurzyłam na mojego chłopa. Przylapalam go z paczką fajek. Wiem jak to brzmi. . Jakbym syna przyłapala ;) Nie o samo palenie chodzi. Tylko ostatnio 2 x pytałam czy pali bo coś mi podpadł. Twierdził że nie. Kłamał w żywe oczy ze od ponad roku nic. Kij mu w oko. Wyszłam z domu jak na chwilę wyszedl do piwnicy bez słowa i poszłam sobie do kina. Właśnie czekam na "Listy do M2" akurat miałam 1 wejściówkę do wykorzysta która dostałam ;) ale w środku się gotuję... będą ciche dni. Nie chce mi się kłócić. Może w samotnosci przemysli Swoje zachowanie. Ja się uspokoje.
    Lola nie dziwię się że, jesteś wściekła sama toczyłam wojnę z moim mężem o papierosy :/

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie Numer do dr chrostowskiego:) :) bo nie moge nigdzie znalezc

XXXXXXXXXXXX
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    a bylismy na wizycie 18 grudnia i juz wypelnialismy ta dokumentacje do in vitro i 20 stycznia mamy wizyte
    i niewiem co dalej :)
    no ale jak podpisywałaś dokumenty tzn że kwalifikację dostałaś?

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    no ale jak podpisywałaś dokumenty tzn że kwalifikację dostałaś?
    no to ja juz sama niewiem o co chodzi

XXXXXXXXXXXX
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ty ewelinaaa85 jestes zakwalifikowana?

XXXXXXXXXXXX
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie niewiem bo mowil doktor ze jestesmy na liscie rezerwowych i kazal wypelnic dokumenty kwalifikujace do in vitro:) wiec niewiem jak to jest

XXXXXXXXXXXX
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    a Ty ewelinaaa85 jestes zakwalifikowana?
    Tak ja w listopadzie byłam kwalifikowana :) jestem już po pierwszej procedurze :)

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Tak ja w listopadzie byłam kwalifikowana :) jestem już po pierwszej procedurze :)
    i jak??? zakonczona sukcesem????
    strasznie bylo??? czy do przezycia???:)

XXXXXXXXXXXX
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ja tez mogłabym prosić o e-mail do Dr Ch bo przed wizyta chciałabym dopytać kilka rzeczy. Kurcze ta moja wizyta 20 stycznia wydaje mi się taka odległa.

A tak z innej beczki to niech mi ktoś napisze jak zmienić lub dodać avatar bo ja jeszcze zielona na forum jestem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś wrote:
    i jak??? zakonczona sukcesem????
    strasznie bylo??? czy do przezycia???:)
    Dlaczego strasznie :) wszystko jest do przeżycia w końcu walczymy o szczytny cel :) Stymulacja nie taka zła, punkcja pod narkozą także nic nie czujesz, jedynie po punkcji czułam się źle przez jakiś okres
    Mi się niestety nie udało - to było pierwsze podejście, teraz czekam na scratching i w lutym jak wszystko będzie ok jadę po mojego mrozaka :)

• vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Widzisz a jednak :) wiedziałam że, jak napiszesz od razu do Dr to się uda :)
    Wszystkie badania które wymieniłaś są potrzebne, ja nie miałam jedynie tego poziomu wit D ale, resztę musisz mieć

No sama jestem w szoku, że się udało :)

Poziom wit D to akurat mam zrobiony i jest niestety mocno za niski. Suplementuję od jakiegoś czasu. Nie wiem czy w ogóle go pokazywać :P
    Z tych badań wszystko logiczne takie, ale to ostatnie badanie "wymaz z kanału szyjki na chlamydia trachomatis metodą PCR (DNA)" co to jest? Ile kosztuje i kto to robi? Czy wszystkie te badania trzeba zrobić prywatnie, czy jakieś są za darmo z programu?
    No i USG piersi to chyba nie trzeba, skoro tylko zalecane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 22:08

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona12 wrote:
    Dziewczyny czy ja tez mogłabym prosić o e-mail do Dr Ch bo przed wizyta chciałabym dopytać kilka rzeczy. Kurcze ta moja wizyta 20 stycznia wydaje mi się taka odległa.

A tak z innej beczki to niech mi ktoś napisze jak zmienić lub dodać avatar bo ja jeszcze zielona na forum jestem :)

To co ja mam powiedzieć? 10 lutego dopiero ;) W dodatku 12 lutego wyjeżdżamy na narty w góry i w razie czego nie wiem jak to ogarniemy czasowo :P

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastepnym razem napewno sie uda:) to kolejne podejscie w lutym????

ewa84 lubi tę wiadomość

XXXXXXXXXXXX
  • Fiona12 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    To co ja mam powiedzieć? 10 lutego dopiero ;) W dodatku 12 lutego wyjeżdżamy na narty w góry i w razie czego nie wiem jak to ogarniemy czasowo :P

Po Twoim poście że Dr kazał się umówić na wizytę to troszkę więcej nadziei mam że może się jednak uda zakwalifikować. Ja sie umawiałam na wizytę w grudniu ale wtedy nie mogli nic jeszcze obiecać a teraz nie wiem jak jest ale przed 20-stym napewno jeszcze tam zadzwonie.

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ