X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artvimed Kraków In Vitro
Odpowiedz

Artvimed Kraków In Vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty 0-2 wpw _
    Nabłonki dość liczne w prep. _
    Flora bakteryjna (-) (-)
    Pałeczki kwasu mlekowego (+++) _
    Trichomonas vaginalis (-) (-)
    Grzyby (-) (-)

kochane poniewaz jestem w tym zielona, dobrze jest? biocenoza

pabelka88, ewa84, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jest bardzo dobrze! :-)
    Lola tak dostałam recepty...

Ania1986, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Ania jest bardzo dobrze! :-)
    Lola tak dostałam recepty...
    Hmm to dostałaś recepty i masz czekać jeden cały cykl? Chyba tu nie było takiego przypadku. Zazwyczaj jak dziewczyny dostawaly leki to zaczynały stymulację od najbliższego. No ale może lekarz faktycznie miał jakiś powód. Dziwna sprawa.

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co tak milczycie? :)

XXXXXXXXXXXX
  • vioris Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbiś skąd jesteś?

Czy jeśli problem jest męski, to zawsze jest ICSI?
    Czuję się dziś pogubiona w tym wszystkim. Napisałam do labu z zapytaniem o cenę badań, aż się boję co mi odpiszą.
    Czy tą biocenozę też robi normalny gin na wizycie? Da się coś takiego wyprosić na NFZ czy nie bardzo?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z okolic tarnowa :) ja biocenoze robilam w diagnostyce wiec niewiem czy mozna u gin robic

XXXXXXXXXXXX
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ty jestes zdrowa? tylko maz ma problemy z nasieniem tak?

XXXXXXXXXXXX
  • bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    bejbiś skąd jesteś?

Czuję się dziś pogubiona w tym wszystkim. Napisałam do labu z zapytaniem o cenę badań, aż się boję co mi odpiszą.
    Czy tą biocenozę też robi normalny gin na wizycie? Da się coś takiego wyprosić na NFZ czy nie bardzo?

A Ty skad jestes????

XXXXXXXXXXXX
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graśka wrote:
    Poradźcie mi proszę czy powinnam po transferze wykupić sobie jeden nocleg gdzieś na kwaterach? Chodzi mi o to czy podróż samochodem 260 km może zaszkodzić mi w jakiś sposób? Podeślijcie proszę namiary na sprawdzone noclegi, będę bardzo wdzięczna :)Miłej soboty wam życzę :)
    Kochana ja spałam raz w hotelu Kaipol bardzo blisko kliniki, nie ma rewelacji, niby 3 gwiazdki no ale może 15 lat temu je dostali :) łóżka średnio wygodne ale na booking możesz kupić nocleg za 90zł ze śniadaniem No i bliskość kliniki to duży plus
    Nocowalam też w ibisie na Armii Krajowej( też blisko) i też jakoś100zł że śniadaniem płaciłam tyle że łóżko bardzo wygodne ale śniadanie kiepskie :p
    Mi zależało na noclegach ze śniadaniem żeby nie szukać nic rano.

Ja po transferze pojechałam jeszcze po leki na drugi koniec Krakowa a później wróciłam do hotelu i spałam do rana :)) czyli jakieś 14 godzin:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 13:37

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z okolic Katowic.
    Ja niby jestem zdrowa. Owulacja występuje, pęcherzyk pęka. Miałam długie cykle ale się to wyregulowało w ostatnim czasie. Badania hormonalne miałam w normie. No i mam juz jedno dziecko z pierwszego małżeństwa, także w ciążę zajść potrafię i ją donosić ;)
    No i zaszłam w ciążę też w zeszłym roku z obecnym mężem cudem jakimś, ale od samego początku było coś nie tak, plamiłam cały czas, leżałam 2 tyg w szpitalu a ciąży nawet na usg nie było widać. Miałam podejrzenie pozamacicznej, bo beta przyrastała ale za mało cały czas. Gin powiedział, że po prostu uszkodzony plemnik był (u mojego męża właściwie prawie wszystkie są uszkodzone) i musiało się to skończyć poronieniem. Od tego czasu w ciążę nie zaszłam, także naturalnie nie mamy szans.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    bejbiś skąd jesteś?

U nas niepłodność idiopatyczna i zaburzenia pracy jajników.
    Miało być zwykłe ivf a na wypisie mam że 4 kom zapłodniono ivf IMSI :)
    Więc chyba jakoś monitoruja sytuację:)

vioris lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Ja jestem z okolic Katowic.
    Ja niby jestem zdrowa. Owulacja występuje, pęcherzyk pęka. Miałam długie cykle ale się to wyregulowało w ostatnim czasie. Badania hormonalne miałam w normie. No i mam juz jedno dziecko z pierwszego małżeństwa, także w ciążę zajść potrafię i ją donosić ;)
    No i zaszłam w ciążę też w zeszłym roku z obecnym mężem cudem jakimś, ale od samego początku było coś nie tak, plamiłam cały czas, leżałam 2 tyg w szpitalu a ciąży nawet na usg nie było widać. Miałam podejrzenie pozamacicznej, bo beta przyrastała ale za mało cały czas. Gin powiedział, że po prostu uszkodzony plemnik był (u mojego męża właściwie prawie wszystkie są uszkodzone) i musiało się to skończyć poronieniem. Od tego czasu w ciążę nie zaszłam, także naturalnie nie mamy szans.
    To witaj w klubie. Tez ze śląska jestem. I tez mam dziecko z 1 małżeństwa. W ciążę zaszłam w 2 cyklu starań. Wiec expresowo... podchodzimy z czynnika męskiego u nas potwornie niska ilość plemników. Szanse na naturę niemal zerowe. Myślę że w przypadku tak małej odległości od kliniki nie ma sensu noclegu brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 13:46

• vioris Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    U nas niepłodność idiopatyczna i zaburzenia pracy jajników.
    Miało być zwykłe ivf a na wypisie mam że 4 kom zapłodniono ivf IMSI :)
    Więc chyba jakoś monitoruja sytuację:)

Pewnie ma to znaczenie :)

Ciekawa jestem jaki u nas będzie wpisany problem?
    Bo w tych wytycznych w programie jest w problemie męskim ilość plemników, a u mojego męża jest bardzo duża ilość. Tyle, że niestety jakość jest zła.
    Jest u którejś z Was problem taki jak u nas? Czyli pozytywny test MAR i zła morfologia/ruch?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    To witaj w klubie. Tez ze śląska jestem. I tez mam dziecko z 1 małżeństwa. W ciążę zaszłam w 2 cyklu starań. Wiec expresowo... podchodzimy z czynnika męskiego u nas potwornie niska ilość plemników. Szanse na naturę niemal zerowe. Myślę że w przypadku tak małej odległości od kliniki nie ma sensu noclegu brać.

Ja akurat nie pytałam o nocleg :) u nas to jest 90 km a w Krakowie mamy znajomych całe mnóstwo i co miesiąc tam jesteśmy w ramach rozrywki ;)

Widzisz, to sytuację mamy podobną :) Jednak u nas ilość plemników to jest powyżej 200 mln w ejakulacie, ale ruch szybki postępowy to jest 0% a formy prawidłowe 4%. No i test MAR pozytywny.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Lola79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Ja akurat nie pytałam o nocleg :) u nas to jest 90 km a w Krakowie mamy znajomych całe mnóstwo i co miesiąc tam jesteśmy w ramach rozrywki ;)

Widzisz, to sytuację mamy podobną :) Jednak u nas ilość plemników to jest powyżej 200 mln w ejakulacie, ale ruch szybki postępowy to jest 0% a formy prawidłowe 4%. No i test MAR pozytywny.
    No u nas ilość 1,7 mln w najlepszym z badań. . Za to jakość w miarę dobra.
    Z noclegiem fakt. Nie Ty pytałaś ;)
    Tu prawie każdy przypadek inny. Do czasu aż człowiek sam przez to nie przechodzi nie uświadamia sobie nawet skali problemu.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Torunianka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja taki odludek któremu się nie udało za pierwszym razem. Tzn punkcja ładnie pięknie 30komórek, później 5 z 6 zapłodnionych. A na końcu informacja , że każda komórka przestała się dzielić na etapie przedjądrzy ( pierwszy etap dzielenia). Teraz przed nami kolejna procedura i wszystko od nowa ( zastrzyki, punkcja, dojazdy po 450 km w jedną stronę itp) Dodam, że problem męski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 14:13

• vioris Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola79 wrote:
    No u nas ilość 1,7 mln w najlepszym z badań. . Za to jakość w miarę dobra.
    Z noclegiem fakt. Nie Ty pytałaś ;)
    Tu prawie każdy przypadek inny. Do czasu aż człowiek sam przez to nie przechodzi nie uświadamia sobie nawet skali problemu.

No niestety. Wielu ludzi sobie skali problemu nie uświadamia. Zwłaszcza tych w rządzie :/ Ja walczę od długiego czasu i widzę co się dzieje, to mnie to przeraża. Młodzi ludzie nie mogą mieć dzieci. Ludzie kiedyś wyginą....

Torunianka wrote:
    Tylko ja taki odludek któremu się nie udało za pierwszym razem. Tzn punkcja ładnie pięknie 30komórek, później 5 z 6 zapłodnionych. A na końcu informacja , że każda komórka przestała się dzielić na etapie przedjądrzy ( pierwszy etap dzielenia). Teraz przed nami kolejna procedura i wszystko od nowa ( zastrzyki, punkcja, dojazdy po 450 km w jedną stronę itp) Dodam, że problem męski.

Przykro mi bardzo :( Taka nadzieja, bo aż tyle komórek i wszystkie się przestały dzielić. Na pewno ciężko Wam było bardzo, gdy się dowiedzieliście. A wiadomo już, co było tego przyczyną? Kazali Wam zrobić więcej badań?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Torunianka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Przykro mi bardzo :( Taka nadzieja, bo aż tyle komórek i wszystkie się przestały dzielić. Na pewno ciężko Wam było bardzo, gdy się dowiedzieliście. A wiadomo już, co było tego przyczyną? Kazali Wam zrobić więcej badań?
    Można powiedzieć, że nic nam nie wyjaśniono.. Nie kazali zrobić żadnych badań ale na własną rękę zrobiliśmy DNA nasienia i....
    Wysyłając wyniki doktorowi na email odp mi tylko tyle; " trzeba się liczyć z tym , że jedynie niewielka część zarodków będzie się rozwijać".
    Moim zdaniem od razu powinni zrobić IMSI a nie zwykłe ivf patrząc na wyniki nasienia męża..
    22.01 mam wizyte u dr. Ch i ma mi wszystko wyjaśnić i dać racepte na kolejną procedure.. Oby tym razem zrobili IMSI bo nie widzę tutaj innej nadziei niż ten sposób zapłodnienia gdzie wolno im zapłodnić tylko 6 komórek..

• bejbiś Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem czy dostane juz na tej wizycie recepty. a jakie sa calkowite koszty in vitro bo napewno trzeba cos doplacac np za leki?????

XXXXXXXXXXXX
  • vioris Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Można powiedzieć, że nic nam nie wyjaśniono.. Nie kazali zrobić żadnych badań ale na własną rękę zrobiliśmy DNA nasienia i....
    Wysyłając wyniki doktorowi na email odp mi tylko tyle; " trzeba się liczyć z tym , że jedynie niewielka część zarodków będzie się rozwijać".
    Moim zdaniem od razu powinni zrobić IMSI a nie zwykłe ivf patrząc na wyniki nasienia męża..
    22.01 mam wizyte u dr. Ch i ma mi wszystko wyjaśnić i dać racepte na kolejną procedure.. Oby tym razem zrobili IMSI bo nie widzę tutaj innej nadziei niż ten sposób zapłodnienia gdzie wolno im zapłodnić tylko 6 komórek..
    Trochę dziwne, że nic nie wyjaśniali. W takiej sytuacji chyba takie badania to powinna być norma. Ja wierzę, że jednak będzie się rozwijał chociaż ten jeden właściwy i uda się Wam w następnym podejściu :)
    No i oby zrobili IMSI, bo jeśli jest jak jest, to tylko taka metoda może cokolwiek więcej dać szans.

bejbiś wrote:
    ciekawa jestem czy dostane juz na tej wizycie recepty. a jakie sa calkowite koszty in vitro bo napewno trzeba cos doplacac np za leki?????

z tego co wiem, to za leki jest refundacja w części ale trzeba się liczyć z kwotą 500-1500 zł za stymulację. Wszystko zależy od tego, jak organizm reaguje i czy trzeba dokładać leków. A Ty już zrobiłaś wszystkie badania do kwalifikacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 15:12

Torunianka, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ