Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
vioris wrote:z tego co wiem, to za leki jest refundacja w części ale trzeba się liczyć z kwotą 500-1500 zł za stymulację. Wszystko zależy od tego, jak organizm reaguje i czy trzeba dokładać leków. A Ty już zrobiłaś wszystkie badania do kwalifikacji?
tak jeszcze mi zostali FSH ale to w 2-3 dc ja teraz jak na zlosc okresu nie mam spoznia mi sie zawsze mialam problem z niereguarnymiXXXXXXXXXXXX -
a powiedzcie mi jeszcze jak ja mam 20 stycznia wizyte i np dostane teraz okres i bedzie to np 6-7 dc 20 stycznia to on zrobi mi USG i dopiero stymulacje w nastepnym cyklu? tak/ a jak ja mam nieregularne cykle i niewiadomo kiedy ten okres bedzie to co wtedy ? bo ja juz glupieje w tych sprawach podzielcie sie swoimi doswiadczeniami jak u Was to wygladalo buziakiXXXXXXXXXXXX
-
bejbiś wrote:a powiedzcie mi jeszcze jak ja mam 20 stycznia wizyte i np dostane teraz okres i bedzie to np 6-7 dc 20 stycznia to on zrobi mi USG i dopiero stymulacje w nastepnym cyklu? tak/ a jak ja mam nieregularne cykle i niewiadomo kiedy ten okres bedzie to co wtedy ? bo ja juz glupieje w tych sprawach podzielcie sie swoimi doswiadczeniami jak u Was to wygladalo buziaki
-
bejbiś wrote:ciekawa jestem czy dostane juz na tej wizycie recepty. a jakie sa calkowite koszty in vitro bo napewno trzeba cos doplacac np za leki?????
Za leki do stymulacji płaciłam ok 770zł( menopur i cetrotide)
ovitrelle na pęknięcie 80zł
Po punkcji 390 (dostałam bardzo drogi progesteron za 260zł plus duphaston encorton unidox)
Po transferze ok 220zl ( clexane, estrofem, gonapeptyl)
Czyli jakieś 1500zł
Oczywiście dalej biorę leki -
ewa84 wrote:Koszty są bardzo zróżnicowane, każda ma inne leki i inne dawki
Po punkcji 390 (dostałam bardzo drogi progesteron za 260zł plus duphaston encorton unidox)
Czyli jakieś 1500zł
Oczywiście dalej biorę leki
aha dzieki orientacyjnie juz wiem a Ty juz jestes po transferze???XXXXXXXXXXXX -
bejbiś wrote:czyli lepiej teraz zebym do 20 tego okresu nie dostala???
Edit: widzę że i tak musisz zrobić fsh więc nie ma to znaczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 15:37
-
ewa84 wrote:Kochana ja spałam raz w hotelu Kaipol bardzo blisko kliniki, nie ma rewelacji, niby 3 gwiazdki no ale może 15 lat temu je dostali łóżka średnio wygodne ale na booking możesz kupić nocleg za 90zł ze śniadaniem No i bliskość kliniki to duży plus
Nocowalam też w ibisie na Armii Krajowej( też blisko) i też jakoś100zł że śniadaniem płaciłam tyle że łóżko bardzo wygodne ale śniadanie kiepskie :p
Mi zależało na noclegach ze śniadaniem żeby nie szukać nic rano.
Ja po transferze pojechałam jeszcze po leki na drugi koniec Krakowa a później wróciłam do hotelu i spałam do rana ) czyli jakieś 14 godzin:p
Ewa, dziękuję za informacjeI IVF 07/01/2016
II IVF 28/05/2016
Ciężka oligospermia, hashimoto
-
Czyli jakieś 1500zł
A dlaczego dostałaś taki drogi progesteron? Czy doktor bierze pod uwagę sugestię, żeby np lek jednak tańszy przepisał? Bo wiem, że w GC w katowicach lekarz jeśli się go poprosiło to wypisywał leki do/po stymulacji tańsze. -
Ania1986 wrote:To ja bede minimum 6 razy w tym 2 bezsensowne wyjazdy, dr nie ruszalo to ze dojeżdżamy z Wrocławia
Vanili lubi tę wiadomość
-
ewa84 wrote:Aniu ja miałam usg o 1 więcej i nigdy nie pomyślałam że wizyta jest bez sensu, mieszkam pod Warszawą więc 300 km mam... Dziewczyny mają nawet po 500 km.
Ja wiem doskonale ze to tmęczące, ale wizyty są ważne i nie ma co dyskutować nad ich potrzeba -
Czyli jakieś 1500zł
wiekszosc tych lekow jest w zastrzykach ??? prawda???XXXXXXXXXXXX -
ewlinaaa85 wrote:Ja na pierwszą wizytę też jechałam żeby sobie pogadać, omówić temat i dostać kwalifikację dopiero na drugiej dostałam rozpiskę leków ale, no kurcze pojechałabym jeszcze dziesięć razy na taką wizytę jeżeli prędzej czy później ma mi przynieść pozytywny efekt.
Ania jak to cometa mówi cycki do przodu i nie marudzimy tylko działamy -
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Z Wrocławia hahahaha toć to rzut beretem. Proszę cię. My tu co niektóre po 400, 500 i więcej km w jedną stronę robimy.
-
szurusiowa wrote:Czeka Cię chyba lektura 176 stron
Ty bejbiś, jedna taka uwaga do ciebie, albo dwie nawet :
- ciulowy masz nick, ale jakoś przeżyję tylko błagam, nie bejbisiuj tutaj, ok? żadnych fasolek, groszków, bejbisiów, mów normalnie a nie jak 5-latka, ok? Taka prośba serdeczna.
- wczoraj pytałaś o to samo i nie zadałaś sobie trudu aby cofnąć się kilka stron zaledwie i cokolwiek o nas poczytać. Znalazłabyś nasz kalendarz kciukowy, w którym jest napisane kiedy za kogo i za co trzymamy kciuki. Nie zadałaś sobie tyle trudu a wymagasz żebyśmy ci teraz każda z osobna sprawozdanie pisały? Kto ty jesteś? Królowa Bona?! Mogłabyś jednak sama wykazać inicjatywę. Miałybyśmy tak każdej nowej koleżance po kolei o sobie opowiadać to w ciągu ostatnich dwóch dni musiałybysmy pisać już kilka razy. Przychodzisz to się sama przedstawiasz a nie oczekujesz, że to my Ci się będziemy kłaniać.
P.s. Witam wszystkie nowe koleżanki serdecznie.Kayaa, szurusiowa, Vanili, Bydgoszczanka lubią tę wiadomość